HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 3x11: E3-értékelés

2017.06.18. 17:25 Stöki

Üdv mindenkinek, ez itt a Checkpoint Kurrens Lópáncél Legott Edition, avagy névadásban nem vagyunk jók. Szóval ez egy újabb patreonos vállalás teljesítése: ígértük, hogy negyedévente lesznek olyan adások, amik nem régi játékokkal foglalkoznak, hanem a játékipar jelenlegi felhozatalával. És mivel most volt E3 a héten, adódott a kiváló lehetőség az első ilyen adásra. Új nevet nem találunk ki ezért (viszont napokon belül jön az új vendéges adás, az elég retro lesz).

podcast46.png

Szóval a téma az E3 2017, ami kevésbé volt izgi, mint az E3 2016, de azért volt mit bámulni. Erről beszélgettünk, végigvettük a nagy kiadók bemutatóit, Sasa kománk pedig a helyszínről jelentkezett be friss élményeivel. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott dolgok:

Legközelebb jövő héten jövünk újabb vendéggel, és Checkpoint Mini is lesz utána, toplistával. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból pedig a teljes második évad.

A vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

A harmadik évad korábbi Checkpoint adásai:

 

Ezek pedig vendégszerepléseink A hiányzó darab podcastben és a Fun With Geeks YouTube-csatornán, illetve Stöki évekkel ezelőtti vendégeskedése a Konnektor podcastben.

Kiemelt Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20170617.png

További támogatóink: Zila, tomtech, jurgen_habermas, RZP, waces, crippler, Szauer Tibor, ricsi, abeddon, Valis142, Varga Bálint Bánk, SViktor, Balog Tamás, Koppn, csee, GLiSKARD, Ninju, dabdam, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, gilicze, ezven, Rudymester, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Wraith, Huszti András, Invi, Coeris, Kiss András, Kéménczy Kálmán, Molnár Zsolt, Hollósi Dániel, Stang Szabolcs, Barny, Mozoka, Gaál Norbert, Nagy Gyula, Győri Ferenc, Konnektor.org, Kalázdi Tamás, Pató Lőrinc, Gortva Gergely, László, K. G., Bajka Zalán, Szabó Zoltán, Velicsek István Gusztáv, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Müller Niki

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk.)

15 komment

Címkék: közösség podcast e3 checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr8312601291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2017.06.18. 21:05:12

Jó látni hogy működik a Patreon dolog :)

fubenalvo · http://hungame.blog 2017.06.19. 10:58:17

Lehet, hogy Mario már öngerjesztően népszerű. DE akkor is a legismertebb videojáték karakter maradna, ha soha többet nem készülne több játék vele. Sztem előbb utóbb történelem könyvekben is találkozni fogunk vele :D

Mondom mindezt úgy hogy utolsó mario közeli élményem egy sárgakazettás csoda volt sok sok éve :)

Tarsoly 2017.06.19. 15:30:52

Egyre tobbet es egyre durvabban karomkodtok, sracok. :D

hpeter 2017.06.19. 16:40:41

Igen én is észrevettem, eddig nem volt jellemzője a podcastnek a trágár szöveg...

A leggázabb szerintem a nem platformer Mariok, Mario foci, Mario tenisz, mario rajzoló program, ha jók az emlékeim még mario DDR játékis volt GameCube-ra, feltételezem egy Mario anyagcserét befejez című program is 3-4 milliós eladást simán elérne.

Grath 2017.06.19. 18:30:10

@hpeter: a Mario Kart zseniális, és a Mario-sportprogramok között is sok a fantasztikus program.

Egyébként a rossz Mario-játékok nem fogynak jól, tehát nem ilyen egyszerű az összefüggés, hogy a név automatikus siker.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2017.06.19. 18:32:34

@Tarsoly: @hpeter: Jogos, elnézést, visszafogjuk magunkat a következőnél.

Svientek Norbert 2017.06.19. 19:32:23

@Tarsoly: @hpeter: Srácok ne már! Egyrész eddig voltak káromkodások, másrészt meg a Beyond Good and Evil 2, 5 perces bemutatójában is több fákjú hangzott el... Egy-egy megfelelő helyen elejtett káromkodás igenis jóttesz a kockasztnak! :)

Svientek Norbert 2017.06.19. 19:36:19

@Stöki: Checkpoint Censored Edition? Mehetne Patreonba! :)

hpeter 2017.06.19. 22:46:11

@Grath: Igen, tudom, és az a legdurvább, hogy ezeket a sport programokat is képes elvinni hardcore szintig. Pl. a Mario Tennis-t próbáltam kimaxolni Wii-n, nagyon közel voltam ahhoz, hogy odavágom a kontrollert és az egész konzolt mindenestül. Talán még a Mario Kart-nál is genyóbb és csaló algoritmussal látták el. :)

Tarsoly 2017.06.20. 07:17:12

@Stöki: Miattam ugyan nem kell, en is pont igy beszelek IRL, mint a kocsis (ha nem tragarabbul), nekem alapvetoen ettol csak eletszerubb a dolog. :) A ket indok amiert megjegyeztem, az egyreszt a fiatalabb generaciokba tartozo hallgatok, akik tudom, ennyire nem vagyok naiv, hallanak mashol ennel jovall cifrabb dolgokat, de rogton itt a masodik indokom is: A Checkpoint, foleg a vendeges adasok, egy baromi nivos podcast az en szememben, amit tok jo lenne evek mulva is eloszedni es egesz evadokat vegighallgatni. Tudom, hogy ez az adas pont nem olyan, es hogy azert egy Kis Donat mellett ulve ti sem engeditek el ennyire magatokat, csak konnyen atszivarog az ilyen stilus, ha alapvetesnek vesszuk. Lehet persze ugy is, mindenhogyan, csak nekem eddig a vendeges adasok pl. abszolut az a szint, amirol majd Kepes Gabor soksok ev mulva beszelni fog egy tarlatvezetesen, hogy melyen tisztelt latogatok, egyszer meg egy ilyen podcast is volt Magyarorszagon keremszepen, tessek belehallgatni! Ezert is bantana nagyon, ha silanyodna az esztetikai szinvonal. Vegul pedig visszaterve a fiatalabb hallgatokra: higyjetek el, akik 13-4-5-6 evesen vegighallgatnak egy ilyen adast (es biztos hogy vannak ilyenek, kb. en se sokkal idosebben kezdtem el anno olvasni a blogot :)), azoknak ti vagytok az elo szuperhosok. A szuperhosok meg ne karomkoggyanak ma' egyfolytaban basszameg! ;)

@Svientek Norbert: Alapvetoen egyetertek, tovabbi indokaimat lasd feljebb. :)

GépBalta 2017.06.20. 10:43:52

@Tarsoly: Hát mondjuk büszke nem vagyok rá, de szerintem mi ennél 10 évesen már durvábban káromkodtunk egy a tanult fővárosi középosztály gyerekeit összegyűjtő, viszonylag jó nevű iskolában. Ez a fajta trágárság annyira benne van a mai közbeszédben, hogy anélkül már inkább idétlenül hangzana. Mint amikor egyes filmekben előbukkan egy jóizű "teringettit" miközben mindenki tudja, hogy a "büdöstalpú r...................nyád" lett volna ott az átlagember által használt nem korhatáros kifejezés.

Majdénmegmondom 2017.06.21. 09:34:50

Az, hogy a Bioware nem ért a shooterekhez, a Mass Effect multiplayere után elég erős kijelentés... :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2017.06.22. 01:47:53

hát Mariot én is megfolytanám lassan a csatornavízbe, de Sonicot meg Linket is :D

és így van basszák meg ezt a Beyond Good and Evilt, filmeknél is szar ha ennyi idő elteltével veszik fel a fonalat, de játékoknál meg aztán főleg, és az én fülemet is megütötte a Motherfucker, ez egy az egyben más szellemiségű lesz már mint amit én szerettem a BGE-ben

a másik olyan aranyos volt a grafikája, ez a realisztikus hogy izzad a malac meg nyáladzik, ki a faszom kíváncsi erre? aztán a story, ezt a játékot aztán akárhogy hívhatnák (a környezet nekem a Remember me-t juttatta eszembe)

már a Longest Journey folytatásában is ezt utáltam, miért nem arra koncentráltak akit megszerettünk? új karakterek új helyszín, de ez a BGE2, hurrá

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2017.06.22. 01:48:57

jah igen és baljóslatú, hogy az Outcast Second Contact nem mert eljönni (vagy ennyire kis stúdiók már nem is jöhetnek) és a Wolfi 2-őtől én is elélveztem :D az utóbbi tíz év legjobb trailere az tuti
süti beállítások módosítása