HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

CoVboy véleménye a játéklappiacról

2010.12.05. 08:52 Stöki

Tegnap megvolt a Pixelhősök parti, ahol egyedülálló produkciót láthattak a nézők: egy asztalnál olyan veterán gamer újságírókat, mint CoVboy, Martin és Shy. Volt velük egy kicsit szétesett kerekasztalbeszélgetés is, ebből következik egy részlet. A kérdés az volt, hogy "indítanál-e most nyomtatott játéklapot". CoVboy kifejti, hogy nem, mert régen még lehetett úgy újságot csinálni, ahogy a szerkesztők akartak, ma viszont már az egész "kurvák biznisze". A videó második felében Martin mondja el, hogy igenis érdemes nyomtatott lapot csinálni azért, amit visszakap az ember az olvasóktól.

Hosszabb beszámoló, riport nem lesz, mert baromi beteg és lázas vagyok, örülök, hogy tegnap egyáltalán el tudtam menni. (UPDATE: Tomcat - aki régebben demoscenés arc volt - írt egy hosszabb beszámolót.) Jövő héten még lesz egy Jeroen Tel-interjú, addig is jöjjön még néhány kép a tegnapi partiról. Ő például TRf, egykori PC-X- és Gamestar-újságíró:

A Guru egyik alapítója, Shy, a szintén régi gurus (később zedes, majd gamestaros) arc Del, illetve Mr. Chaos (PC-X, PC World).

Sam.Joe (Spectrum Világ, PC-X, PC World, többek között), aki ugye már az IDDQD-n is szerepelt gyűjteményével, mellette pedig Bodnár Ádám, a HWSW főszerkesztője.

Balra Zolee (576), jobbra pedig CoVboy küld el éppen melegebb éghajlatra, amiért fotózgatom.

Vári Zoli (576, rengeteg cikk szerzője), Az Ember, Akit Csak Fekete Ruhában Lehet Látni.

Az említett kerekasztal: a mikrofonnál Shy, tőle jobbra Martin (576, Konzol), CoVboy, Del, Mr. Chaos és Bear (Guru-alapító).

Tökig megtelt a terem, kék sapkában Angelday József ül a földön, szóval valószínűleg nála is lesz valami az eseményről. (UPDATE: Lett is, méghozzá videós.)

Ritka pillanat: Martin és CoVboy egymás mellett. Martinnak egyébként állítólag a mai napig lóg CoVboy egy doboz lemezzel egy CoV-os nyereményjáték miatt.

Zárásul pedig egy kortárs Pac-Man a partin kiállított művészeti izék közül.

352 komment

Címkék: retro buli pixelhősök covboy

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr782493955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miguel_ 2010.12.06. 20:29:01

@Stöki: Hagyd csak, beindult a szokásos dal: ha kimoderálod, neki van igaza, ha nem, akkor meg neki. :)

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.12.06. 20:32:06

@Cica75: Akkor javarészt ugrálj az FS-en, és ne itt állj egy olyan összeesküvés-elmélet mellé, amiről tudod, hogy baromság (mert gondolom, azt azért belátod, hogy mangrr feltételezésének nincs alapja).

Egyébként belenéztem most a profilodon a blog.hu-s kommentjeidbe, ha ezt a stílust nyomattad FS-en is, nem csodálom, hogy eltűntek azok a kommentek. Dude, mi történt veled?

Dr. Cica75 2010.12.06. 20:34:50

@MrEd: Engem nem érdekel, hogy nekem legyen igazam vagy sem, csak el szoktam mondani a véleményem :).

miguel_ 2010.12.06. 20:36:39

@Cica75: Összesen kettő darab kommented lett kitiltva itt, de nem is ez a megdöbbentő, hanem hogy valójában ki is vagy. Csak ismételni tudom, amit Stöki irt: Dude, mi történt veled?

mangrr · http://www.loading.hu 2010.12.06. 20:55:52

@Stöki: Eskü, hogy nem akartam hozzászólni ismét, DE: Pár dolog van csak ami kihoz a béketűrésből, ha valaki hülyének és/vagy hazugnak néz vagy annak állít be. Igaz nem ezzel a nickkel (mivel az ki is lett tiltva, ha jól emlékszem) de ki lettem moderálva kb. egy éve(?) - mikor hasonló volt a téma és próbáltam pár hazai dolgora rávilágítani. Nem volt trágárág, nem volt káromkodás (aki ismer, az tudja hogy nem ilyen a stílusom), csak a puszta tények, amik kínosnak bizonyultak. Ezzel szemben Te minősíthetetlen hangnemben az Édesanyámat szídtad, holott nem adtam rá okot. Persze mindennek már nyoma sincs, mert hogy, hogy nem azok a kommentek is eltűntek. De persze én vagyok az aki hazudik, és ferdít, nyilván most is. Legyen. Én vagyok a troll, meg a Cica75, meg az Endike.... meg persze a az Xboxer. Kérdem én, hogylehet hogy csak a lista első három helyezettjét cseszegetitek, őt miért nem? Vagy ozstani az észt arról, akiről többek közt ez a cikk is szól, és kiritizálni olyanokat, akik már akkor leraktak az asztalra valamit, amikor "hősünk" még csak 10 esztendős volt? Persze, lehet fikázni nyugodtan, de szerintem nem árt ha a saját portáján seper inkább. Tehát hogy is van az, hogy neki szabad? vannak egyenlők és egyenlőbbek? Hmmmm?

SZÁMTALAN történetet tudnék mesélni a hazai játéksajtó és kiadók közti visszaélésekről, de nem akarok offolni és egyáltalán minderről társalogni sem. A hazai játékújságírók szép számban jelen vannak a kommentelők közt, mindenkinek bizonyára megvannak a saját sztorijaik is. Mellesleg vicces, hogy pára úgy fikáznak, hogy azt sem tudják, kiket oltanak. Hello, Antaru az utóbbi idők egyik legjobb firkásza, csak éppen az Ő "baja" is az, hogy megcsömörlött attól, ami idehaza megy.

Nnna akkor ezt hagyd így meg ha akarod, vagy töröld, az se érdekel. Az se érdekel ki hiszi el, vagy ki néz komplett bolondnak. Azt hiszem mindnyájunknak az a legjobb, amíg nem kezdjük el kitárgyalni ezeket a kis ügyeket....

Dr. Cica75 2010.12.06. 20:57:27

@mangrr: Jézusmária ezt tényleg ne...

bullseye 2010.12.06. 21:00:35

én meg itt megdöglök a kíváncsiságtól, hogy ki-kicsoda...

mangrr · http://www.loading.hu 2010.12.06. 21:04:57

@Cica75: Miért mi lesz? Jönnek az ukrán verőemberek? Mert már csak az hiányzik. Sebaj, legalább van írásos bizonyíték (igaz, lehet addigra eltűnik).

Részemről befejeztem, de ne provokáljatok a bullshit-tel.

Celtic 2010.12.06. 21:09:18

@Bélféreg: Meg sem koszontem, szoval ezer koszi a lemezes Gurukert! Letoltottem, amint tehetem, megprobalom megnezni.

miguel_ 2010.12.06. 21:11:48

@mangrr: ukran veroember? Uristen. :D

Celtic 2010.12.06. 21:16:06

@bullseye: Jo Neked. Engem valahoyg kurvara nem tud feldobni, hogy megtudjam, xy valaha irt egy tizezres jateklapba. A video szereploi kozul is max. CoVboy erdekel, a tobbiek neve nem sokat mond (igen, tudom, Brazil is nagy szam volt meg Martin is, tudom oket hova tenni, de engem nem kulonosebben izgatnak. A multkori CoVboy-interju (Tomorrow-magazin?) ota CoVboy sem annyira. Megveszem a pixelhosoket, megnezem az interjut, de hogy tizenket eve ki ettem meg a masik tizoraijat, nagy ivben hidegen hagy.

bullseye 2010.12.06. 21:22:22

@Celtic:
jogos, mi a jobb, ha meginog a bálvány az igazságtól, vagy ha nem tudok meg lényeges dolgokat róla? Mert a tízórai egy dolog, de aki még ma is flamewart indítana miatta...

pl. szar érzés volt megtudni Mel Gibsonról, hogy mekkora barom, de elég öreg vagyok már, hogy helyiértékén kezeljem - jó színész, hatásvadász producer, és pocsék emberi lény. ez van.

Komédiás 2010.12.06. 21:57:34

Érdekes ezt a flémet követni, és összevetni CoVboy véleményével, illetve a csökkenő újságeladásokkal. Kezdem úgy látni, hogy az alapvető gond a "kilógó segg" jól ismert problémájából fakad. Úgy értem, hogy az embereknek egyre inkább kilóg a segge, ezért egyre kevésbé vesznek újságot, no pláne, hogy ott az internet is ingyér'. A szűkülő piac szűkülő lehetőségeket eredményez a újságírók közt is, azaz a kilógó segg rájuk is átterjed, és ez mindenkiből a "legjobbat" hozza ki. Persze a netnek is megvannak a hátulütői, de végeredményben leírhatatlan előnye a terjesztés viszonylagos könnyedsége (vagyis mindenkihez eljut, "csak" fel kell hívni rá a figyelmet), illetve a nyomdaköltségek kihagyása. Oda szeretnék kilyukadni, hogy talán megint meg lehetne csinálni azt, amit CoVboy-ék régen, hiszen egy csomó szűk keresztmetszet kiküszöbölhető a rendszerből. A titka csak annyi (és ez benne talán a legvalószerűtlenebb), hogy nem szabad pénzt várni a dologtól. Pláne nem gyors pénzt. Sem tesztpéldányokat, sem semmit. A naprakészség helyett (ebben úgysem lehet a nagy külföldi szájtokkal versenyezni) pedig a minőségre kéne törekedni. Akár régebbi, ismeretlen címeket elővenni, játékvilágbeli folyamatokat elemezni, végigvenni egy zsáner alakulását, elemezni esetleges kimúlásának okait. Rengeteg apróság van, ami nagyon érdekes lehet, de nem kell érte megjelenés előtt két héttel tesztet kirakni egy amúgy szirszar játékról. Mindezt az olvasók bevonásával, szigorú moderálási elvek mentén: tehát nuku "elsőzés", "jó lett a tesztezés" ilyesmi. Értelemes hozzászólások, blogok satöbbi. Persze nyilván nem lesz ebből semmi, hiszen 4-5 ember gondolom minimum kéne hozzá, akik a szabadidejükben ingyen írogatnak. Ilyet meg senki nem csinál szívesen.

liquidity 2010.12.06. 22:13:31

@Komédiás: ez a lehetőség bárki előtt nyitva áll. Úgy hívják: videojátékokkal foglalkozó, szabadidőben szerkesztett blog.

Komédiás 2010.12.06. 22:30:32

@liquidity: Na igen, csak abból sok van, nehéz megtalálni az igazán jókat. Egy honlap kéne, ami pont a legjobb blogerreket fogná egybe, nyújtana nekik felületet (elvárások -- látogatottság mértéke -- nélkül).

liquidity 2010.12.06. 22:42:05

@Komédiás: Azzal az a bökkenő, hogy vannak költségei, méghozzá rendszeresek. Még ha az írói honoráriumot ki is veszed a képletből (nem nagyon lehet, egyébként), szervert, hosztingot, felügyeletet kell venned / fizetned. Ha túl akarsz lépni az alapszolgáltatásokon, kell egy jóember, aki dizájnol / kódol. Ezek pedig pénzbe kerülnek.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.12.06. 23:22:54

@mangrr: Aha, megtaláltam az archívumban a minősíthetetlen hangnemet, amiről beszélsz. Akárcsak most, akkor is összevissza gyanúsítottál teljesen alaptalan hülyeségekkel és álszentnek neveztél, mire szó szerint ennyit válaszoltam:

"Kedves egyhozzászólásos fikanick, anyukád az álszent."

Hozzászólásaid számából és tartalmából úgy látom, hogy a fikanickek gyártásáról azóta sem szoktál le, szóval hadd ne vegyem komolyan, hogy mennyire tapostam bele a kis lelkedbe ezzel a mondattal.

lokkoLori 2010.12.06. 23:40:32

szerintem meg kell csinálni a profi kommentelők blogját, naponta megjelenik egy üres post valamiről (üres poszt a bármiről, mint a reklámárú ingyen semmi), amit aztán simán rommá lehet moderálatlanul kommentelni ... én adnám :D sőt lehet posztolnék is, aztán elsőzném is a postomat :D

tundrazuzmo (törölt) 2010.12.07. 00:51:35

Sajnos előző, leleplező hozzászólásomat kimoderálták. Összeesküvés!

Pedig én tudom, mi megy itt fű alatt, mi építjük a négyes metrót. Csak nem akarom kiadni a kiadókat, mert szívnának egy kiadósat.

Az offline újságírás pedig azért szűnt meg, mert a szgépes meg a gémer multicégek megvették a pénzt. Ezért nincsen senkinek. Így nem is lehet újságot írni. Ma már.

Ha megint kimoderáltok, akkor nekem volt igazam!
:)

KenSentMe 2010.12.07. 03:27:27

@tundrazuzmo: Én még valami ennél is veszélyesebb összeesküvést sejtek. Például, hogy a játékújságírást valójában az ufók irányítják, akik, hogy a csökkenő kiadás ellenére ki tudják adni a veszteségessé váló magazinokat, apránként eladják a játékújságírók szerveit, utána pedig robotdroidokkal helyettesítik őket. Ez például megmagyarázza Hancu gonoszba fordulását is, vagy hogy a sokáig jófejnek tűnő iddqd blogvezetés miért kezdett spártai moderációhullámba. Az is egyértelmű, hogy miért kell minden játéknak 90%-os értékelést kapnia: nyilvánvalóan azért, hogy az emberek minél többet játsszanak, essen a GDP, válságok zilálják szét a nemzetgazdaságot, populista kormányok kerüljenek hatalomra. Valójában minden ilyen negatív folyamatot megmagyaráz ez az agyonhallgatott, az élet minden területére kiterjedő összeesküvés.. az utolsó lehetőség ez a fórum volt, hogy kiderüljön, de mangrr-t elhallgattatták, mielőtt egy végkommentben feltárhatta volna mindezt. Most rajtam a sor, és ez a komment is csak ideig óráig lesz elérhető. Ha olvasnád: ne feledd, már késő, már megjelent a COD új részének értékelése, ami hipnotikus szövegrészleteivel azonnal agymos mindenkit, aki akárcsak egy pillantást is vet rá. A háború elveszett. Ha túl akarod élni a világégést, költözz az Antarktiszra. És kérlek: egy percet se habozz.

mangrr · http://www.loading.hu 2010.12.07. 07:45:47

@Stöki: Oké, akkor frissítsünk fel pár dolgot. Ki is fizette az E3 utatokat az idén? Cserébe hány cikket kellett szállítani az Index-en? Köztük a "freitamásos" "csakittcsakmostcsakmi" típusú Kinect-eset? A probléma az, hogy mi is ott voltunk. Továbbmegyek, már tavasszal láttam a cuccot, mikor még Natal volt a neve, de nyilván fejlesztés alatt álló termékről nem írunk cikket, pláne nem mindenki (hazai képviselet, nemzetközi képviselet) képébe csinálva, mert ez nem erről szól (vagy kéne szólnia). Miért van az, hogy az Origós újságírónak az MS idén (se) intézett semmit, míg más médiától 2-3 ember is ott csücsült a sajtókonf-on, ami teltházas volt. Miért kell az Origos tesztekhez magánnak beszerezni a tesztpéldányokat? Miért kell a nyereményjátékokhoz is magánnak beszerezni a cuccokat? Miért nem lehet az MS képviselőjét már hónapokkal(!) az E3 előtt elérni, hogy pl. a prezentációkra időpontot egyeztessünk (aztán meg viccesen megjegyzi egy héttel az event előtt, mikor sikerül, hogy most már semmit nem tud intézni). Miért van az, hogy az összes játékshow-n könnyebben el tudok intézni bármit ott a helyszínen a külföldi arcokkal (pedig aki járt már ilyeneken tudja, hogy az rendszerint "mission impossible"), mint a hazai képviseleteken keresztül, akik látványosan szarnak a fejünkre (meg egy csomó mindenki máséra)? Pedig nem mondható el, hogy túl sokan utaznánk ki LA-be június tájékán. Az utóbbi három évben mindig ott voltam, és rajtunk kívül meg csak 1-2 ember sajtósként, tehát nem modnható, hogy akkora a tömeg, hogy nem lehet kiszolgálni. Mégis ilyenek történnek mint tavaly, hogy az MS PR emberke azt hazudja, hogy nem sikerült intéznie nekem semmit a press conf-ra, hogy aztán a helyszínen világosan kiderüljön, hogy le van adva a nevemre előre kiállított belépő. Ezek miért kellenek? Ráadásul az én utamat pl. senki nem fizette, saját erőből mentem ki, mert vagyok annyira hülye fanatikus, hogy nem hogy keresek a játékújságírással, hanem még viszi a pénzt.

Persze ez most igazságtalan, hogy az egészet ide zúdítom, de mert sokszereplős történet, de Stöki ezekről Te is tudsz, nem kell ferdíteni. A Pixelhősök történelmének pedig ez is része - nagyon is. Mivel amióta van hazai játékújságírás, mindig is ezek a kicsinyes háborúsdik hátráltatták az egészet, csak a szereplők változtak folyton. Beszélhetnénk a lopott címlapokról, vagy a címlapra öles betűkkel kirakott játékról, amiről a lapban csak negyed oldal van, de csak azért mert a riválisnak abban a hónapban 8 oldalas exkluzív sztorija volt. Az ilyenek miatt (is) mentek tönkre lapok, mert soha nem sikerült a békés egymás mellett élés. Amikor idehaza mindenféle korrucpiókról beszélünk, akkor nem arra kell gondolni, hogy ez meg az a kiadó lefizetett egy újságot. Sokkal szomorúbb, hogy mindössze tesztpéldányokért, meg exkluzivitásért is hajlandóak voltak egyesek levetkőzni a gátlásaikat. Annyira fontos volt ezen a kicsi piacon a marakodás az olvasókért, hogy valahogy mindenki elfelejtette a lényeget: embernek maradni, és legjobbat kihozni az adott témából az olvasókért. Nna pl. ezekért tartunk ott ahol, és ami most van csak egy újabb fejezet.

Én csak egy kis jelentéktelen senki vagyok ebben a történetben, a nevem ezért nem is mond neked semmit. Azonban ahhoz már túl sokat láttam, tapasztaltam, hogy rosszul legyek az egésztől. Pláne amikor ilyen ferdén látom leírva a dolgokat. Ennek fényében döntse el mindenki ki az álszent, de egy biztos, hogy nem Édesanyám - és engedd meg, hogy megállpítsam, a Te szádból mindennemű negatív komment a családomra minősíthetetlen.

Ha meg már ilyen jól játszod a Sherlock-ot, utánanéztél az Xboxer történetének is az Indán? A Fidesz gyalázó anyázások nyilván egy "fínom úriembert" tarkarnak. Inkább az szégyen, hogy ilyenek képviselnek itthon cégeket - és szerintem beszédes is. Mellesleg az én kommentjeimet átböngészve nem tudom hol találtál fikázást, mert csak ide írtam ilyet (ezt sem így nevezném, de legyen), és nyilván azért hoztam létre két éve ezt az accot, hogy jelen hozzászólásokat trollként elvégezhessem (az nem jut szedbe, hogy van aki nem fórumokon éli az életét, és kommenteli szét az agyát minden nap?).

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.12.07. 08:19:55

@mangrr: Ojvé, nagyobb a baj a fejedben, mint hittem. Szerintem menj el egy pszichiáterhez és a terápiás babákon mutogasd el neki, hogy mikor és hol bántottak téged a csúnya kiadók.

Én marhára máshogy látom az egészet, mint ahogy te írod. A sajtópéldány része a játékújságírásnak, olyan, mint a filmeknél a sajtóvetítés, az újságíró láthatja előre a kritizálandó terméket (ha te esetleg rendszeresen nem kaptál sajtópéldányt, annak jó oka lehet). Soha nem adtam el magam sajtópéldányért, és ezt ki merem jelenteni azokról az újságírókról is, akiket ismerek.

Az E3-as úton meg csak röhögni tudok, hogy a kis félinformációidból milyen conteót dobtál össze. Igen, a Microsoft vitte ki az Indexet az E3-ra, cserébe annyit kértek, hogy írjunk a Kinectről és a magyar Live-ról. Mindkettőről írtunk volna akkor is, ha nem visznek ki. A lényeg, hogy abba nem szóltak - és nem is szólhattak volna - bele, hogy MIT írjunk. Igen, hivatalosan egy nappal előbb próbálhattam ki a Kinectet, mint a többi magyar - és? Attól még ugyanúgy megírtam, hogy a Kinect lagzik, és hogy nincsenek rá hardcore játékok. Amikor pedig a Live megjelent, megírtam, hogy kétszer is gondolja meg mindenki, mielőtt átáll. Ja, hogy valójában az a bajod, hogy az MS kiemelt egy médiumot, és az nem te voltál? Akkor hisztizz az MS-nek, ne itt.

De javaslom, hogy fejezzük be ezt a témát (vagy folytassuk magánban), mert egyrészt ez már rég nagyon offtopic, másrészt ha már annyira nyíltkártyázunk, még véletlenül el találom szólni magam, hogy ki vagy (mert kitaláltam ám).

Celtic 2010.12.07. 08:28:23

@bullseye: Az a nagy gond, hoyg ezekkel a "kitarulkozasokkal", "leleplezesekkel" sikerul a Bors, Blikk (meg kitudja, hany ilyen van) szinvonalara sullyeszteni _ezt_ az ujsagirast is. Aztan majd lesznek a celebek, akik kurvara semmit nem csinalnak, de lehet roluk cikket irni, hogy "csak negyedorat setalt reggel a kutyajaval" es hasonlok. A legenda maradjon legenda, nem kell most itt utolag lepleket rangatni es sarral (vagy szarral) osszekenni egymast.
Rucz (vagy Rutz) Lajost sem azert kedvelem, mert kikuldott par hasznalhatatlan CD-t, hanem amit elotte csinalt. Botlas volt, nem ismetlodott, spongya ra. Nyilvan szinte mindenkinek van ilyen a multjaban (ha mast nem, egy kis gyerekkori Boci-csoki lopast elo lehetne turni :) de minek emlegetni? Namindegy, ebben mi magyarok kurva jok vagyunk, masikat turni-furni, tolakodni, irigykedni. Es hogy a vegere mar totalisan modoros legyek: ezek miatt a jateklapok es jatekujsagirok miatt tart ott az orszag, ahol!
:)

mangrr · http://www.loading.hu 2010.12.07. 10:12:53

@Stöki: Szerintem nem nagy csoda, ha tudod, hogy ki vagyok, merthogy ezt a nicket használom idestova majd 15 éve (még ha az Inda nem is engedte az eredeti formában leírni), ezen ismer mindenki, aki. De szerintem amúgy valójában fogalmad sincs, mert kis hal vagyok és nem is ismerjük egymást. Szóval keress meg akkor magánban, ha akarod (bár én annyira nem akarom folytatni se itt se máshol) és írd meg hogy mit is látok rosszul. Komolyan kíváncsi lennék, végre egyszer valaki elmagyarázhatná, mert mindig csak ez van hogy rosszul látom, meg ezt én nem érthetem. Az MS-sel már többször próbáltam tisztázni - sikertelenül. Egy úttal küldd el egy jó pszihiáter számát is, mert való igaz: szükségem van rá. Várom akkor a leveled....

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2010.12.07. 10:45:53

Nem tudom, akad-e még itt valaki, akit érdekel az eredeti téma, de tegnap beszéltem CoVboyjal.

Azt mondta, hogy életében még ennyi sört nem vettek neki - köszöni szépen, mert a sört azt ő eléggé kedveli -, meg sokan oda mertek menni hozzá dumálni a pulthoz - ellenpontozandó, hogy nem lehetett kérdezni a beszélgetés után. Valaki egyenesen azt mondta neki, hogy "Köszi, hogy felneveltél". Szerintem ez a maga vicces módján elég szépen összefoglalja azt, hogy sokan hogy tekintettek rá.

@DocBulywood:
Na, most beletetted a bogarat a fülembe, legközelebb ha beszélek Lacival, rá fogok kérdezni, hogy sültek-e be anyagok anno, de szinte biztos, hogy nem fog rá emlékezni. Iszonyú régen volt. 8-)

Na, hogy mi is az a bizgenytyű: Pgyuri barátomék (Weird Science Software) öt Spectrum játékát - Wizard of Wor Speccy port, Ghostcastles, Flash Beer 1-3 - tartalmazza úgy, hogy kilóg belőle egy 3,5-es jackdugó, amit bedugsz a Spectrum fenekébe, megnyomod a megfelelő gombot és a cuccot szépen betölti a gépbe. Afféle magnó emulátor. Hogy poén legyen, ezért néz ki botkormánynak. Öncélú marhaság hobbicélzattal, amit csak az ért meg, hogy miért istenkirálycsászár, akinek szintén megvan a becsípődése. Az áráról, illetve arról, hogy meg lehet-e venni mit sem tudok, de rákérdek és jelentek itt. OK?

2010.12.07. 12:21:46

mi folyik it.... kicsit szánalmas a szcéna.
majd kinövi remélem.
@Sam. Joe: ezt a sör témát nem értem, állítólag volt hogy kartonszámra küldték neki:) (covboy posta, valaki?)
sosem volt szerény ember ezt a többi interjúalanyom (nem csak te)is megerősítette, na meg egy netről "eltűnt" interjú vele, amely a következő címet viselte: Egy generáció hangja voltam.

armitage 2010.12.07. 12:47:11

@gummiklinik:
Melyik interjú volt az?

Mert az "Új hangos" interjú még most is elérhető:
cov.szpeti.hu/oldal.php?oldal=extra/covboy_tomorrow
a kapcsolódó poszt (a kommentek közt CoVboyjal) pedig szintén:
plastik.hu/2008/12/08/commodore-vilag/

armitage 2010.12.07. 12:48:15

Mondjuk ez a CoVboy-idézet elég ütős:
"Rajongói seggfejeknek vannak – a többi seggfej."

norbert79 2010.12.07. 12:57:11

Azért az gáz, hogy elvileg 'fejlődnek' a játékok, meg szebb minden, közben frászt, csak a pénzről szól itt is minden, ahogy mindig is, s csak egyre jobban romlik a minőség, a játékélmény meg kimerül a filmszerűségben, lásd pl.: Mafia 1 -> Mafia 2. Ég és föld, s nem csak a grafikára értendő, meg a fizikára, azaz a díszítésre.

És ez kiütközik ide is, a játékkészítők egyre nagyobb pénzt nyomnak bele, megy a harácsolás, s elkezd bűzleni az egész hal a fejétől.
Nem csoda, ha sok az elégedetlen hang, személyesen is inkább játszom olyan játékokkal, amik különlegesek valamiben, de talán egyáltalán nem ismertek:
Little Big Adventure 1-2, Hidden and Dangerous 2, OpenTTD, SWAT 4, sorolhatnám...

Bár ezeket már kifejetettem párszor egy másik bejegyzésben, ugyanebben a blogban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2010.12.07. 13:03:56

@gummiklinik:

Gondolom kocsmai közegben értette.

Azt hiszem nem értem, hogy mire célzol. A "köszönöm, hogy felneveltél" egy idézet volt valakitől, aki ezzel lépett oda hozzá. Az említett interjút nem ismerem, de nem hiszem hogy ő adta volna a címet az interjúnak amit vele készítettek. Én ismerek állati nagyképű embereket - van olyan, aki szerintem néha magával sem áll szóba -, Lacit sohasem gondoltam annak.

Nagyfiú már, szóval nincs szüksége arra, hogy én megvédjem, úgyhogy úgy vedd, hogy inkább egy benyomásom osztom meg róla - kezeld helyén, ha érdekel örülök, ha elengeded a füled mellett az sem bánt.

Van Kis László és van CoVboy. Az utóbbi egy... nem is tudom mihez hasonlítsam... a szerep nem jó szó, mert lesz a dolognak egy negatív felhangja. Talán interfész, vagy avatar a jó kifejezés, ami a Commodore Világ emblematikus figurájává nőtte ki magát és állt Laci humorából - egyszer úgy röhögtetett a hetes buszon, hogy nem tudtam leszállni az Astoriánál, továbbmentünk a Ferenciek teréig, hálából meg is hívtam egy krémesre a Jégbüfébe -, Gettó rajzaiból, a CoV olvasók rajongásából. Én úgy látom Lacin hogy ő merő értetlenséggel áll ez előtt a CoVboy kultusz előtt. Tökre nem tud mit kezdeni vele és most hogy így végiggondolom, ez kívülről tűnhet iszonyú nagyképűségnek is akár.

payskin 2010.12.07. 13:34:25

@schuerue: mert a piranhák nem látszódtak.

@armitage: biztos megvan még az a kötél, csak barátunk olyan korpulens lett az elmúlt 10 évben, hogy nem megy rá a fejére. Nyaka meg nincs, köztudottan. De majd szólok neki, hogy csináljon néhány képet bizonyítékul.

@TReBB: arcok a múltból! :-))) Szelecsényiről nincs valami infód?

DocBulywood 2010.12.07. 16:01:49

@Sam. Joe:

Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, hogy a soha meg nem jelent számról van-e bármilyen kis infomorzsa.

Köszönöm szépen! Ja, pár éve vettem egy 48K-s Speccy-t, végre lesz mivel lehetőségem kipróbálni, ha oda jutok egyszer... :)

Egy apróság, majdnem elfelejtettem: az, hogy "felnevelt" egy generációt, mi sem bizonyítja jobban, hogy ÉRTÉKET publikált. Mert merészelt újítani és megszólítani a leírásokra éhes játékosokat - igen, engem is, akit "kézen fogva" kellett vinni.

És a taps, amikor lehullt a lepel, nem véletlen volt. MEGÉRDEMELTE.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2010.12.07. 16:05:45

@DocBulywood: Ha érdekelnek régi gépek, akkor kérlek jelezd Stökinél - meg mindenki más is - van pár ilyen írás a tarsolyomban ilyenekről, amit felajánlottam már neki közlésre, mert szerintem nagyon ide valóak lennének.

@payskin: @TReBB: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! A név, melyet évek óta nem hallottam már, de még mindig borzongás fut át tőle a hátamon! "Szelecsényi". YIKEZ! 8-)

2010.12.07. 16:49:39

@Sam. Joe: értem én, csak ha már megy a nosztalgiázás gondoltam behozom ezt a covboy postás sör témát:)
az hogy valaki nem éppen szerényen jeleníti meg egy "szerepét" (ez a jó szó.), nem nagyképűség. Kiss (két essel, de mindegy ez most) Lászlóból én csak ezt a szerepet látom. Gondolom életemben nem fogok beszélgetni vele, mint Kiss Lászlóval, de nyilván Covboy-jal sem (pedig jó lett volna).
@armitage: köszi. ahol rátaláltam, ott nem működött a link, most meg már későn jött, bár nem tűnik relevánsnak az én témám szempontjából így nem bánom, de azért jó cucc.

más: az iddqd-n kívül már semmi mást nem olvasok gamer témában, sem nyomtatottat sem digit, mert egyszerűen nincs "új hang" és önmagukban már nem nagyon érdekelnek a játékok (max a classic szürke gameboy). Amit itt a Stökiék csinálnak viszont valami új és nem egy játék promója és sótlan értékelése. Ami az újságírást illeti, pedig meg kellene ütni egy szintet, ami régen pl az 576-nak és a pcx-nek sikerült. Mai felnőtt fejjel is úgy érzem hogy amit ők csináltak a 90-es évek közepe körül az 80%ban eleget tesz az újságírás követelményeinek. De mivel én köcsög személyeskedő típus vagyok, ezért leírom, hogy mikor megvettem a konzol magazint és elolvastam a japánról szóló cikket ami úgy volt megfogalmazva és olyan tartalommal, ami egy 14 éves kissráctól várható el legfeljebb (lehet, hogy az, nem tudom..), akkor.... most mit folytassam. A bónusz az volt mikor egy olvasónak a levelét leközölték, hogy ő szeretne még ilyen cikket. De színes a világ, vannak faszok, bunkók, jófejek, intelligensek, stb és ezeknek a különböző fúziói, és megtalálja a zsák a foltját. Én is, csak máshol.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2010.12.07. 17:12:32

Elég kiábrándító lett, mondjuk arra is számítottam és nem koppantam nagyot. Hülye kérdésekre mondtak nem túl mellbevágó válaszokat szegény felszólalók, CoVboy meg bunkóskodott egy sort, de hát őt ezért (?) szereti, aki, és még csak szellemes se volt.

A CoV sztem kb. '94-től kezdett lejtmenetbe, amikor tehetségtelen, ám annál nagyképűbb külsős majmok kezdtek "cikkezni" az eredeti 1,75 helyett arról, mekkora májerek ők, mert finnül tanulnak és az egyetemen van hálózat. Azta.

A kor többi papírújságja nagyjából egy igyekvő gimnazista szintjén állt (nem csoda, gyakran a szerzők tényleg alig voltak idősebbek), azóta nem is nagyon követem a szcénát, sokat vesztettem?

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2010.12.07. 17:34:30

@gummiklinik: Áhh, értem már mire gondolsz! Hogy CoVboy "adja az ívet" az nem is kérdéses. Persze, naná, tiszta sor, beszólt mindenkinek és... Talán pont ezért szerettük, mert mi is lázadó korban voltunk, nemde? A "kislászlóért" meg elnézést kérek, basszus, nem is tudom hogy ronthattam el.

Ja, a PC-X méltatását meg a többiek nevében is köszi, még ennyi év után is jól esik ilyet hallani.

payskin 2010.12.07. 17:58:56

Egyébként egyetértek azokkal, akiknek nem jött be a buli. A hely is elég szörnyű volt, a lebonyolítás tragikusan gáz (ha nem késik egy órát a program, lehet, hogy CoVboy is cizelláltabban fogalmazza meg a mondandóját). Az, hogy Zolee végül kimaradt, az, hogy Berrrt nem lehet megtalálni és az asztalhoz hívni a saját rendezvényén, az, hogy teljesen ad-hoc módon jött össze a második kerekasztal... WTF?!

Shyt nem bántanám a moderáció miatt, de jót tett volna az egésznek, ha Gyu bácsi is ott van, és még jobb lett volna, ha teret engedünk a kérdéseknek. Soha az életben nem lesz még egy ilyen alkalom... Ezt egyszerűen nem is értem. Siettek valahová? Jó, azt értem, hogy CoVboy már nem volt abban az állapotban és a beszélgetés vége átment rendkívül kínosba (mondjuk az első kör után semmiképp nem feszegettem volna még egyszer ezt a kérdést). A program már így is csúszott, a két kerekasztal után meg demók szóltak jó hangosan, nehogy beszélgetni lehessen.

Kár érte...

lordvico 2010.12.07. 22:40:57

Huhh, végre végigértem...
Gamerlapok illata nagy érdekes téma, a PCX valahogy eltért a többitől, már kiütős festéktocsogós volt :)
Kérdés volt a rendezvényen, hogy érdemes lenne-e ma gamer lapot indítani? Én a kommentelőket kérdezném, milyen gamer lapot lenne érdemes OLVASNI?
A CoV nem információtömeg volt, vagy reklám, hanem egy sztori, jellegzetes karakterekkel, stíluselemekkel. Érdemes volt elolvasni érdektelen játékok leírását is, a poénok miatt. Attól működött ennyire, hogy olyan volt mint egy sitcom, ezért lettek rajongói Covboynak. Mintha Kiss László szerepe lett volna, amiből már soha nem fog tudni kitörni.
Gondolkozom, milyen formában lehet(ne) ezt a mai viszonyok között reprodukálni. Sokak szerint képtelenség, de akkor hogy lehet, hogy egy rakat 30as itt lóg az IDDQD-n retrózni, meg megveszi a Berrr méregdrága könyvét. Igény az van, csak nem tudjuk pontosan, mire. Értelme lenne újratesztelni a Pirates!-t 2010-ben? (nemrég találtam neten brit Retrogamer c. újságot akik valami ilyet csinálnak)

GreenDragon 2010.12.07. 23:30:55

Fú, jó volt ez a videó. Én is imádtam a CoV-ot, a mai gamer lapok messze nem olyan jók. Igaz, hogy jól néznek ki, jók a cikkek, de a hangulat nagyon steril. A CoV viszont más volt. De szerintem a mostani kölkök nem tudnák értékelni ezt, nem volt színes, szagos. Pl. az is jó volt benne, hogy nem az aktuális slágerekről írtak, hanem olyan játékokról, amiket ők szerettek, és ezek soxor kaland-, szerep-, stratégiai játékok, vagy szimulátorok voltak (gondolom sok olvasó emléxik a maratoni Elite-leírásra, vagy a felülmúlhatatlan Monkey Island-re).

2010.12.07. 23:42:09

úgy tűnik itt az iddqd-n (és sok helyütt máshol MO-on) leginkább a nosztalgiázásra van igény. már nem csak a szerdai retrókról van szó.
igen, régen minden jó volt, ma minden szar:)
gyorsan változó világban élünk. egy átlag 30-40 évesnek ez már idegen bolygó.
nincs ezzel különösebb bajom, de nem vagyok egy nosztalgikus alkat.
csak nem kellene elfelejteni, hogy a játéksajtó célközönsége nem a 30-40esek. most van egxy ilyen irányú tendencia, de még mindig nem jellemző azt hiszem.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2010.12.07. 23:58:09

Tényleg kezd mán sok lenni a nyugdíjas pampogásból, aki olyan innovatív, forduljon a jövő felé.

Amúgy ha a fentiekből kéne megítélni CoVboyt, max. egy agresszív alkoholista tahó jönne le belőle, nem a honi gémer újságírás atyaúristene, de hát mindenkiből ki kell ábrándulni egyszer.

2010.12.08. 00:15:19

ha valaki 30-40 évesen ábrándul ki a tinédzserkori idoljaiból, akkor ott baj van. ez az igazi nosztalgia, vagyis hogy még mindig foglalkoztat hogy ki volt akkor és hogy most ki. nem tök mindegy már? nincs más valami új ami/aki jelenleg érdekel? biztos van. akkor mi ez az egész?:) vmi mentális faszverés?
jó volt 93ban a cov meg az 576? igen. van most cov meg 576? nincs. mert nem kell, nincs rá igény.
egyesek szerint én most bizonyára negatív lehúzó figura leszek. pedig ez csak a dolgok rendje. így természetes és nem a honi gémer újságírás sajátja.
az is érdekes amikor a szüleink még mindig demjént meg ilyen cuccokat hallgatnak és cikkeznek róluk a celebujságok. de az meg olyan jelenség, hogy még van, és van rá igény is.
azért itt az iddqd-n kurva sok olyan dolog volt már amit soha nem olvashattál volna covban meg ilyenekben..

2010.12.08. 00:18:22

röviden: az iddqd az új cov meg 576. Stöki az új Covboy, Hancu az új Zolee. (tegyük félre most a hasonlat valódiságának alapját, nehogy akár mind a négyen kikérjék maguknak:)
a gamefaqs.com meg az ami kimarad innen. teljes a kör.

dzsefi 2010.12.08. 01:06:45

Olvasom a tomcat féle beszámolót... na de várjunk csak, ha ez, a képeken is szereplő CoVboy csak '92-ig vagy '93-ig volt az újságba írogató CoVboy, akkor ki vette át a szerepét és nevét később? A Tóth kocsmás, Mojo Nixonos, Karel Gottos, 576Kbyte-os arc csak kitalált karater lett volna? :)

Cifu78 2010.12.08. 08:42:55

@dzsefi: Rucz, ha minden igaz. Még egy kis "vita" is volt ebből, mert ugye a lelépése utáni második CoV levelezési szekciójában ki lett fejtve, hogy a "CoVBoy" a CoV-hoz köthető kitalált karakter, hogy az addigi ember lelépett és más vette át a szerepét pusztán háttérdolog.

Nincs magyar a legjobb kétszáz egyetem között 2010.12.08. 10:28:08

@gummiklinik: Ami az újságírást illeti, pedig meg kellene ütni egy szintet, ami régen pl az 576-nak és a pcx-nek sikerült.

a Zed sokkal jobb volt mindkettőnél, be is darálták.

Celtic 2010.12.08. 13:53:49

@gummiklinik: Nem, sztem a legkevesbe sem voltal "lehuzos figura". Bar ezt lehet, csak azert mondom, mert nagyon egyetertek.

Celtic 2010.12.08. 13:56:00

@dzsefi: olvasd el a Gabucino-felet is :) En total ledobbentem: az egyik legnagyobb troll olyan cikket ir, amin csak pislogtam: csorog belole a nyal...Felelmetes, hogy valaki ennyire fekete-feherben tudjon csak gondolkodni.
gabucino.be/files/idols-covboy-jeroen.html

moli 2010.12.08. 15:24:22

@Tibike15: magyar nyelven ez a piac merete miatt mukodeskeptelen. de angol nyelven nagyonis mukodne. a magyaroknak pedig mar csak meg kell tanulniuk angolul (mashoz sem artana).

moli 2010.12.08. 15:42:03

@MorGorilla: +1. ennek igy ertelme nincs.

moli 2010.12.08. 15:45:07

@xboxer: """az átleg gamer, átvillamosozik a városon, ha 1000 forinttal olcsóbban veheti meg a játékát."""

az milyen durva lenne, ha valaki nem ezt tenne! vagy nalad fan terem a penz? kellene egy kis penzugyi kulturat nevelni az emberekbe mar, mert ugy tunik jelenleg mindenki azt hiszi, a penz a bankbol(hitel) vagy allamtol(segely) jon csostul, 'oszt eljunk a mának!

algi 2010.12.08. 17:58:39

Most jutottam el oda, hogy megnézzem a videót. És többnyire hallottam, amit beszélnek rajta, de senki nem mond semmit.

lokkoLori 2010.12.08. 19:28:09

@gummiklinik: ezt a kommentet úgy ahogy van lájkolom !!! szívemből szóltál

(szimplán) Kiss László 2010.12.09. 15:18:11

Part 1.

Stöki, te igen bűz!
(És ez kizárólag neki szól.)

Ha ez itt fent szerinted egy „cikk”, akkor olvasd tovább. Ha csak rátenyereltél a billentyűzetre, akkor feleslegesen gépeltem egy csomót, te meg hagyd a picsába.

Pro primo:
Ha már összehozol, valami irományt („cikket”) valamilyen eseményről, akkor legalább az újságírás elemi követelményeinek próbáljál már megfelelni! Jó, tudom, hogy te a Henriknél tanultál (felejteni), és ott nyilván szó sem volt ilyesmiről – de én már akkor is mondtam neked, hogy abszolút semmi szükséged nincsen H. „Tanár úr” kurva drága agyszűkítő tanfolyamára. Ha jól tudom, volt neked rendes szakmád is, ezt a mókát meg csak azért csinálod, mert szereted. Azt viszont nem tudtam, hogy a cél az, hogy leigazoljon a Blikk vagy a Story. Mission accomplished, sok sikert a kurrens média világában! (Tűzzél ki új célt, irány a magyar kereskedelmi televíziózás!)

A W5-ről már teljesen felesleges lenne beszélni (pedig 10-15 éve tudtad te azt magadtól is, még ha tudat alatt is), szóval nézzük csak a legelemibb dolgokat, hogy miért tűnik nekem olyan rettenetesen szarnak jelen produkciód:

1. Cím.
Erről szól a cikk? Anyám! Miért nem nevezted el mondjuk „Szalámis szendvics”-nek? Pont ugyanolyan jó lett volna. (Jó, tudom, hogy az MSZP is se nem „magyar”, se nem „szocialista”, mint ahogy a FIDESZ sem „fiatal”, „demokrata” és „polgári” – de ezek például olyan inerciák, amelyben nem szükséges magát az embernek definiálnia.) Ez maximum a videó címe lehetett volna, az is csak akkor, ha levágod az elejét meg a végét: voltak ott ugyanis rajtam kívül egyéb emberkék is, akiket feltehetően nem a szél fútt oda – az ő véleményük nem fontos, te ló? Ja, dehogynem, az egyiké még fontos. Martiné. Hát… Kétségkívül jó választás, tekintve az általános színvonalat. „Azért érdemes újságot csinálni, amit visszakap az ember az olvasóktól”. Hát ja. Jók ezek a faliszőttesre kívánkozó bölcsességek, jól néznek ki a sparhert fölé kiakasztva. A szépségkirálynők meg a világbékéért szoktak harcolni, meg az állatok jogaiért. (Persze nem a harcmezőn, vagy a kutyamenhelyen az ólakból a szart lapátolva, hanem a szoláriumszalonban meg a manikűrösnél, magukat nézve a tévében.) Számomra ez pont úgy hangzik, mintha Michelangelo segédjétől (kikiáltójától/heroldjától/ahogy tetszik) megkérdeznék, hogy szerinte (!) miért érdemes Dávid-szobrot faragni (miközben Michelangelo kint parkol az előtérben, ugyanis sem a szervezőknek, sem a „moderátor”-nak nem tűnik fel, hogy ő hiányzik a létszámból). Válasz: „Hogy azt majd az emberek jól megbámulják.”
(Jó, NEKEM tűnik úgy. Ha a Naplóban vagy az Aktívban – vagy mittomén hogy hívják mostanában ezeket a szarokat – kérdezik ezt, akkor jó válasz. Ezt várták a szponzorok, mehetsz a pénztárba.)

2. Téma
Bazmeg, erről szólt ez az esemény?! Hogy a CoVboynak mi a véleménye akármiről? Nem arról, hogy megjelent egy könyv egy szorgalmas sráctól, aki fontosnak érezte, hogy legyen egy ilyen, és meg is vívta ezért a maga harcait? CSINÁLT (!) valamit, amiről úgy érezte, hogy szükség van rá, és nem blog- meg topic-kommentekben pofázott róla, hogy „milyen jó volna, ha lenne ez-meg-az”? Mert NEKEM erről szólt ez az esemény (különben ment volna a faszom), és biztos vagyok benne, hogy mindenki másnak is, aki ott volt, és állítólag Fontos Ferenc volt valamikor.
Ha a Tamás a francia forradalomról írt volna könyvet, akkor te arról tájékoztatnád az embereket, hogy a könyv bemutatóján Robespierre beleköpött a kanálisba? (Mmmm, és Sieyés abbé véleménye szerint „a polgároknak polgári alkotmányra van szüksége”)

3. Megvalósítás
„Tegnap megvolt a Pixelhősök parti, ahol egyedülálló produkciót láthattak a nézők: egy asztalnál olyan veterán gamer újságírókat, mint CoVboy, Martin és Shy.”
Ez neked „produkció” volt? (Jó neked, kevéssel beéred.) Ráadásul „egyedülálló”? (Te nem tudtad (elfelejtetted?), hogy a főnév az hatalmas, a minőségjelző meg lefokoz? (A hatásvadász meg különösen.) Mellesleg sem „egyedül” nem volt senki, se nem „állt”. (De imádom a magyar nyelvet!) Mondom, hogy jó leszel a Blikkbe, de azért nézd már meg ezt a kettőt leírva:

„Óriási kurvára nagy baszás”

„A baszás”

Szerinted melyik súlyosabb, vagy plasztikusabb, hm?

„CoVboy kifejti, hogy nem, mert régen még lehetett úgy újságot csinálni, ahogy a szerkesztők akartak, ma viszont már az egész "kurvák biznisze".”
A videóból az derül ki, hogy Covboy (már ha egyáltalán ő volt), NEM fejtette ki – addendum: különben még mindig ott ülnénk. Az egykor (állítólag) CoVboy néven ténykedő csóka a bonyolult(nak tűnő, de egyébként roppant egyszerű) gondolatokat (állítólag) szereti zip-elve kifejteni.
(Mellesleg: mire gondolhatott ez a lecsúszott illető? Az UTOLSÓ kérdés egyébként az volt (by Del – akiben például imádom, hogy most mutatkozott be nekem úgy tizenötödször), hogy: „alapítanál újságot?” Lehet, hogy a csávó puffereli a kérdéseket, és a stackben ez volt legfelül. Célzok ezzel arra, hogy talán nem kizárólag a játéklap-piacra gondolt ez a fickó, hanem mondjuk a az egész nyomtatott újságírásra, esetleg az egész „médiá”-nak nevezett marhaságra, esetleg az egész, urunk 2010-es évében végzett emberi tevékenységre. Ha valamit „alapítani” akarunk, arról nem kukorékolni kell, hanem megcsinálni – önerőből, és az egészet kontrollálva. Egyébként meg mehetsz a kurvák bizniszébe. Csókolom.)

„Hosszabb beszámoló, riport nem lesz, mert baromi beteg és lázas vagyok, örülök, hogy tegnap egyáltalán el tudtam menni.”
És ez meg ki a faszt érdekel? Mi vagy te, 576 Konzolos újságíró, akinél a cikk 80%-a arról szól, hogy neki mekkora harcot okozott a cikk megírása? (… és ez egy olyan harc volt, amit nem volt érdemes megvívni) A riporter legyen objektív (és ez itt nem jelző, hanem főnév), de nem szükséges közölnie, hogy éppen mekkora a fókusz, a GPS-kijelző szerint merre fordult a kamera, meg blablabla. Gyógyulj meg, azt’ írd meg holnap – a világ talán kibírja addig a cikk nélkül. Nem a riporter a fontos, hanem az, amit (és ahogy) láttat. Az más kérdés, hogy a médiában ténykedők nagy többsége ezt elfelejti, illetőleg nem is tudta soha. (Vagy: a Havas Henriknél képzettek – képződöttek? – megtanulják, hogy nem ez a „riporter” érdeke. Haha.)

4. Bónusz
Örkény (gyk: itt armitage néven szerepel) azt mondta, hogy ez a „cikk” ki volt linkelve az indexre főhírnek. Ne má’! Ez egy „hír”? Ennyire szarul nem állhattok! De ha ez tényleg igaz, akkor egyrészt soha többet nem az index.hu-n keresztül közelítem meg worluk cikkeit, másrészt meg muszáj ide iktatnom valamit az újságírásról, úgy általában:
--- Na ezt figyeld, Stöki, ez olyan lesz újságírásban, mint Csajkovszkij b-moll zongoraversenye a zenében (nem mobiltelefonra hangszerelve!). Az angyalok énekelnek… ---

Tatatataaaa… Itt következik a Hunter S. Thompson nevű állatfajta ’Félelem és reszketés Las Vegasban’ c. ujjgyakorlatának utolsó előtti fejezetének utolsó bekezdése, Vágvölgyi B. András fordításában (akit hál’Istennek kordában tart – és ezzel a legjobb formáját kényszeríti rá –, hogy most éppen fordít, ugyanis ha Tarantinoról írkál saját gondolatokat, akkor annyira camp, hogy az már szerintem emészthetetlen):

„Minek idegesítse magát az ember a lapok (online/offline, egy hülyeség – CoVboy) miatt, ha csak ennyit képesek nyújtani? A sajtó szar alakok könyörtelen bandája. Az újságírás se nem szakma, se nem üzlet. Menedék a frusztráltaknak és beilleszkedni képteleneknek – lepattant kiskapu, ami az élet mocskos oldalára, egy ótvaros, húgyszagú rejtekhelyre nyílik, és hiába szögezte be a körültekintő gondnok, mert maradt elég hely ahhoz, hogy meghúzhassa magát egy-egy szeszkazán, és békésen rejszolgasson, mint csimpánz az állatkerti ketrecben.”

Elmondatott.

Maradtam kiváló tisztelettel:

Szerintedki?

PS: Mielőtt lehúznád magad a WC-n (ami egyébként nem egy rossz ötlet, ne hessegesd el magadtól rögtön), tájékoztatlak, hogy csak azért szívom a véred, mert komállak.

2010.12.09. 15:36:18

aha. mikor már azt hittem, hogy vége.
na, innen hova tovább?
és eddig is mié?

rbatty 2010.12.09. 15:41:06

@gummiklinik: "na, innen hova tovább?"

Például kíváncsi leszek Stöki válaszára. :)

2010.12.09. 15:52:27

engem nagyon jól elszórakoztattok. jobb mint a balázs show, mert az néha sajnos intelligens volt és kilógott a lóláb.
a szimpla kiss lászló (aki most ha tudnám hogy az "igazi" covboy vagy nem, akkor sem érdekelne) is lehetne ezzel a 10 évvel ezelőzzi stílussal celeb. pedig nem is jő járt havashoz.
nyomjátok, ténlyeg jó.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2010.12.09. 17:21:58

Ha nem csalnak az emlékeim, CoVboy munkásságának jelentős részét az tette ki, hogy mekkorát ivott tegnap és hú de nagyon be van, meg az ebből eredő mókás szituációk. HST meg egész jól elvolt élete végéig az újságírás pöcegödrében kokainozgatva, bár gondolom neki is kellett néha ilyen durvákat mondani a kamerába már csak az imázs kedvéért.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.12.09. 17:30:33

@(szimplán) Kiss László:
ez nagyon őszinte volt. de valahol hiányos. part 2, pro tertio hol van?

G4tv.com 2010.12.09. 17:47:18

Ennyi vén faszt egy rakáson. :yawn:

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.12.09. 20:01:04

@(szimplán) Kiss László:

Egyetlen Lákuszom,

Tök jó volt igazi CoVboy-választ olvasni, még ha engem is akartál nyilvánosan megalázni. (Mert ezt a „kizárólag neki szól” dumát nem kajálom be – ha tényleg csak velem akartad volna megosztani ezt a szép csokor szóvirágot, írtál volna nekem emailt vagy felhívtál volna, és telefonon keresztül üvölthetted volna le a fejem.)

Még mindig túl sokat jelentesz nekem ahhoz, hogy hasonló stílusban oltsalak le (pedig tudnék én is aljas kis tüskéket beszúrni, óóó, de még mennyire tudnék), úgyhogy maradjunk annyiban, hogy tisztázok pár félreértést. Olyan sokat tanultam tőled, talán most kicsit viszonozhatom.

Szóval ez nem egy cikk. Soha nem állítottam, hogy az. Mint ahogy az IDDQD sem újság.

Tudod, az 576 Kret.Net rovata óta történt pár fejlemény az online kommunikáció világában. Például úgynevezett blogok. Meg úgynevezett kommentek (ez utóbbi tette lehetővé, hogy a fenti vérhányást ilyen elegánsan iderakd). A blogok ilyen nehezen megfogható izék: van, amelyik napló, van, amelyikben csöcsös képek vannak orrvérzésig, meg van olyan, ami többé-kevésbé híreket kommentál, de még ezeken sem feltétlenül lehet számon kérni a klasszikus sajtóműfaji kereteket. A blogok 99 százaléka ugyanis vállaltan amatőr. Az IDDQD is az, az Indexhez semmi köze, Hancu, MrEd és én írjuk, szabadidőnkben. Van úgy, hogy egészen cikkszerű irományok is megjelennek itt, de olyan is, hogy csak találunk egy fasza videót, írunk hozzá két sort és kirakjuk. Meg olyan is, hogy nincs annyi szabadidőnk, és akkor két bekezdést írunk, nem tizenkettőt. Tudom, ez ellentmond a Kálnoki Izidor-féle Újságíró-iskolában foglaltaknak, de vigasztaljon két dolog. 1. Ha nem tetszik, nem kell olvasnod. 2. Egy fillért sem fizettél érte. Az internet kinevelt pár raklapnyi trollt, akik azt gondolják, hogy nekik a neten mindenből a legjobb jár, ingyen és azonnal – ők szoktak ilyen „Ez neked cikk?” kommenteket írni. Nem, Lacikám, ez nekem nem cikk.

A konkrét estéhez lesznek még kapcsolódó blogbejegyzések (például részletes kritika Berrr könyvéről és egy Jeroen Tel-interjú). De a ti beszélgetésetekről úgy gondoltam, hogy ennyit ért: egy videót meg egy panoptikumot. És mivel a buli beharangozó posztja alatt rengetegen csöppentették nyálukat azt látva, hogy CoVboy is ott lesz, naná, hogy téged emeltelek ki a címben. Igen, bazmeg, még mindig te vagy az esemény, élj együtt ezzel. Amint kiültél és megszólaltál, mindenki elfelejtette, hogy ez tulajdonképpen egy könyv bemutatója. Mert sokak szemében még mindig ikon vagy, sőt bálvány (ami persze ledől előbb-utóbb, kinél előbb, kinél utóbb). Szóval a cím- és témaválasztás az olvasói igények kielégítése volt, ami nem a Blikk sajátja. Például te is csináltad ezt anno, amikor azoknak a játékoknak a leírását közölted, amiket a legtöbb olvasói levél követelt. És hogy a kivitelezést is lerendezzük: természetesen az „Óriási kurvára nagy baszás” jobb. Mondom, már más időket élünk.

Megint csak a blogra tudom fogni, hogy miért említettem meg magamat – nem riporter vagyok itt, hanem bloggazda, aki több tucat embert személyesen ismer abból a közösségből, amit éppen ez a blog hozott össze. A blog és a blogger nehezen elválasztható, és ha az írott kommunikációban valahol, hát a blogban igazán megjelenhet a szubjektum (persze nem csak ott, csomó sajtóműfajban is a krokitól a kritikán át a riportig). Egyébként végtelenül ironikusnak tartom, hogy ezt éppen az az ember veti szememre, aki gonzóval példálózik és aki a magyar játéksajtóban kanonizálta a zárójelben beszúrt saját kommentárt.

Arra meg már arcom sem rezzen, hogy megint Henrikkel jössz. Sokszor elmondtam már neked, hogy nem tanfolyam volt, hanem a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szaka, amit meló mellett, levelezőn végeztem el az egyetemnek abban a budapesti intézetében, amit történetesen pár évig Havas vezetett. Azt is mindig elmondtam, hogy nem tartom sokra az intézményt, csak én hülye fontosnak éreztem, hogy legyen papírom arról a szakmáról, amit végül választottam. De benned csak Havas neve maradt meg és valamiért beakadt neked, hogy ez jó poén, mert mindig ezzel baszogatsz, valahányszor találkozunk. Ennyi év alatt persze már megszoktam, úgyhogy ha esetleg én megyek el előbb, kérlek, majd a temetésemen is ennyit mondj csak: „Jó gyerek volt, kár, hogy elhülyült a Henriknél.” Aztán majd igyatok egyet az emlékemre, biztos lesz ott egy-két arc, aki meghív majd sörre. Ja, és ez a másik, amit mindig szóvá teszel: hogy volt nekem rendes programozói szakmám, miért mentem el újságírónak. Ennyi év után most már megkérdezem: ugyan miért fáj ez neked ennyire?

Nem muszáj erre válaszolnod (sőt, inkább ne tedd), de ha úgy gondolod, hogy még rengeteg szívnivaló vérem maradt, magánban írj, kérlek (ha a nevemre klikkolsz, már küldheted is a privát üzenetet). Szerintem publicba ez a pengeváltás bőven sok volt.

Kiváló tisztelettel beléd is.

Stöki

PS: Én is komállak, csak azt az egyet nem bírom benned, hogy azokkal is folyton paraszt vagy, akiket szeretsz. De már ezt is elmondtam neked párszor.

antaru:P · http://vrshangrila.blogspot.hu/ 2010.12.09. 20:55:11

@gummiklinik: Sosem tudtam eldönteni, hogy az ellentétet hordozó témák elbagatelizálásához használt "hozom a popcornt" jellegű, a kritika lágyításához és nevetségessé tételéhez pedig a démonizáló, illetve azonos szintre rántani próbáló "egyik kutya, másik eb" formátumú kommunikációs praktikákat a gyökerek a talajból szívják magukba vagy úgy tanulják egymástól.

rbatty 2010.12.09. 21:10:21

@antaru:P: +1!!

(bocs de muszáj volt) :)

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.12.09. 21:13:00

@antaru:P: @szzsömi:
Általában egyetértek ezzel, de szerintem most ezt a videót megérdemeltünk CoVboyjal. :)

Tyl3r 2010.12.09. 21:42:41

@antaru:P:
Egy magyar sajtóorgánum lapszerkesztőjének a vérnyomását az egekbe lehetett felkúrni ezzel a módszerrel. Sajnos ő támadásként élte meg a popcorn.jpg-t, pedig védekezés volt az, többnyire ezért igyekeztem gigantikus zacskónyit választani belőle, szimbolizálva, hogy abba szeretném belefojtani magam az "érvei" hallatán. Mentségemre szóljon, csak olyan esetekben használtam, amikor már nem volt mit elbagatellizálni - sőt, inkább feedback volt arról, hogy már megint sikerült elérni az Abszolút Nullát.

Tyl3r 2010.12.09. 21:43:43

@Stöki:
Ti olyan hősök vagytok, akikkel azonosulni lehet... ;)

gummiklinik (törölt) 2010.12.09. 21:47:27

@antaru:P: nem tudom rá a választ. de gondolom téged is max ugyanannyira érdekel mint engem.
a fentebbi kommentemben mikor szimpla kiss lászlót 10 évvel ezelőtti stílusba kategorizáltam, akkor pont erre gondoltam amit te is újra feltaláltál. mióta a magyar fél-redneck-fél-intellektüell bepenetrált az internetbe ez elég sablonossá vált. azaz legyünk úgy parasztok, hogy közben villantunk valami értelmiségi lófaszt, és ez legitimálja a tartalmat, illetve annak silányságát, akár hiányát. most ennek kicsit módosított változtatásával én is megpróbálkoztam, mert lehet hogy ez többet "ér" mint a fenti videó. valójában leszarom, magam szórakoztatására írogatok és rajtatok röhögök, mint már ezt is leírtam. kár visszaírni valami frappánsat - nekem úgysem jönne be.

tiszteletlenséggel és alázattal szembeni utálattal ölel,
peti

antaru:P · http://vrshangrila.blogspot.hu/ 2010.12.09. 23:04:38

@gummiklinik: nem frappáns. biztos jobb lett volna megkérdezni, hogy feszültségoldóként vagy nevelői célzattal vetted elő terry bácsit. sajnálom, parasztintellektüel vagyok.

@bad_rock: Nekem is gyenge pontom. Lehet, hogy tényleg nem szabad már moziba járnom.

@Stöki: Persze, majd megnézitek kettesben.

Már azt sem tudom, minek néztem fel. Frappáns parasztként, hátulról közelítve akartam a jelen lévő, álneves, szerkesztő urak tudtára adni, hogy jól csinálták és mára frankón elérték a kotaku meg az ign szintjét, megvan az alap. Most már jöhetne valami újabb célkitűzés.

Popmetáller 2010.12.09. 23:50:12

Nem tudom, mi lett volna jobb: megőrizni a CoVboyról bennem élő, majd' másfél évtizede érintetlen emlékképet és tudomást sem venni az őt megszemélyesítő László esendőségéről - hangozzon ez bármilyen viccesen is, de azért lássuk be, hogy ő inkább egy Batman, semmint egy Rorschach volt számunkra - vagy a múlt kellemes illatait megtartva beismerni, hogy bizony... hát igen, ezt le sem merem írni, akkora közhely, de... szóval mindenki ember. Laci frusztrált, ami érthető, hisz folyamatosan kapja a pofonokat az élettől, s ezen az eseményen is elvárták tőle, hogy azt a CoVboy-szerepet hozza, amiért annyira szerettük. Legyen szellemes, bunkó, mondjon nagyokat, csapjon oda mindenkinek. S hogy végülis mit is kapott a közönség mindezekből? Egy össze-vissza zagyváló, ordenáré hangon beszélő szerencsétlen ürgét. Roppant kínos volt látni az értelmes érvelésre képtelen egykori ikon vesszőfutását, azt, ahogyan mondantról mondatra égeti le magát. Hogy csak a körülményeknek köszönhetően sikerült ilyen szerencsétlenül a Pixelhősök-performasza vagy személyisége egyébként is ennyire elüt a jól felépített CoVboy-képtől, már soha nem fogjuk megtudni, az viszont bizonyos, hogy az ide írt kommentje szintén kiábrándító. Zavaros logika, álintellektüel elemekkel a jelentéktelen dolgokba kötés (a nyelvtanozás már tényleg mindennek a legalja, az már tényleg csak akkor jön, mikor teljesen üres a tár), hát, mit ne mondjak, nem erre számítottam. Mentségére legyen mondva, hogy mi, egykori olvasók még tejfelesszájú tinédzserként, valószínűleg a mostaninál sokkal kevésbé kifinomult értékítélettel szemléltük tevékenységét, így eleve elkerülhetetlenül torzulnia is kell a képnek.

antaru:P · http://vrshangrila.blogspot.hu/ 2010.12.10. 01:34:25

@gummiklinik: Csak az utolsó két kommentedet néztem meg mielőtt földbe gyökereztelek, s azok alapján elkönyveltelek afféle 'popcornos' fórumozónak. Hülyeség volt, sajnálom.
Remélem csak magamnak okoztam vele maradandó károsodást.

Az öleléssel kapcsolatban viszont vedd úgy, hogy elszaladtam mielőtt bekövetkezett volna.

gummiklinik (törölt) 2010.12.10. 01:42:51

@antaru:P: nehogymár komolyra fordítsuk. ez egy szórakoztató blog:)

ez a topic pedig kiüresedett. nem csak a hossza miatt, hanem már nem lehet semmi újat mondani amit még nem írtak le ezzel a "jelenséggel" kapcsolatban és itt nem csak szimpla kiss covboyra gondolok.

régen fórumoztam.. jo dolog volt aztán meguntam, mint most is. de majd valamikor másik fórumban másik nickel más témában talán újra.
csókolom az egész nemzetet,
deto

bullseye 2010.12.10. 03:47:47

@gummiklinik: mi az hogy nem lehet itt újat mondani?! zsidózás pl. még nem is volt!

(szimplán) Kiss László 2010.12.10. 03:49:28

Dear Stöki,

akart téged a faszom megalázni!

Te hülye vagy? Gondolod ennyit gépelek azért, hogy megalázzalak? Nézd már meg azt a kibaszott videót, meg idézd már fel az emlékeidet: neked nem tűnt fel, hogy folyamatosan röhögök?! Fenti kommentben dettó. (Tettem volna szmájlit, meg lol-okat minden sor végére?!) Jó, tudom, az írott szó hatalma... - azért írtam oda a végére, hogy komállak, te igen szerencsétlen! Egyetlen komoly megjegyzés volt ebben a szarban, ez:

"megjelent egy könyv egy szorgalmas sráctól, aki fontosnak érezte, hogy legyen egy ilyen, és meg is vívta ezért a maga harcait"

Sajnálom, hogy elsikkadt. (Hmmm, ez az én hibám, nem kellene ilyen szószátyárnak lennem.)

Na, és akkor ez most komoly:

(mondom: KOMOLY!)

1. Ha fájdalmad támad a blogodban egy komment kapcsán, akkor minek fárasztod magad, hogy ennyit gépeljél miatta?! Moderáld ki a faszba, azt' jól van!

2. Meglátásom szerint a seggfejjé válás biztos útja, ha az ember elkezdi magát túlságosan komolyan venni, és úgy tekint magára, mintha ő (vagy amit csinál) valami rettenetesen "fontos" és "hatalmas dolog" lenne.

3. "Tudod, az 576 Kret.Net rovata óta történt pár fejlemény az online kommunikáció világában. Például úgynevezett blogok." Télleg? Ez mind? Az jó. Hát akkor szellemem tovább épült, nem volt elpazarolt idő, amit itt töltöttem. Majd visszajárok kupálódni a világ folyását illetően. (Na jó, ez nem volt annyira komoly. szmájli. lol. pont.pont.pont.)

4. Elkezdtem válaszolgatni szép sorban a kommentekben felvetett kérdésekre/gondolatokra, legalábbis amire szükségét éreztem. Most úgy 30k-nál tart. Illetve tartOTT. Több is veszett Mohácsnál.

5. HST-nek teljesen igaza volt, hogy szétloccsantotta a saját fejét. Sőt, nemcsak igaza volt, de tökéletesen logikus lépés is volt.

+1 (nem olyan NAGYON komoly, nem csak Stökinek):

"Laci frusztrált, ami érthető, hisz folyamatosan kapja a pofonokat az élettől, s ezen az eseményen is elvárták tőle, hogy azt a CoVboy-szerepet hozza, amiért annyira szerettük. Legyen szellemes, bunkó, mondjon nagyokat, csapjon oda mindenkinek. S hogy végülis mit is kapott a közönség mindezekből? Egy össze-vissza zagyváló, ordenáré hangon beszélő szerencsétlen ürgét. Roppant kínos volt látni az értelmes érvelésre képtelen egykori ikon vesszőfutását, azt, ahogyan mondantról mondatra égeti le magát. Hogy csak a körülményeknek köszönhetően sikerült ilyen szerencsétlenül a Pixelhősök-performasza vagy személyisége egyébként is ennyire elüt a jól felépített CoVboy-képtől, már soha nem fogjuk megtudni, az viszont bizonyos, hogy az ide írt kommentje szintén kiábrándító. Zavaros logika, álintellektüel elemekkel a jelentéktelen dolgokba kötés (a nyelvtanozás már tényleg mindennek a legalja, az már tényleg csak akkor jön, mikor teljesen üres a tár), hát, mit ne mondjak, nem erre számítottam. Mentségére legyen mondva, hogy mi, egykori olvasók még tejfelesszájú tinédzserként, valószínűleg a mostaninál sokkal kevésbé kifinomult értékítélettel szemléltük tevékenységét, így eleve elkerülhetetlenül torzulnia is kell a képnek."

lol. Ez tök jó. Leszámítva, hogy ez számomra nem szerep. "Ilyen vagyok, ilyen, ha tetszik, vagy ha nem..." (Kontroll Csoport, 1983) Igaz ugyan, hogy nekem úgy tűnik, mintha egy picikét lefikáztak volna - de az nem baj, mert legalább őszinte! Legalábbis annak tűnik. Vagy neki ez a "szerepe"?
Esetleg el lehetne elmélkedni rajta, hogy talán azért lehetett más régebben a játékokhoz kapcsolódó újságírás, mert Zolee, Mr. Chaos, Sam.Joe, TRf, Del, molnárpeti, meg még sokan mások nem "szerep"-ek voltak. Ha pedig én nem ilyen lennék, mint ahogy a Popmetáller nevű blogdroid lefestett, akkor esetleg nem lett volna CoVboy sem, és akkor most nem lenne miről beszélgetnünk. (Azt nem mondom, hogy nem lett volna sokkal jobb...) Illetőleg: "szerepelnünk".

Nekem ennyi elég is volt a szerepelésből. Pusszantok mindenkit.

Viszlát, és köszi a halakat!

(szimplán) Kiss László 2010.12.10. 04:11:33

Bassza meg, az előbb a felsorolásból kihagytam a Vári Zolit. Bocsesz. Na ő aztán tényleg nem egy "szerep"! Ezt onnan is lehet tudni, hogy őt aztán kurvára nem hívta meg senki. Kivéve engem. (Biztos épp kiestem a szerepemből.)

Popmetáller 2010.12.10. 08:29:12

@(szimplán) Kiss László: Megtiszteltetés azért, hogy gyermekkorom egyik hőse konkrétan az én megjegyzésemre is reagál. :) Számomra a kocsmai hangvétel és a műveltségi utalásokkal teletűzdelt szellemesség között akad némi kotraszt. S mivel nem ismerünk személyesen, így csak úgy záporoznak a teóriák s tűnhet akár úgy is, hogy a primitívebb elemek előretörésekor látjuk az igazi Kiss Lászlót, s a többi csak máz. Szerencsétlen eset ez, mert meglehetősen hiányos ez a puzzle, így egyes darabjai akár félre is vezethetnek bennünket. S hogy egyáltalán mi értelme ilyen baromságokon filózni? Mivel szeretném hinni, hogy itt csak annyiról van szó, hogy a mi szeretett CoVboy-unkat éppen rossz passzban sikerült elcsípnünk, nem többről. Akárhogyis, mi szorítunk neked!

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.12.10. 08:42:32

@(szimplán) Kiss László:

Csak egy dolog: nem sikkadt el a blogon Berrr könyve, hidd el, csak éppen ez a poszt nem arról szólt. Múlt héten elég jól bereklámoztuk itt a könyvbemutató bulit, le van szervezve már egy Pixelhősök-nyereményjáték is, és tervezek egy Berrr-interjút. Meg persze magáról a könyvről is lesz egy szép hosszú méltatás/kritika W5-tel, mindennel.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.12.10. 15:15:37

@Popmetáller: én nem látok túl nagy eltérést a video és CoVboy között.
Emlékeztetőül 1989-ből: "stílusom kissé csípős, hogynemondjam fanyar" és "No Lamer Contact"

tundrazuzmo (törölt) 2010.12.10. 21:52:33

@(szimplán) Kiss László: Azért kösz mindent.

Te se írod már, ezért én sem veszem, a CoV-os hajó elment. De ha majd nyomsz iPhone-os játékleírásokat a jól ismert fanyar és humoros stílusban, akkor szóljál, mert beugrok az Appsztórba. Ma szinte mobilon vannak a legjobb játékötletek, rahedli játék, és semmi humoros leírás. Előtted az élet! :)

lokkoLori 2010.12.11. 23:34:28

de most komolyan! ez mivolt? miértvolt?

Kripke 2010.12.26. 21:45:53

Én még akkor olvastam a CoV-ot, amikor még kazettás Commodore-om volt, mások már régen a "lemezest" nyomták (lamer voltam). Úgy tudtam élvezni az 576-ot, hogy Pc-t talán még nem is láttam. Természetesen mindez CoVboy-nak volt köszönhető. Sőt, két gyerekes családapaként még most is előveszem a régi újságokat, ha fel akarom vidítani magam. Sok igazság van valamelyik előző kommentben, hogy sokunkat CoVboy nevelt fel. Lehet fikázni a kinézetét, a stílusát, hovatovább, hogy sörözni mer, meg cigarettákra gyújt rá, de mégis mindenki - még aki utálta - Őt próbálta meg utánozni akkor is és most is - persze a "túl" fiatalokat kivéve. (Aki nagyon utálta, még az is olvasta írásait) Emiatt nem értem, hogy amikor elhívják valahova, és rá nem jellemző módon el is megy oda, akkor mekkora felháborodást kelt stílusa, kinézete és mondanivalója. Ha már egyszer régen/most tényleg annyira távoli volt mindenki számára - Zolee mondta egyszer /az akkori "konkurencia"/, hogy CoVboy annyira elvarázsolt, hogy előnye behozhatatlan - akkor miért kell pitiáner módon megtalálni. Ezt nem azért írtam, mert fegyverhordozóra szorulna CoVboy, hanem már tényleg idegesített a sok negatívum vele kapcsolatban. Akik pedig így állnak hozzá, azok talán olvassanak több Vonnegutot és Douglas Adams-et.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.12.31. 15:40:33

"Tegnapelőtt tuska december 29.
Tegnap tuska december 30.
Matuska Szilveszter"

Syolos 2011.01.02. 14:10:16

@nyomasek_bobo: EZMEKKORA! :D Konkrétan emlékszem arra, hogy ezt a poént valamelyik CoV levlistában olvastam CoVboy-tól, pedig ugyan ki emlékszik arra, hogy melyik viccet hol hallotta! Tökéletes lezárása a beszélgetésnek, szégyellem is magam, hogy belerondítottam ezzel :(

röntgenszeműlány 2011.01.03. 02:33:13

Az utolsó pixelhõs, film noir, 91 perc. A lecsúszott Covboy, egykori legendás újságíró visszavonultan éli a portások csendes életét. Váratlanul azonban felbukkan egy rég elfeledett nõ, és vele egy térkép a város õsi sörforrásához vezetõ úttal. Régi ellenlábasa, B.Zs. eközben másolt floppykat tartalmazó csomagokkal tartja sakkban a rendõrséget, a Microsoft Magyarország ördögi marketingesének segítségével.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.01.09. 14:08:29

szép volt, jó volt, mehet a nosztalgiázós emlékeim közé. gyerekeim majd köpnek egy nagyot, hogy micsoda ótvar, ósdi szarokat olvastunk, meg játszottunk.

és így van ez jól.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.01.09. 14:13:43

@(szimplán) Kiss László: hö, covboy! bevezették a portásfülkébe a netet? :D bocs a szmájliért, idolom.

Joe Bebop 2011.01.22. 22:05:39

Covboy! :) Gyermekkorom kedvenc olvasmánya volt a levelesláda a Cov-ból. Így élőben látva a Mestert találóak voltak Ghetto rajzai.
Tényleg, vele mi lett később?

Joe Bebop 2011.01.22. 22:08:33

Ja és igen.. A láda sört hova lehet küldeni?

lombardo 2011.01.27. 13:01:07

Csak most láttam ezt a cikket. Poén, hogy Zolee mennyire megváltozott, régen, a stábfotós 576-ban egy megszeppent(nek tűnő) figura volt intellektüell szemüvegben, most meg ez az amcsi beütés ebben a kék dzsekiben, ráadásul cigizik is. :) Tök másnak tűnik itt arcra is, meg ugye eleve az egész ember. Emlékszem, régen még valami olyan sztorit is írtak róla a lapban, hogy gumipapucsban nyitott ajtót (576 alapításáról szóló írás volt, kb. ennyi maradt meg bennem, mert nem értettem, hogy ez mitől akkora gáz, hogy külön kiemelik). Meg baromi fiatalos is.

Vári Zoli is sokat változott. Vele mondjuk találkoztam egyszer személyesen, 10 évvel ezelőtt, már akkor is máshogy nézett ki a stábfotóhoz képest. A mostani képen úgy fest, mint egy ír fazon, aki kedvenc kocsmájában issza kedvenc sörét, és közben azon szomorkodik, hogy már sohasem fognak megszabadulni az angoloktól. ;)

Egyébként szerettem az újságjukat, az jött le belőle, hogy a szerkesztőségben egy jó hangulatú, baráti kör dolgozik, és akkoriban úgy voltam, hogy szívesen dolgoznék velük. Persze csak halvány elképzeléseim voltak arról, hogy milyen körülmények között dolgozhattak, hiszen ezt nem írták le pontosan, csak némi utalások voltak a munkájukra. De amikor a suliban újságot csináltunk, írtam is később bele cikket játékról, mondhatni, az ő hatásukra.

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2011.01.30. 11:32:56

Én is CoVboy postán nőttem fel. A fiataloknak talán kell is valaki, akire felnézzenek, ő is - akarata ellenére - ilyen lehetett. Kötetlenebb hang volt a megszokottnál, amire odafigyeltünk. Sztem épphogy nem szerep volt, hanem lehetett tudni, hogy egy hús-vér ember van a sorok mögött. Szabadon nyilvánult meg, és szabadon hagyta azt, akivel beszélt. Én nem várom el tőle, hogy akkor a továbbiakban is "sikeres" legyen (amúgy is tudjuk, mi a mai világban a siker), ha ő így érzi magát jól (és a videón látszik, hogy igen), akkor jó, nem jelent semmit, hogy épp biztonsági őr, vagy akármi. A számítógépes játékokat amúgy is megunja sztem az ember egy idő után. Meg amúgy is hülyeség az, hogy önmegvalósításból meg lehet élni, sajnos nem, legalábbis nem mindenkinek, ez van.

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2011.01.30. 15:07:51

Ja, még annyit, hogy tényleg hülyeség (=nem logikus) CoVboytól a cikk szubjektivitását emlegetni, amikor a CoV bevezetői és pláne a CoVboy posta még ilyenebb volt.

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2011.07.14. 19:24:55

" Megveszem a pixelhosoket" ezen jot derultem ;)

inkabb toccsed ;) penzt nemer meg

Kit Fisto 2023.05.05. 19:12:23

Én szerettem a CoV-ot, 576-ot, és a Guru-t is. És azt a pár egyebet is, ami még néha néha a kezembe került. Volt még valami, már nem tudom, főleg C64 játékokról volt benne szó, és talán Spectrumról is.. Lehet, hogy a korai Computer, vagy Commodore Világ lehetett. Amikor még a játékokról készült képernyőfotók voltak a címlapon, és pixelenként lehetett megcsodálni rajtuk a játékok grafikáját. Én ezeket a címlapokat szerettem a legjobban. Számomra a legellentmondásosabb újságíró Bear volt, mert az írásai nagyon jó hangulatúak voltak, (Bearné, sör, gumicukor..) de ha jól tudom, ő volt, aki miatt szétment az eredeti alapító csapat. A legjobb arc Shy és Covboy volt szerintem. Így podcast alapján Gaborca is, de ő ugye főleg a 3D modellezésről írt, ami engem nem nagyon foglalkoztatott, a komplikáltsága miatt. Azért Amigán Imagine-nel én is megcsináltam egy textúrázott, fényforrásárnyékolt gömböt, de ennyi. :)
süti beállítások módosítása