HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

A legjobb áprilisi tréfák tegnapról

2010.04.02. 12:00 Stöki

Április elsejét jobban gyűlölik az újságírók, mint egy éjszakai ügyeletet egy hosszú hétvége közepén, mert a sok álhír közül könnyű beszopni egyet-egyet. Érzéseinket ezen a napon leginkább a Neogaf egyik fórumozójának alkotásával tudnám illusztrálni:

A játékiparban azonban egész vicces áprilisi tréfák tudnak összejönni, ezek közül szemezgetek most néhányat. Kezdjük a Blizzarddal, ami minden évben kitesz magáért. Idén például a Diablo III-hoz remek termékeket ígértek: köntöst és ölelőpárnat, valamint egy GPS-t Deckard Cain hangjával. A WoW játékosainak egy neurális interfésszel kedveskedtek, aminek révén agyhullámokkal is lehet irányítani a karaktert, a Battle.Net forradalmi Matchmaking kiegészítője pedig társkeresőt csinált a Blizzard online rendszerévől. A legjobbak azonban a cég beígért mobiljátékai voltak: a Blackthorne 2: Thorne Raider és a Queen’s Quest – utóbbi a Sierra kalandok stílusában.

Kamu játékbejelentések máshol is voltak. A CIRCUS például a Kotori LoveExtasyPlust mutatta be, ezt a tablet pc-n játszható randijátékot - a tablet klijelzőjén le is lehet smárolni virtuális kedvesünket. A Sega az Ecco: Water Wars 2-t ígérte be – ez egy forradalmi „first porpoise shooter” volna fegyveres delfinekkel. Az IGN videóján pedig megnézhettük, milyen lesz a Metal Gear Solid: Peace Walker, ami az Assassin’s Creed alkotóinak segítségével készül:

A Fileplanet nagyon szemét volt, mert letölthető Duke Nukem Forever demót rakott fel (persze kamu az egész), a 1UP pedig elég sok melót ölt a nem létező Pokemon Kart videójába. A Halo Reach alkotói felfedték, milyen lesz a játék multiplayer része: egy körökre osztott stratégia (itt van róla a videó), a Destructioid pedig megírta, hogy a Civilization 5-ben a diplomácia egy Mortal Kombat-szerű minijátékként jelenik meg. A Telltale híre arról szólt, hogya Tales of Monkey Islandet kihozzák Virtual Boyra is (aki nem tudná: ez a Nintendo legendásan nagyot bukott mutáns konzolja volt).

Az egyik legismertebb WoW-guild, a Paragon bejelentette, hogy egyesül egy másik híres guilddel, a Premonitionnel, és a közös csapatot a Unilever támogatja majd. Az MMOhut nem szarozott, megírta, hogy a WoW ingyenes lesz (valószínúleg ezt nem nagyon hitte el senki).

Kamu film is jutott a tréfák közé, nekem ez a személyes kedvencem: a Haloból bollywood mozi készül, azaz az indiai filmgyártás szellemében elevenedik meg Master Chief a vásznon:

A WikiCheats titkos Mass Effect 2 románcról készített videót (amilyen egyszerű poén, olyan jó, egy elcorral a főszerepben), de akadtak hardverbejelentések is. A Thinkgeek például olyan kütyüt árult, amivel az iPad mini-játéktermi géppé alakul, a Google japán részlege például új billentyűzetről készített titkos kémfotót:

A Razer bemutatta a Venomot, ami infúzión biztosítja az energiát a maratoni játékokhoz. Végül akadtak üzleti álhírek is. A Namco például megvette a Mimas nevű Szaturnusz-holdat, miután a NASA felvételén megjelent rajta Pac-Man. Az Activision pedig a Kotakut vásárolta meg, és a céget vezető Bob Kotick után át is nevezte Kotickura.

14 komment

Címkék: válogatás álhír állatság blizzard áprilisi tréfa

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr101888738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.04.02. 12:28:25

Tudtommal nem lehet tölteni a felkínált file-t Duke ügyben. Elég remek tréfai is lenne 9xx mega fake anyag....

moli 2010.04.02. 12:30:18

@Krajcs: foleg maganak a fileplanetnek :D

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.04.02. 12:34:30

@Krajcs: Lehet, én nem próbáltam meg. Kihúztam azt a félmondatot, köszi.

Drout 2010.04.02. 12:45:10

Bollywood Halo nagyon tetszett :))
Wow tréfákból még a konzolos változat viszi a prímet, nehéz lesz überelni.
Ja és kihagytad a two-headed ogre-t, az ideiek közül ez volt a legjobb blizzard ötlet

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.04.02. 12:55:22

@Drout: A kétfejű ogre hír arról szól, hogy két játékos irányíthat egy testet? Mert azt már 2004-ben is elsütötték egyszer áprilisi tréfaként (még a WoW konkrét megjelenése előtt).

Wicktor 2010.04.02. 13:02:40

"áj nííd ö vepön!" :D:D:D

HomeGnome 2010.04.02. 13:04:22

Hehe, vannak jók! :)
Nálunk, a Jatekfejlesztes.hu-n, is csináltunk egy tréfát, egy cikket egy vadi új MMORPG játékról. Csak a címét mondanám: "Chronicles of Isilirpa"... ;) Hát, jó móka volt figyelni a reakciókat.. :D

Grath 2010.04.02. 13:23:47

@Krajcs: a Duke file huszonx mega volt, és a hivatalos Duke videók és screenek voltak benne rarozva.

mahet 2010.04.02. 13:27:46

lol, Duke Nukemre én is ugrottam... milyen poén is volt régen számtech órák után nyomni TDM-et

ebedli 2010.04.02. 16:05:23

@Terra: A huszonx mega stimmel, de az én csomagomban wav-ok voltak (Duke Sounds).
Elsőre nagyon öröltem, mert azt reméltem, hogy benne lesznek a midik is, amiket annak idején kiszedtem a progiból, de csak a beszólások, sajnos.

Aradebil 2010.04.02. 16:08:10

minek duplázó ahhoz a billhez?:D
süti beállítások módosítása