HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Bukni fog az új Xbox?

2013.04.09. 14:47 miguel_

Érdekes szavazást dobott fel a honlapjára a Game Informer, amiben arra voltak kíváncsiak, hogy az olvasóik (jellemzően angol anyanyelvű, főleg amerikai játékosok) vajon vennének-e olyan konzolt, aminél feltétel lenne a folyamatos internetkapcsolat megléte.

Én mondjuk DRM-szempontból nem tudom objektíven értékelni a dolgot, hiszen az utóbbi öt évben szerzett konzolos játékaim legnagyobb részét nem pénzért vettem, most meg nem nagyon van időm játszani, de ha mégis, akkor elköltöm azt a pár ezret, így nem zavar az a tény, hogy lopott játékkal nem megy a folyamatos online-lét. Ellenben az nagyon is idegesítene, ha pont azt a heti két órát húzzák keresztbe a szerverleállások, vagy a hazai netszolgáltatók aktuális kedve. Mindezt összevetve is meglepett, hogy a magyar átlagjátékosnál ötvenmilliószor jobb helyzetben lévő nyugatiak nyolcvanegy százaléka mondta, hogy hát egy nagy lófaszt nem.

wouldyoo.jpg

A folyamatos kapcsolatot amúgy hivatalosan talán még nem erősítette meg egyik konzolgyártó sem, mármint se a Sony, se a Microsoft, a Nintendónál szerintem azt sem tudják, mi a rák az az internet. Az új Xboxról keringenek olyan hírek, hogy talán lesz benne valami hasonló, annak ellenére, hogy a Ubisoft és az EA is elég nagyot bukott a gyakorlati tapasztalatok megszerzése közben.

Szóval bár elég hatásvadász a poszt címe, nagyon úgy tűnik, hogy ha az MS nem gondolja meg magát, és nem találnak ki valami csodát a témában, nehéz napok állnak az új Xbox előtt. Főleg akkor, ha olyan jól kezelik a dolgot, mint tették azt nemrég. És ti? Vennétek olyan gépet, amin nem tudtok játszani, ha nincs net?

2 komment

Címkék: drm

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr285210875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miguel_ 2013.04.10. 14:08:32

Már működik a kommentelés, elnézést kérünk.
süti beállítások módosítása