HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Bréking: Újra Billy Mitchell a Donkey Kong királya

2010.08.08. 10:50 Stöki

Billy Mitchellről már olvashattatok suttyóválogatásunkban, amibe azért került bele, mert elég nehezen viseli, ha megdöntik a rekordját. Ettől még ő a világ egyik legjobb játékosa: ő volt az első, aki tökéletes pontszámot hozott össze Pac-Manben, majd hosszú évekre beállította a Donkey Kong rekordját. Pár éve az MTV Kong királya címmel csinált róla egy dokumentumfilmet (pontosabban róla és egy Steve Wiebe nevű fickóról, aki éppen megdöntötte Mitchell rekordját), itt bukott ki, hogy mennyire suttyó bír lenni. Aztán idén februárban egy Hank Chien nevű queensi plasztikai sebész megdöntötte Mitchell és Wiebe rekordját is.

Chien nem sokáig élvezhette a „King of Kong” címet, Mitchell ugyanis újra bebizonyította, hogy azért nem véletlenül ő az egyik legismertebb játékos a nyolcvanas évek óta. Az iowai Ottumwa városában érdekes kezdeményezés indult Video Game Hall of Fame (vagyis a Videojátékok Dicsőségcsarnoka) néven. Azért ott, mert Ottumwában van a Twin Galaxies nevű szervezet központja, ami a videojáték-rekordokat hitelesíti. Az idei beiktatási ceremónián természetesen Mitchell neve is a dicsőségcsarnokba került, Mitchell pedig ebből az alkalomból jól megdöntötte Chien Donkey Kong-rekordját. És ha már ott volt, mellékesen Donkey Kong Jr-ban is rekordot döntött – ezt nem tervezte előre, de úgy érezte, belejött a játékba.

A Donkey Kong Jr. rekordja 1 253 000 pont volt, ezt 1 270 900 pontra állította be Mitchell 3 óra és 58 perc alatt. Érdekesebb azonban, hogy a Donkey Kong-rekorddöntés hogyan történt. Chien rekordja 1 061 700 pont volt a játékban, és amikor 2 óra és 42 perc játék után Mitchell elérte az 1 062 800 pontot, kilépett a játékból. Vagyis éppen csak picit döntötte meg Chien rekordját. Amikor megkérdezték, miért tett így, ezt válaszolta: „Egyesek azt mondják, beképzelt vagyok, mások azt, hogy lusta. Én azt mondom, Billy Mitchell vagyok.”

(via Kotaku)

6 komment

Címkék: rekord donkey kong billy mitchell

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr322206959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shaq Baqoor 2010.08.08. 14:13:55

megnézném, hogyan játszik

Almaspite 2010.08.08. 15:05:25

Rohadjak meg papírzsákban, de első pillantásra azt hittem, hogy ez a fószer Kabir Bedi Junior! Az ifjú Sandokan!

:-)

Ecco 2010.08.08. 17:11:17

De csak azért ő a rekorder, mert a koreaiakat nem érdekli a Donkey Kong. :P
süti beállítások módosítása