HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Zumba-lázban a britek

2011.07.11. 10:56 miguel_

Általában nem sok értelmét látom a játékeladási toplistáknak, de vannak olyan adatok, amire felkapom a fejem. Már a múlt héten is meg akartam írni, hogy a briteknek a maradék eszük is elment, de megbízható népek azok, így most, hét nappal később sem késtünk le semmit: az Egyesült Királyság slágerlistáját ugyanis egy hónapja a Zumba Fitness nevű izé vezeti.

Mindent megmagyarázna persze, ha a csajokat is adnák a doboz mellé a boltban, de nem, és nem elsősorban azért, mert a törvény a szigetországban is bünteti a prostitúciót, hanem mert az angol lányok nem olyanok, mint a videóban, hanem mint Churchill (a tank és / vagy a politikus, tök mindegy). Ettől függetlenül érdemes kicsit elgondolkozni azon, miért is megy jobban ez az ugribugri hülyeség, mint mondjuk a FEAR vagy a DIRT harmadik része.

 

Az első tippem az lenne, hogy azok, akik megvették a Wii-t, a Move-ot vagy a Kinectet, kicsit csalódottak lehetnek, ha végignézik, milyen játékok is jelentek meg az elmúlt fél évben a drága pénzért megvásárolt ketyerékre - nos, semmilyenek, így egy ilyen jól összerakott, zenés-táncos fogyókúra nyilván megtalálja az utat a bevásárlókosarakba még akkor is, ha korábban a fejlesztők nem ezt az irányt ígérték, hanem hogy beszélgetünk meg horgászunk majd a virtuális haverral.

A második tipp a kazuár hatalma - pillanatnyilag kevés olyan játék van, ami ennyire széles réteget szólít meg, mint a Zumba Fitness. Nem kell nagyon messze mennem: itthon csak azért nincs még, mert Kinect vagy Move sincs, és nem árultam el a feleségemnek, hogy Wii-re is létezik, pedig de. 11 ezer forintért megkapod bármelyik sarki játékboltban, és ezzel az árral nagyjából egy szintre is kerültünk a zumba-órák díjával, ráadásul otthon senki nem nézi, ahogy izzadsz, nem kell idegesítő edzőtársakkal együtt csinálni, és ha nem is látványosabb a fogyás, a játékból a pontok, achievementek, meg a többi bigyó képében még mindig sokkal több pozitív visszajelzés jön, mint az óraadó zumbaharcostól.

20 komment

Címkék: egyesült királyság eladások

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr473056891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Void 2011.07.11. 11:12:55

ebben semmi meglepő nincs, főleg a briteknél sokkal több a kövér és (jó esetben) fogyni akaró nő, mint elvetemült gémer.

markusbird 2011.07.11. 11:50:37

azért nem meglepő, mert a zumba mostanában az egyik legtrendibb fitness formula. tehát minden p*csa aki mondjuk tudja, hogy mi az a leggings vagy spray-tan, az vágja a zumbát is.

amúgy jó a zumba. félig kardio, félig izomerősítő, alakformáló. nem unalmas, a mozdulatokon mindíg van mit fejleszteni, hogy latinosabban menjen. le lehet torrentezni pár edzést.

The Void 2011.07.11. 12:14:10

mondjuk azért kíváncsi lennék a zumbaoktatók véleményére is ezzel kapcsolatban, elvégre az ő kenyerükből hasít ki egy szeletet ez a cucc.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2011.07.11. 13:51:58

Most akkor ki a célcsoport?
Feltételezésem szerint nők. Akkor miért csillogó bőrű tuti csajokat mutogatnak, alig ruhában?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.11. 13:53:54

Ha a japánoknak is ez jön be... Miért gondolnánk, hogy az angolok jobban? ;) Talán itt a "fitness" az a hívószó, amivel megturbózták a táncolós programokat.

De minek az az öv? Tudja valaki?

moli 2011.07.11. 14:53:31

"""Az első tippem az lenne, hogy azok, akik megvették a Wii-t [...] kicsit csalódottak lehetnek, ha végignézik, milyen játékok is jelentek meg az elmúlt fél évben [...] - nos, semmilyenek"""

igaz, hogy keves, de februar25: kirby's epic yarn

csak_csendben 2011.07.11. 14:57:37

Egyszer "ugra-bugrálj" 30 percet ezzel vagy hasonló fitnessel, garantáltan nem fogod degradálni többet.

Az ok, hogy miért veszik, azt leírtad az utolsó bekezdésben. Amennyi hely van a nappaliban (vagy kinek hol), annyi elég, kell egy tv+konzol és már tudsz otthon mozogni, és van egy "személyi" edződ, avagy maga a gép, ami megmondja jól csinálod-e. Nem kell időpontra menned, egyszer megveszed meglesz, nincs tovább havi bérlet, nincsen nézőközönség (nincs frusztráció), nem kell ide-oda utazni.

@TrueY:

PS3 motion controller.

Laciii 2011.07.11. 15:42:37

@Bajnok:
Gyantát is mindig jócsajokkal reklámozzák, hogy úgy érezzék ha megveszik akkor közéjük fognak tartozni.

kaqxar 2011.07.11. 15:54:44

@Laciii:
jaja.

nekem erről az jutott eszembe, hogy ilyen laza mozdulatokat tudsz megtanulni tükör előtt, csak magadnak bénázva, hogyha már jól megy, akkor a sarki diszkóba' is menjen a bugi.

miguel_ 2011.07.11. 16:02:44

@moli: óóó, az nagy kedvenc azóta is. :)

@csak_csendben: Nem a zumbát magát degradáltam, csak Zumba Fitnesst, mint játékot nem tartom sokra. Ettől függetlenül tény, hogy fél óra alatt bármilyen ... Fitness kikészítene.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.11. 16:02:55

@csak_csendben: Felveszem és akkor látni fog a PS3?

dzzzzz 2011.07.11. 16:31:39

@csak_csendben: nem akarok ezzel semmit szidni, de ha folyamatosan diót dobálsz egyesével egy kosárba 30 percen keresztül, az is nagyon lefárasztja az embert. Ha erre gondolsz.

TickTickBoom 2011.07.11. 18:23:56

Hobbiból spinningedzőként dolgozom egy edzőteremben, többször is van előttem/utánam Zumba, egyszer miért ne?-alapon kipróbáltam (kicsit furán néztem ki 15 nő között, de megszoktam spinningen :D). Kb. 0 sportértéke van, illetve biztosan semmivel sem több, mint egy óra ugrabugrálásnak valami pajtadiszkóban, az meg az én egyéni nyűgöm, hogy a "forró latin ritmusokat" kb. 10 percig bírom elviselni sugárhányással pimpelt hajtépés nélkül. Akit érdekel, van egy remek poszt a modorosblogon a modoros hastáncra járókról, kb. az utolsó betűig illik a zumbásokra. :D Aki komoly eredményt szeretne ilyen táncikálósabb jellegű edzéssel, annak ajánlanám a Kangoot, azt viszont minden további nélkül, kőkemény, elhanyagolt izmokat is megmozgat, fárasztó, de szórakoztató (de persze a közelébe sem ér a spinningnek :) ).

Ez mind nem tartozott a poszthoz ill. a játékhoz, de szerintem aki zumbázni jár, az pont a közösségi szellemre és a többi izzadó nő látványára vágyik, meg arra, hogy az edző maca meséljen egy kicsit a kedvenc mesteredzőjéről (jellemzően Fernando vagy Alejandro :)), akivel együtt ebédelt, és bár nagyon helyes, de csak barátok. :D Ezt a ketyere nyilván nem tudja visszaadni, a sportértékét pedig nem érdemes (mivel nincs), ezért aztán az egész egy melléfogás (ha jól hoz a pénztáraknál, akkor jövedelmező melléfogás :D), inkább vegyenek Dance Centralt vagy azt a Jacko-s játékot, több diszkókunsztot lehet nyúlni belőlük. :)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2011.07.12. 08:34:34

@TickTickBoom: Dehát PONTOSAN ez az oka. Nem fárasztó, nem kínoz meg, de a delikvens elmondhatja, hogy ő igazán megtesz mindent az alakjáért. Egy fokkal értelmesebbek használják, mint a teleshoppos rettenet rezgő övekre, meg kend be magad ezzel és lefogysz-szarságokra gerjedő emberek, de igazából még mindig nem szeretnének mozogni, meg elfáradni.

TickTickBoom 2011.07.12. 09:08:46

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Igazad lehet, csak olyan furcsa, hogy ha már rááldozol idődből-pénzedből, akkor nem egy hatékony edzésmódszert választasz. Bár tény, óriási hype-ja van, aki meg bukik erre a Ricky Martin és Schobert Norbi elcseszett zabigyereke-hangulatra, annak szórakoztató is (kb. mint a többieknek a Dance Central :) ), és ha ez nem egy videojátékos blog lenne, mostanra valszeg lesújtott volna rám vagy 15 önjelölt zumba-inkvizítor. Nem mondom, akit szórakoztat, csinálja, csak aztán ne lepődjön meg, ha eredményként fél év után is csak kevésbé durva lihegést tud felmutatni két emelet megmászásától.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2011.07.12. 12:30:04

@Laciii: Nem a jócsajokon van a hangsúly. Nézd meg a szpotnak csak azt a részeit, ahol a csajok vannak, és vonatkoztasd el a terméktől, máris egy kicsit fura lesz.

jtrencsenyi 2011.07.12. 15:35:30

Játékfejlesztéssel keresem a kenyerem 1999 óta. Hobbi szinten éppen most készülök a következő maratonomra és a szabadidőm hátralévő részében gyakran megfordulok salsa bulikban, mivel úgy hat éve próbálom táncolni a latin táncokat. Tehát mindegyikhez van némi közöm. Ennek ellenére a játékról az a véleményem, hogy remek módszerrel próbálja meg lenyúlni a maga szeletét világszerte tomboló Zumba láz tortából. A Zumbáról meg szintén hasonló a véleményem. Aki táncolni akar, az menjen táncolni, aki meg mozogni az sportoljon. Mostanában itthon is egyre több salsa tanárt hívnak ZumbaPetinek, meg ZumaJolinak. Röhej. Érzik a pénzszagot és van az a pénz, amitől még az apáca is k*rvának áll. ;)

Bele Mártom 2011.07.13. 19:52:27

már elnézést a szóhasználatért, de a reklámban szereplő az ázsiai csajt addig kúrnám, amíg mozog

anarch 2011.07.14. 14:14:34

@The Void: Az a zumba oktató akit felkértek hogy táncolja fel a feladatokat, az nyilván pozitívan értékeli :)

Kevin Levrone 2011.07.18. 22:06:12

"még mindig sokkal több pozitív visszajelzés jön, mint az óraadó zumbaharcostól."

jah, és annyival kevesebb eredmény. az achievementeket majd mutogathatja a strandon, nem?

nem járok zumbára (ffi ember nem oda való), de azért ez gonosz volt.
süti beállítások módosítása