HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Tolószékesnek tettette magát a WoW-játékos

2013.04.14. 14:02 .wilson

Sok seggfeje van ennek az egész videojátékosdinak (a listagyártás Mekkája, a Cracked már többször is foglalkozott a témával), de akkora böszmeséget, mint Angel "ZilianOP" Hamilton csinált a héten, még mi sem láttunk.

ZilianOP neve elsősorban azoknak mondhat valamit, akik előszeretettel nézik a Twitchen és a Ustreamen, ahogy mások játszanak (szeretett kollégánk, Terra szerint táborba kéne zárni azokat, akik mondjuk a WoW-ot streamen követik, és amúgy is baromság ez az egész streamelés-dolog, de őt így szeretjük). Az iparban évek óta tevékenykedő úr szinte folyamatosan sugároz, és az eltelt évek során szép kis rajongótábort harácsolt maga köré, amit elsősorban megnyerő személyiségének, illetve tolószékbe kényszerített életének tudhatott be. Streamelésből megélni persze nem egyszerű dolog, ezért több ízben is elfogadott pénzt a nézőitől, kb. húszezer dollárt kaparva így össze. Egy ponton még azért is gyűjtést szervezett, hogy oda tudjon költözni a neten összeszedett csajához - igazi geek love story volt, ami mind a könnycsatornákat, mind a pénztárcákat jól meg tudta nyitni.

Egyszer viszont minden sztorinak vége szakad, és nem mindig vidáman - ZillionOP esetét évek múlva is emlegetni fogjuk, nem a jó értelemben. Történt ugyanis, hogy a legfrissebb WoW-adás közepén (amiben kommentátorként a barátnője is részt vett) kioldalazott a képből... csak épp kerekek helyett két lábon. Az isteni csoda még az asszonyt is meglepte, aki a meglepettségét egy teljesen bugyuta történettel igyekezett palástolni, kikerülve a másodpercek alatt beözönlő kérdéseket a megmagyarázhatatlan jelentről.

Később persze született magyarázat, a nő szerint Zilion régóta kezelés alatt áll, és valamennyire elboldogul már vészhelyzet esetén, de derék alatt még így se érez semmit, és mozogni is csak úgy tud, ha nekitámaszkodik valaminek. Szerinte most is ez történt, azért pattant fel, mert a kutyák épp eláztatni készültek a házat és vele együtt a pc-t is, ami azért tényleg egy olyan szituáció, amit gyorsan kezelni kell.

A pc szerencsére megúszta, Zilion és a barátnő viszont nem: mindkettejüket kipenderítették a Twitchről, a támogatóknak meg elkezdték visszautalgatni azokat a pénzeket, amiket jóhiszeműen a párosnak adtak. A történetnek persze itt még nincs vége, ahogy az lenni szokott, a felháborodott internetezők Sherlock Holmes-módba kapcsoltak, és gyorsan utánajártak a dolgoknak, menet közben kiderítve, hogy Zilion már korábban is hazudozott, és a Diablo III-ban is csalt, ha épp az jött kapóra. Ezek után persze elég nehéz dolga lesz, ha a jövőben is streamelésből akar megélni.

26 komment

Címkék: stream csalás öntökönlövés

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr905222192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.14. 14:11:20

inkább egy hétvégi játékcsajt kérnék, köszönöm :)

Walter Hartwell White 2013.04.14. 14:20:18

Asszem stílszerű ezt írnom most: epic fail.

RegularZombie 2013.04.14. 15:17:55

Ez a Zilion nem csak, hogy féreg, de elég balfasz is.

noob-kérdés következik:
A WOWban mi az ami miatt valaki nézi, ahogy mások játszanak, és még fizetni is hajlandó érte? Soha nem játszottam vele, ezért kérdezem. A Starcraftot még csak-csak megértem, mert abban egymás ellen küzdenek, lehet versenyeket rendezni meg ilyesmi. Na de a WOWban ezt nehezen tudom elképzelni.

facepalm 2013.04.14. 15:29:39

@RegularZombie: Fizetni nem kell semmiért, max támogathatod az embert. Lehet pl. profi arénásokat nézni, esetleg komolyabb HC raideket, ahova amúgy nem jutnál el mert nincs guilded mondjuk.
Arra amúgy tökéletes dolog az egész twitch, hogy egy új játék esetén meg tudd nézni, hogy is vannak a dolgok benne, nem kell beérni egy cikkel vagy összevágott youtoube videóval. Baromságnak semmiképp nem nevezném. Az, hogy vannak, akik kb. barátnak hiszik a streamert és végigülök mind a 4-6-8 ótár, az már neccessebb azért.

facepalm 2013.04.14. 15:30:39

@facepalm: Wow, jó lett volna elolvasni mit írok, mielőtt elküldöm a kommentet :)

Ironfist 2013.04.14. 17:12:19

Jobb helyeken ezt csalásnak nevezik, és bűncselekménynek számít.

Adani 2013.04.14. 17:29:40

Ez mondjuk határeset, mert gondolom pénzt senkitől nem kért, csak elfogadta ill. sosem mondta, hogy mozgássérült csak úgy tettette magát. Amúgy elég balfasz volt ha így bukott le.

Mióta internet létezik ilyen esetek is lesznek/vannak. Még 1998 körül volt egy eset, mikor egy csaj leukémiásnak hazudta magát és úgymond naplót írt a betegségéről és a lefolyásáról, kapta is az adományokat százszámra mikor pl. arról írt hogyan hullott ki a kemoterápia miatt a haja sapkákat is kapott meg pénzt is. Még a halálhírét is bejelentette az anyja, később nyomozták ki, hogy kamu volt az egész a csaj él és virul nem is volt beteg, csak kitaláció volt az egész. Asszem Kaycee-nek hívták, az Internet Kalauzban olvastam anno 1998 körül, ők is lehozták a hírt, aztán mikor kiderült ,hogy kamu azt is.

Bloodmagexxx 2013.04.14. 17:33:01

Én nem tudom, kinek mi számít megélhetésnek, de a több év alatt összekapart húszezer dollár az USÁban elég sovány, a medián jövedelem fejenként ~24.000 USD évente, ha ezt az összeget mondjuk három év alatt tarhálta össze, az már majdnem egy ottani fizetés harmada (ha több év alatt, akkor arányosan kevesebb). Azért abból nem nagyon ugrálhat, úgyhogy ezt erős túlzás úgy nézni, hogy ő a streamelésből megélt. Legföljebb egy kis zsebpénzt keresett hozzá.

A szerelő 2013.04.14. 17:40:21

Sajnos nem szívta meg eléggé, mert egy ilyennek az kevés, hogy mostantól valami rendes munkát kell keresnie.
Akikben pedig felmerül az a kérdés, hogy miért néznek ilyen streameket mások, azok tegyék fel maguknak az a kérdést, hogy milliók miért néznek sportműsorokat, valóságsót, főzőműsort, színházi előadást, tóban úszkáló kacsákat, naplementét, pucér csajokat ... stb. Egyáltalán, hogy mernek az emberek a szabad idejükben azt tenni, amihez épp kedvük van? Hát micsoda ostoba dolog ez!? :)

RegularZombie 2013.04.14. 18:43:23

@facepalm: Köszönöm a kiegészítő választ.

@A szerelő: Valóságsóra és főzőműsorra azért nehéz értelmes magyarázatot találni. De persze nem bántanék senkit csak azért, mert ilyeneket néz, nem Terra vagyok. :D

Bobby Newmark 2013.04.14. 18:53:42

Nem lehet, hogy a ZilianOP, mint mozgássérült egy olyan karakter volt, mint az Angry Video Game Nerd, a Nostalgia Critic, a Cinema Snob, vagy Angry Joe?

Csak "elfelejtette" ezt közölni a nézőivel?

(Na én sem hiszem, hogy ez a helyzet, de nem lehet, hogy így gondolta a csóka?)

Mikka-Makka 2013.04.14. 18:54:00

starcraft streammel pl mi a baj?
ennyi erővel focimeccset nézni is hülyeség

Gyurma Pappa 2013.04.14. 19:11:58

@facepalm: így van. Én relatíve sokat nézek aréna streameket, mert sokkal többet lehet belőle tanulni, mint mondjuk egy-egy jól megszerkesztett youtube összeállításból vagy oktatóvideóból. Nem mellesleg vannak olyan arcok (pl. Reckful, aki kb. annyira híres wowos berkeken belül, mint a labdarúgók között Ronaldo), aki még emellett szórakoztató is, de vannak akik simán csak idegesítőek (pl. Sodapoppin egy kimondottan irritáló 16 éves gyerek, aki abból él, hogy borzasztóan ortó-paraszt). Vannak olyan streamerek, akik rámennek a csöcsfaktorra (igen, van jól kinéző gamer csaj, pl. Allinity), és vannak olyanok, akik ugyan kurva jó játékosok, de dög unalmas emberek (Hydra, Sodah). Én sokat tanultam belőle, ez a hobbim, így nekem hasznos nézni.

És fizetni nem kell, csak ha akarsz, ezért is hívják donation-nek.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.04.14. 19:36:33

Egy időben Quake Live meccseket néztem, jók voltak.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2013.04.14. 20:39:04

internet drama. olyan zsenánt.

2013.04.14. 20:43:15

Nem tudom wowban mit kell nézni a streameken, én xcom im/impossible streamet néztem párszor, ok nem stream volt hanem rögzített videó a twitch.tv-n...

hekus szuperkutyabőrben 2013.04.14. 22:34:40

Számtalan dolgot lehet nézni streamen, sőt a WoW-on belül is. Ott van az aréna (ember az ember ellen, ilyen szempontból megegyezik a más streamelt, menő játékok alapsémájával), vagy a raid (elszánt játékosok legalább elleshetik az egyes encounterek taktikáját. Bár ezek mind ésszerű érvek, én sem a WoW-ot tartom a stream mint olyan igazi céljátékának. a Starcraft, a League of Legends valamint az FPS-ek nagyobb hangsúlyt érdemelnek/nének. Utoljára had jegyezzem meg, hogy a különböző versenyek közvetítőjeként is működik a twitch és társai, és Én speciel ezt többre tartom mint a silány foci közvetítést a TV-ben.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.15. 12:11:33

az a helyzet, hogy már egy szimpla Instában is el lehet tévedni a 60 szint felé, befejezni meg oltári nagy mák, ha nem állandó csapattal mész csak random beesel egybe - alsó hangon 1 óra

ehhez képest egy durvább raid 5-6 óra is lehet,ahol azért már szinte nem is játék, hanem munka mert ha elbaszol valamit, akkor egy egész csapattal szúrsz ki

úgyhogy igen elképzelhető, hogy van néha értelme azt nézni ahogy mások játszanak, elvégre a Let's play is erről szól valahol

Komojtalan 2013.04.15. 15:01:24

@scal: Melyik instában tévedsz el? LK -ig bármelyikben végig megyek. Az Alap WoW instákban voltak ötletek, de BC, LK egy vicc, kb. menj egyenesen. Guild meg azért van, hogy ne randommal menj 3-4-5 órát, hanem másnap folytatjuk onnan ameddig eljutottunk.

Nekem is van olyan haverom aki szereti nézni, hogy játszanak mások, ő megmaradt a pasziánsznál :-).

Celtic 2013.04.15. 18:49:07

Muveletlen bznkok ezek az amcsik, biztos nem olvastak Hugotol a Parizsi Notre-Dame-ot, konkretan a Csodak udvara reszt. Akkor kevesbe csodalkoznanak.

2013.04.16. 00:48:22

aki wowozik, az már amúgyis nyomorult

Ironfist 2013.04.17. 05:53:01

@scal:
"ehhez képest egy durvább raid 5-6 óra is lehet,ahol azért már szinte nem is játék, hanem munka mert ha elbaszol valamit, akkor egy egész csapattal szúrsz ki"

Yaaay, éljen a játék, ami arra való, hogy szórakoztass...on... ... vagy...mi?

taleskenis 2013.04.17. 17:45:14

@Ironfist: Úgy, mint az olimpiai játékok? Vagy a harcjáték? Esetleg a szerencsejáték?
süti beállítások módosítása