HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Lázad a nép a Modern Warfare 2 ellen

2009.11.16. 12:12 hancu

Oké, kicsit én is unom már a MW2 körüli hype-ot, de ez megint olyan érdekes sztori, amiről nem lehet nem tudomást venni. Szóval kijött a játék, megvették csilliómillióan, és megérkeztek az első tesztek (és most a pécés verzióról beszélünk, majd kiderül, miért), a Gamerankings statisztikája szerint 88% az eddigi átlagértékelés, amivel mondjuk lehet vitatkozni, de olyan rettenetesen azért valószínűleg nem lő mellé.

Csakhogy. Nézzük meg mondjuk a Gamespot olvasói átlagértékelését: bumm, 58%. IGN, a másik nagy: puff, 20%. Amazon vásárlói kritikák: másfél csillag az ötből. Na most akkor mi van? Globális összeesküvés, az tuti, de vajon az újságírók, vagy a játékosok részéről? Kivételesen az utóbbi: népi mozgalom indult, hogy a dedikált szerverek támogatásának hiánya miatt büntessék a játékosok ott a kiadót, ahol érik; és hát itt érik. Ha már az online petíció nem ért célt.

A kérdés kettős. Egy: vajon van-e értelme az ilyen lázadásnak, visszariaszt-e bárkit a vásárlástól pusztán az, hogy látja a lesújtó játékosi értékeléseket? (Sosem fogjuk megtudni természetesen.) Kettő: vajon mekkora részben jogos a felháborodás, és mekkora belőle a warezolók elég szánalmas hőbörgése (mert ugye ők vannak a legjobban megszivatva ezzel)?

22 komment

Címkék: botrány warez

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr1001527634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gorgon gollob 2009.11.16. 12:41:49

pedig nem a warezolók lettek megszívatva, azok már vígan csapatják a multiplayert. sokkal jobban megszopták azok, akik tizensokezerért megvették ezt a szart.

Skaffen-Amtiskaw 2009.11.16. 12:46:21

Nem hiszem, hogy a warezolókat szivatták meg, már így is van multi patch, szerintem a dedikált szerverek se sokat késnek majd. Az szív csak aki eredetiben vette meg és nem akar nem hivatalos cuccokkal próbálkozni.

Pilgram (törölt) 2009.11.16. 13:32:09

azt nem teljesen értem, hogy mért a warezolók vannak ezzel megszívatva? ezt írd már le hogy miért?

gorgon gollob 2009.11.16. 14:01:09

van rá ezermilliárd űrdollárom, hogy pár hónap múlva több lesz a tört szerver, mint az eredeti. nem pártolom a warezt, de ez egy cod4 kiegészítő, ami nagyobb hájpot kapott, mint a holdraszállás. botozást érdemelnek ezek, nem lóvét.

zéka (törölt) · http://recklama.blog.hu 2009.11.16. 14:03:25

A megfogalmazás max. úgy jó, hogy nem CSAK a warezolók lettek megszívatva.

Nem az volt a jó a dedikált szerverben(COD 4-ben), hogy lehetett tört játékkal is tolni, hanem hogy a jobb dedikált szerverek körül kialakult egy baráti társaság és velük sokkal jobb játszani mint vadidegenekkel. Ráadásul a háziszabályok sok helyen bejöttek régen, illetve az adminok szerepe is fontos volt.

Elméletileg már van WH az MW2-höz, tehát gratula nem jött be az IWNET mégse, meg a hatalmas vírusmegelőzés.
Szóval nem lett volna probléma még így sem, de MINDEN amit mondtak az IWNETTEL kapcsolatban az kb. nem jött létre.

Csalnak ugyanúgy
LVL kiegyenlítés sem, tehát egy csapat LVL10-es mellé ne pakoljon be egy 48-ast...köszi
Van olyan pálya ami nem 9v9-re lett tervezve, x ideig csak hajkurászod, hogy hol lehet az ellenfél...

A témához még egy mondat, valszeg csak a multival van a baj, tegnap vittem végig a single módot és nekem nagyon bejött, kb. mint egy film.

zéka (törölt) · http://recklama.blog.hu 2009.11.16. 14:04:37

vírusmegelőzés helyett csítmegelőzést akartam írni, kalapácsot a makkomra

v150r · http://soundcloud.com/v150r 2009.11.16. 14:44:50

@zéka: jó volt az mw2 single, DE. képtelen vagyok felfogni, hogy miért nem voltak képesek egy értelmes gameplay-t összehozni. mert a történet "óvszom" tényleg. az előre scriptelt eventek, illetve az ellenség mozdulatai (bár gyanítom, h ezek sem annyira az ai miatt), kellően ütősek, és változatossá teszik az egész feelinget. de könyörgöm. egy ilyen játéknál nem futott többre, a folyamatosan spawnoló hordáknál? ha nem lépek előre két centit, akkor lőhetem őket még jövő nyáron is? ezt így hogy? az egész játék abból áll, hogy rusholj előre és lőj. ha szabad egy kis túlzással élnem, akkor itt, néhány pályán több ellenfél jött, mint a serious sam legdurvább pályáján a legnehezebb fokozaton. néha már kezdtem úgy érezni, hogy akkor most leragasztom celluxal a bal egérgombot, aztán hadd szóljon. na, és persze, a játék folyamán, még ha több személy bőrébe is bújunk bele, kicsit sokallom a történteket: lelőnek, felrobbantanak, leszúrnak, felgyújtanak, magadra hagynak...
...már csak az ütvefúrós kínzás és a felnégyelés hiányzott.

v150r · http://soundcloud.com/v150r 2009.11.16. 14:46:31

@v150r: ja, és azt tegyük hozzá, hogy az a játék, amit kicsit több, mint 4 óra volt kijátszani, legyen az bármilyen látványos is, nem játék számomra.

Smacika 2009.11.16. 15:05:44

Nem hinném, hogy azért mert a pöcs magazin, meg a zamazon meg az ign lehúzza, nagyon visszadobná az eladásokat. Aki szereti megveszi, még ha szarabb is lenne. Hányan veszik a nagymúltú játékok folytatásait csak a név miatt? Szerintem sokan. Ha nem így lenne az EA már éhendöglött volna és az EIDOS-sal egy sírgödörben feküdne, közvetlen az UBISOFT mellett, hogy a LUCASARTS-ot ne is említsem.
Ja a multi peccs már a megjelenés másnapján elérhető volt, a játék maga meg eléggé jó. Lehet hisztizni, hogy csak az előző epizódhoz egy standalone kieg, de hány ezer ilyen van a játékiparban, lásd a fenti cégek játékai.

Skaffen-Amtiskaw 2009.11.16. 16:31:22

@Smacika: van sok, csak azokat álalában olcsóbban adják nem drágábban

gabeszmanson 2009.11.16. 17:53:20

Teljesen jó játék. Az eddigi legjobb rész. Legalább is multiban. Végre kivették az idegesítő bugokat amikkel a "high"-ok rendszeresen vissza is éltek. Leanbug, clipug, és cfg hax. Ergo mindenkinek ugyan annyi esélye van a játékban. Hiába van valakinek atom gépe, az FPS végre mindenkinél fix. És szerintem ez jó. Azok akik eddig nem skillből és nem a fair play-t szem előtt tartva játsszottak, na azok most rinyálnak rendesen. És ők bekaphatják :) Menjenek vissza cod4-be vagy cod2-be. Ezt meg hagyják meg a tiszta, értlmes közösségnek.

gorgon gollob 2009.11.16. 19:01:22

@ezri:
épp most léptem ki egy szerverről, ahol egy tag 10 méter magasra ugrálva szórta a gránátokat egy automata puska tűzgyorsaságával. nesze neked értelmes közönség meg kigyomlált cfg hax.

zéka (törölt) · http://recklama.blog.hu 2009.11.17. 09:58:20

@v150r: hmm jogos amiket mondtál és én legyek a legtávolabb attól, hogy megvédjem az MW2-t, de azért megpróbálok válaszolgatni.

Ezekkel én is találkoztam, talán az Infinity úgy próbálta ezt kiküszöbölni, hogy ne csak az eszement rush legyen egyjátékos módban, hogy ugye voltak olyan küldik, ahol a feladat az volt, hogy Follow (tehát kövesd) xy-t. Hogy mennyire jött be? hellyel-közzel, de én is rengeteg olyan helyen voltam, ahonnan csak ömlött az ellenség. Ez egy nagy feketepont, remélhetőleg a jövőben erre már odafigyelnek, de lehet, hogy lassan egy motorcsere is kéne vagy valami.

Mellesleg ezt már a faterom is megjegyezte, hogy az milyen már, hogy van 1-2-5-10 katona és megölnek olyan 2-300-at 20 perc alatt:D

Ennek ellenére is irtózatosan tetszett...igen vannak gyerekbetegségei és hibái, amit valószínűleg csak az MW 3-4-5-6-ban fognak majd kiküszöbölni. Másrészről ugye nem csak nekünk csinálják a gámát, hanem vérpistikének is, aki ölni akar. Ez sajna üzletpolitika, de bjön az eladásokat nézve.

Nézzük csak a legújabb FIFA-t. Én nem látok akkora különbséget benne, hogy emiatt felpattanjak a székemről és csettintsek egyet a nyelvemmel. Ehhez képest sok helyen mégis vezeti az eladásokat.

A multija állítólag egyre kaotikusabb. Már feltörték az IW.netet. Mivel nemtok beágyazni, ezért küldök linket. Most így csalnak az MW2-ben.

www.youtube.com/watch?v=-rqLUDfl26Y

Mindezek ellenére, nekem még így is tetszett a játék, sőt ha lesznek dedikált szerverek (ahol ugye adminok vannak, nekem ez a legfontosabb), akkor multizni is fogok.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.11.17. 12:56:15

@v150r: Ezt a "kijátszani" kifejezést hanyagoljuk már. Ennek a szónak a jelentése: megkerülni.
Ha egy játékkal addig játszottál, míg vége nem lett, azt magyarul végigjátszásnak hívják.
összegezve (mert tudom, nem figyeltél)

kijátszás: megkerülés
lsd: Kijátszottam a törvényt, kijátszottam az őrök figyelmét.

végigjátszás: a végéig játszani egy játékkal.
lsd: Az MW2 végigjátszása alig több, mint 4 óra.

grammarnáci mód OFF

Hogy a cikkhez is hozzászóljak: SOHA nem szabad figyelembe venni a pórnép pontozásait, pont a cikkbenemlítettek miatt.
Filmeknél _nem_ imdb, inkább rottentomatoes, játékoknál (szerintem) gametrailers. Eddig még ez a két oldal volt, ahol az értékelés (az én ízlésem szerint, nyilván) tök korrekt. Mondjuk a GT még kicsit alá is szokott pontozni.

hancu 2009.11.17. 13:09:11

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:

Hm, adtál egy jó kis postötletet, gamerszleng-kifejezések, amitől a falnak megy a jóérzésű ember(sznob, grammarnáci, a nem kívánt törlendő): kijátszani, kipörgetni, gáma és egyebek.

Pilgram (törölt) 2009.11.17. 16:37:50

boldogságos csítermentes örökéletet és lőszert kivánok!

hol az új poszt? mikorleszmár? unjuk a MW2 hypeot.

Grath 2009.11.18. 10:53:00

@hancu: én a patch fordításán, a folton akadok ki...

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2009.11.19. 10:39:08

nekem maximalisan bejott a MW2 igaz en (foleg) konzolon jatszom csak.

Szingleplayerben szvsz zsenialis a tortenetvezetes. Multiban hozza az MW szinvonalat, a specOps viszont nagyon kemenyen "odabasz" nagy otlet ;)

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2009.11.19. 10:43:30

@zéka:

"Mellesleg ezt már a faterom is megjegyezte, hogy az milyen már, hogy van 1-2-5-10 katona és megölnek olyan 2-300-at 20 perc alatt:D"

Faterodnak ajanlom irakot amerikaiak ezt csinaljak /tak vagy izraeliek az arabokkal szal a haboru (joideje) nem a fair play szabalyai alapjan mukodik

xboxer 2009.11.20. 13:12:59

A MW2 egy multiplayer játék, aminek csak egy rövidke "kiegészítője" single kampány.
Nem elég reális? Akkor ott az Op.Flashpoint1-2, a Rainbow Six sorozat vagy a GRAW sorozat a legdurvább beállítások mellett.
Ja és, hogy a multis furcsaságokat kiküszöböljük ne pc-n vagy ps3-on játszunk, hanem Xbox Live-on, mint minden okos ember :-)
süti beállítások módosítása