HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

"Véletlenül loptunk adatokat"

2009.11.18. 10:48 Grath

Az Apple alkalmazásboltja virágzik ugye, százezer alkalmazás, közel húszezer játék, nagy siker - tudjuk. Gyakorlatilag az volt meglepő, hogy az első komolyabb problémára eddig várni kellett. Ez végül a Storm8 játékfejlesztő nevéhez köthető, akik tucatnyi játékot forgalmaznak a hálózaton. Ezek közül kettő verte ki a biztosítékot, az iMobsters és a Vampires Live, amelyek, mint később kiderült, összegyűjtötték a játékosok telefonszámát azok tudomása nélkül. Ez elég hamar kiderült, a felhasználók pert indítottak, az Apple levette a játékokat, a Storm8 pedig elveszítette minden becsületét a játékosok között.

Aztán kiderült, hogy nem tudatos adatszipkázásról van szó (helyesbítek: a cég magyarázata szerint nem erről van szó), egyszerűen a Storm8 legrégebbi két játéka még tartalmazott olyan "ősi" kódrészleteket, amelyek nem a gépek azonosítására kitalált Unique Device ID-t alkalmazták, hanem a telefonszám alapján működtek. Amint valaki szólt nekik - így a Storm8 vezetője -, azaz augusztusban, levették a programokat, és kiadtak egy patch-et, ami kiirtotta az inkriminált kódrészletet a programból. Azóta a megszerzett telefonszámokat - megintcsak: állításuk szerint - megsemmisítették, és kérik a bírótól per megszüntetését, mondván nem csináltak semmi rosszat.

Az ügy tanulsága azonban leginkább az, hogy ha valaki rosszindulatú módon akar adatokat gyűjtögetni iPhone-használóktól, azt egyelőre könnyedén megteheti. A többi kézikonzolon (talán nem sértődik meg senki, ha az iPhone-t is idesorolom) a platformtulajdonos hosszadalmas engedélyezési eljárása után jelenhetnek meg csak programok, ahol megvizsgálnak mindent. Az AppStore-ra viszont egyfajta anarchia jellemző - mindenki azt tölt fel, amit akar, szinte korlátozás nélkül; az Apple csak akkor vizsgál meg egy-egy programot, ha a fejlhasználók szerint azzal gond van.

És ha már iPhone, ne dörgedelemmel fejezzük be: a Settlers 3 átirata (egyszerűen Settlers néven) baromi jó lett!

(via MTV Multiplayer)

1 komment

Címkék: botrány iphone storm8

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr861533863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F3rro 2009.11.18. 15:28:31

A settlers tényleg nagyon szuper! :)
süti beállítások módosítása