HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2024/04: Golden Axe sorozat, régi online játékok feltámasztása

2024.05.14. 13:19 Stöki

Két hétig Magyarországon voltam és ez eléggé felborította a szokásos adásmenetet (ha ez vigasztal bárkit: felvettünk 7 KK és 3 CP adást, ráadásul ezekből 1-1 élő adás volt). Így fordulhatott elő, hogy szuperkésőn tolom ki az ehavi Now-t (meg úgy, hogy rekordhosszúságú lett). Már rég arról kellene beszélnünk, mi volt a Helldivers 2 körül meg hogy a Microsoft milyen aratást csinált a stúdiói között, de ezúttan úgy jött ki, hogy még a hírek is retrók. Elnézést, legközelebb nem lesz ilyen. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2404.png

Áprilisban amúgy erősebb nagy téma nem volt, de sok érdekes kisebb igen. Például beszéltünk arról, hogy az Embraccer hogyan alakul át, hogy az online jelenlétet igénylő játékok megőrzésének milyen útjai lehetnek, hogy tetszett nekünk a Fallout sorozat, és persze a Golden Axe animációs szériát is megszakértettük. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Legközelebb még a héten belül jövünk egy gyors Minivel, aztán napokon belül vendéges adással. Továbbra is válasszatok bennünket, és visszajelzések, észrevételek jöhetnek bátran (iTunes-ra is, mert akkor jobban észrevesz minket a drága), és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint Now adások a tizedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

 


A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20240309.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, kopeszku, Zsiga Bálint, Zsül, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Bera Nándor, Paller, Duchon Jenő, Kecskés János, Tzupi, Laborpati, Adam007, PeterB, Nagy Ákos, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, Dreska Szilárd, Csicó, Oberling Gergő, Demeter Zsolt, Döme, Fattykány, Sh4mir83, Bohner Gergő, cubeshadow, Chew Tarcsa, Balfars, Morq, Kor Phaeron, Zoli, ACsudálatosPaukembör, Karasz Edit, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Nagy Tamás, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera, VinczeI, GSimon, casualplayfair, Polben, Nagy Krisztián, Tamás, Prospect, Rules, Pusztai László, Ripburger, Kester, Szabó Ferenc.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

9 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr3618404203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desperado 2024.05.16. 06:02:13

Grath perselypenzes javaslatat be kene venni az elkoszono "szentistvaniintelmek" koze:)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2024.05.16. 06:42:45

az almás emulátor sztori ryley kis győzelme az apple fölött. üröm az örömben, hogy emea-ban appstore-ból letöltésenként egy dodót kellene neki fizetni az apple-nek, így itt nem elérhető a delta, csak ha amer zónára állítod át a lokációdat.
no meg az, hogy ios nem egyenlő ipad ios.

anaqer 2024.05.16. 20:58:35

én annyira szívesen meghallgattam volna, hogy saccperkábé mi a véleményetek arról a szomorúszemú kicsapódós sorozatról, de baszki hogy ezért három órán belül össze-vissza tekergessek... hard nope.

timestamps, édes barátaim, timestamps!

anaqer 2024.05.16. 21:01:34

2:04:17 egyébként, mert persze csak a pofám nagy és nyilván kibányásztam nektek.

anaqer 2024.05.16. 21:15:01

valamint érdekes azt látni, hogy hunblin (gondolom ti azt nem annyira pörgetitek) mekkorát megy a gúl - goggins ezzel simán bekúrta a zizibutik kirakatát.

Zolexx 2024.05.17. 05:41:06

@anaqer: Csatlakozom, mert azon sajnos már túl vagyok, hogy 3 órányi tartalmat akármilyen időablakomba be tudjak szorítani. Végül is este neki tudnék feküdni a meghallgatásnak, de az nálam garantált bealvást jelent.

Lóval ne 2024.05.17. 12:15:05

Paradox DLC-k esetén kb. az alapértékelés, hogy lehúzzák a rajongók. Az elmúlt évek CK3/EU4/HoI4/Vic3/Stellaris DLC-k túlnyomó többsége negatív értékelést kapott. Ezekben a negatív értékelésekben az is benne van, hogy nagyon magasra rakják a lécet és hát ezért mindenki nagyon keveset szeretne fizetni. Tipikusan abba a kelepcébe estek, hogy a játékosok simán beleraknak több száz órákat egy-egy mentésbe, de az előfizetés meg teljes árú vásárlások sem nagyon mennek. Pedig amúgy ha a dev diarykat nézegeti valaki akkor iszonyatos profizmus és rendszerszemlélet van a fejlesztésben. Csak hát az ígérgetések meg a játék közben nem annyira izgalmas mechanikák visszaütnek.

Lóval ne 2024.05.18. 11:59:40

Ui.: Az időbélyegeket én is támogatom, ha valaki át akar ugorni blokkokat. A filmes híreket pl. sokszor csak érdekességként hallgatom, mert tipikusan nem a nekem kedves franchiseokból készül megfilmesített változat. De ha már ez felmerült akkor feldobnám a témát: nem akarjátok esetleg feldolgozni, hogy ment el a videojáték piac a filmes mellett? Tudom, hogy a 2010-es évek közepén ez gyakorta felmerült, de azóta már történelem.

Bodri Takonyweaver 2024.05.20. 12:18:26

A (elfelejtettem a nevèt) padlizsàn faszit, ha jòl tudom 2-3x költöztették(mert rajongòk rátalàltak) és az utolsó előtti az dèl korea volt, ahol kapott egy korea-japán szotàrat, hogy ügyködhessen, és végül a stúdió
süti beállítások módosítása