HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

A kis számok törvényszerűsége

2011.11.10. 11:12 miguel_

Nem ismeretlen jelenség, hogy egy-egy nagyobb játék megjelenésekor a Metacritic nevű, különböző értékeléseket összegyűjtő portálon elszabadulnak az indulatok. A hivatalos tesztek általában hozzák a papírformát a 70-90 százalékos ítéletekkel, azonban a felhasználók, vásárlók által adott pontok inkább vehetők üzenetnek, mint valós véleménynek.

 

Tegnap már írtunk arról, hogy az első nap laza 9,3 millió darab CoD: Modern Warfare 3 talált gazdára világszerte. Sajnos arra nincs biztosíték, hogy a Metacriticen akár csak egy is közülük hangot adott a véleményének, egy azonban biztos: a játék X360-as változata 2,8, a PS3-as 2,2, a PC-s pedig 1,6 ponton áll (a lehetséges tízből) pillanatnyilag. Az alacsony számok mellé írt kis szösszenetek mindegyikében a fejlődés hiányáról, a grafika idejétmúltságáról, és unalmas sztoriról írnak a "vásárlók". Nehéz lehet ilyenkor fejlesztőként nyugodtan ülni a fenekeden, és tűrni, hogy szénné alázzák a játékodat (bár a 9,3 millió eladott példány valószínűleg azért visszafogja a hirtelen mozdulatokat), és a MW3-ért felelős Sledgehammer Games arca, Glen Schofield egy azóta törölt twitter-üzenetben arra kérte a rajongókat, hogy ha lehet, adják le az értékelésüket a Metacriticen. "Gyanúsan alacsony az a pontszám, ha egyetértesz, légy őszinte, és segíts az MW3 user score-ján", írta.

 

Sajnos nekem még nem volt alkalmam kipróbálni a játékot, de egy gyors körkérdés alapján eddig a magyar sajtó közismerten lelkiismeretes munkatársai között is vegyes vélemények alakultak ki - de korántsem annyira vegyes, mint amit itt, itt és itt láthatunk. Játsszunk most olyat, hogy a hozzászólásokban ti is megírjátok, hogy mi a valóság, de egy kis nehezítéssel: meg kell jelölnötök, hogy játszottatok-e már a játékkal, és ha igen, akkor a torrentes, vagy a bolti változattal.

 

(via IGN és Metacritic)

50 komment

Címkék: bulvár wtf callofduty modern warfare activision blizzard

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr263367891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tzupi 2011.11.10. 11:37:52

Én még nem próbáltam ki a játékot, de kiváncsi vagyok rá.
Tudom, hogy egy egyenes vonalú egyenletes mozgású interaktív mozi, de pont erre vagyok kiváncsi, hogy mit lehet kihozni ebből a stílusból.

Agrael 2011.11.10. 11:43:14

Volt szerencsém már játszani vele, egyelőre még csak a single küldetéssorral. Eddig korrekt, ötletes és bár tudjuk, hogy az alapötleten (menni kell és lőni sokat) keveset csavartak, de a grafika, a történet szerintem magával ragadó és kielégítő. 8/10

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.10. 12:46:19

Én nem játszottam vele, mert jó ideje nem FPS-ezem, de van egy tippem.
Aki megvette/letöltötte, az épp vadul tolja, így nincs ideje ratingeket írni, akinek az elején nem tetszett, vagy meg se vette annak meg van rá ideje.
Majd 2 hét múlva nézzük meg azokat a user ratingeket...

sirpalee 2011.11.10. 12:49:09

Én játszottam vele egy picit (2 óra single, 2 óra multi - igen és bolti, nem torrentes), és nem lett rossz. Nem 10/10(inkább 8/10), de az egyetlen rész ami viszi lefelé a pontot, az az öregecske grafika. A sztori jól összerakottnak tűnik, a multi a megszokott, de végletekig finomított.

Jó móka, sokat is játszanék vele, de ott a bugos, szétfagyós, szörnyű singles BF3 :)

ügyfélszolgálatos 2011.11.10. 13:23:58

Ezt még nem volt alkalmam kipróbálni, mert csak tegnap este küldte el Bob Torrentovics bácsikám. A Bf3 szörnyű volt állandóan fagyott, kb 3 óra szenvedés után ment is neki a rageuninstall.

SplitGuy 2011.11.10. 13:30:13

Kipróbáltam (torrentes verzsön), és nem tetszik. Na de nem azért nem tetszik, mert maga a játék rossz lenne, hanem mert a reklámhadjárat annyira magasra tette nálam a mércét, hogy én kb. az év játékát vártam mindkét címtől (BF3 ofkoz).
Ehelyett kaptunk két roppant középszerű effpéest, amiből az egyik ebben, a másik abban jó. Nem értem, hogy mire ez a hisztéria körülöttük.

Nemhogy az Elder Scrolls sorozatnak akarna már valaki konkurenciát állítani, hogy ott menjen ekkora hájp. :D

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2011.11.10. 13:32:44

Nekem otthon már le van töltve a torrent verzió csak még nem volt hozzá kedvem hogy felrakjam (tegyük hozzá hogy öcsém mai napig tolja a 2. résszel ami eredeti én pedig kiakasztottam a 4. rész multiját 100%-ra [szóval minden szart kimaxoltam ott amit lehetett] és az összes résszel játszottam de a black opsban csak a 3. páyláig jutottam az érdektelenségben és egy érthetetlen hiba miatt (ami az hogy öcsém fiókjában tökéletesen megy a játék az enyémben viszont szaggat a háttérben futó programok számától függetlenül). És a Modern warfare 2. részénél megfogadtam hogy soha nem veszek meg call of dutyt eredetiben (azt se vettem meg) mert amit ott elkezdtek csinálni a játékkal az nevetséges. Már ha csak azt vesszük figyelembe hogy az illegális verziónak jobb és élvezhetőbb multikezelőt raktak össze unatkozó programozó emberkék vagy hogy 5 új térképet adtak a játékhoz külön megvehető DLC-ben amiből 3-at az előző részekből portoltak át.

De ma délután vagy holnap reggel felrakom úgyse kell jönni dolgozni aztán véleményt is nyilvánítok.

eASToNE 2011.11.10. 13:45:46

Részemről a hét elején visszamondtam az MW3 előrendelésemet (PC) és megvettem a BF3-mat.

A legnagyobb visszahúzó erő a visszatérő IWNET volt. MW2 nálam a mai napig a játszhatatlan kategóriába tartozik emiatt, hogy instabil a matchmaking, várni kell akár 5-10 percet is néha mire besorsol egy adott game-be, aztán esélyes, hogy a következő mapváltásnál ki is dob a Lobby-ba. A BlackOps dedicated szerveres megoldásában (vagy jelen esetben a BF3-ban) 2 perc alatt kiválasztom a számomra teljességgel megfelelő game-et és már joinolok is befele.

Emellett megnéztem számos MW3-as gameplay videót és trailer-t, ami sem grafikában, sem játékmenetben nem nyújtott számomra kellő újdonságot.

Végül, de nem utolsó sorban bőven van még játéklehetőség a Black Ops-ban, aminek sorba megvettem az összes DLC-jét és még mindig van egy csomó map, amit messze nem unok, prestige-ben is "csak" a 8.-nál járok, így ha CoD-ozhatnékom támad, akkor ott a BO még egy jó ideig.

A BF3 pedig megannyi olyan lehetőséget rejt (grafika, mapok, battlelog, itteni HW-s community...stb.), ami összegezve több élményt fog nyújtani, mint egy MW2.1.

Kb. ennyi.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2011.11.10. 13:48:13

Ezért nem szabad hülyegyerek vérpistikéket pontozáshoz engedni, imdb is emiatt komolytalan, ott a sokkal korrektebb rottentomatoes. Játékoknál meg a VGChartz. User score-okat hagyni kell a fenébe, semmiféle releváns információt nem tartalmaz.

eASToNE 2011.11.10. 13:49:51

@eASToNE: HW-s topicból copy-ztam, ahol ugyanez volt a téma, ezért maradt véletlenül benne a rá való utalás, sry.

Arkyka 2011.11.10. 13:51:59

Nem mertem megvenni, előbb mindenképpen ki akartam próbálni, mert rettenetesen féltem, hogy eltolják, ráadásul én magam is borítékoltam, hogy BF3 mellett el is áshatják.
Sikerült pár óra single-t játszanom, és azt kell mondjam, eddig hozza azt, amit egy COD:MW-től vár az ember! Jó történet, régi karakterek, tele akcióval. Ha a multi is legalább olyan, mint az MW2, veszem is meg.
7/10-et adnék, mert azért már érződik a sok rókabőr, de véletlen sem 2-es!

MuFFynMaker 2011.11.10. 13:52:08

Én végigjátszottam a MW3 at (bolti) és sztem korrekt a 8/10 es értékelés. A grafika valóban nem a legszebb (a bf3 nagyon belehúzott), de a single a cod 4 hez tudnám hasonlítani hangulatilag és összetettségében. Olyan mint amit a CoDtól megszokhattunk: agyonscriptelt, de nagyon élvezetes, hangulatilag a toppon van, valószínűleg újra végig fogom még tolni, (a BO tényleg gyér volt e téren :S). A multiról annyit hogy a fegyverekhez végre nem alapból kapsz gránátvetőt, hanem előbb lépni kell a fegyvernek is szinteket, hogy rárakhasd, így végre lőni is megtanulnak az emberek, nem pedig csak robbantgatni. A pályák kivitelezése is egész jó, aki akar tud mesterlövészkedni, de az SMG sek sem maradnak hátrányban. Külön kiemelném a "Kill confirmed" modot, aminek hála igazi TEAM deathmatch ek lesznek, nem pedig egyedül-rohanok-és-úgy-próbálok-minnél-több-killt-szerzni módiban tolják az emberek. Ha itt egyedül nekirohansz 5 nek hiába ölsz le hármat, a maradék kettő megöl, majd a dogtagok felszedése után 1-0 az ellennek, mivel a saját tageket is felszedik.

moli 2011.11.10. 15:03:05

en a Rage-rol irnam (most jatszottam vegig, warez, 97% OCD), hogy az ertekeles inkabb kozelebb van a metacritic userscore 42%-hoz, mint a sajto altal adott 79%-hoz.
www.metacritic.com/game/pc/rage

crepitation 2011.11.10. 16:21:45

Megerőltettem magam, és még a 2. pályát is befejeztem, csak hogy jogosan mondhassak véleményt. A játék maradék része gondolom ugyan ilyen lesz, csak még "epikusabb" (amit én inkább bugyutának és unalmasnak neveznék). A reális pontszám 3-4 lenne szerintem, mert az, hogy ez zsinórban a 3. cod amit ugyanazzal a motorral csinálnak, minimális újítással, egy szégyen. Egyedül az új pályák megtervezésével töltik szerintem az idejüket a srácok az IW-nál. A MW2-t még megvettem eredetiben, de már azt is megbántam rengetegszer, mivel a tört multi már fényévekkel előrébb jár. Szóval ha codozni akarok, előveszem a 2-t, ami hiába már vagy 10 éves, azóta sem lett olyan jó egyik sem.

Reg5 2011.11.10. 16:45:37

@SplitGuy: Én a BF3-ban csalódtam pont emiatt. CoD-nál viszont elég csekély reklámhadjárat volt, és abban se fényezték halálra a játékot.

Véleményem a játékról annyi, hogy félpercenként egy epic jelenet (túlzásba vitték pöccet), és sajna sok helyen érzeni lehet, hogy melyik pályát csinálta az IW és melyiket a Sledge.

SplitGuy 2011.11.10. 16:58:23

@Reg5: Félre ne érts, BF-ben is csalódtam! Gyöngyörű grafika (mert tényleg az), és remek játékmenet, de lapos, és rövid szingli, valamint OSTOBA mesterséges intelligencia. A multiját volt szerencsém kipróbálni, és azt kell mondjam, hogy az hozza a szintet.

Összességében nálam a BF jött ki győztesen, de csak a taktikusabb multi miatt. Jobban szeretem a kommandózást, mint a rambózást. :)

Kulgar 2011.11.10. 17:10:07

Osztálytársam eredetiben vette meg a BF3-at még okt 25.-én (de ugyebár csak 28.-án élesedett) és nem kicsit volt ideges mikor a torrentes verzióval a fél osztály végzett mire ő eggyáltalán elkezdehette.
És ekkor jöff a feketeleves mer vélemyéne szerint a multija egy fagyós laggos szar, márha eggyáltalán bedobja valahova. A single-t meg minden 2 pálya között újrakell indítani mert különben nem tölti be az új pályát:P

TucoRamirez 2011.11.10. 17:37:35

én tegnap lezúztam torrentről, ma végig is toltam a szinglit, nekem 10/9. kell az efféle pörgős játékmenet is manapság, főleg, h sandbox meg mmo játékokra nemigen jut időm mióta egyetemistaként tengetem napjaimat, és igen nagy előnyt élvez a tanulás-ivás-pinahajkurászás szentháromság. a multiról nyilatkozni nem tudok, nem fogom kipróbálni, nekem CoD2 után meghalt a dolog. szerintem a huszonéves korosztálynak, akik quaken, counter strikeon, uo-n, CoD2-n nevelkedtek, nem veszi be a gyomra az olyan baromságokat, minthogy helikopterrel szétbombázok, szétrobbantok, ledarálok mindenkit. meg fegyverek fejlődése, OMFG. mi a tököm ez? valami MMO? ez nem igényel skillt, de a sok 12 éves ratyirambónak meg ebből van sikerélménye ugye.

(ri)porter 2011.11.10. 18:46:24

a játék nagy fos!!!!
soha nem fogok kipróbálni!!!!444!4!!!!

zéka (törölt) · http://recklama.blog.hu 2011.11.10. 18:48:21

Torrentes, 2 nap alatt végigtoltam a singlét, gondolkodok a megvásárláson (tekintve, hogy a cod4-el azóta is multizok, igaz közel sem annyit még régen). Nagy visszahúzóerő a megvásárlásban, hogy nincs HC mód és túl kicsik a pályák, pikk-pakk körbe lehet rusholni állítólag.

Ez egy lezáró sztorija annak ami a cod4-el kezdődött. Furcsa mindig a harmadik rész az utolsó (kivéve a robotzsarunál, ahol készült 8 rész:D). A történet jó, spoilerezni nem akarok, aki mind a három mw-t végigjátszotta, annak a végére egy elég kerek sztori jött össze, igaz ebben a részben néhol erőltetett elemeket találtam, főként a karaktereknél (talán azért mert túl sok főkarit gyilkoltak meg az mw2-ben). Ettől függetlenül teljesen fogyasztható, a grafika engem nem zavart, igaz engem a grafika annyira nem érdekel, jelenleg a Might and Magic 7-el és az eredeti Settlers 2-vel játszok.

NEKEM jobban tetszett az MW3 mint a BF3, főként azért, mert a BF-nél nagyobb volt a marketinghype (legalábbis én ezt éreztem), szó szerint egy háborút képzeltem magam elé, de megmondom őszintén, hogy ugyanolyan scriptes vonaljáték volt, mint az MW3, valamivel szebb* grafikával. Minden pályán elmondhatom, hogy milyen szép a játék és kb. ennyi. Ráadásul minél előrébb tartottam a játékban annál inkább azt éreztem, hogy össze van csapva a történet. Az MW-nél ez nem volt meg. Nem akarok flame-war-t indítani, nekem ez a benyomásom azután, hogy mind a két játékot végigvittem közel azonos idő alatt.

*és bugosabb sajnos nem találtam meg azt a képet, ahol a Humvee gépfegyverese a levegőben áll a semmin, nem egy járműnél, hanem az összesnél.

zéka (törölt) · http://recklama.blog.hu 2011.11.10. 18:52:02

jah és a pontozás lemaradt, MW3 8/10

Szabod 2011.11.10. 19:35:40

Én ma egy pár órát játszottam vele (nekem is Torrent bácsi hozta kipróbálásra:D), és szerintem is nagyon szigorú ez a pontozás. AZ MW3 egy teljesen korrekt játék (eddig). A Modern Warfare 1 a kedvenc Call of Duty-m, és a kedvenc FPS-eim közt is előkelő helyen van. Nekem fontos az, hogy egy játéknak érdekes legyen a története, és lehet hogy azért mert ez az, "oroszok, atombomba" stílus mindig is bejött nekem, de annak ellenére hogy nem folt fordulatos a cselekménye, nekem a sztori tekintetében nagyon bejött. A második részben már kissé romlott a történet, de még úgy is eléggé érdekes volt.Véleményem szerint a Call of Duty játékokkal legfőképp azért van sokmindenkinek baja, mert túl van Hypeolva. Az emberek túl magasra teszik a lécet, aminek aztán nem tud megfelelni. Másfelől pedig azért, mert tényleg egy interaktív mozi az egész, de ez engem végképp nem zavar, végtére is én a Fahrenheit-et is imádtam :D. Igaz hogy nagyon be van határolva a mozgástér, de ha valaki nem csak a végtelen mennyiségű öldöklésre kíváncsi, azt nem zavarja. A grafikáról pedig annyit, hogy igaz, nem valami szép a mostani játékokhoz képest, de számomra ez sosem volt meghatározó (másrészt pedig, legalább el tudja futtatni a gépem :P). Tehát az értékelésem: 10/7. Semmi különös, de szórakoztató, és ez a lényeg. Játéktörténelmet nem fog írni, de az nem is feltétlenül szükséges ahhoz hogy jó legyen.

Szabod 2011.11.10. 19:43:50

U.i.: Ha valaki 0-ára értékel egy játékot, vagy filmet, akkor már biztos hogy nem lehet figyelembe venni az értékelését. Még azokat a játékokat sem értékelném nullára, amiket gyűlölök, pont azért mert minimális mennyiségű szórakozást még úgy is nyújt.

bullseye 2011.11.10. 20:03:20

Még a felénél tartok a single-nek, de egyelőre azt hozza amit elvártam. Adrenalin-hullámvasút pályaelemek és papírforma script előrenyomulások. A sztori nem rossz, de kezd túlbonyolódni (pláne ha valaki nem emlékszik az előző részekre), a sok egzotikus hely is néha már vicces inkább.

Fejlődés minimális, de egy-két mentet simán megérne, jobb fizetés/játékár viszonyú országokban. (multit még nem próbáltam, korábbiaknál jobban kedveltem a BF-t, és a csíterszűrése is valamivel jobb). Nálam 7/10, +-0,5 a pályától és hangulattól függően.

A 9+ valóban lehet újságírói túlkapás (hú, ribancok, hú korrupció...), de az 1-3 meg a neten arctalanul fikázunk mozgalom. Hát verjenek erre, ozt ne legyen nagyobb örömük az életben :)

taleskenis 2011.11.10. 22:26:13

@SplitGuy:

"Jobban szeretem a kommandózást, mint a rambózást. :)"

:D Az örök háború. Úgy néz ki ezt a csatát a kommandós elvesztette, pedig hősiesen küzdött.

spiritsnodeal.canalblog.com/archives/2011/05/10/4145439.html

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2011.11.11. 00:34:29

Na kipróbáztam a torrent verziót de az a baj hogy mégjobban fröcsög a nyál miközben fülembe duruszol az ájemamericanhíró zene. Én amúgy egy dlc keretében kiadnék mostmár egy olyan részt amiben minden pálya végén lehullik egy nagy amerikazászló és mindenki tiszteleg.

A játékmenetről meg annyit hogy tiszta multiutánérzésem van tőle. Fogyatékos csapattársak és több golyótól se meghaló wh-s és aimos ellenségek.

A grafikáról meg annyit hogy fullgrafikán megy a gépemen tehát egy szavam nincs rá hogy rossz lenne.

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2011.11.11. 07:14:43

mw3 borzalmas tudom, nekem megvan es - egyenlore - jatszogatni is probalok vele Bf3 -nal visoznt latszik hogy fejlodott a 2 utan illetve erzodik hogy a bc/bc2 utan is probaltak elore haladni (bc/2 -ben rettenetes elnagyolt voltak a fegyok pl) szal bf3 fejlodest mutat mw3 -at csak azert nem huzhatom le mert amit a spec ops nyujt az mw2 otra is egyedulallo FUn faktor (ezzelszemben bf3 coopja nem olyan eros)

szingleben mw3 szvsz egy paraszthajszallal gyengebb a gyengebb grafikus megvalositasnak hala...

de a mw3 multi az valami lo kuki, ennel jobbat vartam zero csapatszellem uralkodik a jatekban nemis lehet csapatjatekrol beszelni marpedig az egymast henteles nagy BPM melett a doom -ok koraban meg eleg volt

es akkor meg nem beszeltem a lobby rendszerrol ami vegkepp kiboritja nalam a bilit ip alapon sorsol ossze 99% -ban csak magyarokat a magyaroknak es mivel kis populacio vagyunk egy rakas jatekra nemtalal jatekost kvazi a mw2/blackops arculkopese az MW3

Fatal Error! System Halted! 2011.11.11. 08:48:02

Valahol említették, ami nem tűnik teljesen eszement teóriának, hogy "néhány" BF fan húzta le a értékelést.
Igen a Metacritic pont ezért azért szar, amiért az imdb-is (emlékszünk justin bieber filmjére, ami 1.1 pont lett, hála a 4chan-nak).
Nehéz elképzelni, hogy az All-time kategóriában az újságok szerint (igaz csak 5 kritika van róla) a Big Rigs: Over the Road Racing 8 ponttal a legszarabb PC játék, de 178 user alapján azért 4.1 az átlaga.

745 userből 142 nem szerette a BF 3-at, 866 userből pedig 686 nem szerette a MW3-at. Csak kicsit bűzlik.

Ez kb. olyan, mint a PC és MAC fanatikok gyepálják egymást és minden észszerűséget nélkülöző vitákba bocsátkoznak és bizonygatják milyen fasza is az ő platformjuk.

Ezek szerint én vagyok az egyetlen akinek mindkét játék tetszik, mindkettőnek látom az erősségét és gyengeségét, látom, miben jobb az egyik a másiknál.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2011.11.11. 08:48:08

@SplitGuy: A fent említett címeknél mind megy a hájp. Hogy mire fel, azt én sem értem. A BG összetettségéhez mérhető RPG mikor lesz? A Gohtic 1-2 hangulatához mérhető?

A mai játékipar az én szememben egy rossz vicc. Majdem minden valamirevaló játék csak MOD-dal tolható vagy a rajongók fejezik be. Röhej.

SplitGuy 2011.11.11. 08:50:14

@molnibalage: Egy mondatban rejlik az igazság: Casual rétegnek nem kell kihívás.

2011.11.11. 08:57:44

@Fatal Error! System Halted!: miert, 4chan nelkul te hany pontra ertekeltel volna egy justin bieber filmet? :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2011.11.11. 08:58:44

@Szabod: Nem. Nálam azt jelenti, hogy kipróbálás után ment a kukába, mer játszhatatlan fos.

Fatal Error! System Halted! 2011.11.11. 09:26:19

@Whave: bameg, ez csak egy példa volt a user rateingek hiteltelenségére.
(fent említett film imdb: 1.4, rottentomatoes: 64% kritikus, 66% közönség. Persze nyilvánvalóan szar film, hiszen tudjukki játszik benne:D)

Pretoryan 2011.11.11. 10:04:57

A baj ott kezdődik, hogy végigjátszottam a Crysis2-t. Ahhoz képest mindkettő túlscriptelt és elcsépelt :-( felinstalláltam játszottam vele, letöröltem mindkettőt 1/10 mindkettőre!

ügyfélszolgálatos 2011.11.11. 11:14:44

@moli: Szerintem a Rage-dzsel az volt a fő baj, hogy a sztori nagyon lapos lett és sablonos. Pedig a grafika a fegyverek a környezet jó lett. :S Kár érte nagyobb durranás lehetett volna, mint a Borderlands.

Hispan07 2011.11.11. 11:33:10

MW3-ba belenéztem Torrente kollégának hála, nem győzött meg. nálam az eredeti BF3 jött, látott, győzött - MULTIBAN!!! mert hogy a single módok azóta nem izgatnak, amióta a scriptelés a király. single campaign-re majd ott lesz a Half Life 3 (ugye Gabe, UGYE???!!!!)

az meg hogy bugos-e a BF3? az, vannak hibák. és majd ki lesznek javítva. egy multira kihegyezett játéknak MINDIG kell pár hónap, mire minden beröffen. érdemes megnézni pl hol tart most az SC2 a nyitáshoz képest. pedig az egy Blizzard cucc

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2011.11.11. 12:18:07

Én nem játszottam vele, asse tudom mi ez és nem is érdekel :)

moli 2011.11.11. 12:22:18

@Fatal Error! System Halted!: """Valahol említették, ami nem tűnik teljesen eszement teóriának, hogy "néhány" BF fan húzta le a értékelést."""

Koszonjuk, Mr Obvious!

ügyfélszolgálatos 2011.11.11. 12:24:47

@Hispan07: Olvastam valahol hogy a HL 3-nak egyre kevesebb az esélye bármilyen formátumban is... :S

moli 2011.11.11. 12:31:50

@ügyfélszolgálatos: de meg a grafika se jo. es nalam egy jatekertekeleshez hozzatartozik az installalastol kezdve minden. akkor most a jatekidobe beletartozik a google-zas, a forumok olvasasa, config file-ok szerkesztese, kiprobalas, ujrainditas, uj driver keresese, ujrainditas, ... ? mert akkor boven 15+ ora, mig vegigjatszod a Rage-t.

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2011.11.11. 12:34:16

jobban belemenve mw3 szinglijebe :

bf3 szingli hardban : vert pisalsz es gyakran emlegeted a keszitok anyukajat.. nem vegtelen mennyisegu ellenfel jon, ha jol irtasz elfogynak 2 loves (rossz esetben 1) es veged, igazi vesszofutas egy negativum van : neha cutscene utan default fegyot talalsz magadnal nem azt amit felvettel a foldrol nagy pozitivum hogy semi automatic es automatic kozott tuds zvaltani mint a valosagban, hulyet kapok amikor egy AK -val csak sorozatokat lehet loni (mint mw sorozatban) a sztori atlagos inkabb dokumentalista

mw3 szingli hardban : IZE IZE IZE ez olyan nehez mint a bf3 szingli easyben +vegtelen ellenfelek +ai joszerivel nemis letezik megvarjak hogy cselekedj, haladj a sztori alapjan vegtelen mennyisegu ellenfel ozonlik amig elore nem mozdulsz a sztori alapjan igazan kemenyen erzodik a scripteles. A sztori heroikus es te vagy az isten

meg ami jatekmechanika mw3ban az ugras /tereptargy atugrasa megegyezik a regi doomos ugrassal olyan sulytalan ezzel ellentetben bf3 -nal erzed hogy atvetodsz lendul a labad sokkal realisabb

meg valami bf3-ban a repulos resz felvezetese , lefolytatasa olyan volt hogy a levego bennakadt a mellkasomban, allamat keresgeltem ezt az erzest sehol nem talaltam a mw3 szingleben regen poen volt az AC130-as resz codban de manapsag mar keves ... inkabb csak rutin mint feeling

Fatal Error! System Halted! 2011.11.11. 13:23:04

@moli: lehet neked obvious, de néhány faszarcúnak nem.

ügyfélszolgálatos 2011.11.11. 13:23:44

@moli: Jó ebben igazad van. Az is óriási baki hogy ekkora buggal adták ki. Nekem sikerült megberhelnem, hogy ne jelentkezzen a grafikai hiba, de az egyik kollégám pont azért nem játszik vele, mert neki egyszerűen nem lehet kijavítani.
Akkor úgy fogalmazok hogy jó lehetett volna.

The_Freak 2011.11.12. 07:17:50

Előre is elnézést kérek, enyhén ittas állapotban buliból érkezve írom meg a kis kommentemet. Egy kis háttérinfo : 1996 óta játszom számítógépes játékokkal, akkor 9 éves voltam, olyan szerencsésnek mondhatom magam, hogy édesapám arcade (játéktermi) játékok kereskedelmével és üzemeltetésével foglalkozott akkoriban. Az egész gyermekkorom játékkal telt el, olyan szinten, hogy fel sem értem a joy-t a gépeken, sámlira kellet állnom, hogy játszani tudjak, így visszagondolva olyan 2-3 évesen kezdtem a pályafutásom. Faterom foglalkozásból kifolyólag mindenféle "interaktív" játékkal foglalkozott, flipper, csocsó, arcade gépek, aztán konzolok etc... Gyanítom, hogy kis országunkban valószínűleg az elsők között lehettem aki pl. a szürke PSX-en játszott, japánból küldték a NAMCO munkatársai ajándékba egy zsírosabb megrendelés mellé, egy polaroid fotóval amin az irodában bohóckodtak és a jóemberek mellékeltek egy full japán nyelvű Demo CD-ét, pár játékkal (kíváncsi vagyok, hogy hányan tanultatok Japánul óvódás korotokban). Soha nem foglalkoztam komolyan játékok értékelésével, vagy bármi hasonlóval, de úgy érzem, hogy pusztán tapasztalatból meg tudom állapítani egy játékról, hogy jó, vagy rossz. Sőt, akkor is tudom mondani egy játékra, hogy jó, ha az nekem konkrétan nem tetszik. Tudok objektíven ítélni. Fater erre épített is, rendelt egy játékot, és ha tetszett nekem akkor rendelt többet és bepakolta a játékterembe, 10-ből legalább 9-szer beletrafáltam, szerették az emberek (főleg gyerekek) a játékokat ami nekem tetszett. Ebbe nyilván sokan bele fognak vagy bele tudnak kötni, de ismétlem, soha nem "megélhetés" szerűen űztem a játék tesztelést. Azóta eltelt jópár év, felnőttem, elszakadtam otthonról de a játékok még most is szerves részét képezik az életemnek. Az elmúlt fél évben aktív konzolos voltam (X-BoX, minden játék eredetiben, preorderrel, stb) de az őszi játékdömpingre, meg konkrétan az SWTOR-ra készülve beszereztem egy desktop replacement laptopot. Sandy bridge i7, 8giga ram, gtx560-as kártya, tehát eldöcögnek azért rajta a legújabb játékok is. Igazából a lényeg most jön, köszönöm neked ha elolvastad az egész WoT-ot eddig, mert most válaszolnék a feltett kérdésekre, letorrenteztem a BF3-at és az MW3-at is, (Sőt a Skyrimet is). A BF3-at meg fogom venni a napokban mert a picit "amatőr" single player mellé megint megcsináltak a DICE-os srácok egy olyan multiplayert amit nem lehet letenni, ha egy picit megtanulsz játszani vele és kihangsúlyoznám, hogy nem vagyok egy FPS fan. Gyönyörű grafika, rengeteg taktikai lehetőség (nyilván puggal nem), járműhasználat, egy jó fülessel iszonyatos hanghatások, fizika, (a lövedékeknek van utazási idejük, emellé a töltényt lehúzza a gravitáció és még sorolhatnám az összes többit) kétszóval "háború-szimulátor". Tényleg elhiszed, hogy ottvagy, audiovizuális gyönyör. A BF3 egy jó játék multiplayerben! KÉSZ, ezzel nem tudsz vitatkozni. Lehet, hogy nem szereted, de ez egy igenis JÓ játék, sőt! A BF3 után kipróbáltam az MW3-at is, (most jön be az előző WoT, nem vagyok elfogult egyik irányban sem). Az MW3 is egy jó játék, single playerben nagyon jó, JOBB mint a BF3. Lényegtelen, hogy mennyire scriptelt vagy hatásvadász, igenis JÓ játszani vele single playerben olyannyira jó mint egy régi Stallone vagy Van-Damme film. Azóta már van jobb, de akkor rohadtul élvezted és ami jó volt, nem lesz rossz csak mert eltelik egy kis idő. A CoD egy hatalmas rókabőr, de olyan körítéssel, hogy el tudod fogadni. Nem csúnya a játék, hiába közel sem olyan szép mint a BF3. És ami a legfontosabb, hogy játszatja magát, hallottam valahol az "interaktív akciófilm" kifejezést rá. Ami rendkívül találó. Mindkét játék elég nagy történelemmel és igencsak profi fejlesztőgárdával rendelkezik (hagyjuk ki az IW-ből való kiválásokat, nyilván nem amatőrökkel gurít az ActiBlizz ezek után sem). A TL:DR verzió avagy konklúzió most következik : Kaptunk két rendkívül jó FPS-t idén ősszel, a CoD-ot jó végigjátszani singleben, a BF3 viszont domborít multiban. Nyilván a leírtakból fakadóan teljesen más a két játék, a CoD multija sem "szar" viszont véleményem szerint a BF3 szintjét meg sem közelíti. És számomra a fontosabb szempont egy játék megítélésénél a szavatosság, amiben a BF3 nyert, aztán majd megnézzük az eladásokat, meg mondjuk fél év múlva a lejátszott multiplayer matchek számát és kiderülhet, hogy mekkora hülyeséget írtam, de ettől függetlenül lehet rátenném valamelyik végtagomat, hogy a BF3 fog nyerni hosszútávon.

(Helyesírási hibákért sorry, félig bebaszva sikerült ezt a kisebb cikknek is elmenő hozzászólást is ideszerkesztenem.) Minden jót.

andthensome 2011.11.13. 23:23:21

Hahó!
Torrentes verzió (60 ojrót nem ér meg már szinte semmilyen játék sem...)
Multiplayer részét ismerősnél láttam, akkor talán egy órát játszottam vele. Kicsit többet vártam, eléggé hajazott az MW2-re, bár tény, h a "vásárlósdi" jobban el lett találva. Multiplayerben hozta a szintet (és ugye ez számít manapság elsőként, mint tudjuk).
A single-rész viszont egy zsák nemmondom mi: egyszerű, tökéletesen lineáris pályák, szinte semmi kihívás. Végig is lőttem pár óra alatt. Kedvenc példám arra, h mennyire "segít" a program és mennyire 0 a kihívás: telefonálás közben elfelejtettem ESC-et nyomni, tehát "pörgött" tovább a történés. egyszer csak látom, h kb. 2 méterre megáll előttem egy ellenséges csóka, céloz (2-3 mp) majd egy kisebbfajta kéziágyúval elkezd rám lőni... vagy 15-20 mp-n keresztül, mire NAGY NEHEZEN végre meghaltam. Ennyit erről. Hozzátenném, a legnehezebb előtti fokozaton játszottam.
ajánlom megnézésre pár bejegyzéssel régebbi, "Ha a Quake 1 ma készülne el" című szösszenetet és videót (kínosan így éreztem magam).
10/5 (5 a sztori egy-két látványos részére, pl. az első epizód nagyon ötletes lett, viszont az AC130-ból lövöldözős részt már láttuk valahol máshol, ugye...)

attila7575 2011.11.16. 19:52:41

Megjelenés napján megvettem (PS3).

Egyértelmű csalódás.

Grafika alig változott, de ez a legkevesebb. A sztorira nem volt idejük, hát benyomták a "create new story wizard"-ot. Az MW2 folytatása a sztori, pffff... Az egynek nem volt rossz, de hogy ott folytatni ahol abbahagyták, ebben az esetben a fantázia hiánya.

Singleplayer. Veszélyes, mert bealszol rajta. Van egy-két poénos ötlet (motoros gumicsónakkal behajtani a Chinook-ba), de repetitív, unalmas, de nagyon!

Multiplayer. Számomra csak ez számít. Az MW2-vel játszottam egy évet online, aztán a Black Ops-szal szintén egy évet. Ezzel nem fogok. Unalmas, fegyverek és perkek 80%-ban az MW2-ből importálva (create new multiplayer wizard, import-import-import done finish). A Black Ops-hoz képest harmatgyenge a multi, mind a játékmenet, de ami még rosszabb, a pályák is. Bár nem annyira, mint az MW2-ben (egy-egy respawnnál néha az ember elunta magát, mire újra odakerült, hogy ellenfelet látott). Itt csak kicsit van ez, de megvan, Black Ops-nál nem volt. Azt hiszem első prestige szintig elviszem a multit, de aztán visszakerül a gépbe a black ops lemez és marad is jövő év végéig, amikor talán amannak a készítői kihoznak egy új Black Ops részt.

Megmondom őszintén, az MW3 az MW2-höz még küldetéslemeznek is kevés. Egy 10 usd-s kiegészítőnek nevezném, de ebben az esetben az árat nagyon max-ban lőttem be.

Az én metacriticem:
Single player: 2.8/10
Multiplayer: 3.5/10

taleskenis 2011.11.17. 00:50:00

Ha valaki kíváncsi Kotick milyen néven nyomul a neten (találó):

www.metacritic.com/user/idletask

@The_Freak:

"úgy érzem, hogy pusztán tapasztalatból meg tudom állapítani egy játékról, hogy jó, vagy rossz"

Ezzel mindenki így van. :D
süti beállítások módosítása