HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2022/07 - Unity gondok

2022.08.10. 08:15 Stöki

Bocsánat, a nyaralás miatt a szokásosnál később tudtuk felvenni/megvágni az esedékes Now-t, de talán még azért nem romlott meg nagyon. Amúgy játékokban szegény, de hírekben gazdag hónap volt, szóval ezúttal sem maradtunk két óra alatt. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2207.png

Erős aktuális fő téma nem volt a hónapra, de a Unity körüli nyugtalanító híreket azért kiemeltük kicsit, mert nem túl vidám, amilyen irányba haladnak a népszerű engine dolgai - most éppen egy malware-cég felvásárlása és egy ígéretes oktatóprojekt leállítása adott okot homlokráncolásra. Aztán volt egy kis lootbox-blokk, meg kitértünk a szokásos filmes, retrós és egyéb hírekre. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Legközelebb egy héten múlva jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

 

Korábbi Checkpoint Now adások a nyolcadik évadban:


A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20220109.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, zsovez, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, MLM a tét, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Lemon Alvarez, Klisz Gábor, cue, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Rauminen, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

13 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr2817904757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szekrényszagú néni 2022.08.10. 17:16:05

Érdekes, egy CCG (vagy gyűjtögetős figurajáték, baseballkártya booster pack, akármi) az miért nem lootbox? Ezeket nem akarják betiltani?

larry 2022.08.10. 19:00:26

TCFS (áldassék a neve) Impossible Mission-je mellett fontos júliusi Plus/4 megjelenés a Lykia - The Lost Island, ami a részben magyar kötődésű PULS4R csapat új játéka. Plus4-re és C64-re jött ki a Psytroniknál, Zelda-like kalandjáték, az egyik legjobb játék, ami Plus/4-re valaha megjelent, de a C64-es felhozatal szintjén is nagyon erős. Az introja gyakorlatilag demo színvonal, a játék is nagyon jól néz ki, és nagyon szórakoztató vele játszani.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2022.08.10. 19:33:58

a remake remasternek nagyon örülök. ha az is szar lesz, majd reboot-olják az egészet.
az év híre, hogy xy cég megvett valami esport szarságot.
doom rpg pc port nem annyira port. így már én is futtattam j2me emulátorral vagy 6 éve.
a plus4-es im nagyon jó.
az a 12 millió forintos nintendo-kérdés szerintem teljesen vállalható. megkapta a figyelmet, a részvényre költött pénz pedig nem kidobott összeg.

larry 2022.08.10. 21:55:53

@manson karcsi: Rákerestem a házi egérre wikipedián, csillagos, szóval értékes bejegyzés, és amikor a "cinizmus"-t részletezi, ide linkel.

ensomhet 2022.08.11. 03:25:06

@larry: a cinizmus az a Zalatnay Sarolta hívés?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2022.08.12. 10:08:38

Csak a margóra a közösségi cikkírás kapcsán.
Amikor így, ebben a formában kijelenti az index, hogy nem tud cikket írni valaki, akkor lehet, hogy kisebb mellény indokolt lenne.

Mind az indexen, mind a telexen 15+ év alatt kb. korrektenek mondható haditechnikai írás talán egy kézen megszámolható és rendszeresen csak hülyeségek sorjáztak. (És azok közül legalább egyet a HTKA.hu lektorált.)

Többször is felajánlottam mindkét szerkesztőségnek, adott cikkírón keresztül is, hogy akár ingyen is átnézném az írásokat, de válaszra sem méltattak. A hibajavításokat, amit tőlem vagy mástól mailban kaptak simán csak beépítették többször a cikkbe egy köszi válasz nélkül is. Ez de korrekt ugye?

Szóval, no offense, de a magukat újságíróként definiáló emberek sem tudnak egy területen cikket írni, ha csak a tartalmat nézem, nemhogy a formátumot és mást...

Amikor egy típusról képet csak harmadjára sikerült betenni pl. a Telexnek is, akkor szerintem kisebb lendülettel kéne osztani a "közösségi újságírási próbálkozást". Hogy nem tud. Mert sem az index, sem a telex számottevő része nem tud. Max. azt hiszi magáról.

Mert van aki papíron 5-10 éve csinálja ezt értékelhetetlen az, amit kiad. Persze az átlag gyök2 olvasónak nem tűnik fel, de aki csak kb. 2x2 szinten képben van könnyesre röhögni / dühöngi magát azon a téveszme csokron, amit az "újságírók" terjesztenek.

telex.hu/eszkombajn/2020/12/25/viktor-belenko-szovjetunio-egyesult-allamok-mig-25-vadaszgep-dezertalas-egyesult-allamok

Ez pl. elég ikonikus példa, annyiszor fejeltem le az asztalt olvasás közben, hogy csoda, hogy a földkéreg nem repedt meg és lett egy új tektonikus törésvonalunk...

villain8 2022.08.12. 10:23:50

az a kiegeszitesem van a unity+weta-s hirhez, hogy a unity NEM az egesz weta-t vette meg, "csak" az r&d reszleget, azaz a technologiat! a vfx uzletagat, ami a fejlesztesek elsodleges felhasznaloja, nem vettek meg:
Weta Digital’s VFX and animation teams will continue to exist as a standalone entity, known as WetaFX, which is expected to become Unity’s largest customer in the media and entertainment space...
variety.com/2021/digital/news/unity-acquires-weta-digital-1235107544/

ez illik abba a sorba, hogy sok mas techceg kozott megvettek par animacios piacra fejlesztot az utobbi evekben:
a speedtree-t (proceduralis novenyzet generalas) es a ziva-t (izomszimulacio)
www.crunchbase.com/organization/unity-technologies/company_financials

siman lehet (es logikus is), hogy be akarnak lepni a filmes piacra, de valoszinuleg inkabb arrol van szo, hogy megprobalnak az unreallel lepest tartani a "fegyverkezesben".

Flankerr 2022.08.13. 18:20:36

@molnibalage: amiről írsz létező dolog, (mindenhol a nagy portálokon) de nincs köze a közösségi cikkíráshoz, az más műfaj lett volna.

.DnP. 2022.08.22. 18:49:30

Amigás témában sosem csesztettelek Stöki, ha rám gondoltál :) Nem értek hozzá, csak van itthon pár belőle... (500 600 1200 cdtv cd32)

this1s3mpire 2022.08.25. 07:44:26

a szerencsejáték és twitch témához: idehaza az egyik legnagyobb streamer - zsozéatya, miután lehúzta a rolót a facebook -on, visszatért Twitch -re, és az UNIBET által támogatott tartalmat streamel. A logika ugyanaz, reklám+ingyen pénz+játék. Különböző casino -s játékokkal játszik, érdemes belenézni (vagy nem)

SternerRegnix 2022.09.05. 19:15:05

Azért a 24. percnél elhangzó párbeszéd elég komoly, utoljára Feri bácsitól, hallottam ilyen k*rv* országozást.
Persze tudom, ez csak egy szubjektív vélemény nyilvánítás volt a kontextusából kiemelve, de azért ha jobban elemezzük ezt a kontextust az sem sokat javít rajta.
Mondjuk ha megnézzük az időközben kijött GDP növekedési adatokat és inflációt, akkor mondhatjuk azt, hogy ez egy elfogadható fizetés emelés volt a képviselők részére.
Emiatt senki nem ment utcára, mellesleg nem láttam az ellenzéki sztár politikusoktól sem, hogy a földön fetrengve tiltakoznának, hogy az ő fizetésüket bizony ne emeljék meg...

Viszont íme néhány eset, amik miatt az utóbbi időben mondjuk valóban kinyílik a bicska az ország farzsebében:
- Kedvenc főpolgármesterünk Deepfake Klicskoval történő beszélgetésében például érdekes dolgok hangzottak el
- Tordai bácsi 150 milliós villája mely illegálisan került megépítésre (tudtommal ennyire azért nem keresnek jól a képviselők)
- Kedvenc ellenzékünk hány milliárd forintot is kapott az Egyesült államokból, miközben a külföldről történő pártfinanszírozás nem törvényes. Abból vajon hány képviselőt lehetett volna kifizetni, mégis elverték az egészet tollakra meg hűtőmágnesekre
Persze biztos maradt azért abból valami tejbe aprítani való is

Érdekes, hogy ezek a témák, mégsem kerülnek szóba sohasem egy videójátékos podcastekben.
Persze ez csak az én szubjektív véleményem, semmi objektivitás nincsen benne.

Külön kérném, hogy a műsoridőből egyetlen másodperc se menjen el, erre a kommentre való reakcióra!
Köszönöm szépen előre is, viszont továbbra is várom a témánál maradó tartalmakat, politikai dolgokat meg inkább hagyjuk meg a hozzáértőknek. Persze lehet mondani, hogy vagy megszokom, vagy kívül tágasabb, de a fenti véleménytől eltekintve én nagyon szeretem ezt a műsort, viszont az ilyen egyoldalú szubjektív véleményeket inkább kihagynám, mivel semmiköze a tematikához.

További boldog 2/3-ot kívánok mindenkinek!

B-Bird 2023.01.01. 18:59:21

Szégyen, de még csak most, 2023 első napján járok itt... viszont meg kell jegyezzem, imádtam hallgatni Grath-nél a háttérben ciripelő esti tücsköt... :-D
süti beállítások módosítása