HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Gabe és Tycho a TIME 100-ban

2010.05.01. 11:29 hancu

Oké, magyarázzuk meg a címet.

Mi az a TIME 100? A Time neve talál mindenkinek ismerősen cseng, amerikai hírmagazin, méghozzá a világ egyik legpatinásabbja, és a leginkább mértékadók közül való. Ha valakiről ír a Time, az a legbiztosabb jele annak, hogy ő tényleg valaki. Ha címlapra kerül, az maga a halhatatlanság. Na, ez az újság minden évben összeszedi a világ 100 legbefolyásosabb emberét, abban az értelemben, hogy a közízlésre, a népek világszemléletére, gondolkodására ki van a legnagyobb hatással. Na erre a listára került fel most Gabe és Tycho. Olyan nevek közé, mint Barack Obama, Steve Jobs és James Cameron.

Ki az a Gabe és Tycho? A becsületes nevük Jerry Holkind és Mike Krahulik, ők a Penny Arcade webcomics készítői: Jerryé a szöveg, Mike rajzol. A PA két srácról (a Jerry és Mike alteregói) és a videojátékokról szól, és már 12 éve fut, hegyomlásszerű sikerrel (epizódonként úgy 3,5 millió olvasó). A srácok szórakozásból kezdték, de 2000 óta főállásban csinálják, és azóta építettek rá egy jótékonysági szervezetet (a Childs Playen keresztül hatmillió dollár értékű játék és könyv jutott el eddig gyerekkórházakba a világ minden táján) meg egy éves játékkiállítást is.

Mindezt egy videojátékokról szóló képregénnyel. Elhiszi még valaki, hogy Stöki csak úgy l'art pour l'art kezdte el az IDDQD-képregényeket...?

4 komment

Címkék: halhatatlanság pennyarcade

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr631966219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serathis 2010.05.01. 12:00:30

Nekem valahogy a Penny Arcade nem jött be. Az Order of the Stick meg a Goblins igen. (Meg a Sexy Losers is de az más kategória)

Kaleb 2010.05.01. 12:28:15

OFF:"A Time neve talál mindenkinek ismerősen"
Lemaradt egy "n" betű a talánról.

On: Grat nekik, kicsit Trey Parker/Matt Stone sikertörténet gyanús :)

moli 2010.05.01. 17:43:15

@Felsmukk: nekem se jott be soha, es mai napig nem ertem, hogy miert ekkora a sikere

thinkEdem 2010.05.01. 19:41:16

@moli: Nekem például bejön, még ha nem is minden egyes rész, de 10-ből legalább 7-8. A sikere pedig bizonyára azért nagy, mert több embernek jön be, mint amennyinek nem, másrészt rendesen oda mernek szólni bárkinek (tudom, hogy ezzel nincsenek egyedül), és nem mellesleg a képregényen kívül sokminden mást is letesznek az asztalra (pl. PAX, On The Rain-Slick Precipice of Darkness, stb), ami visszahat a népszerűségre.
süti beállítások módosítása