HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

  • Lóval ne: @Zolexx: A kidolgozottság a Microprose, Papyrus vagy más fejlesztők versenyjátékaihoz képest valób... (2024.03.29. 11:03) Checkpoint Mini #235: Stunts
  • manson karcsi: @Zolexx: a stunts nagyon előremuató volt. 1990-ben arcade-ben olyanok jöttek ki, mint a moonwalker... (2024.03.28. 18:33) Checkpoint Mini #235: Stunts
  • kemi242: Ennek a játéknak nekem a zenéje maradt meg. Emlékszem, osztálytársam hívott át, hogy hallgassam me... (2024.03.28. 09:42) Checkpoint Mini #235: Stunts
  • Zolexx: Hát akkoriban az ilyen jellegű játékok csak a játéktermekben voltak csodák, esetleg valami gyorsab... (2024.03.28. 07:28) Checkpoint Mini #235: Stunts
  • molnibalage: @Karvaly: Köszönöm. Meg még jó darabig a sorozat, de lehet, hogy lesz egy hosszabb szünet, mert re... (2024.03.27. 13:30) Checkpoint 5x20: Harci repülőszimulátorok
  • Utolsó 20

Beszéljük ki a Warcraft-filmet!

2016.05.29. 07:17 Stöki

A héten volt orkos csütörtök, azaz a Warcraft-film hazai premierje. Arról pár hónapja hosszasan beszélgettünk, hogy jó videojátékos filmadaptáció még nem készült, ugyanakkor a Warcraft büdzséje és a rajta dolgozó menő rendező, Duncan Jones (Forráskód, Hold) némi reménykedésre adott okot (aztán a trailerek megint elrúgták a pöttyöst). Nyitok egy ilyen posztot, ahol a kommentekben lehet bátran (és spoileresen) kibeszélni, kinek mi tetszett vagy nem tetszett, mert abban biztos vagyok, hogy közületek elég sokan megnézik a filmet már első héten - hiszen mi volnánk a célközönség.

Akit az én véleményem érdekelne, annak jó product manager módjára három opciót is kínálok:

1. Olvassa el a kritikát, amit az Indexre írtam (bónusz Hancu véleménye).

2. Hallgassa meg, ahogy az IGN-es arcokkal (Zalaba Feri, Sasa) leszedjük a keresztvizet a filmről:

3. Összefoglalom pár bullet pointban:

  • a színészek szarok
  • a párbeszédek rosszak
  • a karakterek üresek
  • a cselekmény bukdácsol
  • a látvány fasza
  • a játékok hangulata visszajön

28 komment

Címkék: film podcast warcraft ign

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr428755432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandras 2016.05.29. 08:11:27

Szerintem nagyon szuper volt a film, imax 3dben néztem és a 3d is egész jól sikerült hozzá. A szinkronnal maximálisan elégedett voltam, gondolom azért, mert olvastam a regényeket is és a magyar neveket onnan vették.

Bulletpointokra reagálva:
a színészek szerintem nem szarok, csak nem kiemelkedőek, nincs húzónév, sorozatszínészek, hozzák, amit kell 1-2 kivételtől eltekintve. Azzal egyetértek, hogy etéren van hova fejlődni.
a párbeszédek közt van 1-2 bugyuta, nem életszerű, dehát ezek a karakterek sose beszéltek életszerűen, hisz ez egy ízig vérig high fantasy, nézz csak meg egy random warcraft 3 átvezetőt. Viszont ezt a készítők is a helyén kezelték, tudták, hogy nem a párbeszédek fogják elvinni a filmet, szóval annyit tettek be, amennyi a cselekmény megértéséhez, a sztori továbbviteléhez szükséges, még ha néha fogtam is a fejem 1-1 párbeszédnél sose éreztem azt, hogy ez már uncsi, történjen már végre valami más. Durotan és Orgrim beszélgetése pedig a szememben instant klasszikus. Közhelyes? Persze, a warcraft mindig is azért volt jó, mert a közhelyeket tálalta irgalmatlanul jól.
a karakterek közt van töltelék, mint minden filmben, de például Medivhre vagy Durotanra azt mondani, hogy üresek, háááát... Hogy sablonos? Minden high fantasy egyik legnagyobb toposzgyára az alapanyag, saját magát köpné arcot, ha nem lennének itt a műfaj kötelező sablonjai
a cselekmény bukdácsol, ez igaz, ez a warcraft 1 cselekménye sok körítéssel, hogy érthetőbb legyen, sok fanservice-el, 2 órában. A filmnek legalább 3 órásnak kellett volna lennie, de gondolom ezt nem merték bevállalni. Talán majd a rendezői...
a látvány fasza, pipa
a játékok hangulata visszajön, pipa

Az imdb pontszámmal simán egyet tudok érteni (8.2/10 jelenleg), a rajongói énem többet is adna, de ha 7 környékén fog végül realizálódni az teljesen reális lesz, fanok pedig ehhez hozzáadhatnak +2-t maguknak.

Egy fórumon épp pár perce olvastam, hogy ez a "videójátékok szarok" toposz önbeteljesítővé vált, egyszerűen érezni lehetett Stöki a korábbi podcastes véleményezéseden, hogy úgy se fogod a legjobb esetbe se 5/10-nél jobbra értékelni a filmet, ami azért kicsit elszomorít, hogy már mi gamerek is aládolgozunk a jóslatnak. Ez a film egész egyszerűen nem szar, én legalábbis nem tudom felfogni, hogy hogy tarthatja bárki annak.

A másik bajom a kritikákkal (nem csak az indexessel, hanem sok egyébbel is), hogy egyszerűen nem műfajánál kezelik a filmet. Érdekes módon a Deadpoolnak (ami szerintem egy szuper film) el tudta nézni a sok kritikus, hogy végtelenül bugyuta a sztorija, a motivációk szarok/nincsenek, karakterfejlődés nuku, a párbeszédek nagyja üres poénkodás, mert baromira szórakoztató volt és műfaján belül remeket alkotott. Ennek a filmnek meg olyanokat rónak fel, ami egyszerűen az alapanyagból és a műfajból egyenes ágon következik.

Bluemotion 2016.05.29. 12:36:33

@Kandras: Tudod, amiért rajongsz, azt akaratlanul is képes vagy túlértékelni. :)

Veder1 2016.05.29. 13:00:16

olvastam jó pár kritikát mielőtt megnéztem, és hát mindenütt lehúzták. Ehhez képest nagyon szórakoztató volt. A CGI főleg az orkok esetében szerencsére jó volt, a színészek, meg számomra inkább visszafogottak voltak, én nem a színészi képesség hiányát láttam a játékukban. Nem is tudnék mondani másik fantasy filmet a Gyűrűk urán és a trónok harcán kívül, ami jobb élményt nyújtott volna.

Nyiri 2016.05.29. 16:10:24

Én nem vagyok rajongó. Talán kicsit játszottam a Warcraft 2-vel. Premierkor néztem meg. A mozi tele volt minimum 70-es szintű WoW karakaterekkel rendelkező nézőkkel. Többször felnevettek a moziban valószínüleg insider poénok miatt, amiket én nem vágtam. Ennek ellenére szerintem nagyon jó film volt. Várom a második részt.

Sztyepan Asztahov 2016.05.29. 18:13:48

ó istenem...

"én elmondom, hogy miért volt rossz"

Most itt is? Komolyan? Már egyszer megírtátok az Indexen hogy szar.
Nem hallgattam tovább.

Kandras 2016.05.29. 18:40:07

@Bluemotion: foghatjuk erre, de azért lássuk azt is, hogy a film jó eséllyel bajnok lesz a "legnagyobb különbség a rotten és az imdb között" versenyen, szóval lássuk be, hogy valahol útközben a kritikusok és a mozizni szerető közönség igen komolyan eltávolodtak egymástól, Stöki pedig a wannabe filmkritikus szemüvegével ült be a moziba. :)

Ahogy mondtam, az IMDB átlaggal (8,2) tökéletesen egyet tudok érteni és azzal is kibékülök, ha még lejjebb megy 1 pontot, a 21%os tomatometert vagy az itteni 4/10et viszont továbbra is méltatlannak/irreálisnak érzem.

Ha másra nem arra mindenképp jó ez az egész, hogy végképp semmi súlyt ne adjunk a jövőben a kritikáknak.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2016.05.29. 19:42:29

@Kandras: A wannabet kikérem magamnak, tizedik éve szennyezem az Indexet filmkritikákkal. ;)

Egyébként persze, simán lehet, hogy ez olyan film lesz, amit a kritikusok lehúznak, a júzerek meg felpontoznak. És? Sok száz ilyen film volt már a történelemben. De ez nem olyan dolog, hogy egyik vagy másik tábornak igaza van, mert tök legitim mindkét vélemény. Nincs olyan, hogy egy kritika "reális" vagy "irreális", mert tök szubjektív maga a műfaj - nekem a 4/10 reális, neked a 8/10 vagy 9/10, és ez olyan véleménykülönbség, amit nem tudunk közös nevezőre hozni. De szerintem ez nem is cél. Nekem egyáltalán nem fáj, ha sok ember szereti a Warcraft-filmet, de azt nem igazán értem, hogy sok embernek miért fáj, hogy én meg nem szeretem.

(Az IMDB amúgy pár napja még 9,0 volt, és az amerikai premier még bőven odébb van, szerintem fog ez még lejjebb menni, bár 21-re biztos nem, de ez adódik az eltérő pontozási rendszerből is.)

Zarbon 2016.05.29. 20:26:35

@Kandras: egy hónap és az imdbn is 7 alatt lesz majd meglátod ;)
egyébként a cgia is nagyon szar sajnos

Kandras 2016.05.29. 20:30:22

@Stöki: szerintem arról van szó, hogy Te, mint kritikus egyfajta véleményformáló erőt képviselsz, vagy legalábbis én úgy gondolom, a kritikának valahol ez az eredménye, akár akarod, akár nem. Ez pedig innentől kezdve ha akarod, ha nem egyfajta felelősségi kör és szerintem ezért vált ki visszatetszést az emberekből az, hogy "ez csak az én véleményem".
Egyszerűen érzi az ember, hogy az ő véleménye egy csepp az IMDB tengerében, a Tiéd pedig az index címlapról köszön vissza és rossz utána ezt a fajta "mosom kezeimet" szöveget olvasni, függetlenül attól, hogy jogos-e avagy nem, mert ahogy mondod, ez a műfaj szubjektív, biztos vagyok benne, hogy van közszolgálatibb kritikus, aki nagyon fontosnak tartja, hogy segítsen az embereknek dönteni, átgondolja, milyen fajta embereknek ajánlja az adott dolgot és van olyan kritikus, aki kizárólag a saját benyomásait, teljesen szubjektív érzéseit osztja meg.
Nem azt mondom, hogy ez így oké, nem filozofálgatni akarok erről, csak rávilágítok, mi okozza azt, hogy az emberek rádzúdítják a fájdalmukat, ha valóban nem érted.

Hiába tetszik rengeteg embernek egy film, ha a kritikus "kaszt" ilyen élesen leértékeli, akkor az fog folyni a csapból is, mint ahogy a premier napján is az egész internet attól visszhangzott, hogy 2/10 metacritic hú de gáz, miközben valójában 4, valószínűleg hozzád hasonlóan "ez csak az én véleményem" hozzáállású kritikus véleményéről volt szó, ennek a 4 embernek köszönhető az, hogy az egész internet azzal volt tele, mindenki mindenhol azt látta, a csapból is az folyt, hogy a film egy rakás szar. Hiába jutott volna minden kritikusi publikációra 100ezer filmkedvelő homlokegyenest más véleménnyel, az ő véleményük nem számított. Mi ez, ha nem egyfajta felelősség?

A wannabe-ért akkor ezúton megkövetnélek, én csak az IDDQD-d követem, az indexet nem, ide pedig nemrégiben kezdtél filmes témájú postokat írni, gondolom akkor csak a filmes podcast az újdonság.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2016.05.29. 21:24:04

@Kandras: Szerintem a felelősség leginkább abban merül ki, hogy az a kritika legyen normálisan megírva, adott sajtóműfaji, -etikai, stb. keretek között, és persze ne csak az derüljön ki belőle, hogy a szerzőnek a film tetszett vagy sem, hanem az is, hogy miért tetszett vagy miért nem tetszett - ez már elvben elég, hogy eligazodjon az olvasó. És szerintem ez nálam is megvan azzal, hogy jeleztem, eléggé a Warcraft-rajongóknak készült a film - és lám, nekik is jön be. (Ami nem magától értetődő, számos képregényfilmnél pl. pont fordított a helyzet, a legnagyobb rajongók kutyázzák.)

De persze, igazad van abban, hogy amit én írtam, csomó emberhez eljut - és? Attól még pontosan egy darab vélemény vagyok, még csak nem is az egész újságé (hiszen lám, pl. Hancunál is mennyire máshol voltak a hangsúlyok). IMDB-n is csak egyet tudok szavazni. Szóval nem, nem fogom kozmetikázni a véleményem csak azért, mert sokan olvassák, akkor nem lennék önazonos.

Amúgy az nem lehetséges, hogy annak valami oka is van, hogy a kritikusok többsége lehúzta a filmet? ;)

larry 2016.05.30. 14:40:04

Nem láttam, ezért most nem is erről a filmről, de kapcsolódóan: Ha valaki rájön arra, hogy lehet a széleskörben érthető filmes történetmesélést vegyíteni a nem feltétlenül kifejtett, rajongóknak szóló utalásokkal úgy, ahogy pl. Marvel univerzummal csinálják, a videojáték-filmekben is lehet hasonlóan nagy potenciál. Nem értek annyira hozzá, hogy okoskodni merjek, de úgy gondolom, hogy a Pirates of the Caribbean-nek sokat segített a Monkey Island, de az Independence Day 2-t is erősen húzza, hogy játékos körökben az XCom franchise megkérdőjelezhetetlenül királyság. Elég csak beleolvasni a trailerek kommentjeibe. Én a borzasztóan unalmas Leleményes Hugót is többször láttam, mert volt benne erőteljes Syberia hangulat (kérdés, hogy szándékos-e, valószínűleg nem)! Szóval aki megtalálja a megfelelő sztori/hangulat kombinációt, az nagyot fog szakítani.

Kandras 2016.05.30. 16:34:10

@Stöki: dehogynem, épp ezzel kezdtem, önbeteljesítővé vált a játékból készült filmek átka. Minden szakmai oldalon és még tőled is már a film előtt azt lehetett hallani, hogy ez szar lesz, és láss csodát, annak ellenére, hogy a közönségnek határozottan tetszik a krtikusok szerint szar - ahogy előre megmondták. Persze ez megint szubjektív.

Viszont amikor egy igen neves szakmai oldal azt mondja, szarabb, mint a super mario, a másik igen neves szakoldal szerint meg iphone játékok reklámjának a szintjét üti meg a grafika, aztán amikor a nézettség, a nem érezhetően elfogult kritika és a közönségreakció vastagon rájukcáfol külön cikket írnak arról, hogy ne hallgassunk a nem negatív kritikákra és kereszthivatkoznak egy nagy rakás másik negatív kritikát, hogy azoknak is gyűjtsék a kattintást akkor ott már szerintem nincs sok értelme kritikusokról beszélni, egyszerű küldetéstudat látszik a háttérben, mely küldetés a film lejáratása. Hogy emögött mi állhat az gondolom messzire vezet és nem is kell a filmek világába merészkednünk, volt elég kritikusi botrány, lefizetések, stb... gaming fronton is.

Hangsúlyozom ezt nem rád írtam, hanem a "kritikusok többsége" megjegyzésre azon morfondírozva, hogy mennyire tekinthetőek hitelesnek például az amerikai kritikák. Már csak azért se, mert a kritikusi átlagra te is rádupláztál az értékeléseddel. :)

Wundar 2016.05.30. 18:40:52

Sziasztok!

Már régóta olvasom a blogot, de csak most jutottam el oda, hogy írjak... :)
Eléggé warcraft és wow rajongó vagyok, szóval picit elfogult leszek.
Én direkt nem néztem a trailereket, nem olvastam utána az egésznek, és úgy ültem be a mozira, hogy ne legyen túl szar. :)
Ehhez képest, úgy jöttem ki a moziból, hogy mikor jön a következő rész. mert úgy gondolom, hogy megérdemli a warcraft univerzum, hogy ebből, még minimum két rész legyen, de egy előzmény filmet is el tudnék képzelni! :)
Számomra 7/10es a film nagyon is visszaadták a játékok hangulatát, és gyakorlatilag alig találkoztam olyan játék vagy akár könyv adaptációval, ahol ez ennyire sikerült volna. (Igen a Gyűrűk Ura az egyik kedvenc fantasym, de könyben sokkal-sokkal jobb volt, ettől persze a filmek nagyon tetszettek.)
És itt jön a probléma a sok kritikus lehúzza, olyan szempontok alapján, ami egy ilyen filmnél nem feltétlenül a legfontosabb.
Az tény, hogy az ember színészek nem alakítottak maradandót, de hát ez van, az hogy a sztori meg a párbeszédek gagyik, meg bukdácsol, na az már eléggé lehúzás szerintem, a játék világa, univerzuma ilyen, a
a két órás filmbe meg ez fért bele, szerintem is lehetett volna hosszabb, de látszik hogy a rajongóknak készült elsősorban, nekik meg illik tisztában lenni a sztorival és a szereplők motivációjával.
Ettől függetlenül volt olyan ismerősöm akinek úgyis tetszett a film, hogy alig játszott a wow-val és a warcraft játékokat meg nem is ismerte.

A lényeg, hogy nagyon dühítő, hogy a kritikusok lehúzzák eléggé a filmet, mert így lehet, hogy nem éri meg a folytatást, nagyon remélem, hogy nem így lesz, de megvan a véleményem a 'kritikusokról'.

Redfield 2016.05.31. 22:05:09

Még teljesen tudatlan formámban megkérdezném hogy ez a film most konkrétan az Orcs and Humans (kevés) történetét próbálja feldolgozni? Mivel a frencsájzban inkább az RTS-eket preferálom, érdekelne, hogy mennyire szolgálja ki a fanservice a WoW-tól távolálló gamereket :)

Geril 2016.06.01. 03:09:45

Érdekes kis alkotás, azt meg kell hagyni. Személyes problémám inkább a film állagával volt, nem a tartalmával. Ha CGI -ról van szó elég kekeckedős vagyok, és bárki bármit mond, az emberi mimika nem áll jól az orkoknak.
Illetve olyan érzésem volt miközben néztem, mintha nem minden színész tudná, hogy most egy fantasy filmben játszik.
Mindazonáltal nem rossz a film. Semmiképpen sem nevezném film sikernek, de az biztos, hogy nem rossz.
Bár ilyen mennyiségű eseményt egy ilyen sebességű filmbe gyömöszölni...
Tudjátok, én inkább nézném ezt sorozatban. Szép nyugis tempóban, jobban átgondolt karakterekkel. Még az alacsonyabb költségvetést is gond nélkül elnézném, ha azt látnám, hogy a színészgárdának van ideje körülnézni, és észrevenni, hogy egy fantasy filmben játszanak.
Oh és majdnem elfelejtettem: A zene. Minden alkalommal, mikor egy ismerős dallam felcsendül, azonnal változtatnak rajta. Tudjátok, megszólal a jól ismert Stormwind City dallam... ééés mégsem. Majdnem, de mégsem. És aztán a stáblistáig ugyanez, mindig kicsit más, de majdnem az.
Lehet ezzel egyedül vagyok, de engem ez nagyon dühített a filmben.

Renok 2016.06.01. 15:15:25

Én elég nagy Warcraft rajongónak érzem magamat, kettő kivételével már az összes Warcraft regényt olvastam (ezek folyamatban), mindenegyik játékkal játszottam többször is, betéve tudom a Warcraft loret.
Pont ezért szerintem nagyon gyenge volt ez a film, hatalmas csalódás a regények után!

A Stöki féle pontokkal teljesen egyetértek, és még annyit tennék hozzá, hogy annyi indokolatlan, idióta módosítás van a regény(ek)hez képest, hogy a film nézése közben többször is felhúzott.

A legirritálóbb hibák számomra:
- Dalaran ekkoriban még nem lebegett.
- WTF az a fekete kocka Dalaran közepén?! Ilyen nem volt a könyvben, nettó baromság.
- Gul'Dan sosem bunyózott, mindig egy csak a pofája volt nagy és csak a warlock hatalmában bízhatott, Durotant SOHA nem nyomta volna le közelharcban.
- Orgrim Doomhammer sosem volt Frostwolf!!!!!!!! Blackhand klánjába (Blackrock) tartozott mindig is.
- A Garrona szerelmi szál puszta kitaláció a filmben, teljesen felesleges
- Garrona Llane király megölésére az indítéka is égbekiáltó f*szság és nevetséges volt.
- A Lothart játszó színészt nem győzöm eléggé köpködni, vagy a rendezőnek nem jött át, hogy Lothar karaktere milyen is kellene legyen, vagy ez a színész egy kretén.
- Khadgar miért nem öregedett meg a Medivh-vel való harc során, ahogy a regény alapján történt?

Atya ég, még tudnám sokáig sorolni, annyi indokolatlan változtatás van a regényhez képest, amitől sokkal sz*rabb és kevesebb lett az egész film.

Lehet, hogy ez a film a rajongóknak készült, de szerintem pont őket húzta fel a legjobban. Mármint az olyan rajongókat, akik tényleg ismerik a loret.

Kandras 2016.06.02. 07:30:51

@Renok: a lore-ra vonatkozó megjegyzéseid nem hibák, a Blizzard maga nyilatkozta le, hogy a filmek egy alternatív univerzumban fognak játszódni, szóval lesznek eltérések szép számmal, pont azért, hogy a regényolvasóknak is tudjon némi újdonsággal szolgálni.
Az más kérdés, hogy kinek hogy tetszenek a változások, de a lényeg, hogy erre készülj fel, hogy az összes többi filmben/rajzfilmben/sorozatban eltérés lesz a regények és a játékok univerzumához képest.

Renok 2016.06.02. 11:19:33

@Kandras: Erről tudsz adni egy linket?
Mert kerestem, de nem találok ilyet. Köszi előre is.

VikMorroHun 2016.06.02. 13:02:33

@Renok: Erre muszáj reagálnom. Ez nem Warcraft dokumentumfilm. Ha az lenne, akkor lennének elfogadhatóak az ilyen kukacoskodó szempontok, amiket csak azok vesznek észre, akik álmukból felverve is tudják a 26. mellékszereplő családfáját is. Meg minden apró részletet, ami a világ történelmét illeti. A fekete kocka egy korábbi őrző maradvány. Nekem mondjuk úgy tűnt, mintha valami démoni átverés akarna lenni, ehhez képest igazat mondott a benne lakó szellem(?). Gul'Dan a filmben sem nyomta le Durotant közelharcban. Mágiával győzte le, pont úgy, ahogy Durotan tervezte - ezzel akarta megdönteni a hatalmát. Majdnem bejött neki, de csak majdnem. Garrona indítéka Llane király megölésére se nem f*szság, se nem nevetséges (ha figyeled Garrona érzelmeit, nagyon vívódik miatta), hanem az egyetlen lehetősége, amivel helyzetbe hozhat egy szövetségest az ellenséges, náluk lényegesen erősebb seregben, amivel a jövőben esetleg megakadályozhatja a népe pusztulását. Szerintem a film egyik csúcspontja.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2016.06.02. 14:09:29

@Renok: tessék:
www.theouterhaven.net/2016/04/warcraft-movie-will-not-follow-lore-spots/

és én valahogy az ennyire kukacoskodó rajongói szemlélettel nem tudok eggyüttérezni.
Jómagam akkor LOTR rajongó vagyok, mint ide Mória, de egy szolid hörgésen kívül nem okádtam epét azon, hogy pl Glorfindel kimaradt a Gyűrű szövetségéből. Pedig a kedvenc karakterem mind a Szilmarilokban, mind a preGyűrűháború előtti részben. Helyén volt Arwen? igen. A gázlós jelenet remek lett? hajjaj, de mennyire...akkor csak picit fáj a szívem Glorfindel miatt.

Itt meg tényleg már csak abba nem kötsz bele, hogy miért más a "jó" orkok bőrszíne.:)
Azt is figyelembe kell venni - már szerintem - hogy a filmnek NEM csak a hardcore rajongóknak kellene megfelelnie, hanem a casual, vagy akár tudás nélkülieknek is. Ez így nehéz - azaz valamit valamiért elven fel kell áldozni egyes részeket.

Garona karakterével kapcsolatban - a király megölésénél teljesen VikMorroHun véleményével értek egyet, amit ott leírt, én is írni akartam.

Ragnar...izé...Lotharról meg pont ellentétes a véleményem - szerintem a film egyik, ha nem a legjobb szereplőválasztása volt. A börtönös kis monológja ("már jól vagyok!"), a végső összecsapás, illetve pl a farkasos jelenet nagyon is jó volt. Simán hozta azt a vezért, akit bárhová követnék...(For the Alliance!, és vesszen a Horda!:))

Külön kiemelném részemről a film látványvilágát - az ork épületek, tábor olyan volt, mint emlékeimben a Warcaft 1-es épületek - alig jött le a vigyor képemről, főleg, amikor madártávlatból néztük az orkok özönlését.
(És akkor itt most jelezném, hogy akarok egy Starcraft filmet!!)

A történet, párbeszédek döcögésével egyetértek, nálam ez a film 10/6,5. Régen volt ilyen jó fantasy a moziban....

kukatr 2016.06.03. 21:16:12

Egy high-fantasy stratégiai játék adaptációja már előrevetítette a felejthető történetet, a trailer alapján meg szépen kihúzhattam a bugyuta sztorijú akciófilmeket megmentő hatásos egysorosokat durrogtató karaktereket is. Az így maradó lélektelen cgi harcorgiát vagy mit (khm. olvastam, hogy vér bezzeg nincs benne, mert PG-13 :S) már nem volt kedvem megnézni.

Ennek ellenére szerintem ebből egy fanservice franchise lesz. Job don'.

Winter is coming 2016.06.07. 13:58:37

Valahol a Stöki kritika is jogos, és az is igaz, hogy a fanokat elég jól kiszolgálja a film, még úgy is, hogy pár dolgot megváltoztattak.

Mondjuk nekem pont az a része nem hiányzott, mert habár a játékban található lore-ban nagyjából otthon vagyok, de a képregény-regény-manual-ban található részek kimaradtak.

Kicsit zavaró a történetben, hogy eléggé belterjes a sok játék-kieg során is a WoW Lore, így A Warcraft 3-ban megismert Medivh, az aki WC 1-ben az orkokat behívja, Karazhant, mint helyszínt WoW kiegben hozták be, de ott már romos és más entitás lakik benne, és más infókból kell összerakni, hogy mi is történt a múltban. Szóval tiszta Barátok közt a sztori, visszatérő-feltámadó karakterek. Jó fiúról kiderül, hogy genya, de megjavul, félork csaj szerelmes lesz és hősiesen feláldozza identitását, de félreértik, és megcsalják és gonosz lesz, szóval lesz itt még blőd-klisés sztori elem bőven :-)

Ennek ellenére élveztem a filmet nagyon, pár dolog zavart:

1. Színészek B kategóriás filmek, vagy jól menő sorozatok még nem túl drága színészei voltak, és ez hátrány. Nem tudták hozni a karaktert, vagy ahogy elhangzott, a színészvezetés is rossz volt. Vagy csak ennyi volt a koncepció :)

2. A varázslatok biztos nagyon látványosak voltak 3D-ben, de 2D-ben inkább időhúzás volt...OK, a birka instant ment, de a teleportálások valahogy körülményesek voltak nekem.

3. Insider poénok (Karazhan lépcsőmászás) és beleérzős hangulat nagyon vitte a dolgot. A látványok, ahogy tudod, hogy mész a fogadó felé és merre mennek az utak, mi van a toronyszoba következő sarka mögött az megfizethetetlen.

4. A sok WoW-os nerd-geek nagy része már felnőtt(ebb). Van családjuk, párjuk, így a jegybevétel a fix játékos adat mellett még simán duplázódik, mert meg kell mutatni asszonynak, hogy látod drágám, erre a játékra basztam el 6 évet, de már jó fiú vagyok :-)

Winter is coming 2016.06.07. 14:00:47

3.-4. pont nem zavart, természetesen pozitivuma a filmnek :D

Bobby Newmark 2016.06.07. 14:36:15

@Renok: "A Garrona szerelmi szál puszta kitaláció a filmben"

Itt van az a pont, ahol elvesztetted a kapcsolatod a valósággal.

angelday 2016.06.18. 07:41:06

Kicsit gépiesek voltak az emberi karakterek, a sztori nekem baromira bejött, remek dolognak találtam, hogy az orkok szempontjából bontja ki a családi szálat (képzeljük el ugyanezt a filmet egy emberi családdal). Jók voltak a fordulatok, minden főbb szereplőről kiderült valami. Egyedül a fél-ork nőt nem értettem, mitől fordult volna ilyen gyorsan és mitől vették volna be a top level managementbe.

Ettől függetlenül 5-ös osztályzat.
süti beállítások módosítása