HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Zseniális Farmville-paródia

2010.08.09. 15:45 Stöki

Lehet, hogy már találkoztatok a Cow Clickerrel, mert már hetek óta megy a Facebookon, én csak most akadtam rá. A játék csodálatos esszenciája a Farmville-hez hasonló közösségi játékoknak, egyszersmind maró paródia. Mint a címe – kb. „Tehénklikkelő” – mutatja, egy tehénre kell klikkelni benne, ezután legközelebb hat óra múlva klikkelhet a játékos. A klikkeléseinket természetsen megoszthatjuk mindenkivel („XY éppen egy tehénre klikkelt”).

Természetesen a barátainkat is meghívhatjuk, hogy virtuális tehenészetünk szomszédságában új tehenészeteket nyissanak. Ez azért fontos, mert az ő klikkeléseikre viszontklikkelhetünk (a remek „click my click” opcióra kattintva), és így kapunk egy kis virtuális tehénpénzt (fejőpénzt?), a mooneyt. Naná, hogy valódi pénzt is beválthatunk mooneyra, tíz dollárért kapunk ezret belőle. A mooneyt arra költhetjük, hogy a hatórás limitet kivásároljuk, és így perceken belül akár többször klikkeljünk a tehénre egymás után, illetve új teheneket is vehetünk rajta. Kellően sok (ezres nagyságrendű) klikkelés után medálokat kapunk, amik semmire sem jók.

Az alkotó, Ian Bogost játékipari megmondóember azután csinálta meg a Cow Clickert, hogy az idei Game Developers Conference-n kiderült, mennyien utálják a játékfejlesztők közül a Farmville-t meg a többi, valódi kihívás nélküli közösségi játékot. Itt van Bogost blogbejegyzése a Cow Clicker születéséről, érdemes elolvasni.

11 komment

Címkék: paródia állatság farmville

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr212209765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2010.08.09. 16:03:05

Óriási!
nagyon tetszik, tökéletesen átvette a lényeget.

Apropó, ezt ismeritek?
A legaddiktívebb játék
www.smbc-theater.com/?id=210

odamondó 2010.08.09. 22:32:39

@az igazi Sipi: Hát ebben legalább jók vagyunk.

-szp- 2010.08.09. 23:29:45

nem tudom volt-e már, nem egy mai darab, ámde zseniális:
www.youtube.com/watch?v=odBDAcOEKuI

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.08.10. 08:19:28

Ez hihetetlen kemény :D És zseniális fricska :)

Amúgy pedig egyet tudok érteni, nekem sem volt soha ingerenciám olyasmivel játszani, amivel csak az időt pazarlom.
Melóhelyen egy csomóan nyomják a Farmville-t, és elég sok közalkalmazottat is ismerek, akik szintén... Az új passziánsz intelligensebb létformáknak? :D

Nikol8 2010.08.10. 10:06:16

Közalkalmazottak nem Framville-eznek (legalábbis munkaközben), minden gépen le vannak tiltva a közösségi oldalak és a játékok.

theveryguest 2010.08.10. 11:36:19

Nekem ez volt a kedvencem:
homokaasu.org/killeveryone/
De most, hogy már kiirtottunk mindenkit nem akkora fun.

bullseye 2010.08.10. 16:02:33

van egy farmvillain is, ott remek status updatek vannak :)
süti beállítások módosítása