HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

A 10 legjobb videojátékos Tumblr-oldal

2015.03.11. 14:57 Stöki

Igazából sokkal korábban kellett volna megírni ezt a posztot, de remélem, nem változnak olyan gyorsan a tartalomfogyasztási szokások, hogy most már késő legyen. A Tumblr ugye napjaink egyik legszórakoztatóbb szolgáltatása, mindennapi gulity pleasure, az online média halála, vagy éppen annak reformja - mindenki húzza alá a neki tetszőt, mindenesetre nem nagyon lehet figyelmen kívül hagyni. Nekünk sem, mert videojátékos Tumblr-oldal is van bőven, ezek közül válogattuk ki a nekünk leginkább tetszőket. Válogatáskor nem feltétlenül ragaszkodtunk ahhoz, hogy az oldal Tumblren legyen, ahhoz viszont igen, hogy kimondottan mikroblog legyen (így került be a PixelClash és így nem került be az amúgy csodás Vintage Computing and Gaming). A sorrend csak hasraütés.

Old Game Mags

Gyakran frissülő oldal, minden poszt egy vagy több beszkennelt oldal régi játékmagazinokból. A felhozatal kicsit amerikai lehet a magyar gémernek (sok konzol, kevés Commodore), de azért így is nagyon jó böngészni a régi teszteket, hirdetéseket, rajongói rajzokat. A lenti képen a Nintendo Magazine System 2000 februári száma, amiben a Worms Armageddon Gameboy Color-verziója 83 pontot kapott a 100-ból.

tumblr_ndzyo2dq651rkrwaco3_1280.jpg

Obscure Video Games

Azaz obskúrus, kevesek által ismert videojátékok - illetve ezekből napi egy-két kép, esetleg animgif. Szövegben elég minimalista, de hát ez egy Tumblr-oldal, és annak nagyon érdekes. Lent egy csodás átvezető animáció az Ehrgeiz című PS1-es Mortal Kombat-klónból.

tumblr_ngfh5tcgr01qd4q8ao1_500.gif

Old Video Game Advertisements

A címe elárul mindent: régi videojátékos hirdetések. Elég hektikusan frissül, de jó minőségű szkeneket rak fel a bloggazda, és főleg a Commodore-cuccokra és más személyi számítógépekre megjelent játékokból válogat. Például azt tudtátok, hogy C64-re volt egy SWAG című játék?

tumblr_nk5nvsayji1tg94xho1_1280.jpg

VG Junk

Követhetetlen gyorsasággal frissülő oldal, különösebb koncepció nélkül: hol egy állókép, hol egy hirdetés, hol egy videó, hol egy animgif, valamilyen videojátékról vagy -ból. Azért jellemzően animgif. És jellemzően barom jók. A lenti hipnotikus darab a Dragon: The Bruce Lee Story című Genesis-játékból való.

tumblr_nkut1gti1i1qd4q8ao1_500.gif

Mapstalgia

Főleg régi játékok térképei, általában az olvasók küldik a posztanyagot. A legszebb, amikor régi spirálfüzetes térképek kerülnek elő, sajnos kicsit ritkán van ilyen. Azért elég szórakoztató, lásd a lenti darabot.

tumblr_m2yayfxm701rn1cvho1_1280.jpg

PixelClash

Animgifek, animgifek, amíg a szemed ki nem folyik, több mint száz oldalon keresztül. Annyira talán nem jó, mint a VG Junk, de nem váltja ki egyik a másikat. Főleg konzolos felhozatal, de például a lenti csodás animációt a Ristarból hiába keresnénk Genesisen kívül más platformon.

tumblr_nfjziychpo1s9677oo1_r4_500.gif

So Geek Chick

Gémerlányok, gémerasszonyok, ez a ti mikroblogotok! Videojátékok és egyéb geekségek találkozása divattal, művészettel, kozmetikumokkal, undzoveiter.

tumblr_nitgsgaihw1qa5c1eo1_1280.jpg

Fmtownsmarty

Gifek és állóképek, többnyire teljes screenshotok, jellemzően japán játékokból, főleg kalandjátékokból és RPG-kből. A feliratokból persze egy szót sem értek, de ezt úgyis nézegetni kell. Terjedelmes gyűjtemény.

rvs8hqx.png

N64th Street

Megkapóan ronda oldal a Nintendo 64-nek szentelve. Videók, animgifek, kezdetleges 3D minden mennyiségben. Kár, hogy egy másik, a nevében a 64-es számot viselő gépnek nincs hasonló mikroblogja (én legalábbis nem találtam). Lent a Top Gear Rally 2

tumblr_nk8y3biekc1s3uawvo2_400.gif

Video Game Gifs

Oké, az animgifekből kezd kicsit sok lenni, de mit csináljak, ha a Tumblr nagyon fekszik ezeknek? Ez pedig az egyik legjobb gyűjtőoldal, ahol más oldalakról halászott gifeket találni hűvös halomban.

tumblr_n59n7x3mjp1qd4q8ao1_500.gif

(Futottak még: Brother Brain, Insanely Gaming, It8bit, Gourmet Gaming, Get Coins, Old School Video Game Ads, Joel Doing Things, Dumb Running Sonic.) Kommentekben természetesen jöhetnek további tippek jó videojátékos mikroblogra, valószínűleg a fentieken kívül is akad még említésre méltó, csak esetleg még nem botlottam belé.

4 komment

Címkék: toplista animgif tumblr

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr237259381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eatmoregold 2015.03.11. 15:09:14

"Thumbler az internet női wc-je" :D

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2015.03.11. 18:18:11

tumblr az internet fő zajtermelője.
rendszerezetlen, kereshetetlen, tele össze-vissza linkelt cuccokkal, rengeteg használatbeli megkötéssel (fájlméret, fájltípus, stb). az onnan letöltött anyagok pedig rendszerezhetlenek a hülye fájlnevek miatt.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2015.03.11. 18:21:12

Az fmtownsmarty nevéből adódóan szerintem csak japán játékokból van kontent, hiszen az FM Towns Marty egy Japán-exkluzív Fujitsu konzol 1993-ból (AMD 386SX 16Mhz-es procival). Gondolom csak onnan szemezgetnek.

Válogatásnak jó kis poszt!

K0vasz 2015.03.14. 14:09:55

ááá, maugli! nemtom miért, de vhogy tökre megfeledkeztem, hogy ilyen is volt :) (bár lehet, hogy az akkoriban menő aladdin meg oroszlánkirály mellett ez labdába sem rúgott, és azért veszett a feledés homályába, ki tudja :))
süti beállítások módosítása