HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Elképesztően szép lesz a Toki remake-je (ha végre összejön)

2016.02.06. 12:45 Stöki

Itthon valószínűleg kevésbé ismert a Toki, ez az 1989-es lövöldözős játék, amit Szakuma Akira készített (eredetileg arcade gépnek, de persze aztán mindenféle port is lett belőle). A maga idejében furcsa környezetével ki tudott tűnni a műfajban; Toki a főhős neve, egy állatbőrbe öltözött vadember, aki egész jól eléldegél törzsével, amíg nem jön egy gonosz varázsló, Vookimedlo, aki elrabolja a törzs hercegnőjét, az embereket pedig mindenféle bizarr állatokká változtatja. Toki majommá változik - de szerencsére olyan majommá, aki tud tüzet fújni meg lövedékeket köpködni, szóval neki is indul, hogy lezúzza Vookimedlót, illetve előtte még pár elborult főszörnyet. Itt egy longplay a játékból:

2009-ben egy három francia fejlesztőből álló kis csapat, a Golgoth Studios bejelentette, hogy Toki-remake-et készít. A gond az, hogy mindhárman meló mellett csiszolgatják a remake-et, és így elég lassan haladnak (a grafikusnak például több mint két évig tartott, amíg mindent megrajzolt). Eredetileg 2011-ben akarták kiadni, aztán 2013-ban is lehetett hallani felőle, amikor Steamen Greenlightot kapott, aztán azóta semmi (lent a korábbi trailer).

Most a csapat vezetője, Anthony De Sa Ferreira a Patreonon hallatott magáról (a Patreon egy közösségi támogatási platform, ha valaki nem tudná), és havi 750 dollárt kér, hogy végre össze tudja rakni a játékot, amiből nagyon sok minden kész van már. Egyelőre nem áll jól a gyűjtés (50 dollárnál tart), de állítólag jövő héten videó is lesz már a játékból, talán akkor megszalad a dolog.

Egyébként a képek alapján elég erősen átrajzolták az eredetit, és baromi jól tették ezt. Lásd alant.

toki_lvl1_part1.png

toki_lvl1_part2.png

toki_lvl3_part4boss.png

toki_lvl5_part4boss.png

7 komment

Címkék: retro remake toki

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr248364948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambula 2016.02.06. 14:11:21

Nes-en játszogattam ezzel a játékkal, emlékeim szerint elég nehéz platformer.

Malibutomi 2016.02.06. 19:37:46

Rengeteget nyomtam meg jatekteremben, imadnam ujra.

Malibutomi 2016.02.06. 19:39:19

Meg a Caveman Ninja kellene felujitva

Komojtalan 2016.02.07. 10:46:44

Pár éve volt divat a remake, de eléggé abbamaradt. Rengeteg régi, jó játéknak készült el a felújítása, e poszt miatt néztem el a Retro remakesre, az is megszűnt ... Azért maradt még, pl. a Retro specen meglepő módon Spectrumos játékok vannak :-), személy szerint a Head over healst tartom a legjobbnak.

GbzMColish 2016.02.11. 09:02:06

Hú, Stöki, nem tudom emlékszel e, a megboldogult Lokomotív aljában volt pár arkád gép, az egyiken ez a játék futott, imádtam.
Volt egy srác, aki minden nap suli után bejött, és 1 db 20 forintossal általában végig is tolta. Amikor nem jött össze neki, mindig akartunk neki adni, hogy nyomja még, de azt mondta, hogy elvből nem dob rá.
süti beállítások módosítása