HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Hülyeség kimaxolva: itt a kavicsszimulátor!

2014.06.26. 21:14 Stöki

Aki azt hitte, hogy az indie fejlesztők körében népszerű - eleinte nagyon vicces, aztán egyre fárasztóbb - poén, a szimulátorparódia a kecskeszimulátorral csúcsra ért, az nagyon téved. Készül ugyanis a Rock Simulator 2014, Steamen már lehet Greenlightba beszavazni (a Valve meg megint gondolhatja át, mit enged be és mit nem). A Youtube-on videó is van erről a csodáról:

Igen. Ez egy kavicsszimulátor. Egy darab kő vagy, nem tudsz csinálni semmit. De legalább zene szól. A fejlesztő elég vicces bemutatót is csinált neki dobozképpel, artworkkel, ahol azért leírja, hogy játékmenet, az nincs. Miért is lenne egy kavicsszimulátornak?

A közösség egyik fele utálja az egészet, fórumbejegyzésekben szólítják fel a többieket, hogy ne szavazzák be Greenlightba a programot - a közösség másik fele meg máris Oculus Rift-támogatást és dlc-ket követel, sőt Rock Simulator 2014 gyűjtögetős kártyajátékot. Gondolom, a blog olvasói között is lesz mindkét táborból (és ezzel nincs is semmi gond).

rocksim.jpg

Egyébként máris akadt kihívója is, egy másik, legalább ilyen szép kavicsszimulátor, amiben legalább nézelődni lehet (Unity playerrel böngészőben kipróbálható itt, a fenti kép ebből van). Ráadásul ez hónapokkal a mostani előtt készült. Sőt, a YouTube-on tavalyról van már egy kavicsnéző-szimulátor trailere, idén tavasszal pedig már kősimogatás-szimulátorral is lehetett dolgunk. Nincs új a nap alatt. Csak kavicsok.

19 komment

Címkék: humor wtf idióta ötlet kavicsszimulátor

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr476423229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

glezmen 2014.06.26. 21:55:20

es a fa-szimulator? par honapja azt is lattam valahol :D

zyrobs 2014.06.26. 22:20:43

Ilyet 12 éve írt Pachuka is, "rock emulator" néven. Annyit csinált hogy a fő ablakba kirajzolt egy követ...

2014.06.26. 22:21:07

Naszóval, elkezdtem most az új nextgen motorral, az Unreal Engine 4-gyel dolgozni egy új játékon, a neve: Darkness Simulator 2014. (Azért 2014, mert évente tervezek piacra dobni új verziót.) Az alapkoncepció, hogy minden teljesen sötét. Egyelőre alfa, ezért sötétség helyett csak feketeség látszik, de ezen még javítani fogok a bétára, ott már minden sötét lesz. A menü is sötét, ezért nem látszik hova klikkelsz, de persze az egérkurzor is sötét, így mindegy is. A key bindings még nincs alapaból beállítva, de mindenki kedve szerint beköthet gombokat a menüből. A játék célja, hogy sötét legyen, ebben különböző objektumok próbálnak megakadályozni a sötétben, mint a gyufásdoboz, elemlámpa és az öngyújtó. Szerencsére ezeket a tárgyakat nem lehet felvenni vagy használni, mert túl sötét van hozzá, a lámpában amúgy sincs elem a gyufa meg nedves. Főboss a Bunsen égő, 10 dolláros DLC-ben letölthető a Nap, de mivel éjszakai sötét van, ezért az sem látszik. A játék esszenciája a sötét, tehát nem csak a fejlesztő sötét, de az is aki megveszi. Kickstarter kampány holnap indul.

ez? mi? hogy? 2014.06.26. 22:50:29

én köldöknéző-szimulátort szeretnék

Cherrx 2014.06.26. 23:59:35

@keer_eye: Én ennél sokkal epicebb tervet dédelgetek (és sejtheted, hogy mennyire jó lesz, ha még a tiednél is jobb, pedig rötyögtem magamban amíg olvastam az ötletedet): a számítógép szimulátor. Nulla bájtos lájtos fájltalanságot kapsz, ha megvásároltad. Tökéletesen szimulálja a géped, észre sem veszed a különbséget. Futtatható rajta akár a sziklaszimulátor is, és kikapcsolás esetén beépített Darkness Simulatorral rendelkezik.
Munkahelyi használat esetén az Epic Boss a hátad mögött helyezkedik el, teljes 3D élmény.
Hogy ne bukj le a munkahelyi játékkal, főnökgombot is implementálok hozzá, bármelyik gomb az lehet, csak nyomogatni kell, mintha dolgoznál.
Az így szimulált gépre szintén megvásárolható és telepíthető a számítógép szimulátorom, hardcore gamerek megpróbálhatják a szimuláció lehetséges mélységét feltárni (felrakják a szimulátort, azon belül ismét, majd azon belül ismét, stb,stb -- vajon hányat bír a gép egyszerre futtatni?), erre külön csomagot bocsátok majd ki, 1000 példányban is meg lehet majd venni a progit 10% kedvezménnyel.
Jó hír, hogy a rendszer kész, bétatesztelők jelentkezését várom.
Az is lehet, hogy titokban fogom terjeszteni, felrakom egy csomó gépre, hogy lássam: minden rendben megy. A steam főnökének a gépére már felcsempésztem, azóta sem tudja, hogy a progimat használja, úgyhogy valószínűleg tökéletes a rendszer: az egyetlen szoftver, ami elméletileg is tökéletes, bugmentes lehet.
Várom a gratulációkat!
Köszönöm.

karakter222 2014.06.27. 01:51:12

@Cherrx: Eléggé szar lett, folyton lefagy meg mindenféle frissítést akar telepítgetni

HellsAngel 2014.06.27. 03:16:31

Ez meg annyira beta verzio. Nekem kell egy olyan, amiben a kovet elmossa viz, valtozik az idojaras es a homerseklet, es ha eleg sokaig futtatod, akkor a kavicsokat elsodorja a szel, elmossa az eso, elviszi a viz, mindekozben lecsiszolodik es elkopik, es ha egymillio evig fut a gepeden, akkor az anyag sajatmozgasa is nyomot hagy a kavics kulalakjan.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2014.06.27. 07:25:25

Nincs új a nap alatt!

en.wikipedia.org/wiki/Pet_Rock

@keer_eye: Sehol nem vagy! Én már réges-régen kész vagyok a festékszáradás szimulátorommal! Webes, ingyenes! Tessék:

www.flagsandflagpoles.co.uk/images/JcvlXW52qRr9eFxchp9UzCGtGtMf/Plain-Red-flag-5ft-x-3ft.jpg

8-))))

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2014.06.27. 08:18:03

dwayne johnson csak a dlc-ben lesz benne?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.06.27. 09:26:18

"Igen. Ez egy kavicsszimulátor. Egy darab kő vagy, nem tudsz csinálni semmit."

De remélem azért néha bemossa a hullám a vízbe - ha már a tengerparton játszódik a cselekmény...

Serathis 2014.06.27. 09:41:10

Ameddig a föld kerek...

szogyenyi · http://jatekblog.blog.hu 2014.06.27. 09:53:45

@Hoppácska: És remélem néha jön majd egy gyerek, aki arrébb dob, hogy ne csak mindig ugyan azt a monoton tájat kelljen csodálnunk.

2014.06.27. 12:15:44

Pedig ebben van ráció. Szintén lép és szikla lesz. Dacol a parti hullámokkal, amelyért XP-t kap. S amikor elég xp-t szedett össze, szikla-elementállá változik. :D

Rocil · www.magyaranimaciok.blog.hu 2014.06.27. 12:34:55

Már a goat simulator is hamar unalomba fulladt nálam. Poénnak poén volt, de marha kicsi a pálya és nagyon hamar meg lehetett unni. Egy játék után szinte már uninstall is. Amúgy milyen játék az aminek nincs játék menete? Ez nem játék ez egy képernyő védő. És van aki ezért pénzt adna? Poénnak elmegy de nehogy már még fűzetni is kelljen egy ilyenért. Ez már szánalmas nem vicces...
süti beállítások módosítása