HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Tetris-mozi készül 80 millió dollárból, megőrült a világ

2016.05.17. 22:06 Stöki

Épp tegnapelőtt szörnyülködtem azon, hogy film készülhet a Missile Commandból és a Centipede-ből, erre nem bejelentenek egy Tetris-filmet is? Illetve már korábban bejelentették, most sok részlet derült ki róla. Keleti-nyugati koprodukció, a nyugati kapcsolat egy hollywoodi nagykutya, Larry Kasanoff (elég nagy név a szakmában, például a True Lies egyik producere volt, de videojáték-filmes tapasztalata is van a Mortal Kombattal), a keleti pedig egy Bruno Wu nevű kínai pénzember és a Seven Star Works nevű stúdió. A filmet Kínában fogják forgatni kínai és nyugati színészekkel, a tervezett költségvetés 80 millió, ami már eléggé szuperprodukció-kategória. Sci-fi thrillernek szánják a filmet, és ha jól teljesít az első rész, rögtön trilógiává dagasztják.

Ez mind szép, de mi a bánatot lehet filmre vinni a Tetrisen? Absztrakt játék az egész, geometriai idomok potyognak lefelé, amíg a játékos el nem kúrja - hogy jön ki ebből egy sci-fi thrillertrilógia? Ha a Tetrisszel kapcsolatban valamiből filmet kellene csinálni, az a megszületése és a szerzői jogok körüli harc, amit az alkotó, Alekszej Pazsitnov eléggé elvesztett (és ugye ebben a filmben valakinek el kellene játszania a magyar Stein Róbertet is). Na, az tök érdekes lenne. De egy sci-fi trilógia?

Sajnos úgy tűnik, hogy a "szerezzünk valami videojátékos brandet, aztán valami szart összekalapálunk hozzá" recept egy új trend lesz a filmiparban, és ez a Pixelnek köszönhető, illetve azoknak, akik jegyet vettek rá (hozzák ki az ellenőrzőjüket, és szeretnék beszélni a szüleikkel). Mert a film üzletileg tök sikeres volt: a Boxoffice Mojo szerint 88 milla volt a büdzséje (tehát kb. annyi, amennyi a Tetris-filmnek lesz), ezt majdnem be is hozta Amerikában (78 milla), Amerikán kívül pedig 165 milliót kaszált. Összesen tehát 243 milliónál tart a film bevétele. Persze, hogy megpróbálkoznak valami hasonlóval.

Egyébként Tetris-filmek kamutrailereivel évek óta poénkodnak a YouTube-on (mert kb. ennyit lehet kihozni belőle), ez például egy négyéves darab:

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr378726498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila 2016.05.17. 22:47:22

Akár még lehet olyan jó is, mint a Super Mario Brothers.

thinkEdem 2016.05.17. 23:21:07

Tetris es "film" talalkozasarol nekem csak egyetlen jo tapasztalatom van eddig; "Complete History Of The Soviet Union, Arranged To The Melody Of Tetris" cimmel:
www.youtube.com/watch?v=hWTFG3J1CP8

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2016.05.18. 06:27:29

a film szkriptje az lesz, amikor a contra fickó (lance) próbál felülkerekedni a tetrominókon, miközben bowser fentről potyogtatja azokat.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2016.05.18. 12:49:02

Forgatókönyv-ötlet: Johnny egy minnesotai kisvárosi család tizenöt éves egykéje, barátai nincsenek, de Johnny hatalmas Tetris-zsonglőr. Sorra nyeri a versenyeket, amíg egy újságíró rá nem jön, hogy Johnny agya kvantumszámítógépként működik, és ezért polinom idő alatt képes bármilyen Tetris-állást kirakni.

Mint köztudott, a Tetris NP-teljes probléma, ezért Johnny tudásával bármilyen titkosítást fel lehet elvileg törni.

A filmben láthatunk majd bénázó NSA-ügynököket, akik megpróbálják elrabolni Johnnyt, egy dilis tudóst, aki a Tetris -> diszkrét logaritmus Karp-redukció kidolgozására tette fel az életét, és a dilis tudós lányát, aki szerelmes lesz Johnnyba.

Próbáltam a valósághoz igazítani a sztorit, bár nyilván akadnak benne meseszerű elemek, pl. amikor egy újságíró magától rájön valamire.

2016.05.18. 13:47:22

Nyilván ha lesz, olyan lesz, mint a Battleship, ami annyiban kötődik, hogy van benne egy ötperces (egyébként egész jópofa) jelenet, ami összeköti a játékkal, a többi meg valami jobb-rosszabb tölteléksztori sok robbanással meg üldözéssel. Hülyeség azon filozofálni, hogy a zuhanó geometriai alakzatokból hogy lehet filmet csinálni, nem abból lesz a film, alibiből lesz pár Tetrishez kapcsolható jelenet, hogy a cím meg a brand eladja a filmet.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2016.06.30. 23:07:42

@Püspök utcai gombaszedő: ezt simán nézném! :)
Vagy kiderül, hogy a Tetris játékokat tesztként kaptàk meg a földlakók, aki a legjobb az mehet a zarg és mezon hajók ellen a galaxis peremére csatázni, a la Utolsó csillagharcos! ;)
süti beállítások módosítása