HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Amiga játékért indult Kickstarter kampány

2015.12.09. 21:56 Stöki

Igen, egy Amiga játékért. Tudtommal először történik ilyesmi; a platform ugye éppen idén harmincéves, ehhez képest köszöni szépen, jól van, és ha a rajongók is úgy akarják, megjelenhet rá egy zsírúj játék, a The Dream of Rowan (nem lehetetlen, 4000 eurónak kellene összejönnie, 462 van meg eddig, de még van 29 nap a kampányból - itt lehet követni az állást).

 

A fejlesztő egy spanyol indie csapat, az Amiten Software, és az Amiga képességeit figyelembe véve, autentikus eszközökkel/szoftverekkel készítik a játékot (igaz, 2 mega RAM kell majd a futtatáshoz). A jelek szerint egész sok kész van a programból, ami amúgy egy átlagos platformjátéknak tűnik, néhány szép grafikai megoldással. Kíváncsi vagyok, össze fog-e jönni - a négyezer euró nem sok egy Kickstarter-projektnek, de az ilyen homebrew régi-új játékokat jellemzően annyira szent őrültek készítik, hogy ingyen bocsátják a köz boldogulására. De a kész anyagokból úgy tűnik nekem, hogy az amitenesek is megszállottak, és van egy olyan sejtésem, hogy ha nem jön össze a kampány, valahogy azért csak befejezik a játékot.

6 komment

Címkék: retro amiga kickstarter

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr258153044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B3L4 2015.12.09. 23:16:37

Orulok, hogy keszul valami, hisz mindig is a szivem csucske az Amiga :)

Egyetlen picit elszomorito resze, hogy mar az elso jatekbol keszult kepernyon az ember arcaba uvolt az AMOS... Mondjuk nem is titkoljak, hogy abban keszult. Ennyi erovel Stöki kene csinalni kickstarteres projectet SEUCK-os gamara nem? :))))

Amiga Mania Magazin 2015.12.10. 03:42:30

Szanalmas. AMOS-ban lehet ennel jobbat is, de arra se adnek 10 eurot. Amiga = ASSEMBLY. Ne szegyenitsuk mar meg a platformot ilyen formedvenyekkel!

jtrencsenyi 2015.12.10. 08:58:24

@Amiga Mania Magazin: ha az AMOS-t valaki kívülről-belülről ismeri, akkor olyan játékot lehet vele csinálni, hogy az életben meg nem mondod, hogy azzal készült. Persze ehhez be kell vetni az összes eszközét, de ahogy látom ők is használják az AMAL-t és a többi hasonló dolgot. Egyébként lehetőség van asm részek, vagy custom copper list beillesztésére is AMOS-ban, ha éppen arra van szükség.

Amiga Mania Magazin 2015.12.13. 10:31:22

@mash/the collective: en tisztaban vagyok vele, hogy lehet jo jatekot csinalni AMOS-ban, bar azert egy full ASS jatek szintjet azzal sem ered el. De el lehet fedni a hianyossagokat stb. Nem az AMOS-nak szolt a mergelodes, hanem az Amiten nevu idiotanak aki Kickstartert indit egy ilyen amator fosnak, egy a platformot meggyalazo szarnak, egy undorito Photoshoppbol konvertalt, igenytelen hanyadeknak. Ennek az elmebetegnek mar nem az elso probalkozasa, de eddig egyik sem keszult el. A vicc, hogy ugyan azt az altala AMOS-ban szult fos motort hasznalja amit mar korabban is. Tehat meg annyi melo sincs ebben a KS kampanyban, hogy nullarol ujrairja ... szanalmas az egesz, nezd meg a videot, ronda, undorito, 50 fps-nek a kozeleben sem jarunk, animaciok par fazisosak, az ugralo fohos mint egy bena feltegla, fantaziatlan, osszevissza, stilusaban eltero grafikak ... SZEGYEN!!!

jtrencsenyi 2015.12.14. 11:38:46

@Amiga Mania Magazin: hát, mondjuk ebben 100%-ig egyetértünk. :)
süti beállítások módosítása