HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 8x06: Eidos

2022.07.21. 12:16 Stöki

Folytatjuk egykori nagy kiadókról szóló sorozatunkat, az Ocean és a U.S. Gold után egy újabb brit csoda, az Eidos Interactive került terítékre. Szőrmentén már sokszor érintettük ezt a céget, de idén egy érdekes aktualitás is adódott: a Square egy csomó régi eidosos brandet eladott az Embracernek. Nyilván erről is beszéltünk az adásban, de még az Eidos előtti időkről is, ez a cég ugyanis Domark néven indult, jelentős magyar vonatkozással.

podcast178.png

És aki a feldolgozásban segített nekünk, veterán vendégünk, a Gamer365-ös Klári, aki nagykanállal fogyasztotta az Eidos-klasszikusokat valamikor kilencvensok-kétezerkevés környékén. Végigbeszéltük vele azt az érdekes ívet, amit az Eidos leírt, és persze sorra vettük a nagy neveket Tomb Raidertől Soul Reaverig, meg azon is túl. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, vagyis az adásban hivatkozott mindenféle, most csak röviden:

Legközelebb napokon belül jövünk toplistás Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a nyolcadik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20220309.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, zsovez, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, MLM a tét, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Lemon Alvarez, Klisz Gábor, cue, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Rauminen, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangsos-képes főhajtás.)

19 komment

Címkék: retro podcast eidos checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr5317887897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

larry 2022.07.21. 22:25:48

A Domark/Doomdark's Revenge anomália nekem is megvolt. Összezavarásként a belinkelt Domark játéklistán rajta is van a Lords of Midnight, nem is értem. Viszont a Hitmanben a budapesti pálya az első részben volt, meg aztán kb remasterelve a harmadikban, de semmiképp nem a másodikban. Én nagyon szerettem a Hitman első négy részét, sajnálom, hogy nálatok (kivéve Klári) puhára esett. Az Absolutiontől mondjuk én is kicsit elengedtem.

jetsetwilly 2022.07.22. 20:56:39

EIDOS 3D játékaival nekem az égett be, hogy eléggé az aktuális csúcs HW-re lőtték be a játékot és gyengébb gépeken nem igazán jött át a 'filing' – pl. a Thief 1 az én gépemen nagyon szaggatott és gyorsan abbahagytam, pár hónap múlva a haverom új, k-drága erőművén viszont én is rákattantam.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2022.07.23. 06:44:37

a tömbradír elég sok kislányt bevonzott a pc-s játékkultúrába. volt egy ismerősöm, aki autistán végigtolta az összes részét, minden apró részletet, minden trükköt tudott. ő mutatta először, hogy lara kapaszkodásból kézenállásba is át tud fordulni.

Generic Jingle 2022.07.25. 13:57:45

Megvették a céget tokkal-Bonóval.

Generic Jingle 2022.07.25. 14:51:34

@manson karcsi: az én tömbradírom is elég sok (kis)lányt bevonzott a játékkultúrába. :-)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2022.07.25. 18:12:03

@Generic Jingle: - és mekkora a bácsi tömbradírja? - kérdezte a kislány.
generik jingle bácsi nem szólt semmit, csak ravaszkásan elmosolyodott, és megnyalta a szemöldökét.

Generic Jingle 2022.07.26. 00:28:15

@manson karcsi: A sajátját vagy a kislányét?

kemi242 2022.07.26. 23:29:07

A Tomb Raider 2-ben Lara házában ki az aki nem zárta be a komornyikot a hűtőbe? ;)

szogyenyi · http://jatekblog.blog.hu 2022.07.30. 12:10:02

Klárinak ezért büntetésből végig kell játszania a Deus Ex-et és egy CP Mini extrában be kell számolnia az élményeiről! :D

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2022.08.02. 21:16:58

@Generic Jingle: a bácsi a nyelvével is tud trükközni...

Generic Jingle 2022.08.03. 22:34:04

@manson karcsi: ... de mint tudjuk, hogy nyelvében él a nemzet, de nyelvével még senki sem nemzett.

SKY 2022.08.07. 12:32:55

Jók ezek a Kláris adások, kicsit kitölti az űrt a két fiú közötti üresjáratok közben. Nem mellékesen okos, vicces, csinos és gamer. Imádom és szívesebben hallgatnám gyakrabban...

Hidden fremen 2022.08.11. 09:03:58

Nekem a Thief volt a kedvencem tőlük. A Tomb Raider 1 is jó volt, főleg, hogy a 3dfx patch-csel lehetett sápasztani a Playstationös barátokat. Bár azon meg jobbak voltak az átvezető videók és a hangzás.
Máig nem értem, hogy a PC-s verzióból miért maradt ki az a drámai hangeffekt, amikor a farkasok megtámadták Larát.
A Commandos-t is imádtam, a vége már nagyon nehéz volt, de sikerült végi tolnom. Úgy emlékszem volt az első, kiadott verziójában némi bug. Pl. a szigonypuskával ugyanolyan távolságból lehetett ölni, mint a késsel...
Klári meg jöhet minden mennyiségben. Ritka kincs az olyan nő, aki játszik számítógépes játékokkal, olvas, stb.

Kit Fisto 2023.03.23. 16:39:22

@kemi242: És volt-e olyan, aki nem rakta fel hozzá a nude patch-et, nem játszott meztelen Larával? ;)

Kit Fisto 2023.03.23. 17:03:28

Nekem tetszik minden Tomb Raider, hiszen mindben Larát lehet irányítani, és elég kalandosak. Nekem nagyon tetszik az első rész, mert az volt az első, és nagy hatással volt rám. Addig nem játszottam ilyen nézetben, ráadásul egy lánnyal. A logikai dolgai is teljesen rendben voltak, ebben nem értem Grathet, azok nélkül kevésbé lenne nívós, egy sima jump & run lenne. A kettes pedig azért nagy kedvencem, mert azt már 3D gyorsítósan játszottam, Riva 128 kártyával és bitangul jól nézett ki akkoriban. Én az Eidostól nem is játszottam soha mással, csak a TR játékokkal. Sajnos a Deus Ex is kimaradt eddig, de azt még pótolni akarom. A Lara modellek közül nekem Nell McAndrew, Rhona Mitra, és Lucy Clarkson jöttek be a legjobban! Utóbbi látható ebben a 3dfx reklámban!
www.youtube.com/watch?v=kVTjdj-Tfhc
süti beállítások módosítása