HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Mini #233: Corpse Killer (+ a 10 legjobb zombis játék)

2024.02.21. 15:18 Stöki

cpmini_233.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Grath megviccelt és előásott egy nagyon rossz játékot az FMV-korszakból, én meg kicsit felelőtlenül rábólintottam. De ha játéknak nem is jó a Corpse Killer, a háttérsztorija elég érdekes, és hát arra mindenképpen érdemes, hogy egy YouTube-videó erejéig elszörnyülködjetek rajta. De legközelebb azért valami erősebbel jövünk. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

5 komment

Címkék: retro podcast toplista checkpoint mini

Checkpoint Now 2024/01 - 2024 a bezárások éve lesz?

2024.02.10. 14:22 Stöki

Szomorú hónapot kellett feldolgoznunk az aktuális Checkpoint Now-ban. Tavaly csak kapkodtuk a fejünket, olyan tempóban rúgtak ki embereket kisebb-nagyobb fejlesztőstúdióktók és videójátékos cégektől (nem függetlenül az Embracer lassú összeomlásától). Idén viszont úgy áll a helyzet, hogy az elbocsátott emberek számát tekintve csak januárban megvolt a tavalyi kirúgások kb. 60 százaléka. Egészen brutális, és persze nyilván nem fog ez ilyen ütemben folytatódni, de az biztos, hogy 2024-ben is sokan veszítik majd el a munkahelyeiket a szektorban, sőt egy befektető szerint 2024 egyenesen a stúdióbezárások éve lesz. Erről is beszéltünk az adásban (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2401.png

Aztán ahogy az lenni szokott, januárban kijöttek mindenféle régiós toplisták, hogy hol melyik játékot vették a legtöbb példányban (az EA Sports FC-t nem nagyon viselte meg, hogy már nem FIFA néven jelent meg), és persze muszáj volt kicsit beszélnünk a Palworldről is, ha már akkora siker lett, amekkorát nem érdemel. Emellett persze voltak egyéb hírek, bejelentések, hétizéi meg a szokásos nyalánkságok. Bővebben inkább lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

22 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now embracer

Checkpoint Mini #232: Mail Order Monsters

2024.02.08. 22:43 Stöki

cpmini_232.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

És akkor még egy Mini a hétre, ahogy ígértem, mégpedig egy C64-játék, mert régen volt olyan errefelé. És ezt talán kevesen ismerik, legalábbis biztosan kevesebben, mint alkotója egy másik játékát, bizonyos Archont. Pedig érdekes darab, abból az időből, amikor a kísérletező kedvű játékfejlesztő sokszor egyet jelentett a jó játékfejlesztővel. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

7 komment

Címkék: retro podcast c64 checkpoint mini

Checkpoint Mini #231: Rune

2024.02.03. 21:38 Stöki

cpmini_231.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Ahogy ígértem, Minire Mini jön, mert előtte meg több Mini kimaradt, és helyrebillentjük az univerzum rendjét. Egy olyan játékot vettünk most elő, amire úgy emlékeztünk, hogy egész szórakoztató volt, aztán sajnos kiderült, hogy nem öregedett jól. Nem először járunk így az ezredforduló környéki 3D akciójátékokkal, most éppen a Rune-nal. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

4 komment

Címkék: retro podcast checkpoint mini

Checkpoint Mini #230: Darwinia (+ a 10 legjobb játék, ami virtuális világban játszódik)

2024.01.29. 22:08 Stöki

cpmini_230.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Indítsuk 2024 Checkpoint Minijeit egy olyan korai indie sikerrel, amit nagyon sokan kértetek: jöjjön a Darwinia, ami nagyon furcsa játék egy szokatlan fejlesztőcsapattól. Kipróbáltuk, és még most is jól elszórakoztunk vele - annyira, hogy egy kapcsolódó toplistával együtt majdnem másfél órás lett ez a "mini". Reméljük, nem gond. :) Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

10 komment

Címkék: retro podcast toplista checkpoint mini

Checkpoint 10x01 - Mit várunk 2024-től?

2024.01.18. 20:56 Stöki

Régi hagyományunk, hogy az évet kristálygömbös adással kezdjük, vagyis megnézzük, mi várható az újévben, tippelgetünk és szembesülünk előző évi tippjeinkkel. Az idei starttal kicsit megcsúsztunk, mert a CoVboy-adást mindenképp ki akartuk lőni szilveszter környékén, aztán meg az esedékes Now jött. De ami késik, az már itt is van, indul a tizedik(!) évad, annak is az első vendéges adása (a tavalyi jóslatokat ebben az adásban lehet meghallgatni teljes egészében).

podcast205.png

Az adás kedvéért összeállt a dinamikus négyes, szokás szerint Sasa és Mazur volt társunk a tippelgetésben és az okoskodásban. Most már tényleg megjelenik a Skull and Bones? És ha igen, akkor miért nem? Lesz új Switch? Lesz új PlayStation? Lesz új a nap alatt? Mit várunk a Final Fantasy VII Rebirthtől és a Fallout sorozattól? Mit tippelünk a konzolpiacon és milyen játékokról sejtjük úgy, hogy év végéig értékelhetjük? Ilyenekről és hasonlókról beszélgettünk bő két órát. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

5 komment

Címkék: retro podcast jóslat checkpoint

Checkpoint Now 2023/12 - Insomniac meghekkelve

2024.01.10. 23:31 Stöki

Tudom, hogy nem lehet most egy ideig felülmúlni a CoVboy-adásunkat (tényleg, tudjátok, hogy volt egy beszélgetésünk CoVboyjal?), de telnek a napok, muszáj továbblépni. Már csak azért is, mert már tizedike van, de még nem ment ki Checkpoint Now. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2312.png

December bővelkedett erős témákban, például volt egy emlékezetes balhé a The Day Before körül, Kínában meg nagyot szigorítottak megint a játékfejlesztésen (aztán mégsem), de végül az Insomniac meghekkelése lett a hónap témája a fontossága és a várható következményei miatt. Emellett persze voltak egyéb hírek, trailerek, bejelentések, hétizéi meg a szokásos nyalánkságok. Bővebben inkább lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

5 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

Checkpoint 9x16 – CoVboy (1. rész)

2024.01.06. 23:17 Stöki

Az év első adása igazából az előző év utolsó adása, mert az early accessre jogosult patrónusaink már év végén hallgathatták. És nem akármilyen adás ez, de igyekszem kerülni a nagy szavakat, mert nem a felkonferálásom a lényeg, hanem a vendég: Kiss László, azaz CoVboy. Igen, eljött a stúdióba beszélgetni és ezzel nagyon sok hallgatónk vágyát teljesítette. Mert egészen biztos vagyok abban, hogy őt kértétek a legtöbben, amikor a múltban néhányszor megkérdeztük tőletek, kiket szeretnétek hallani a podcastben. De tényleg, több százan biztosan írtatok az évek során, hogy jöjjön valamikor CoVboy is. Hát most jött, aminek nagyon örültünk, annak meg pláne, hogy mennyire beszédes kedvében volt. Ennek köszönhetően nem is utoljára jött.

podcast204.png

Azért nem, mert Lákusszal szinte észrevétlenül elröppent majdnem négy óra, de ezalatt csak addig jutottunk, hogy éppen az 576-nál volt főszerkesztő. Addigra ránk esteledett a stúdióban és nekem is mennem kellett, mert szerelőt vártam (igen, este, ne is kérdezzétek). Szóval abban maradtunk, hogy idén tavasszal CoVboy még egyszer eljön majd mesélni és kikerekíti a sztorit. Ez a mostani rész tehát csak arról szól, hogy vendégünk hogyan került a gémersajtóba, előtte hol kezdte az ipart és milyen kalandjai voltak a Commodore Világnál (illetve az utódlapjainál). De emellett előkerültek még katonatörténetek is, balatoni emlékek, kutyaetetési rekord, de ezek a mellékszálak csak erősítették bennem az érzést, hogy megérte várni erre az adásra.

És mint írtam, lesz folytatása is, sőt akár kettő is. Az eddigi nyersanyagból kivágtam az 576-os részeket, azokat majd a következő felvétellel összevágom, és talán még egy önálló "CoVboy az 576-nál" adás is születhet belőle, egy harmadik adás témája pedig lehet CoVboy későbbi ténykedése más játéklapoknál. Meglátjuk, mennyi lesz még a későbbi nyersanyagban, de az biztos, hogy CoVboy a tizedik évadban is tiszteletét teszi majd. Most pedig fogadjátok szeretettel a rég várt beszélgetést a magyar játéksajtó punkjával. Vigyázat, szókimondó szövegek!

Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

65 komment

Címkék: retro podcast toplista besztof checkpoint

Checkpoint 9x15 - 2023 legjobb videojátékai

2023.12.31. 22:44 Stöki

Nem múlhat el az év úgy, hogy nem beszéljük ki az év videojátékos termését. Szokás szerint Mazurral és Sasával ültünk össze, hogy saját toplistáinkat ütköztessük. Elég meglepő dolgok maradtak le vagy szerepeltek csak egy embernél, de szokás szerint sok indie (vagy legalábbis "indie") cuccot tudunk ajánlani cserébe. És ez még csak a toplistázás, az évértékeléssel, illetve 2024-váró elemezgetéssel majd január első hetében jövünk.

podcast203.png

Kommentekben természetesen jöhetnek a ti toplistáitok is. Boldog új évet kívánok minden drága hallgatónknak (különösen a Patreon-támogatóknak ♥♥♥), egy utolsó adás még lesz az évadban, de az csak earlyben megy ki idén, a publikálása átcsúszik jövőre. Szerintem megéri várni rá, akárcsak az egész 10. évadunkra. Nagy pixelekben gazdag 2024-et! Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

16 komment

Címkék: podcast besztof checkpoint

Checkpoint Mini #229 - Max Payne

2023.12.31. 12:15 Stöki

cpmini_229.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Az év utolsó Checkpoint Minijében egy igazi klasszikust beszéltünk ki. A Max Payne volt az a játék, ami a Remedyt a legjobb játékfejlesztők közé röpítette, és idén az Alan Wake II-vel megmutatták, hogy még mindig ott a helyük. Sam Lake neonoir pozőrködésére mindig jó visszaemlékezni, bár azért örülünk, hogy lesz ebből egy remake. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

5 komment

Címkék: retro podcast checkpoint mini

Checkpoint Mini #228: Lost Patrol

2023.12.30. 13:58 Stöki

cpmini_228.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

A szokásos év végi adásdömping finisébe érkeztünk, szilveszter éjfélig még három adás fog kimenni, kezdjük is ezzel a kis Minivel. Ha már az 576-adásban szó esett róla, elővettük a Lost Patrolt és megnéztük, mit tud ma. És igazából ma is teljesen elismerésre méltó - és talán az amigások sem haragszanak meg, ha azt mondom, hogy nem éppen az Amigától megszokott - az a játékdizájn, amit a játék alkotója megálmodott. Az irányítás meg a körítés persze már kopott, de bár minden játékdizájn ilyen jól öregedne. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

3 komment

Címkék: retro podcast amiga checkpoint mini

Checkpoint 9x14: 576 KByte és 576 Konzol (élőben felvett adás)

2023.12.26. 00:01 Stöki

A Checkpoint indulása óta igyekeztünk minden évben összehozni egy élő felvételt. Így zajlott le a 100. adás, aztán a 150., a 200. és a 250., egy live-ot akkor is csináltunk, amikor külföldre költöztem, tavaly pedig a 400. adásnál. Csak a Covid miatt volt egy hosszabb szünet, de 2022-ben már megint tudtuk élőzni és idén is. Ugyan most nem kerek számú adásnál (ha valakit érdekel: ez a 465. adás), de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy most olyan témát tudtunk összehozni, amivel régóta adósok vagyunk és olyan vendégekkel, akiket nagyon-nagyon sokan kértetek.

A móka helyszíne ezúttal is az Epam Event Hall volt, nagyon hálásak vagyunk az Epam Hungarynek, hogy beengedett minket oda és még etetett-itatott is minket. <3

podcast202.png

Szóval van ez a magyar gémersajtós minisorozatunk, amiben volt már szó a PC Gururól két részletben, a PC-X-ről, a Zedről, a PC Ultráról, a Gamestarról, a Gamepróról, sőt még egy összefoglaló adás is volt egyszer a magyar játéksajtóról. Két óriási hiányjel viszont végigkísérte a korábbi évadokat: az 576 KByte és a Commodore Világ. Az egyik foghíjat most betömjük, ugyanis sikerült elhívnunk vendégnek az 576 KByte egykori szerkesztőit, Vajdics "Martin" Zsoltot és Áprili "Zolee" Zoltánt. Az élő felvétel témája pedig természetesen az 576 KByte volt, de kicsit az 576 Konzolról is beszéltünk.

Bár podcastról van szó, élő felvételeken mindig igyekszünk valami pluszt nyújtani a közönségnek, és ez idén november 30-án sem volt másként. A témához amúgy is adta magát egy csomó kép, régi címlapok, fotók. Szóval elnézést kérek azoktól, akik az adást autóban hallgatják, a nagy része így is élvezhető, de azért néha jó lenne látni hozzá a képet. Aki viszont úgy hallgatja a felvételt, hogy közben tud lapozgatni egy galériát, annak a shownotes után iderakom az előadás képeit. Aztán a galéria után még jön egy másik galéria is, a nagyszerű Sebesi "Dester" Sanyi lőtt remek képeket a felvételről, így aki nem jutott el rá, az is kicsit ott érezheti magát.

Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé. ♥♥♥ És nagyon köszönjük mindenkinek, hogy 2023-ban is rendületlenül hallgattatok bennünket. Jövőre jön az ötszázadik! ♥♥♥

26 komment

Címkék: retro live podcast 576 checkpoint játéksajtó

Checkpoint Mini #227: Intelligent Qube (+ a 10 legjobb matekos című játék)

2023.12.22. 21:53 Stöki

cpmini_227.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Régen volt logikai játék a Checkpoint Miniben, bár most mondat közben eszembe jutott, hogy hazudok, hiszen pár adással ezelőtt volt a DROD, mindegy, most már nem törlöm ki a mondat elejét. Szóval logikai játék jön ismét, mégpedig egy első PlayStationre megjelent apróság, ami nem rossz, nem rossz, de bárcsak valaki megcsinálná ma rendesen. Ez az Intelligent Qube, amihez egy toplistát is hozzácsaptunk. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

7 komment

Címkék: retro podcast toplista checkpoint mini

Checkpoint 9x13 - Ilyen volt a játékpiac 10, 20, 30, 40 éve

2023.12.19. 20:19 Stöki

Van ez a szokásos körünk minden évben, általában a végefelé, hogy az év végi besztofokra melegítve felveszünk egy Checkpoint Retrográdot, vagyis visszatekintünk arra, hogy mivel is játszottunk 10, 20, 30, és 40 éve. Meg 50 vagy akár még több éve, mert most már értelmezhető időtáv ez is a játékiparban. Szokás szerint rövid piaci helyzetelemzés után menthetetlenül klasszikusok sorolásába fulladt az adás, de ettől még szoktátok ezeket szeretni.

podcast201.png

Szokás szerint a jó öreg Sasa segített nekünk feleleveníteni az emlékeket Jetpactól Doomon és Beyond Good & Evilön át egészen a Rayman Legendsig. Ha valami fontos kimaradt szerintetek, kommentekbe jöhet! Az adáshoz embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, illetve ittRSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

8 komment

Címkék: retro podcast checkpoint checkpoint retrográd

Checkpoint Mini #226: Mechcommander

2023.12.15. 22:57 Stöki

cpmini_226.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Azt ismeritek, amikor Mech Elek bemegy a MechDonald'sba, kér egy Big Mechet és helyben mecheszi, aztán beül a moziban a Mechalodon 2-re? Na, kiadtam a szervezetemből, most már beszélhetünk a Mechcommanderről, ami a legújabb CP Mini témája. Mint kiderült, mindketten szerettük régen, de nemigen próbáltuk ki azóta, hogy először játszottunk vele. Most kirpóbáltuk, hátha jól öregedett. És annyi legalábbis biztos, hogy nem rosszul! Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

5 komment

Címkék: retro podcast checkpoint mini

süti beállítások módosítása