HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 8x07 - Lunar Lander játékok

2022.08.30. 22:40 Stöki

Egyik kedves visszatérő vendégünk Képes Gábor muzeológus, aki rengeteg érdekes informatikatörténeti adalékkal gazdagította már a Checkpointot, és a visszajelzések alapján nagyon szeretitek, amikor ő mesél. Ilyen hosszú együttműködés után gondoltunk egy nagyot, és azt mondtuk, don't play the game, play the player. Vagyis Gáborhoz igazítottuk a tartalmat, olyan témát keresve, amiről nagyon szívesen beszélne, de eddig nem tudott nálunk. Így jutottunk el a Lunar Landerhez.

podcast179.png

Ez a játék sokaknak csak egy játéktermi gép az Ataritól, esetleg megvolt az átirata valamelyik 8-bites gépen - pedig a története jóval régibb és gazdagabb. És bőven túlmutat egy Checkpoint Mini keretein, pláne, ha Gábor beszél a játékról és megszámlálhatatlan verziójáról. Szóval rendes Checkpointot kanyarítottunk a Lunar Lander(ek) köré, ami egészen véletlenül egy nappal azután megy ki, hogy másik podcastunkban is holdraszállásos téma volt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, vagyis az adásban hivatkozott mindenféle, most csak röviden:

Legközelebb egy héten belül jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a nyolcadik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20220309.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, zsovez, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, MLM a tét, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Lemon Alvarez, Klisz Gábor, cue, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Rauminen, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangsos-képes főhajtás.)

13 komment

Címkék: retro podcast checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr1017920037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dukefazon 2022.08.31. 14:28:12

Azt hittem, hogy a végén arra fog kifutni, hogy milyen videójátékos öröksége van a Lunar Lander-nek, azért örültem, hogy Grath-nek eszébe jutott az Ugh!, de én azt hittem, hogy ezekkel kifejezetten készülni fogtok. Mondjuk most más példa nem jut eszembe, egyedül még a Space Taxi :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2022.08.31. 18:58:13

a mechanikus landerrel játszottam. nagy flash lehetett az akkoriban, de nekem még a nyolcvanas években is az volt.

larry 2022.08.31. 20:41:52

A kockáspapíron autóverseny a hátsó padban ülők játéka. Kis továbbgondolással schorched earth/gorilla.bas is működik kockáspapíron, ceruzával meg radírral még rombolható környezetet is kiad a motor.

glezmen 2022.09.01. 08:08:13

Mikor megláttam az adás címét, egyből a Dig ugrott be, és a parancsnok PDA-jan lévő lunar lander, ami természetesen játszható volt, anno mentem is vele pár kört :)

ric64st (Rihárdó) 2022.09.03. 19:11:52

A "Leilei Relay" című 2021-es C64 játék a műsorban említett "Neptune Lander Elite"-hoz hasonlóan tunningolt Lander klón, bár itt nem holdjáró van, hanem csészealj.

kemi242 2022.09.05. 09:38:10

Ismét nagyon jó adás volt, mint Képes Gáborral mindig! Ha már egy mainframe-eken született játékstílus szóba került, igazán szentelhetnétek egy adást a szöveges kalandjátékoknak is.

Szekrényszagú néni 2022.09.11. 10:11:37

A Thrust a műfaj logikus továbbfejlesztése, lengő súllyal (rakománnyal) bonyolítva. Volt még a hátrányos helyzetű Plus 4-re, de már a kicsit bonyolultabb pályákhoz se volt cérnám általában, nekivágtam a falnak. (Az amúgy mitől inkorrekt politikailag, hogy volt hidegháború?)

www.youtube.com/watch?v=OEjnCrAOzyw

DrushFreeman 2022.09.14. 14:35:19

Köszönöm az adást, nagyon jó volt!
Éppen most jött szembe velem a Windows copy ablakában játszható verzió:

github.com/Sanakan8472/copy-dialog-lunar-lander

The Biclops 2022.10.02. 11:50:47

Annyit mondok, hogy megvan a 300 Watt, a három pár hangfal, a levehető előlap.

MEGA 65

www.youtube.com/watch?v=BJgEeA8pNbs
süti beállítások módosítása