HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Mostanában minden showman a videojátékokon viccelődik

2015.10.05. 17:01 Stöki

Ha már a hétvégi játékcsajposztban előhoztam Conan O'Brient, hadd említsek meg valamit, ami nekem mostanában tűnt fel: a videojátékok egyre gyakrabban jelennek meg témaként az amerikai vicces-beszélgetős showműsorokban. Nyilván azért is, mert nehéz megkerülni őket (a videojáték már rég nem az a rétegszórakozás, ami harminc éve volt), és azért is, mert termékmegjelenítésnek sem utolsó.

Kezdjük akkor Conannal, aki évek óta pörgeti már Clueless Gamer sorozatot, amiben fogalom nélküli júzerként próbál ki videojátékokat. Elég vicces általában, ez például a Minecraft-tesztje:

Aztán ott van Jimmy Fallon, aki elhivatott gémer, és már 2013-ban "játssz anyáddal együtt" kampányt indított (lásd lent), idén pedig kiderült, hogy a videojátékokat Nicole Kidmannél is érdekesebbnek tartotta (nyilván nagy része megbeszélt, de ennek ellenére érdemes megnézni).

Jimmy Kimmel augusztus végén viccelődött az online játékstreammel, amin jól fel is húzta magát több játékportál, mert Kimmel nem volt túl elnéző. Lent az ominózus jelenet, én mondjuk nem érzem olyan tragikusnak, viszont nem elég vicces, talán ha egyszer el bírtam mosolyodni.

Aztán egy hete Stephen Colbert hívta be vendégnek a legnépszerűbb gémert, PewDiePie-t, és teljesen normálisan állt hozzá (itt a teljes műsorrészlet kevésbé jó minőségben). Nem olyan leereszkedően bánt a témával, mint Kimmel, de azért ebből is többet ki lehetett volna hozni. Mindenesetre az már ömagában nagy szó, hogy PewDiePie Colbert vendége volt.

És Colbert nem áll le: legutóbb a No Man's Sky kapott nyolc percet nála, és egészen lenyűgözte a játék. Jobban, mint engem, legalábbis, mert nekem vannak fenntartásaim - de így is nagyon jó volt ezt végignézni.

Ez pedig egy bónusz Colbert: ez a kis beszélgetés vezette fel John Olivert. Hangosan röhögős, és óriási kudos Tom Hanksnek, hogy ezt bevállalta.

7 komment

Címkék: tévé videó stephen colbert jimmy kimmel conan obrien

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr487894162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2015.10.05. 20:25:37

showman helyett lehetne showhost. a magyartalanság kifogást nem fogadom el.

thinkEdem 2015.10.05. 21:34:59

Na jo, de Kimmel egy nagyranott kamasz, Colbert meg nagyobb geek, mint az iddqd olvasok ketharmada. :D

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2015.10.05. 21:47:36

Angliában egy picit előrébb tartunk. :)

www.youtube.com/watch?v=yKIiUsbOO24

Egyébként az ok egyszerű: a humor csak akkor működik, ha a közönségnek minimum egy kritikus hányada érti az utalásokat. Olyasmin nincs értelme poénkodni, amit összesen öt ember ért a teremben, mert abból nem lesz röhögés.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2015.10.06. 09:20:22

@Püspök utcai gombaszedő: dara nagyon felvette az eddie izzard figurát.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2015.10.06. 10:51:39

@manson karcsi: Én inkább azt mondanám, hogy párhuzamos evolúció.

AgaricGameSquared 2015.10.06. 11:12:56

@Püspök utcai gombaszedő: Háááát, tekintve, hogy Eddie egy tízessel idősebb, meg egy tízessel hamarabb is kezdte az ipart, én nem biztos, hogy ezt mondanám.
Szerintem igenis vannak erősen eddiesnek tűnő fordulatok, hangsúlyok és mozdulatok Dara fellépésében (mint nagyon sokakéban még), de nyilván távolról sem epigon - a világszemlélete, témafeldolgozása és stílusa is saját és jó.

A_G_A 2015.10.11. 09:01:35

Én eléggé geeknek érzem magam, de fogalmam sincs miről beszéltek itt felettem.
süti beállítások módosítása