HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Munkához látott a védjegytroll

2011.07.06. 18:54 Tyl3r

Tim Langdell mindent megtett, hogy radarszint fölé kerüljön, de ezt inkább az "edge" szóval tisztességtelenül visszaélő (értsd: használó) játékfejlesztők cseszegetésével, és nem az általa igazgatott EDGE Games segítségével érte el. Pályafutásának legemlékezetesebb mozzanata volt, amikor a MobiGames csapatára sújtott le - az események közül ugyanis ez kapott nagyobb sajtónyilvánosságot. Felzárkóztató dióhéjban: Langdell szerint a MobiGames által kiadott, EDGE címet viselő iPhone-játék kiköpött mása az évezredekkel ezelőtt megjelent Bobby Bearingnek, ami az EDGE Games garázsából gördült ki. A MobiGames erre valószínűleg úgy reagált, mint az Egyesült Államok Magyarország második világháborús hadüzenetére (az urbánus legenda szerint, ugye, fogalmuk sem volt róla, hogy kik ezek, honnan jönnek, és mit akarnak), csak a tulajdonnevek nem stimmeltek.

Langdellnek a védjegy birtoklása valószínűleg kellemes jövedelemforrást biztosított - új játékok fejlesztésével legalábbis nem foglalkozott -, de csak addig, amíg a bíróság ki nem osztott neki néhány kokit és sallert. Miután kihúzták alóla a szőnyeget, kénytelen volt munkához látni. Mármint igazihoz. Tekintettel arra, hogy a bányalovak és a mosónők korán halnak, úgy döntött, hogy inkább a játékfejlesztésben próbál érvényesülni, ahhoz ugyanis érintőleges köze volt. Az EDGE Games iOS-platformokat megcélzó új játéka a fantáziadús EDGEBobby2 címet viseli, a kapcsolódó propagandaanyagban pedig "a roppant nagy sikernek örvendő Bobby Bearing folytatása" jellemzést biggyesztették hozzá.

A 99 centért vesztegetett játék nem is a minősége miatt említésre méltó (az előzetes információk alapján azzal hadilábon áll), inkább a címválasztás és az ismerős játékstílus miatt mulatságos. Valahol érthető: a szánalmas visszavágási kísérlet kétségkívül olcsóbb - és kevésbé fájdalommentes -, mint mellkasra tetováltatni a "stílustalan, de mélyen megsértett kicsinyes görény vagyok" feliratot. Mivel azonban minden kezdet nehéz, inkább gratuláljunk Timnek, amiért visszatalált a munka világába.

10 komment

Címkék: iphone suttyók ipad tim langdell

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr313045100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hprkrm 2011.07.07. 03:31:34

A negatív reklám is reklám. Így aztán mindenhol ismerik, annak ellenére, hogy tulképp tucatjáték. Fog belőle rendesen pénzt keresni, főleg ha sokan csak azért letöltik majd, hogy kritizálják (99 cent nem nagy pénz, de ha letöltik 50000-en, akkor már 49500 dollár, de annál többen is le fogják tölteni...)

rognork 2011.07.07. 07:13:04

nem igazán értem, hogy hogy lehet ilyen nyomi játékokkal játszani.

AlexWolf 2011.07.07. 08:31:50

@rognork: Nem lehet mindenki olyan kifinomult, mint mi. Na megyek oszt olvasok kicsit a Való Világ 5-ről!

B-Bird 2011.07.07. 13:25:32

Kipróbálva a free.
Háát... erősen placeholder szag. Gyorsan összecsapott vmi. Régen jópofa volt, most már ide, erre a piacra kevés.
Irányítás katasztrófális elsőre, de másodikra érdekes, harmadikra újra katasztrófa... de végülis működik. :-)
De azért dícséretes, hogy a legtöbb munkát láthatóan abba fektették bele, hogy indítás után fél óráig csak az EDGE szót lássuk, majd hirtelen The EDGE szót, majd EDGE Games... persze mind TM kiírással. És nem viccelek, kb fél percig ezt látni az elején.
Viszont nem fagy, nem tölt sokat.

Szóval ahogy régi kémia tanárom mondta egyszer: "Látom készült, a füzeted is rendben van, szépen vezeted... kettes". :-)

B-Bird 2011.07.07. 18:08:56

Bazz... és most esett le, hisz a megoldás ott van a leírásomban: Ez a kis g*ci azért adta ki ezt a játékot, hogy mostantól ez is ütőfegyver lehessen a kezében. Ahogy írtam: Nem véletlen, hogy kiírja: EDGE (tm), majd The EDGE (tm), és végül EDGE Games (tm). Majd a main screen-n alul ugyanezeket szépen kiemelve.
Mekkora lángelme, anyám borogass... :-)

wowerman 2011.07.08. 02:10:21

@hprkrm: elég hülye trollnak kell lennie az embernek ha azért tölti le hogy kritizálja. Főleg mert ahogy hallottam ezeken a platformokon (is) szinte bármit meg lehet szerezni ingyen. Asszem volt hír olyan programról kb 1 éve ami nagyon népszerű volt az emberek körében de kb csak 10% vette meg az Apple store-ból konkrétan

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2011.07.08. 09:12:03

@B-Bird: Mér' ez nem volt nyilvánvaló? :) Szerintem a legjobb cím a Call of Edge: Grand Theft Speed lenne.

B-Bird 2011.07.08. 21:52:20

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Hát bevallom őszintén... először hiszékeny voltam, és bíztam abban, hogy megint normális fejlesztésről lehet esetleg szó. Meg a cikk írója sem veti fel nagyon ezt a lehetőséget, inkább más irányból látja a "rosszat". :-)

Amúgy a címedből kihagytad az Angry és a Birds kifejezéseket. Manapság elég gusztustalan divat lett, hogy békapopsi alatt levő fejlesztők így próbálnak felkapaszkodni AppStore -ban, hogy eme két szót csempészik a játékcímbe. Fúj-fúj... :-)

Reactor 2012.02.13. 23:32:18

Most nézem, ez valami nagyon elcseszett Airball-utánzat akar lenni ez a játék?

Na majd jön a microdeal és perelhet :) akasztják a hóhért.
süti beállítások módosítása