HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Minden héten háború

2011.07.13. 08:00 Tyl3r

Mielőtt ősszel fejest ugranánk a virtuális öldöklésbe, addig az Electronic Arts és az Activision is megvívja a maga háborúját, méghozzá a marketing-fronton. A két mogul ugyanis több százmillió dollárt megmozgató reklámkampányt tervez a sikervárományos FPS játékainak, a Battlefield 3-nak és a Call of Duty: Modern Warfare 3-nak. Azon most ne kezdjünk el spekulálni, hogy hány lélegeztetőgépre vagy hány AAA játék fejlesztésére futná ilyen büdzséből, és ilyen alapon miért nem küldenek inkább ajándékba egy-egy példányt a potenciális vásárlóknak, ha úgyis ennyire tele vannak. Egyszerűen csak vegyük tudomásul, hogy hatalmas összegről beszélünk, amit csak a legnagyobb cégek engedhetnek meg maguknak.

És akkor most képzeljük el az Activision-vezérigazgató Bobby Kotick arcát, ami az RGB színskála minden árnyalatát magára ölti, szembesülve azzal, hogy a www.modernwarfare3.com címet bepötyögve egy olyan oldal tárul a szeme elé, amit a háta közepére sem kíván. Sajnos a körömpiszoknyi együttérzésünk is szertefoszlik, amikor belegondolunk, mennyire mókás, hogy egy párezer forintos domain-bejegyzéssel is homokot lehet szórni a marketing-gépezet fogaskerekei közé. Még akkor is, ha valószínűleg egy renegát partizánakciójáról van szó, és nem az EA-t terheli a felelősség a történtekért.

A legtöbb kiadónak szokása, hogy még idejekorán lefoglalja a népszerű játéksorozataihoz kapcsolódó webcímeket. Az online magazinok hírszerkesztőinek ez pompás alapot biztosít a spekulációhoz, pedig többnyire csak arról van szó, hogy ezek a címek az adott széria jogtulajdonosánál vannak a legjobb helyen, és ezt maguk a kiadók is tudják. Valószínűleg most már az Activision is megtanulta a leckét - vagy ha nem, még mindig vehetnek órákat a grandmaster Tim Langdelltől

10 komment

Címkék: marketing ea activision battlefield callofduty

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr383060657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smokey2k 2011.07.13. 08:43:52

ha jól emlékszem az id soft-os quakezero-nal is ugyanez volt ahol a "tisztelt úriember" még meg is jegyezte hogy olcsó pénzért bármikor eladja nekik a domain-t, amire az id válasza az volt hogy hát ha már ilyen ügyes volt akkor legyen az övé de ők inkább akkor kiadják a játékot quakelive névvel :)

Lámadmirális 2011.07.13. 09:05:41

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
Úgy tudom ez már volt ezen az oldalon, ha itt nem, akkor FS!-en :b
Azért ez egy kicsit tajparasztság xd Kíváncsi vagyok mi lesz ebből:b

bullseye 2011.07.13. 12:40:20

Nálam már nem jön be az oldal. "The rich and powerfull take what they want..."

Neretil 2011.07.13. 13:10:37

Nem kell hogy megegye az ideg Kotickot, egy nagyobb összegért biztos lemond róla örömmel a jelenlegi tulajdonos.

Hírnek se egy nagy durranás, megy ez a biznisz amióta lehet domain neveket regisztrálni. Ha jól tévedek a rekordot (legnagyobb kifizetett összeg) a www.coca-cola.com tartja.

Laciii 2011.07.13. 18:00:32

@idiesel:
Ez így jogilag rendben van?

idiesel 2011.07.13. 20:03:51

@Laciii: Tényeket mondtam. Hogy jön ide a jog? :)

Laciii 2011.07.14. 09:36:35

@idiesel:
Ugye a cikk szerint nem az övék, és akkor átirányítani se illene szerintem.
Azt gondoltam, hogy megcsinálják saját szerveren aztán átirányítják oda ha megvették, gondolom megvették mire néztük, különben nem értem.
süti beállítások módosítása