HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Ha férfi vagy, légy férfi

2009.11.02. 19:35 hancu

S ne hitvány gyönge báb. A játékipar legviccesebb figurái, a kínai cenzorok kicsit túl komolyan vették az intést, és a King of the World című online szerepjátékban bevezették azt a szabályt, hogy férfi játékos márpedig nem játszhat női karakterrel, különben irgumburgum (értsd: kitiltás a játékból) lesz. Adja magát a kérdés, hogy na de mégis hogyan ellenőrzik ezt. Hát kapaszkodjunk meg: szúrópróbaszerűen, webkamerán keresztül razziáznak majd a játékmesterek, bármikor felugorhat az ellenőrző ablak, hogy jó estét kívánok, jegyeket-bérleteket, tessék belenézni a kamerába, köszönöm szépen.

A rendkívüli okosságot az Aurora Technology nevű cég vezette be, ami a Shanda (a legnagyobb kínai onlinejáték-szolgáltató, milliárdos forgalommal) tulajdonában áll, és olyan játékok mellett futtatja a cégen belül a King of the Worldot, mint az Aion és a Dungeons and Dragons Online. Különösebb indoklást egyelőre nem fűztek a szabályozáshoz az illetékesek, viszont érdekes, hogy a férfi karakterrel játszó női játékosokat nem bántják, csak fordítva.

MMORPG-kben egyébként nem ritka, hogy férfi játékos női karakterrel játsszon, az indoklás általában elég prózai: inkább bámulom egy csaj seggét órákon át a monitoron, mint egy férfiét. Emlékezzünk is meg erről a klasszikus videóval:

(via Game Politics)

2 komment

Címkék: kína mmo

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr91493924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bloodninja 2009.11.04. 20:24:06

És ha nincs webkam? Pl. nekem sincs, igaz, mentségemre szólva kínai sem vagyok. :) (Elképesztő egyébként, mi mindenbe beleszólnak ott.)
süti beállítások módosítása