HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Michael Clarke Duncan játékszerepei

2012.09.05. 07:14 Stöki

Szomorúan olvastam, hogy meghalt Michael Clarke Duncan, kedvenc melák színesbőrű színészem volt (Ving Rhames mellett), nagyon tetszett, amit a Halálsoron című filmben csinált, de a Bérgyilkos a szomszédomban is jó volt. És ne feledkezzünk meg a játékszerepeiről sem: ha megnézzük a filmográfiáját, azt fogjuk látni, hogy Duncannek köze volt pár videojátékhoz, bár többnyire nem arcát, hanem zengő mély basszusát kölcsönözte ezeknek.

A Hollywoodban eleinte testőrként dolgozó Duncan egyik első szerepe is egy videojáték volt: az 1995-ös Panic in the Park című, élőszereplős kalandjátékban játszott biztonsági őrt (a vidámparkos krimi főhőse amúgy Erika Eleniak volt, akiről ugye szép emlékeket őrzünk itt a blogon). Nézzünk is bele ebbe:

A színész később, már 2000-ben narrátor volt a Star Trek: Klingon Academyben, ugyanabban az évben az egyik karakter hangja volt a Soldier of Fortune-ben, és onnantól kezdve szinte minden évben hallhattuk egy-egy videojátékban a SOCOM II-től a Saints Row-ig. Utolsó és egyben leghíresebb videojátékos szinkronmunkája a 2007-es God of War II volt, amiben a hatalmas titánt, Atlast szólaltatta meg. Zárásul nézzünk meg ebből is egy részt, Atlas belépőjét. Elég jó, amikor a hadonászó Kratos előtt egyszer csak megmozdul egy hegy, és feldörren a „Who breaks my chains of torment?” kérdés. Michael Clarke Duncan nem csak a filmiparnak fog hiányozni.

(via Kotaku)

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr784756061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G_Norton 2012.09.05. 10:24:20

Ki ne maradjon a The Suffering: Ties That Bind sem, ahol szintén egy keménycsávót, Blackmore-t szólaltatta meg. Vagy a filmek közül a Sin City.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.05. 12:15:25

Nyugodjék békében!

Olyan orgánuma volt, hogy a filmjeit is csak feliratosan szabad nézni.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2012.09.05. 13:22:32

@doggfather: Jaja. Ő, meg James Earl Jones az, aki képes arra, hogy komplett borsóleveseket közlekedtessenek végig a hátamon úgy, hogy teljesen mindegy, hogy hányszor hallom tőlük ugyanazt a mondatot újra.

wowerman 2012.09.05. 17:13:41

Nem is tudtam hogy ő adta (gondolom) Mullins feka társának a hangját a Soldier Of Fortune-ban
süti beállítások módosítása