HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Szemeket eltakarni, vitán felül ez a Steam legrosszabb játéka

2014.06.02. 11:19 Stöki

A PC Gamer cikkei között akadtam rá az Air Control nevű csodára. A cikk szerzője azt állítja, hogy ez a legrosszabb játék a Steamen, és egyáltalán nem túloz. A játék Steam-oldalán az áll: "ez a legjobb repülőszimulátor a mai számítógépes játékok történetében", de aki ennek a trailer láttán bedől, az meg is érdemli. Létezik több játékmód is, az újságíró kolléga kipróbálta mindet becsülettel: van casual mód, realisztikus mód, meg egy rejtélyes Killjoy mód is. Ez utóbbi a fejlesztő stúdióról kapta a nevét, és hát tessék megnézni:

Az összes játékmódban hasonló a helyzet: hosszú töltés, értelmetlen betétek, céltalan, teljesen esetleges játékmenet, borzalmas technikai megvalósítás. Aki programozott valaha is, átesett már ezen pályája elején, műszaki főiskolákon a féléves beadandók között akadnak hasonlók - ezek igazából nem is játékok, csak lelkes amatőrök szárnypróbálgatásai. Az Air Control is ilyen: a Killjoy mögött ugyanis egy ember áll, bizonyos Ramil Nassyrov, aki a Unity motorral dobta össze a programot. De amiért nem lehetünk vele szemben olyan elnézőek, mint Vámosi tanár úr volt velem szemben, amikor leadtam neki Delphi speckollon az amőbájátékomat: az Air Controlt 6 kemény dollárért (nálunk euróért) árulják a Steamen. Pontosan annyiért, amennyiért most megkapni mondjuk a Gog.com-on a Dungeon Keeper 2-t.

A játék a Greenlighttal került a Steam kínálatába - ez ugye a Steam indie fejlesztőket támogató szolgáltatása, amire akár félkész játékokat is fel lehet tenni, a plebs meg beszavazza a jobbakat a boltba. A Valve eleinte igen szűkmarkúan mérte a Greenlight-tagságot, aztán a kritikák hatására engedékenyebbek lettek, de a jelek szerint átestek kicsit a ló túlsó oldalára. Elvileg ugyanis a Valve-nak jóvá kell hagynia a beszavazott játékokat (azt megelőzendő, hogy a fejlesztők népes rokonsága beszavazzon mindenféle szirszart), de a jelek szerint ez az Air Control esetében nem történt meg. Ami egyrészt a videókat nézve elég furcsa, másrészt intő jel a Valve-nak - láttuk már, milyen kínálathoz vezet, ha mindenféle szutyok megjelenhet egy játékboltban (helló, Android).

A PC Gamer egyébként felvette a kapcsolatot Nassyrovval, akiről kiderült, hogy húszéves, és teljesen immúnis bármiféle kritikára - sőt még ő osztotta ki az újságírót, hogy nem elég hardcore gamer, ha nem tud rendesen játszani az Air Controllal. Érdemes elolvasni, illetve nagyon kíváncsi vagyok, mit reagál a Valve (ők is kaptak pár kérdést a cikk szerzőjétől). Addig is itt egy újabb videó:

Persze az is lehet, hogy vicc az egész, és egy nagyon ügyes troll műve, aki beszédes művésznevet választott (killjoy = ünneprontó). Ezt a lehetőséget se zárjuk ki.

16 komment

Címkék: wtf steam Greenlight

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr686249400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrBala 2014.06.02. 11:49:42

Stöki Heti Retro mikor lesz?

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2014.06.02. 11:51:30

@DrBala: napok kérdése, már be van tárazva a kész cikk

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2014.06.02. 11:52:13

Ööö... Hogy Graffitembert idézzem: "Kérem engedje meg, hogy azta****a!"

Amúgy mennyire jó lenne már egy olyan szimulátor kazuároknak, mint a Commanche, vagy az A10 Tank Killer volt anno...

krcsirke 2014.06.02. 11:57:03

Unity motor? Kapásból van egy másik repcsis játék ami eszembe jut és az 100-szor jobb. Egyébként nem is értem mit panaszkodnak, ahhoz képest milyen rossz, milyen sokan játszanak vele már... Ezzel a hírveréssel éppen az ellenkezőjét értek el, innen is lesz biztos aki kipróbálja majd a játékot.

Palladrin 2014.06.02. 12:42:23

NetWarsot ide!

www.youtube.com/watch?v=eMp1RrCy4w4

Ebben több élet van mint az Air Controlban! :)

ügyfélszolgálatos 2014.06.02. 14:15:21

@Sam. Joe: Commanche meg A-10, mi? F-19 XT-n monokróm monitorral!

sanyix 2014.06.02. 14:23:47

@Sam. Joe: kb csak ilyen "szimulátorok" vannak manapság, rendes szimulátor alig.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.06.02. 15:01:26

@sanyix: Azért a DCS vonal magasabb szitnen van csak sajnos egy buhalom az egész.

II. Vh-s és első Vh-sból van némi kínálat, de ezak asszem talán mind a IL-2 távoli rokonai.

Már asszem írtam egyszer az iddqd-nak. Nem értem, hogy egy ilyen fél retro blog miért nem tud helyet nyújtani egy olyan unikumnak, mint a Falcon 4.0 és utóéletének főleg, ha már úgy látszik, hogy a "szimulátor" sem tabu téma még akkor is, ha ilyen vicces téma kapcsán jött elő.

Alighanem az egyetlen olyan játékprogram, aminek fejlesztésének kezdete után 20 évvel is önkéntesek kalapálják a kódját és mai napig él a játék. Vagy akkor írjak róla én egy kicsit és akkor az iddqd kiteszi posztnként?

Bobby Newmark 2014.06.02. 16:00:21

@molnibalage: Te úgysem tudsz róla poszt terjedelemre korlátozva írni. :P

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2014.06.02. 21:30:05

az ilyet úgy hívják, hogy netzaj. internetes zaj. semmi több.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.06.02. 23:30:15

@Bobby Newmark: Max. rekord hosszúságú lenne. Nagy ügy. :)

Thoras 2014.06.03. 16:41:32

Ezmiez?! Állati kíváncsi lennék az eladási statisztikákra.

szbszig 2014.06.07. 05:54:47

A grafikája és a fizikája is üti a Big Rigs színvonalát, úgy látom...

Sztyepan Asztahov 2014.06.07. 14:07:05

ez inkább a valve problémája, hogyha engedi hogy 20 éves egyetemisták/fiatalok félkész próbálkozásait meg lehessen vásárolni pénzért.
Az teljesen természetes, hogy egy srác megpróbálja aprópénzre váltani tudását. Én nem tudom, hogy egy 20 éves fiatalt programozó(?) palántától mit lehet elvárni, játszani egy percet nem játszanék vele, de próbálkozásnak azt mondom, hogy jó. Hát arra meg hogy meg hogy kiosztatta az újságírót, azt mondom lehet, hogy az újságíró azzal kezdte, hogy tied a legszarabb játék.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.07. 21:24:09

@Sztyepan Asztahov: Nem érzem gondnak, hogy sok korai alpha verzió megjelenhet. Ha lenne traackback akkor lenne link is a magyarázatra. Így csak megjegyzem: nem rosszabb deal sok ilyen vackot megvenni, mint az EA éppen aktuális nagy játékát... Ugyanis mire elköltöm rájuk a "ha nem csonkát akar akkor 69.99EUR + DLC árát 5-6EUR-os csomagokban, addigra lesz bőven több mint 10 játékom.

A 10 játékból 3 szar és szar is marad. 3 eléri a középszert, eléri a jó szintet... 1 pedig nem csak jó, de a fejlesztésnél hallgattak a feedbackra és nekem készült.

A 70 EUR + DLC után az EA meg pár dologról közli, hogy amit ígértek mégsem úgy volt, maradnak a bugok, marad unalmas, stb.

Zsákbamacska 5-6 dolláros alpha verziókat véve beszállni a projektbe? Az. De átlagban, ha sok érdekeset veszünk, kicsit válogatunk, odafigyelünk megéri.
süti beállítások módosítása