HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Óriásválogatás a legjobb játékos áprilisi tréfákból

2014.04.02. 19:12 Stöki

Nem tudom, most mi számít hipszter dolognak éppen: utálni az áprilisi tréfákat vagy szeretni, mindenesetre engem minden évben szórakoztatnak a videojátékos tréfák, mert a játékipar elég jó ebben a műfajban. Idén is voltak mókás álhírek, sőt áltrailerek szép számmal, szokás szerint összegyűjtöttem a legjobbakat.

Játékcégek

Blizzard

Ahogy általában, a Blizzard most is elöl járt a hülyeségversenyben. A Diablóhoz bejelentették a Happy Reaper című Flappy Bird-klónt (játszható is), a Starcraft II-höz a Herald of the Stars című kiegészítőt, ami forradalmian új kampány (amennyiben összevissza, bármilyen sorrendben lehet játszani a küldetéseket, vagy akár nem is játszani velük!), de a legjobb a Blizzard Outcasts: Vengeance of the Vanquished bejelentése volt. Ez egy Mortal Kombat-klón, amiben a korábbi Blizzard-játékok kicsit mellőzött hősei vagy gonoszai a főszereplők. Battlecruiser vs. Treasure Goblin, csak ennyit mondok. Külön kontrollert is terveztek hozzá (beépített bankkártyaleolvasóval) és egy retrós trailer is készült:

Wargaming.net

A World of Tankshoz készült egy óriásrák-irtó flashjáték, a World of Warplanesben pedig ufókat láttak (egyelőre nincs megerősítve az észlelés).

wowp_screens_static_wowp_ufo_image_03.jpg

Croteam

A Serious Sam alkotói bejelentették az Idiot Simulator című idiótaszimulátort, akit további részletek érdekelnek, annak emailben kell jelentkezni a cégnél.

Bohemia

Arma 3™ Karts gokartokkal, Van Damme-paródiatrailerrel – van kérdés?

Kalypso Media

A Tropico fejlesztőcége egy lámaszimulátorral jött ki, nyilván a Goat Simulatorra utalva.

lama02.jpg

Bungie

A Halo széria alkotói a Destinyhez bejelentettek egy hétmillió dolláros gyűjtői változatot, aminek részeként a tisztelt vevőt elviszik a Marsra. Korlátozott számban.

Naughty Dog

Az Uncharted és a Last of Us készítői logójukkal tisztelegtek a bolondok napja előtt. Wow. Such tréfa.

logo_header_doge.gif

Mojang

A Minecraft 1.9-es bétájának szereplői öntudatra ébredtek, készüljünk a legrosszabbra.

Sega

Még egy Flappy Bird-klón, a Rappy Bird, ez is játszható. Sonic-háttér előtt kell ugrálni a Phantasy Star Rag Rappy karakterével, vicces kikapcsolható 3D mód included. Amúgy ez aljas cukkolás, mivel a sorozat rajongói régóta várják a Phantasy Star Online 2 angol verzióját.

ArenaNet

A Guild Wars 2-ben óriásfejjel mászkálhattak a karakterek, lásd lent.

Bioware

Garrus alvópárna. A védelem visszavonul, bíró úr.

Fatshark

A War of the Vikingshez csodás kiegészítő jön, a Godlike Warrior dlc, ami az anno a pecsában szerepjátékozó vérpistikék minden nedves álmát valóra váltja.

Cryptic Studios

A Neverwinterben játszható faj lesz a sárkány. Oké, vannak még gondok a játékegyensúllyal, de a paripán lovagló sárkány epic.

CD Projekt RED

A cég kitett egy videót egy, a Witcher 3 készítése közben félresikerült mocapfelvételről. Engem eléggé meglepett a vége.

EA/Frostbite

Na, ez csúnya volt. A Frostbite ugye az EA motorja, és minap bejelentették, hogy a Frostbite 3 verzió nem támogatja a Wii U-t, mert túl gyenge hozzá a hardver – vagyis a motorral készülő játékokról (például a következő Mass Effectről) lemondhatnak a nintendósok. Eddig oké, de április elsején nem szép azzal viccelődni, hogy mégis támogatják a Wii U-t, sőt Marióra és Zeldára optimizálják. Márpedig ez történt a FrostbiteEngine twitteren. Aztán egyszer csak törölték az üzenetet, majd Peter Moore, az EA operatív igazgatója a saját Twitter-falán bocsánatot kért, és leszögezte, hogy ez a tréfa elfogadhatatlan, és az EA tudta nélkül történt. Akárki is csinálta, valószínűleg nem dicsérték meg utána.

Játéksajtó

IGN

Nagyon szép, sok energiát öltek ebbe a trailerbe, amiben Optimus Prime beteszi a lábát a Titanfallba.

8bitmmo.net

Ez is elég vicces: készül a CalcMMO, az első MMO számológépre.

Francis

A sokak által gyűlölt, még többek által imádott túlsúlyos YouTube-sztár fantasztikus felvételt tett fel arról, ahogy a Half-Life 3 (igen, három) első félórájával játszik.

The Register

A techportál álhíre: az NSA ingyenes felhőszolgáltatást indít. Tárold te is a titkosszolgálatnál az adataidat!

Nemjáték

ThinkGeek

Nem is tudom, hol kezdjem. A geekek egyik kedvenc webshop idén nagyon kitett magáért, tessék itt mazsolázni a nem létező termékek között. Szakállnövesztő gép, amibe külön szakállkapszulát kell tenni! Enterprise űrhajó alakú frizbi! És még sorolhatnám, egy trailert is ideszúrok, legyen az Ackbar admirális alakú éneklő pisztráng.

Sony

Ezentúl kajáról is töltheted majd a Sony-kütyüket. Na jó, ez nem olyan vicces.

Nokia

Végre megújul mindenki kedvenc butatelefonja, a Nokia 3310 kap egy 41 megapixeles kamerát, és természetesen Windows Phone oprendszert. Így már persze nem lesz mindenki kedvenc butatelefonja, de szerencsére ez is álhír.

Google

Végül jöjjön a Google, és ismét a bőség zavarával küszködök. Tegnap megtudhattuk, hogy a Gmailhez szelfimegosztó szolgáltatás készült, a Chrome pedig emotikonokká fordítja a weboldalakat, a Google Maps pedig kiterjesztett valósággal összekötöt Pokémon-vadászatot indít, de a legjobb talán mégis a YouTube tréfája volt. Mint kiderült, ők tervezik és készítik az összes vírusvideót, és a nagyon vicces bemutatóban felvillannak az elkövetkező gangnamsztájlok és plankingok.

18 komment

Címkék: állatság áprilisi tréfa

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr805891015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Celtic 2014.04.02. 19:52:46

Nem tudom, mi szamit hipszter dolognak, de azt leszogezem, hogy nincs tevem es aprilis elsejet sem unneplem. Annyira nem, hoyg fel sem tunt, csak arra gondoltam, hogy ezen a heten mar kell lennie fizetesnek.

(A cikket viszont koti, bar szamomra sajnos majdnem semmitmondo :( Ezert nem a cikk a hibas, en szakadtam el a vilag folyasatol vegervenyesen. Tudom, mi a Starcraft es a Minecraft, de ennyi, sajnos)

zyrobs 2014.04.02. 20:22:11

Ilyenkor örülök hogy nincs annyi időm netezni mint régebben, április elsején használhatatlan a fél internet a tréfák miatt.

A 4chanon pl. volt egy egér hoveres ál-captcha, ázsiai szövegekkel. És még ráadásul értelmesek is voltak, már amennyiben az értelmes, hogy "Yotsuba, menj aludni" (lásd: "go to bed, Garfield" meme).

Psyman 2014.04.02. 20:35:12

Ha lennének sárkányok, tuti elkezdenék a Neverwinterrel játszani :)

bioLarzen 2014.04.02. 20:35:27

@zyrobs: Igen, ez az a nap, amikor csak késő délután/este érdemes híreket olvasni/nézni, mert amit korábban olvasni, az ki tudja, mennyire igaz :)

Bobby Newmark 2014.04.02. 22:11:26

Bazzee, azért némelyik videóban benne van pár tucat munkaóra. Persze, biztos behozza az árát, de milyen lehet már egy ilyen nagyobb cégnél azt a feladatot kapni, hogy "na Bélám, te fogod csinálni az idei idióta faszságot!"...

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2014.04.03. 08:07:20

Szerintem a Wargaming.net részből kimaradt, hogy a World of Tanksban bekerült 3 napra egy pixeltank (mármint minecraft-szerű) egy saját 8-bites pályával, a piszoknagy Karl-gerat .)
Érdekesség, hogy 1 emberes legénységet raktak bele, amikor valójában 21 ember kezelte...

Most valami petíció is van, hogy maradjon benne a játékban, ne vegyék ki a nap végén.

tinypic.com/view.php?pic=2qiqkjd&s=8#.Uzz5pKJpej8

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.04.03. 08:56:27

nsa felhőszolgáltatás lett a kedvenc, bár a neverwinteres sárkánnyal fej-fej mellett

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2014.04.03. 10:21:33

"az anno a pecsában szerepjátékozó vérpistikék"

Stöki, ez akkora állatságnak hangzik, hogy erről igazán mesélhetnél még!

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2014.04.03. 10:26:11

@Sam. Joe: Én is csak hallomásból tudom, hogy Pecsában 90-es évek elején voltak szerepjátékpartik, és ott volt egy AD&D-s kör, aki a szabályok kreatív értelmezésével ráment arra, hogy minél nagyobb tápokat, bónuszokat rakjon a karakterekre.

Legendás sztori, hogy az egyik ilyen vérpistike tőrrel megsebzett egy goblint vagy ilyesmit. A tőr 1-4 pontot sebzett, amit kockával kellett kidobni. Emberünk dobott, aztán számolgatott a karakterlapját nézve, hogy milyen varázstárgy- meg egyéb bónuszai vannak, amit még hozzá kell adni, izzadt vagy öt percig, aztán kinyögte: 108. Na most a goblinnak kb. 5 életerőpontja volt...

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2014.04.03. 10:38:29

@Stöki: 8-))) Azt hiszem valóban sikerült megragadniuk a D&D lényegét, mind játékos, mind DM szinten.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2014.04.03. 10:56:21

ah, a vérpistikék, és az ő t.a.p.o.s.-uk. much lol, much overkill.
szóval nem ad&d volt, hanem m.a.g.u.s.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2014.04.03. 10:57:29

@manson karcsi: Egészen biztosan volt AD&D is, mert bőven azelőtt ment a pecsázás, hogy a Mókus megjelent volna.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2014.04.03. 11:11:22

@Stöki: a pecsába. akkor a t.a.p.o.s. biztosan helyi sajátosság volt (nyugat-balkáni régió).

Tojásos Nokedli Fejes Salátával 2014.04.03. 16:59:55

@Stöki: Játszottak ott mindent... Én egy DnD-s meg egy Cthulhus legendát emelnék ki:

DnDben bejelentette V. Pistike hogy az ő védő értéke első szinten mínusz tíz (ez elképzelhetetlenül jó). Kételkedtek a többiek, mire ő kifejtette hogy debizony, mert rajta 3 teljes vért van, egymáson...

Cthulhuban pedig msélő volt egy ilyen kultúrmasztodon, és innentől inkább idézném:
"Kinyitod a szekrényt, és öcsém, poénra ott ül benne a Ktulu!"

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2014.04.04. 16:36:49

A Pecsa rossz híre erősen eltúlzott, kb. olyan volt, mint a kor összes többi terepjátékos klubja, akadt, aki tápolt, meg akadtak teljesen normálisan játszó kölkök is (ezt a goblinos sztorit pl. nem is hallottam).

Rendes neve egyébként Magyar Fantasy Egyesület, ha jól emléxem, innen indult ki Novák Csanád és köre, voltak fénymásolt házi fordítások, közös bevásárlóutak a bécsi Spílerájba és hasonlók.

Most bontják amúgy az épületet, ahogy hallom. Pusztul a világ. :(
süti beállítások módosítása