HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

A legbetegebb japán játékok

2011.03.01. 09:00 hancu

Van ugye ez a közismert sztereotípia, hogy a japánok mind egy szálig beteges, perverz alakok, és az egész ország egy nagy hentai-parti, itt-ott használtbugyi-automatákkal az iskoláslányoknak. Bár ebből valószínűleg pont annyi igaz, mint abból, hogy a magyarok meg a mai napig nyereg alatt puhított lóhúst esznek, az tény, hogy a legsúlyosabban elborult videojátékok nyomasztóan nagy része Japánból érkezik (emlékszünk a Rapelay-re például?). A Toptenz összeállítása nyomán mutatunk néhányat, amik nálunk instant kiakasztották a wtf-o-métert.

Cho Aniki

Ez egy 1992 óta futó sorozat, sima oldaltscrollozós shooter, annyi extrával, hogy gyakorlatilag nincs benne olyan grafikai elem, ami ne meztelen férfi felsőtest, vagy pénisz, vagy ezek tetszőleges kombinációja lenne. Bár természetesen semmi problémánk nincs azzal, ha valaki az ilyesmikre gerjed, tessék megnézni a videóban a bossharcot, és utána kijelenteni, hogy teljesen épeszű volt, aki ezt kitalálta.

És ezek még csak a lágy, lírai részletek voltak, akit érdekel a téma, YouTube-on százával talál videókat a játékból.

Gonbee no I'm sorry

Első látásra sima Pac-Man klónnak tűnik, a főszereplő azonban nem a megszokott pizzafejű ságra blob, hanem maga Kakuei Tanaka, aki a hetvenes években volt miniszterelnök Japánban, és állandó jelleggel korrupciós botrányokba keveredett (maga a cím egy szóvicc, "sori" ugyanis japánul miniszterelnököt jelent).

A játékba ültetett politikai szatíra addig működik is, míg Tanakával aranyrudakat kell összeszednünk a pályán. Aztán egyszer csak elgurul a gyógyszer, és az ellenfelek között moonwalkoló Michael Jacksonok, Madonna és Carl Lewis bukkan fel, akik ha elkapják a főszereplőt, pelenkát és bőr bikinit adnak rá, aztán alaposan elfenekelik egy lovaglóostorral. 

És az igazán súlyos az egészben az, hogy ez nem valami underground játék, amit a politikai ellenoldal támogatói ütöttek össze és terjesztenek, hanem az akkori (nyolcvanas évek közepe) egyik legnagyobb japán videojátékos cég, a Sega vállalta be, és szórta meg a japán játéktermeket vele.

Princess Maker

Egy újabb sorozat, tíz éve fut, eddig öt része jelent meg, plusz egy lazán kapcsolódó anime-sorozat. Egy tamagocsi-szerű játékot kell elképzelnünk, amiben egy tíz éves kislányt nevelünk fel 18 éves koráig, amikor is, az addigi nevelésünknek megfelelően kiválasztja az 54 féle befejezés közül, hogy felnőtt korában luxuskurva, miniszter, sátánista, vagy apáca (satöbbi, satöbbi) lesz.

A lányka életét zavarba ejtő aprólékossággal irányíthatjuk, kezdve onnan, hogy mit eszik, milyen ruhát vesz fel, mit olvas, mit és mennyit tanul. Ha ez eddig nem hangzik különösebben elborultnak, jön a csavar: a végső cél a titkos befejezés elérése, ami azt jelenti, hogy a kiscsaj hozzánk, azaz a játékoshoz, azaz a saját apjához (a father megszólítás végigkíséri a játékot) megy feleségül. Oké, az elején leszögezi a játék, hogy hogy nem édes-, hanem nevelőapát játszunk, na de akkor is...

Love Death

Egy újabb sorozat, öt rész jelent meg belőle 2005 óta. Nem is akarok nagyon írni róla, a videó mindent elmond (és a legújabb részben állítólag lesz alakfelismerős webkamera-támogatás is, bármit is takarjon ez).

Facening de Hyojo Yutaka ni Insho Up: Otona no DS Sao Training

Már maga a cím is zseniális, nemde? Ez egy DS-es grimaszoló szimulátor. Az a lényege, hogy olyan képet kell vágni, amilyet a mutatott mintaképen vág a modell, aztán a kézikonzol a kis kameráján keresztül értékeli ezt.

Boong-Ga Boong-Ga

A végére hagytuk a legsúlyosabb őrültséget. Japánban és Koreában hódit gyerekek között a kancho nevű... hátizé. Mondjuk hogy tréfa. Az a vicc benne, hogy az áldozatot mutatóujjal seggen kell szúrni, amikor nem figyel oda. Két kézzel. És közben azt kiabálni, kancho. Tényleg van ilyen, tessék rákeresni YouTube-on. A Boong-Ga Boong-Ga ennek a feldolgozása játéktermi gépben, műseggel. 

28 komment

Címkék: japán beteg állat

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr152697330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambula 2011.03.01. 09:19:48

De hát nincs is ezekben semmi állat...

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2011.03.01. 10:17:56

"itt-ott használtbugyi-automatákkal az iskoláslányoknak."

Te HAncu, ők nem a beszállítók?

Dester 2011.03.01. 10:43:38

@Sam. Joe: ott a pont, mert ha ezt a mondatot értelmezem, akkor ez így egyszerre pedofil, homoszexuális és aberrált lenne. Persze az utolsót sose vonnám kétségbe amúgy se. :)

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.03.01. 10:54:23

Nem beteg cuccok, csak erősen kétséges a játékélmény. Leszámítva a kislányalázó gyilkolászóst, mert az teljesen elborult. Nem hiszem, hogy ép ember 1 percnél tovább játszik vele.

DinnyeTM 2011.03.01. 11:01:33

Itthon megneznem mit kapna az a gyerek, aki kiprobalna 1 kanchot valakin :D:D:D

Savior 2011.03.01. 11:09:25

Nem vagyok benne biztos, hogy a tegnapi Ubisoftos nem durvább-e ezeknél...

Terézágyú 2011.03.01. 11:29:50

"Van ugye ez a közismert sztereotípia, hogy a japánok mind egy szálig beteges, perverz alakok, és az egész ország egy nagy hentai-parti, itt-ott használtbugyi-automatákkal az iskoláslányoknak."

SZVSZ arról van szó a japcsiknál, hogy elvárják, hogy teljes erőbedobással dolgozd végig a napi 8 (9) órádat, de hogy utána (illetve a szabadnapjaidon) mivel szórakozol ahhoz senkinek semmi köze, illetve, annyiban van köze, hogy szívesen csatlakoznak hozzád mindenféle hülyeségben :)

Nem véletlen, hogy a japánok találták ki pl. a karaokét, vagyis azt, hogy "mindegy hogy van-e hangod, csak bőgd a szöveget, a többiek meg tapsolnak, aztán ők is ugyanúgy égetik magukat a hangjukkal - de milyen jól kikapcsolódunk a munka után"-játékot.

flea 2011.03.01. 11:32:02

Szerintem ez a Gonbee teljesen rendben van. Pac-Man némi showbiz-körberöhögős-idiótapoén beütéssel. A sidescroller már kicsit betegebb, de még az is belefér. A többi viszont... huhh.

Marcellus_Magnus 2011.03.01. 11:32:16

A Princess Maker 2 zseniális játék amúgy, nem olyan könnyű, mint amilyennek hangzik. A nevelős játékmenetben komoly kihívás az időt és a pénzt menedzselni a lányka oktatásához, főleg úgy, hogy a munkák és tanórák bizonyos tulajdonságokat növelnek, de másokat csökkentenek. Emellé társul egy különféle titkokkal teli kalandozós mini RPG játékmód, amiben banditák levadászása és sárkányokkal való egyezkedés mellett akár a háború istenével(!) is megvívhat szemünk fénye.

Arról, hogy a "nevelőapával kötött házasság" befejezés végső cél lenne, nem tudok...

Itt egy szórakoztató végigjátszás (screenshotok + szöveges kommentár)
lparchive.org/Princess-Maker-2/

flea 2011.03.01. 11:33:31

@Terézágyú: ismerős japán családban apuci hétkor megy el otthonról, és tízre jön haza (nem Japánban, Európában)... milyen 8 (9) óráról beszélünk? Szerintem CSAK hétvégén szórakoznak.

Terézágyú 2011.03.01. 11:36:52

@flea:
"ismerős japán családban apuci hétkor megy el otthonról, és tízre jön haza (nem Japánban, Európában)... milyen 8 (9) óráról beszélünk? "

OK, ha te mondod :)
ámbár azért nyilván vannak Japánban szórakozó emberek az esti órákban, akik egyébként napközben dolgoznak :)

Circus 2011.03.01. 12:12:06

Bunga bunga?
Az nem most divat csizmaország miniszterelnöke meg a tócsa túlpartján éppen live sútemápot játszó kollegája által kiskorúak sérelmére?

szbszig 2011.03.01. 12:43:18

Az elsőhöz tudni kell, hogy a japán szórakoztatóipari kultúrában az ecchi szerepeltetése igen elterjedt. Éppen ennek kifigurázására néha előfordulnak olyan alkotások, amelyek a hagyományos női ábrázolások helyett poénból - de tényleg csak abból - a férfimeztelenségre és a férfierotikára helyezik inkább a hangsúlyt. Animék között például az Inukami! egyes részei ilyenek.

A második nemcsak hogy figyelemfelkeltő és találó a témaválasztásával, de a videó alapján a korában simán élvezetes játéknak számíthatott, úgyhogy azzal semmi baj nincs. A harmadik is elég minőséginek, komplexnek és szórakoztatónak tűnik. Bár meg kell jegyezni, hogy ott nemcsak az befejezés WTF, hanem kicsit az egész játék is, mert a valós középkori környezettől a fantasy elemeken, varázsláson át a modern kor vívmányaiig mindent összehordtak benne, ahogy látom.

Az utolsó három viszont tényleg az értelmetlen, öncélú hülyeség kategória, ahol klasszikus játékélmény gyakorlatilag nincs is.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.03.01. 13:28:09

A Love Death annyira értelmetlennek tűnt, hogy kicsit utánamentem, és kiderült, hogy kicsit kilóg a sorból: betegnek beteg, de azért van benne "játék" is, ugyanis egy szabvány erogéről van szó, némi kalandtörténettel, meg sok khm... közelről is megismerhető lánnyal.
A videóban (szerintem) csak baromkodik a játékos, mintha egy fps-ben azzal szórakozna, hogy szétlövi a baráti npc-ket.

Limrasson 2011.03.01. 13:53:02

A Princess Maker mondjuk nem is lehet rossz, nagyjából olyan lehet ahogy néztem mint a Pet Protector
armorgames.com/play/5252/my-pet-protector-2

Ez a második része, és kifejezetten jó game :D

Marcellus_Magnus 2011.03.01. 14:04:34

@Limrasson: Igen, a My Pet Protector az kifejezetten a Princess Maker klónja.

nikopol · http://nikopol.blog.hu 2011.03.01. 14:06:40

a dolgot azért nem értem, mert kb 2 nappal ezelőtt itt préjzoltátok a shoot em up construction kitet, namost annyi történt, hogy a japánok kimasterolták a cuccot, facepalm

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.03.01. 14:10:06

@hornos: hú, ez a "préjzol", mint szakkifejezés nem semmi...

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.03.01. 14:17:18

És arra senki nem rezonál, mekkora már egy mainstream politikus-szivató játék?

Persze egy olyan országban, ahol a miniszerelnök időnként dalra fakad, lehet, hogy nem annyira meglepő...
www.cbsnews.com/video/watch/?id=1770080n
www.japanprobe.com/2009/09/21/yukio-hatoyama-sings-take-heart/

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.03.01. 14:26:08

Bocs a flood miatt, de ezt az első kommentem idején nem találtam, nem emlékeztem a címére.
Szóval szerintem a legbetegebb: Muscle March, wii-re
www.youtube.com/watch?v=T8BcndMxu44&NR=1&feature=fvwp

Jormund 2011.03.01. 15:09:39

Azért a Love Death-nek tényleg nem ez a standard játékmenete :)

Bambula 2011.03.01. 15:34:23

@Jormund: Hát istenem, nem vagyunk egyformák :)

Komolyra fordítva a szót, még inkább ott élje ki magát az illető mint való életben - mivel létezik a program, sőt gondolom több is ebben a témában, van is erre igény.

kistucsok 2011.03.01. 15:39:53

A japók mindig csinálnak valami mást, egy része ennek érthetetlen és undorító, másik része meg minden jó, ami a földön létezik (nintendó-ps-psp-ds) XD

algi 2011.03.01. 21:42:55

@Yarner: Na, de a játékba jól láthatóan integrálva van a pofozkodás.

Johnfive 2011.03.02. 00:02:22

Én már a Shin Megami Tensei: Persona 3 Portable-nál is leakadtam azon, hogy mennyire központi szerepe van a játékban a 'szociális kapcsolatok' kiépítésének (magyarul: barátkozásnak).
De ezekhez képest kicsit sem meglepő...

Yu-Gi-Oh! GX: detto.

(Valamiért az az érzésem, hogy valamiféle pótszerként funkcionálnak ezek az elemek.)

Reactor 2012.03.06. 22:53:22

Mondjuk az Action 52-s Micro Mike, meg a Catch the Sperm se épelméjű emberek műve...
süti beállítások módosítása