HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Az Xbox One lényege (egyelőre)

2013.05.23. 11:30 miguel_

Megint egy durva hullámvölgyben van a blog, Stökinél megvan a gyerek, én simán csak lusta vagyok, a többiek meg szerintem azt sem tudják, mi az indapassos jelszavuk. A lényeg azonban, hogy a Microsoft bejelentette az új Xboxot, és bár a PS4 esetén még volt kedvem arról írni, mennyire elkeserítő irányba mennek a nextgen konzolok, most inkább csak berakok ide egy videót arról, miről is szólt a bejelentés. Egy perc 41 másodperc az egész, no meg hat buzzword, ami valójában a kutyát (nem, még a CoD-os kutyát) sem érdekelte.

És hogy még rövidebben foglaljuk össze a benyomásainkat:

jawdrop.gif

67 komment

Címkék: bejelentés xbox atyaúristen

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr205314282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rognork 2013.05.23. 11:58:02

a szöveg kicsit arra emlékeztet, amikor jay rappel a jay and silent bob strikes back-ben: fuck, fuck, fuck, motha-motha fuck.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2013.05.23. 12:39:25

Nem tudok mit tenni, nekem Psota Irén és a "Tibi, te bitangó" ugrott be. ( www.youtube.com/watch?v=BMd_Y67a1WI ) Nehogy öngólt rúgjon a Microsoft azzal, hogy csináltak valamit, ami nagyon amerikai, az ottani tévézési szokásokat akarja kiszolgálni, aztán máshol meg bukjon vele. Amúgy elnézve ezt a holmit, nekem a pár évvel ezelőtti Inteles, otthoni médiacenter PC koncepciók köszönnek vissza.

Másfelől, meg egyszer nagyon régen, valaki azt mondta, hogy "Míg az emberek eldöntik, hogy melyik a számítógép, a PC, vagy Mac, addig vesznek Commodore-t."(64 ofkóz.) Hát... Én most azt mondom, hogy míg az emberek eldöntik, hogy melyik a konzol, a PS4, vagy az XBOX One, addig elleszek a PS3-on a Gran Turismo 6-al. 8-) Aztán legfeljebb átszokom az aktuális Forzára.

SplitGuy 2013.05.23. 12:48:26

Mostmár nem vagyok meglepve azon a kijelentésen, hogy "ez lesz az utolsó konzolgeneráció". Ez eddig pontosan úgy is néz ki!

H0lyhead 2013.05.23. 13:21:48

Úgyis agyonver a hőzöngők hada, de nekem igenis tetszik az új xbox.

A (valószínűleg) meglehetősen szűk látókörű kockák mémes és hasonló trollkodásai elöntötték a netet ez igaz, viszont szerintem manapság nem csak ezen az egy piacon kellene gondolkodni. Én hardcore gamernek tartom magam, aki MINDEMELLETT imádja az NFL-t, az NBA-t, a NASCAR-t, és még rengeteg sportot, aminek a közvetítését átemelik a boxba. Nekem tetszik, hogy a játékkonzolommal együtt gyakorlatilag veszek egy okostévét is, hiszen a box gyakorlatilag upgradeli az otthoni csöves Orion-t is. Nekem tetszik, hogy a jól bevált dolgok megmaradtak: a kontroller a régi, a Live gyakorlatilag a régi, minden amit megszoktunk nagyjából úgy marad, csak szebb, gyorsabb, okosabb. Nyilván ha megmarad a "classic" kontroller, akkor a hangirányítás csak opció lesz, ennél fogva nem sajnálom ha nem lesz tökéletes, ha mégis az lesz, akkor meg hurrá, szerintem a joy-t még jól is kiegészítheti. Tetszik a retro forma, mert tbh. én mindent imádok ami retro, mert sajnos gyakran eszembe jut, hogy minden jobb volt. Nem is értem, hogy egy konzervatív kinézet, hogy verheti ki a biztosítékot az elvileg "konzervatív" gamereknél. A beépített skype is bejön, amennyiben a MS nem baszarintja el a minőségét.

Az egyetlen dolog ami nem tetszik az a beépített kinectben rejlő jogvédelmi problémák. A minap olvastam egy cikket, hogy milyen "easy-cake" is feltörni egy webcamot a hozzáértőknek, hát kicsit tartanék tőle, hogy valami anonymus arc lestreameli a kanapés numerámat a barátnőmmel.

Ezt az egy dolgot leszámítva nekem minden változás bejött, és ha kicsit levesszük a szemellenzőt, könnyű észrevenni mennyi lábon áll ez a konzol, amiből a játék csak egyetlen szegmens. Hazánkban nem biztos, de nemzetközileg és az USA-ban meglesz a közönsége a közvetítéseknek, a skype-os meccsnézésnek, stb. Arról, hogy nálunk a lakosság 90%-a azt se tudja, hogy mi az az NFL, azért már ne az MS legyen a hibás. És ha a játék PONT olyan jó lesz mint eddig, akkor kit zavar a sok egyéb funkció? Szerintem ha már az előző generáció is tudott HD-t a 120 centis plazmán, akkor itt már nem nagyon van hova fejlődni. Engem fikarcnyit sem érdekel, hogy 4k vagy HD, 2 méterről már úgysem látszik a különbség. Ha hozza az x360 minőségét, akkor én már elégedett leszek. Márpedig a specifikációk kb. kétszer erősebbek.

Mindez azonban semmit nem számít, mert úgyse lesz rá pénzem...

Brosi 2013.05.23. 15:31:48

Elég sokmindenen átsiklottál az információkból ami elérhető. A konzolt-médiagépet - lényegében egy pc-ét - USA-ra tervezték, szóval ezt a műsor nézést itt pl el lehet felejteni, meg sok más dolgot. :D Nem állok neki sorolni. Idővel lehet, hogy majd erre fele is jön a teljes szolgáltatás, de ki az a marha, aki megvesz egy olyan gépet amin a szolgáltatások töredékét se használhatja ki mert nem a megfelelő helyen él.

Ironfist 2013.05.23. 15:32:17

Ha jól emlékszem, a konzolfanok magyarázzák mindig, hogy a pc haldoklik.... Látom. :)

grobs_ 2013.05.23. 15:48:47

@H0lyhead:
"felokosítani" a 15k HUF-os (A9-es) Android stick is tudja. Lesz rajta böngésző, meg youtube, meg angry birds, és az XBMC is fut rajta.

Ahogy én látom, a HC gaming nem nagyon akar elmozdulni a PC-ről, a casual-nak meg egyre inkább elég a tablet. Ha az x1 (és/vagy a ps4) nem tud tartalom szolgáltatásban (médiacenter) domborítani, akkor tényleg ez lesz az utolsó konzol generáció.

Optimistic Lyricist 2013.05.23. 18:01:37

@grobs_:

Pont arról van szó, hogy a HC gamernek elég lenne ha menne a Halo az új Xboxon, így viszont terjeszkedni tudnak ráadásul az USA-ban nagyon sokan használják úgy az X360-at is, hogy alig játszanak rajta, filmeket viszont azon keresztül néznek, ezek a funkciók igenis eladják az új konzolokat. Ez a része nem nekünk készül pont ahogy a PS4 is tele van olyan funkciókkal amik Japánban menők itt meg röhögünk rajta vagy nem nekünk nem is hozzáférhető.

Ha magyarországon is lehetne jó minőségben meg legálisan ESPN programokat nézni az bejönne, akkor meg is venném az új Xboxot.

A PS3-nak is sokmindent tud a játékon kívül én mégis csak játszottam vele több év használat alatt, biztosan az újabb generációs konzolokkal is így lesz.

Kutyafej 2013.05.23. 18:16:30

A ps4-nél mégis miért volt kedved írni hogy milyen rossz irányba mennek el a konzolok? Mert streamelhetem/rögzíthetem a játékot amihez eddig külön hardver kellett, vagy pc-n szoftver? Eddig is volt játék ami támogatta ezt.

Itt van a fikázásodra egy érdekes különvélemény:
www.battlefield.hu/content/2013/02/26/Ez_az_a_jovo_amit_mi_keresunk

Az xbox bemutató egy orbitális epic fail volt, de azért nehogymár mindkét nextgen konzolt egy kalap alá vegyük.

2013.05.23. 18:18:35

Anno végignéztem a teljes hosszúságúbol az első 5 percet. Aztán belepörgetve pontosan ugyanez a flashem volt, mint amit ez a rövid videó akar hozni. Meg az, hogy ez mennyire szánalmas. Hogy ezt a legnagyobb semmit merik előadni ilyen hosszan, ilyen gyomorforgatóan erős marketinges fellépéssel. Ide még öltönyt venni is túlzás volt, mert olyan mintha kiparodizálnák magukat. Ha azt mondták volna, hogy "van valami tv cucc is benne, meg nagyobb lett a felbontás, vegyétek" szimpatikusabb lenne. Habár, végülis kb ezt mondták. A konzoltörténelemben ennyire közel még semmi sem eset a fájához. Szarabb mondjuk előfordult már, az is igaz, de a Virtual Boy legalább vicces volt.

2013.05.23. 18:28:07

@Kutyafej: Azt hiszem MrE arra célzott, hogy ez az _egyetlen_ újítás, és ez a baj.

Kutyafej 2013.05.23. 18:31:31

@deto: Akkor kb fogalma sincs a játékokról. A nextgentől mindenki erősebb vasat akar, új játékokat. Ehhez jött egy kis plusz. Mit vár mág egy JÁTÉK konzoltól? Keverjen koktélt?

2013.05.23. 18:42:44

@Kutyafej: Kár, hogy nem kb 95-ben írtad ezt, mert akkor talán egyetértenék. Az utóbbi évtized viszont több merészebb próbálkozásról és úgy általában innovációról szólt, amiből több dolog sikeresen jött ki és már be is épült az iparba.
De ha kicsit jobban belegondolok, akkor a 90-es évek is pörgősebb volt, annyi minden jött egy-egy új konzollal (kiegészítők, net, lan, cd, stb). Esetleg később új lehetőségek beépülhetnek, jöhetnek új kiegészítők (mint pl ahogy a Kinect is egy addon volt), de eddig ez nem tűnik soknak. Értem én, hogy nehéz dolog az újítás, de akkor miért kell kiadni egy új konzolt, ameddig nincs rá ok? Most ez a stream dolog lehetett volna szintén egy addon megoldás. A Sega is találékonyabb volt, 32x+mega cd például.

utax 2013.05.23. 19:23:29

Mindenki a PS4 bejelentéshez írt fikakommentjét írja az X1 alá, amit meg a Wii U kommentjéből másolt. Szokjunk hozzá, hogy Magyarország a világ lakosságának 0,15%-a, kerekítési hiba. Nem nekünk fog az MS konzolt gyártani. Majd ha lesz magyar konzolgyártó, akkor ő fog.
Higyjük el, hogy az MS mérnökei és marketingesei többet tudnak nálunk. Van 10 év tapasztalatuk és olyan statisztikájuk, ami nekünk nincs. És ha kimérték, hogy az xbox tulajok csak 5%-ban játszanak a géppel, a többi időben tévéznek? Kik vagyunk mi ahhoz, hogy megkérdőjelezzük a szakértelmüket? Lehet jobbat csinálni, tessék. Vagy lehet véleményt nyilvánítani a pénztárnál. De abban ne kételkedjünk, hogy el akarják adni az x1-et, ráadásul jó sokat és igyekeztek úgy megalkotni.

K0vasz 2013.05.23. 19:28:25

Hehe, jóformán beleintegráltak egy htpc-t az xboxba, így most már gyk. az egész egy pc :D (főleg, hogy még a hardver is x86-os)

Optimistic Lyricist 2013.05.23. 19:48:17

@utax:

Azt ugye tudod, hogy a majdnem minden nagyobb konzolgyártónak von olyan konzolja ami óriási bukás lett? A játékipar ilyen, pedig a virtualboyon például nagy koponyák dolgoztak.

Az utóbbi 10 évben rengeteget változott a játékipar és sajnos sok szempontból nem előnyére, a játékos pedig attól fél hogy majd konzolon is olyanokkal kell majd szarakodni hogy összekössem a játékot a live accountommal meg mindenféle DRM lesz a végén azon is.

SplitGuy 2013.05.23. 20:02:28

@utax: Itt nem azzal van a baj, hogy van benne ilyen funkció is. Én speciel akkor is leszarnám, ha itthon is elérhető fícsör lenne.

Ami miatt haragszom a dobozra, hogy játékokat nem hozott. Jó, oké, majd E3-mon láthatunk de érted na... Játékkonzol bejelentést vártam, erre megkaptam, hogy csudajó lesz majd rajta NFL-t nézni, mert nem kell kihúznod a kezedet a seggedből, hogy megtudd, épp melyik játékos futkos a labdával. Remek!
Aztán jön HALO sorozat. Oké, persze várós a dolog de ez is csak közvetve kapcsolódik a játékos vonalhoz, a konzolhoz meg aztán egyáltalán nem.

Aztán valami olyasmit böfögtek nekünk, hogy 15 exkluzív cím jön csak az első évben az One-ra. Pazarul hangzik, várom a folytatást, de semmi. És ha nem mutatnak semmit, akkor bizony akaratlanul is megszólal bennem a kisördög, hogy ezek bizony nem új AAA címeket akarnak behozni, hanem valami kalimpálós gyerekjátékot kinectre. Ez van.

Zárásképp még annyit hogy nekem is tetszik a konzol egyszerű formavilága, nem tudom mit várnak az emberek egy konzoltól. Hogy nézzen ki? Mellesleg nem tök mindegy? Fekete, és tökéletesen beépül a TV alá! Játék közb... jajj számra verek mindjárt, szóval TV-zés köben úgysem a dobozt figyeled, akkor meg nem mindegy?

Ja, és az feltűnt valakinek, hogy az IllumiRoom-ot nem demózták?

Geril 2013.05.23. 20:46:57

Humoros... Mármint, tényleg ki akarja hanggal irányítani a konzolját? Ezen felül, persze értem a hardver erősödik de ha 3 OP-rendszere lesz akkor az a 8 Gigácska ram szépen eloszlik.
Jó nem attól félek hogy randák lesznek a játékok. Mármint már most nem azok, és valahogy sosem voltam úgy vele hogy über HD grafikára vágyok, (Mass Effect -nél már elégedett voltam, a stílus az amit inkább ígényleg) ha meg mégis a PC nek pont az a dolga hogy moddal és finomhangolással úgy nézzen ki a játék ahogy a felhasználó kívánja.
Nézegetem a két nagy konzolt... bevallom egyik sem tetszik. Mármint vannak játéknevek, és vannak nagy ígéretek...
Komolyan egyre jobban hajlok a Wii U felé.
A Nintendo-t kis hazánkban teljesen lenézik, látom hogy mindenki gyerek konzolt lát benne amivel csak 10 éves korig játszanak. Nekem más tapasztalatom van.
Teszem azt, én nem tudok FPS -el játszani egy "nagy" konzolon sem. Egyszerűen nem megy. Az irányítás megőrjít hogy lassan vacakolósan fordul és aztán a célzás rásegítés dönti el hogy pontosan hova megy a lövés. Ezzel szemben mikor kipróbáltam a Wii -re a Metroidot az irányítása kézreált és pontosan oda céloz ahova mutatok, azzal a sebességgel amivel én mozdulok. De ez csak egy játék tudom.
Persze hozzá kell tennem hogy van egy 3ds kézi-konzolom amivel teljes mértékig elégedett vagyok. A nintendo végre megtanulta használni a netet, de olyan szinten hogy minden hónapban videót ad le amiben pontosan beszámol a fejlesztésekről, és elnézést kérnek ha valami nem úgy alakul ahogy ígérik.
Általában nem akkor adnak ki egy játékot ha kijön egy új grafikus motor, vagy eltelik az előzőtől egy év (ala NFS COD) hanem ha van egy egyedi ötletük, ami nem csak játékmenetre értendő hanem irányításban is.
Szóval azt hiszem ez az. Ezt hiányolom. Nem látok kreativitást egyik nagynevű konzol kiadónál. A kinectet láttam már. Zseniális de semmi nem jön rá. Semmi ami tényleg jó lenne.
Úgyhogy gondolom marad ami volt. Az Xbox és a PS mellet szépen csendben lesz a wii u ami csendesen eladási rekordokat dönt egy-egy játékánál, és más országokban sikerkonzol lesz. Vagy nem. De, ettől még gyerekkonzolnak lesz titulálva nálunk.

kanálwarrior 2013.05.23. 22:33:04

Arról nem szeretnék vitatkozni hogy jó-e az új xbox vagy sem (részben azért mert nem tudom), de arra azért emlékeztetnélek titeket hogy az a csávó a videón ezzel a pár perc szövegeléssel több pénzt keresett mint a ti egész falutok egy év alatt együttvéve.

utax 2013.05.23. 22:46:19

Nem lehet, hogy egy világméretű összeesküvés indult ami rá akar venni minket, hogy tegyük le a konzolt és menjünk ki a szabadba végre? A francba, még a végén sikerül nekik ...
Vagy a PC elé akarnak visszatolni minket? Ennek az iddqd olvasói gondolom örülnek is. Én speciel igen, a legutóbbi lanpartin BF42, MOHAA és C&C3 volt a sláger.

2013.05.23. 22:57:52

@Geril: Eddig egyértelműen Wii U. Nem a Wii lett gyerekkonzolnak elnevezve, hanem a Mortal Kombat óta minden Nintendo konzol. Persze ki lehet azt is nőni, hogy akkor adult (és akkor jó) egy játék, ha van benne csöcs meg vér. A GameCube-ra asszem 6 Resident Evil jelent meg.

utax 2013.05.23. 23:04:03

Viszont az animgifet nem értem ...

SplitGuy 2013.05.23. 23:12:50

@utax: Az előadás időtartama alatt mindössze egyetlen áll esett le. És itt a háttérben egy kutya becsontozott modelljének állkapcsát mozgatják a játékfejlesztők. Éééééééérted!

utax 2013.05.23. 23:26:32

@SplitGuy: Jaaa, és az az egy áll is a beépített közönségé, a COD-os kutyáé! Nagyon jó, nagyon jó! :)

VT 135 2013.05.24. 03:01:36

Csak tájékoztatás végett: nem csak ebben a "kicsi piacot jelentő" országban van nagy felháborodás:
www.youtube.com/watch?v=9ekOtn7L1N0&list=UUsgv2QHkT2ljEixyulzOnUQ&index=1

Ami meg itt még nem hagzott el, de a legnagyobb szánalom: ha az általad megvett játékkal más is akarna játszani, azért neki egy külön, kiegészítő díjat kell fizetnie.

Mondjuk én keresztbe lesz...m - továbbra is jó lesz a PC-m médiacenternek. :) Annyiban azért mindenkinek érdekes lehet, hogy ha valamilyen új, pénzlehúzó, játékos-szívató módszer bejön, akkor azt előbb-utóbb miért ne terjesztenék el minden platformra...? Kivétel, ha túl nagy a felháborodás, vagy a kutya (éééérted: az a bizonyos kutya :) sem kíváncsi a termékükre.

sallaister 2013.05.24. 05:42:54

Nekem egyelőre vegyesek az érzéseim ebben. De hát nem értelek titeket: van benne tv, meg van benne ...tv, és tv-zni is lehet vele. Nyílván megpróbálnak egy általános szolgáltatást nyújtani,mert a jövő a szolgáltatás felé megy el,nem a termék felé.
Lehet hasonló volt,amikor még külön 'kvarcjátékod' volt meg egy telefon. Ma ezt már úgy hívják, okostelefon, iphone, windows phone, android, stb.

Fleaflu 2013.05.24. 07:41:59

Jól sikerült a bemutató:
It appears as though consumers in the U.K. weren’t pleased with Microsoft’s Xbox One press conference on Tuesday. Before the company revealed its next-generation console, the Wii U console’s sales rank was at #390 on Amazon UK. Shortly after the Xbox One conference, the Wii U console’s sales rank apparently jumped by a whopping 875 percent, elevating its rank to #40 on the online retailer.

Galleoth 2013.05.24. 10:13:19

Újabb ok miért van a gamereknek PCjük, és a gyerekeknek konzoljuk.

Kár az egész MSért úgy ahogy van. Az oprendszeres potenciáljukkal egyed uralhatnának bármilyen piacot, akkora anyagi és szakmai potenciál van náluk, helyette annyira futja, hogy kapsz egy kib* TV műsort a TVdre amit az Xboxról nézhetsz.
Annyira szánalmasan szerencsétlen ez.
USAban szinte ingyen kapsz 9000 csatornát, de NEEEEEEM te inkább veszel 600$ért egy konzolt, amin egy PetDogCoD Simulatory 2013-at kapsz, meg majd egy teljesen független cég csinál HALO sorozatot, aminek olyan sok köze van az Xboxhoz, hogy vittek be a forgatás első napjára X1es matricákat, aztán meg kirúgták azt aki bevitte, mert szégyen ha egy lapon említik egymást.
De érted, 2013ban mondja, hogy forradalmian új megoldás: Sportot nézhetsz Xboxon. DE KÖNYÖRGÖM, AKINEK EZT EL AKARJÁK ADNI NEM GYANÚS, HOGY EDDIG IS NÉZTE OTTHON A TV-JÉN A SPORTOT, MERT AZT SZERETI??????
Aki meg nem USAban van, annak meg mindenképp kell a szávszél, hogy nézze, akkor meg szintén miért venne 600$ért egy (új) dobozt, ha eddig is nézte TV-n, neten, letöltötte?

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2013.05.24. 15:26:40

@Galleoth: Erre a válasz az, hogy a tévé kihalóban van. Mármint a hagyományos, kábelen/műholdon sugárzott, "passzív" tévézés. A Hulu, Netflix satöbbi öt-tíz éven belül tökéletesen meg fogja semmisíteni ezt. A Microsoftnak elég pénze van ebbe beszállni, és ha már úgyis veszel xboxot otthonra, és már eleve bele van építve az online tévézési lehetőség, minek fizetnél elő még külön 3-4 online videószolgáltatóra?
Ez most lehet, hogy még korai lépés volt a Microsofttól, de ő simán kibírja, ha az egész szolgáltatás pár évig veszteséges, ha cserébe hét év múlva letarolja a tévés piacot.

Kültag 2013.05.24. 21:04:36

1. Nem lehet, hogy a Sony és a MS is csak azért épít ennyi marhaságot az új konzolokba, mert szinte csak szoftver kérdése az egész, és nem hardver? (Nem értek hozzá.)
2. Nem lehet, hogy a Sony és a MS is csak azért épít ennyi marhaságot az új konzolokba, mert nem tudják megjósolni, hogy 3 év múlva mivel fognak előállni a játékfejlesztők, a tévé meg a közösség viszont örök?
3. Szerintem hosszútávon a PC és a konzol közötti különbség csökkenni fog, majd minimalizálódik, ugyanúgy, ahogy a tévé és a számítógép is egyre közelebb van egymáshoz. (A kilencvenes évek óta nem értem, miért kell külön képernyő a tévézéshez és a számítógépezéshez.)
4. Miért nem tettek bele többet 8 gigánál? Ma is vannak játékok, amik 5-6 megát simán felhasználnak, és a RAM nem olyan drága dolog. Ezt gondolom szintén nem lehet majd ápgrédelni.
5. ÉLEDJ, IDDQD! Szeretnék még sokáig játékokról olvasni mérsékelt fikázás szintű kommentekkel kísérve, ez Magyarországon sajna ritkaság. Nem érdekelnek a kifogások!

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2013.05.24. 23:30:14

@Geril: na hát azért a Wii U eladási rekordjait vízionálni jelenleg elég hajmeresztő, a cucc piaci szereplése egyelőre a katasztrófával egyenértékű, lásd: www.vgchartz.com/

Mondom ezt úgy, hogy én már konkrétan vásároltam egyet (másodkézből), és nagyon örülnék, ha a Nintendo továbbra is sikeres tudna maradni. Hiszen a "Nagy N" az egyetlen nagy platformgyártó (Sony, MS mellett az Apple, Samsung stb-t is ide vehetjük), akinek az egész létezése valóban kizárólag a játékok körül forog, és az egész játékkultúra szempontjából meghatározó, merre tart.

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2013.05.24. 23:34:02

@Fleaflu: az ilyen piaci tüskéknek túlzott jelentőséget nem tulajdonítanék. Pölö volt olyan hír is, hogy a Sony részvények 9%-ot ugrottak az XBOX One bejelentésének a napján. De hát ezek pillanatnyi események.

Majd jön az E3, ahol mind a Sony, mind a MS iszonyat csinnadrattával fogja bepótolni, amit az új gép bemutatásakor kihagyott. A Sony konkrétan például előállhatna a dobozzal, anélkül némileg fantomszerű az egész. A MS pedig természetesen elkezdhetne beszélni a játékokról... A Nintendo idén nem tart nagy sajtótájékoztatót az E3-on, ez is egy elég érdekes döntés.

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2013.05.24. 23:47:00

Összességében én úgy gondolom, hogy bármennyire nevetséges és lapos volt az XBOX One bemutatója (benne a hihetetlenül igénytelen tévésókkal), erős a gyanúm, hogy a MS koncepciója sikerre van kárhoztatva. Igazából el se tudom képzelni az ellenkezőjét.

Engem személyesen baromira nem érdekel semmilyen tévéműsor. (A szó legszorosabb értelmében 2 évente szoktam összedugni az antennát, hogy valamit megnézzek -- most meg már ezt se fogom megtenni, mert hogy digitális átállás van, illetve a f**m tudja, hogy működne-e, de nem is érdekel.) Viszont tisztában vagyok vele, hogy a világban körülbelül hatmilliárd ember él, aki minden nap órákig nézi a tévét. Vagyis olyasmivel előállni, ami ezt a típusú felhasználást integrálja a játékok+internet+live stream világával, hát az egyszerűen csak nyerő lehet.

Hát tíz éve másról sincs szól, mint hogy a tévéképernyő lesz az a platform, ami majd mindent integrál az háztartásban! Tessék, most konkrétan itt van. Ezt kellene felismerni az X1 bemutatójából!

Ennyi. Illetve még az, hogy kicsit böködjük előtte az okostelefonunkat is, mert a "little screen" is berobbant az életünkbe az utóbbi 3-4 évben, és imádjuk. Ez a MS SmartGlass koncsepcsiója. Kész, minden körbeért.

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2013.05.24. 23:53:56

@VT 135: belenéztem a belinkelt videóba. A különbség Besenyő Pista bácsi és az ordítozó csávó között annyi, hogy ez az utóbbi szerencsétlen egészen komolyan nyomja azt, amiből Laár András viccet csinál.

Geril 2013.05.25. 02:45:03

@Holnap Kapitány: Nemféltem különösebben a Nintendót. Kijön egy Mario Kart, egy Zelda, esetleg egy metroid és a konzolt máris elkezdik venni. A kevés játék az elsőszámú problémája a konzolnak... De ahogy látom nem Ők nem felejtették el hogy mi az hogy játékkonzol. Ők nem egy Social nemtwork-ös konzolt csinálnak (habár van benne pár ilyesféle funkció) és nem is multimédia centert hanem egy konzolt amiben játékra kitalált újítások vannak ami a többszemélyes játékmódokat helyezi szem elé.

De igazad van amúgy. Se az Xbox se a PS nem fog bukni. Nincs más választása a fogyasztóknak. Megveszik mivel a kefvenc játékuk folytatása arra jön ki.
És a 12 éves Chucky kifogja könyörögni anyuéktól az új menő konzolt hogy éjszakába torkoló Cod meccseket nyomjon amit aztán két gomblenyomással postolhat a Youtube -on.

Nemtudom hogy ez lesz e az utolsó konzolgeneráció. Meglepne. De lehet az lenne a legjobb.

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2013.05.25. 09:44:01

@Geril: a Mario, Mario Kart, Zelda, Metroid nagyon fontos franchise-ok, de minden ellenkező híresztelés ellenére nem ezek adták el a Wii-t. Konkrétan: a Super Mario Galaxy 1+2-ből összesen 17 milliót adtak el, míg a Wii-ből kb. 100 milliót. Vagyis hatból öt Wii tulajdonos nem vette meg a sorozat egyik tagját sem! Össze lehet ezt hasonlítani a Gamecube-bal: a Super Mario Sunshine-ból hiába adtak el 6 és fél milliót, a konzol csak 22 millióig jutott, és nagyon szomorú sztori volt a N számára. (Mellesleg a Wii U-ra a megjelenés napjától van új Mario játék -igaz 2D-s, de ez ebből a szempontból mindegy-, mégsem használ semmit.)

Egy konzolt a koncepció ad el. A Wii esetén ez a mozgásérzékelés és az ehhez kapcsolódó új játékformák voltak. Másképpen fogalmazva: a Wii-t a Wii Sports és a Wii Fit adta el, jobban, mint bármi más játék. Vagy nézd meg a DS/3DS-t: ott is volt/van egy világos, jól érthető koncepció. Dupla képernyő, érintőképernyős bevitel (ami 2004-ben baromi új volt), illetve ugyanez plusz 3D szemüveg nélkül. Kész, érthető, megvásárolható.

Ehhez képest mi a Wii U koncepciója? Szerintem ezt senki sem tudja. Ez nem világos. Ha nagyon belegondolok, kábé azt tudom mondani, hogy olyan a cucc, mint ha minden eddigi Nintendo gépet egybe raktak volna össze. Ami nagyszerű, csak éppen egy katyvasz. (Lásd még: Gamecube kontroller.)

Szóval én nem jósolok nagy jövőt neki - sajnos. Személyesen annyit remélek, hogy a következő években a 3DS fent tudja tartani a piacon a Nintendo-t mint erős szereplőt.

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2013.05.25. 10:20:19

@Kültag:
1. : ezt a feltevest/kerdest te erted ? :)
2. : tevedsz ;) jelenleg a sony es a MS mar ottart, hogy nem josol hanem trendeket csinal ("megmondom milessz teso")
3. Ez mar elmosodott reg szvsz (mar csak a magam peldajabol is kiindulva ;)
4. : Egy konzolban az a 8 giga olyan mintha egy mostani pc-ben 16 vagy 32 lenne ;) szal nem keves az a 8giga, lefogadom PS -ben sem lesz tobb (mert minek es mert az eloallitasi arak is fontos szempont, tobb memo magasabb eloallitasi koltseg)

mas : HD igy HD ugy .. azt ugye vagjatok sracok, hogy a jelenlegi konzol generacio (ps3/x360) bar HD Ready de a jatekok messze nem HD-sak ? :) csalnak a fejlesztok ahogy tudnak hogy a 60fpst megatartsak...

megint mas : nintendo ... nem csak itthon nezik le ;) egy amcsinak aszondod konzol es ps/xbox -ot fog mondani... nintendo csak a wii vel tudott labdaba rugni, de ahogy a tobbi ceg beepitette/ellopta az o innovacioit igy mar eselye sincs nyugaton (japantol nyugatra na ;) meg keletre) U/WII olyan mint a psp-k uj generacioi : latvanyos zsakutca - csak presztizsbol toljak a nintendotol (leszamitva a sajat piacukat , japanban a MS nemrug labdaba de nintendo siman)

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2013.05.25. 10:24:42

Meg egy eszrevetel, ha egy amcsinak aszondod xbox akkor jelenleg is a TV szo ugrik majd be mivel ahogyan PS3 -at bluray olvasonak vette a jonep ugy az X360-akat meg tv-zni ... igy mar ertheto ez a Xbox one (mas kerdes hogy enis ruhellem a temat leven 15 eve nemnezek tv-t..)

Viszont ami erdekes (xboxos vagyok), hogy a jatekos ismerosok kozott jelenleg 80% ban az a szemlelet van jelen ... hogy lepni kene PS4 -re ... es mega legelvakultabb MS fanboiok is ezt hirdetik... en ugyvagyok vele hogy megvarom a ps4 specifikacioit es hogy a sonyh milyen utat jelol ki a konzoljanak es azalapjan fogok donteni

Geril 2013.05.25. 13:55:57

@Holnap Kapitány: Hát, nem tudhatjuk. Majd az idő eldönti.
Jelenleg egyik konzol sem áll a legbiztosabb lábakon. Mármint, a Ps4 nem ígér semm nagy áttörést, az Xboxone multimédiája is megkérdőjelezhető. Mégis ez a generáció is lesz valahogy. Mármint, ez a választék.
De az látszik hogy az ígények változnak.
Teszem azt a korosztályomból (20) senki sem akar már kalandjátékokkal játszani ami azért számomra egy fájdalmas dolog. Pofessor Layton, meg még pár cím amit hallok de a nagy gépekre semmi olyan ami felütné a fejeket. Mondjuk irányíthatóságban sem kedvez neki se a ps se az Xbox.
Meg mint mondtam ki venné meg?
Oh am, az még feljött, milyen lesz a jel amit az X1 fog dekódolni TV adásra? Mármint régió meg hang meg mindenféle különbségek vannak. Hogy oldják meg?

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2013.05.25. 15:14:28

@Geril: a sony pillanatnyilag szakmai szempontból nyerőnek látszik. Óriási pofonokat kaptak a ps3 korszakban, de tanultak belőlük, ami a ps4 tervezési folyamatában megmutatkozott. Egész máshogy fog indulni az új gép, ez biztos. A MS soha semmiben nem újított, egyszerűen lenyomják a piacot, ez látszik folytatódni. A N kérdőjel, kiesni nyilván nem fognak, de úgy néz ki, sodródnak a pálya széle felé...

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2013.05.25. 15:16:55

@anarchoid: ez viszont nettó hülyeség, a N a NES korszaktól kezdve egyet jelent a videójátékokkal, Amerikában pláne.

Geril 2013.05.25. 16:06:09

@Holnap Kapitány: Annyi bizonyos hogy a sony van jelenleg a legjobb helyzetben. Plusz nagy neveket villant fel. Viszont a Wii -t is lenézték annak idején mondván: "Ki készít előzőgenerációs hardverekkel konzolt?".
Ugyanet a Nintendo DS re is igaz, hisz mkor bemutatták a PSP -t mindenki az állát kereste leírta a DS -t.

Persze, tudom ezt a beszélgetést a végtelenségig lehetne folytatni, érvekkel - ellenérvekkel. Felesleges. Az idő és a fogyasztók fogják eldönteni mi lesz.
Az biztos hogy egyik gyártó sem hadja magát.

Az okom arra hogy az N-t védem viszont csak annyi hogy mindeg ők vannak csendben. Szépen nyugodtan meghúzódnak a többi mellet és nem támadnak a másikra. Mint eddig. Azt hiszem emiatt tetszik nekem ez a Japán cég. Családiasabbnak érzem.

deto (törölt) 2013.05.25. 17:33:32

A konzolt a játékok adják el alapvetően, de ez ma már nem teljesen igaz, mert a telefont is a megapixelszám és hasonlók, ami messze van a telefon eredeti rendeltetésétől. Lehet hogy a cipőpaszta és fogkrém 2in1 kombó budget áron van telefon és konzol téren is, de egyikre sem annyira jó. A Nintendo továbbra is játékra van. Már szinte niche, de újabban meg már az is nagyon menő.

at-tila 2013.05.27. 06:35:11

Ne és mi lesz a steambox-szal?

K0vasz 2013.05.27. 17:35:02

@deto: "A konzolt a játékok adják el alapvetően" - én ugyan annyira szorosan nem követem a konzolos trendeket, de mintha már közel sem lenne annyi exkluzív játék, mint anno (legalábbis én nagyon néztem például, amikor vmelyik final fantasy kijött boxra is). Úgyhogy a játékfelhozatal kb ugyanaz, maga a hardver szintén, úgyhogy kb csak az ár meg a "hitvallás" dönt arról, h ki melyiket választja majd

deto (törölt) 2013.05.27. 17:58:36

@K0vasz: trú, viszont akár 1 játék is dönthet 2 konzol között. Tapasztalatból (is) mondom.

CzB · http://faszkivan.blog.hu/ 2013.05.27. 20:40:54

@deto: Hát nagyon, szép kis bukta lett mindkettőből, azzal a két vacakkal ütötte a Sega az első szöget a konzolos koporsójába, majd a Saturnnal folytatta, hogy végül azt érje el, hogy egy valóban újító, innovatív, formabontó és jobb sorsra érdemes konzolját a Dreamcast-et elkaszálják a gyenge eladások és az elpártolt átvert gémerek.

CzB · http://faszkivan.blog.hu/ 2013.05.27. 21:08:24

@at-tila: Na, ha az beválik, akkor végleg eltűnik a határ a konzol és a pc között. Én szurkolok a Valve-nek, hogy összejöjjön nekik.

A_G_A 2013.05.27. 21:37:37

Hát igen, közben szépen csendben sunnyogva megjön a Valve a Steamboxszal, megjelenteti rá a legnagyobb nevet a játékvilágban -ami ugye a Half-Life 3- a már 10 éves online Steames jelenléttel könnyéden, minden gond nélkül lenyomja a vergődő versenytársakat. Pedig csak egy "sima" designolt, Steam brandelt PC-t fog kihozni Linuxszal.

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2013.05.29. 09:13:53

@A_G_A: hát a Steambox nekem nem tűnik különösebben jelentősnek. Ami azt illeti a PS4 vagy akár az X1/Win8 de még az Android is konkrétabb és hatékonyabb lépéseket jelent a pc-konzol-mobil határ elmosásában.

Bobby Newmark 2013.05.29. 10:39:49

@deto: Az ok az, hogy az előző generáció 2005-ös, és már rettentően cikin mutat a mai PC játékok mellett egy gagyi konzolos.

Bobby Newmark 2013.05.29. 10:46:27

@VT 135: Igazából a legnagyobb szánalom nem ez, hanem hogy az elmúlt tíz évben a konzolos fanboyok úgy köpködték a PC-s warezt, mintha nem ugyanazt csinálták volna ők is konzolon a használt játékkal. Ez is, az is a licensz-szerződés megsértése, tökéletesen ugyanaz a "bűn" mégis valami fura oknál fogva a konzolosoknak kijárt a magas ló.

Na, ennek most vége. Ideje volt.

Bobby Newmark 2013.05.29. 10:47:25

@VT 135: Igazából a legnagyobb szánalom nem ez, hanem hogy az elmúlt tíz évben a konzolos fanboyok úgy köpködték a PC-s warezt, mintha nem ugyanazt csinálták volna ők is konzolon a használt játékkal. Ez is, az is a licensz-szerződés megsértése, tökéletesen ugyanaz a "bűn" mégis valami fura oknál fogva a konzolosoknak kijárt a magas ló.

Na, ennek most vége. Ideje volt.

Ironfist 2013.05.29. 13:29:08

Most így belegondolva...ez komoly? Nézhetsz tévét xboxon keresztül, ha rákötöd az xboxodat a tévére?

Bobby Newmark 2013.05.29. 13:35:58

@Ironfist: Hát, ugye. Konzolos gamer nem az eszéről híres. :P

deto (törölt) 2013.05.29. 21:52:13

@CzB: szeretem, ha nem háborúésbéke terjedelemben fogalmazom meg a kommentet, akkor az már nem érthető. Nyilván bukta a Sega a Mega CD-t, a 32x-et meg főleg, de ennek az időzítés volt az oka. A MS nem késett el a Kinect-tel, és még most sem késett volna el a TV-s box-szal, a Sony meg a netes megosztás kiegészítővel. A Sega a saját lineupjához képest is csúszott, mert rögtön jött a Saturn. Az meg egy összetettebb történet, hogy a SAT miért bukták (legalábbis Japánon kívül).

@Bobby Newmark: silány, de legyen.

Bobby Newmark 2013.05.30. 16:37:19

@deto: 8 és 16 bit közt sem volt sokkal több indok az egészre, csak az, hogy "most már tudunk ilyet is olcsón"...

daev1 2013.05.30. 17:17:57

Esetleg erről is lehetne egy blogbejegyzés (végül is a heti-retróban is szerepelta "jogelőd"): www.kickstarter.com/projects/1949537745/armikrog

Geril 2013.05.31. 18:33:25

@daev1: Egy álom, talán valóra válik... Sosem felejtem el a Neverhood-ot.
Kösz hogy szóltál.

Őrjöngő Sandy (törölt) 2013.05.31. 21:22:11

Szerintem vegyetek fel szerzőket a jelenlegiek mellé vagy hagyjátok a francba az egészet. :(

nemecsek ernő áruló 2013.06.02. 08:45:42

@Ironfist: Ennek ellenére olyan mennyiségű előrendelés érkezett az XBox One-ra, hogy alig győzik majd az igényeket teljesíteni.

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2013.06.11. 10:59:42

Megvolt a MS és a Sony show-ja is az E3-on. Nagyon durva szakmai, kereskedelmi és erkölcsi előnyben vannak a japánok.
süti beállítások módosítása