HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Pöcsmutogatás és fanszőr a PAX-on

2012.09.06. 17:25 .wilson

Webes képregényből az egész videojáték-kultúra meghatározó részévé válni nem kis teljesítmény. A Penny Arcade párosához ezernyi dolog köthető, például ők irányítják a Child's Play-t nevű alapítványt, amely nagyszabású gyűjtésekkel, játékleárazásokban való részvétellel szerez pénzt, illetve videojátékokat világszerte, azokat beteg gyerekeknek adományozza. A Child's Play mellett van egy nagy, most már több helyszínen, különböző időpontokban is megrendezett játékexpójuk is, a PAX, amely leginkább a képregényes Comic Conhoz hasonlít, csak itt még nincs akkora hakni a nagyvállalatok részéről, mint ott. Deviánsokból azonban itt is, ott is akad: két kirívó eset az idei PAX-ra is jutott.

Az első incidens nem is magán a PAX-on, hanem az azzal párhuzamosan zajló Minecraft-partin zajlott, ahol egy kissé ittas hölgy kénytelen volt kipipálni a szexuális zaklatás legtöbb jellemzőjét, mikor egy Creeper (a Minecraft világ egyik legkultikusabb lénye, de az angol nyelv azokra az emberekre is használja, akik nem túl hatékonyak a szociális interakciók terén - lásd erről a Lonely Island zseniális videóját) ártatlannak tűnő beszélgetésbe elegyedett vele. Aztán elkezdett mellekről beszélni, majd képeket mutogatni azokról a dekoltázsokról, amiket a partin fényképezett, hogy a remek tárlatvezetést a hölgy csuklójának megragadásával, majd annak a saját ágyékára helyezéssel folytassa. A produkciót sliccének lehúzásával, majd péniszének megmutatásával zárva.

Ekkor minimum egy gigantikus pofonnak, tökön rúgásnak, esetleg élő adásban közvetített lincselésnek kellett volna következnie, de ez elmaradt, sőt a segítségül hívott biztonsági őr a szakma klasszikus válaszával - "ezzel én most mit kezdjek" - tekintette lezártnak az incidenst. Az ügynek mindenképp lesz folytatása, a rendezvényt is szervező Notch twitteren reagált rá, a nő pedig részletes és kissé felkavaró útinaplóval emlékezett meg róla.

Nem ez volt az egyetlen olyan balhé a rendezvényen, amit perverz ember kavart, a másik esetnek ráadásul egy híresebb ember volt a szenvedő áldozata. Az IGN-nél dolgozó Ryan Clements rajongókkal találkozott, az egyikük azonban nagyon rámenős volt, előbb a combját markolta meg, aztán Clements családi ékszerei felé kezdett nyúlkálni, és az egészet azzal magyarázta, hogy csak egy kis fanszőrt akart emlékbe.

Vajon az emberek egy része miért őrül meg, ha közepesen híres emberekkel találkozik (kiváló esettanulmány Brett Cohen prankje, amikor végighaknizta NYC-t két áltestőrrel, egy fényképésszel és egy publicistával, emiatt kapásból ultrahíresnek hitték és úgy is bántak vele), vagy bárkivel, akinek mellei vannak? És hogyan lehet az ilyen embereket kiszűrni olyan rendezvényeken, ahol több ezer, esetenként tízezer ember fordul meg?

22 komment

Címkék: botrány pax

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr274758180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.09.06. 17:42:33

szerencsére sehogy.
mi lenne a bloggal?

flea 2012.09.06. 18:28:19

Az úgy is bántak vele link el van gépelve, pedig amire mutatnia kéne, az tetszik. :)

zyrobs 2012.09.06. 18:28:38

Isten állatkertje, kerités, stb.

A lonely island videói viszont kegyetlen jók.

flea 2012.09.06. 18:29:41

Egyébként a biztonságiőr-szakma másik örökzöld módszere (indoklás nélküli félholtra verés, majd kihajítás) ilyenkor indokolt.

powerage 2012.09.06. 21:30:44

Remek érzékkel sikerült kiemelni a rendezvény lényegét és legfontosabb eseményeit, gratulálok.

Kár ezért a blogért, régen nem ez az igénytelen szarakodás ment...

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2012.09.06. 21:51:14

@powerage: Elnézést, tudom, hogy neked a legjobb jár, azonnal és ingyen, és kizárólag olyan témák, amiket szívesen olvasol. Kényelmes hozzáállás.

sírjatok 2012.09.06. 22:14:44

"aztán Clements családi ékszerei felé kezdett nyúlkálni,"

Hát... a "family jewels" ugye ebben a kontextusban az ágyékot jelenti, ez fordítási huba, vagy direkt bennmaradt anglicizmus? Vagy le vagyok maradva, és magyarul is mondják? :)

bucbuc 2012.09.06. 22:14:47

Biztosan én is válogatós sznob vagyok, de hogy semmi értékessel nem lehet kikerülni az index blogajánlójába de fanszőrrel meg pöccsel azonnal...

(Meg egyfajta egyenvéleménnyel.)

Chessterfield 2012.09.06. 22:26:58

A prankes videó linkje nem jó, pedig érdemes megnézni, nagyon vicces :-)

Persze szomorú is egyúttal, mert ezek az emberek szavazati joggal rendelkeznek :-(

jankenudli (törölt) 2012.09.07. 05:50:55

Gratulálok az igényes témaválasztáshoz, a rendezvény lényegét megfogó kulturált, valóban a szakma elitjét megfogó fogalmazáshoz. Még több ilyet szeretnénk látni és egyben javaslom a blog címének megváltoztatását is IDDMaunika vagy hasonlóan jelzésértékű kifejezésre.

Persze, mi vagyunk hülyék ilyenkor.

algi 2012.09.07. 05:58:41

Ja, emlékeztek még az igazi IDDQD-színvonalra? Amikor még töklámpásokról írt, meg konzervdobozokból épített Pac-Manről…

thinkEdem 2012.09.07. 08:15:49

@powerage: @jankenudli: A Penny Arcade blogjában is írtak az esetről, ezek szerint akkor már az ő színvonaluk is a béka segge alatt van, és nem is érdemes velük foglalkozni.

jankenudli (törölt) 2012.09.07. 09:03:31

@thinkEdem: Mondom én, hogy a végén mi leszünk az untrendi szőrszál(haha)hasogatók.
Menj és olvass még Alekoszról is és Krisztofelről, hiszen benne voltak a híradóban!
Nemsokára tanítani fogják az egyetemen is.

powerage 2012.09.07. 09:08:15

@Stöki:

Akkor nekem ennyi volt, nem is zavarnék tovább, élmény, amíg szép volt, további színvonalat, mókát, kacagást meg minden. Ígytovább.

@thinkEdem:

Jaja, és semmi, de semmi másról nem írtak, mondhatni az egész esemény e köré szerveződött, jövőre meg ez lesz a fő csapásirány a programban? Vagy nem?

Barom.

thinkEdem 2012.09.07. 09:29:05

@jankenudli: Ó, bocsánat, nem kaptam meg a feljegyzést, amiben mindenkit figyelmeztetnek, hogy játékiparral kapcsolatban csak jó hírekről, boldog gondolatokról és rózsaszín unikornisokról szabad írni, és kifejezetten lenézendő az a téma, hogy nagyobb tömegben / rajongói táborban mindig akadnak ilyen elemek.
Esetleg elmagyarázhatod, ki az a Krisztofel meg Alekosz, te tájékozottnak tűnsz a témában, nekem fogalmam sincs arról, hogy ezek kik vagy mik lehetnek. ...vagy nem akarod előre ellőni az órai anyagodat?

@powerage: igen, valóban erre világított rá a cikk, köszönjük.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2012.09.07. 09:38:44

@powerage: Soha nem akartunk hírblog lenni. Mindig azt mondtuk, hogy a retro-vicceskontent-wtf vonalon mozgunk. Ami a Penny Arcade-en történt, az elég wtf (az, hogy játszható volt a PAX-on a *** játék demója, viszont nem). Persze bulváros is ez a cikk, elismerem, mert a fenti koncepció miatt néha becsúszik egy-egy bulváros téma, de azért ezek a bulvárposztok igencsak kisebbségben vannak (és azért igyekszem arra figyelni, hogy ne lógjanak egymásba, ma pl. egy Heti retro jött). Ha kb. havi-kéthavi egyet sem bírsz elnézni, akkor régi ismeretségünk ellenére is csak azt tudom mondani, hogy isten veled, egy olvasóval kevesebb. (Bár annyira nem veszem komolyan az elköszönésed, mert nem először adod itt elő ezt a nagyhalált.)

@jankenudli: Neked is csak azt tudom mondani, hogy elég ritkán vannak azért ilyen bulváros hírek nálunk, azt a keveset szerintem el lehet viselni. Egyébként ezek hozzák a legtöbb kattintást, mégsem használjuk ki ezt a tényt gátlástalanul (tudnánk minden nap pöcsös-játékos posztot írni, hidd el).

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2012.09.07. 09:54:04

Kár a hozzászólásokért, régen nem ez az igénytelen rinyálás ment.

Celtic 2012.09.07. 15:22:48

@Keresztény szellemiségű luxuskurva: :)
Azert mar az ember, ha 10+ eve olvas forumokat, blogokat, talal ilyen sirasokat. De sztem a tizparancsolat kotablajara is odairta valami zsido anno, hogy "mik ezek a szarok, regebben jobb torvenyek voltak"

CC_Kitiltott (törölt) 2012.09.11. 07:10:03

Nos, eddig 20 komment, java része a cikk ellen szól. A Commodore cikknél 250 felett.
Na, Wilson komám, ki tud érdekes témát találni? Kondás bzmeg.

algi 2012.09.11. 07:57:49

@CC_Kitiltott: De az, ugye, megvan, hogy elég beírni egy két soros cikkbe, hogy "C64", és húszezren írják be kommentbe helytelenül, hogy LOAD"$",8,1?
süti beállítások módosítása