HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Videojáték matrjoskákról

2010.12.07. 10:13 Stöki

Na melyik fejlesztőcsapat annyira őrült, hogy matrjoskababák főszereplésével készítsen játékot? Természetesen Tim Schafer cége, a Double Fine. Igaz, Schafernek nincs sok köze a játékhoz, mert a Stacking című program a Brütal Legend művészeti vezetője, Lee Petty projektje – ami persze azt bizonyítja, hogy nem csak egy zseni dolgozik a cégnél.

Műfaját tekintve a Stacking leginkább logikai fejtörőkkel tűzdelt kalandjáték, amiben egy picike babát, Charlie Blackmore kéményseprőt kell irányítanunk a matrjoskavilágban. Charlie bele tud bújni nagyobb matrjoskákba, és így mindenféle képességeket tud – szó szerint – felvenni: ajtókat nyithat, sikíthat, böföghet, satöbbi. Engem az ötlet teljesen lenyűgözött, a trailer pedig a farát illegető matrjoskánál szippantott be. Plusz még jól is néz ki, ez a harmincas évekbeli környezet illik az orosz babákhoz. A játék 2011 második negyedévében érkezik XBLA-ra és PSN-re, remélem, magyar Live-on is lesz.

15 komment

Címkék: trailer matrjoska tim schafer double fine

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr602498931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borzasztó Károly 2010.12.07. 11:35:10

van már rajzfilmsorozat is belőle, ráadásul pont Disney :)

terran 2010.12.07. 12:21:26

de beteg :D marha jó

Alwares 2010.12.07. 13:51:27

Egyet mondok Double Fine :) Zseniálisak a srácok. És ha hiszünk a legutóbbi interjújuknak ezentúl csak ilyen XBLA-s faszaságokat fognak gyártani. No retail.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.12.07. 14:45:38

@Alwares: XBLA játékok minősége drámaina megnőtt ebben az évben. Asszem a lavinát a Shadow Complex indíthatta el, nagyon örülök, hogy XBLA-n egyre gyakrabban jobb játékok jönnek ki, mint a "polcosak" között.
(Lara Croft Guardian of Light pl. szerintem konkréten földbever egy csomó AAA-nak kikiáltott tucatgagyi játékot)
Remélem, hogy az XBLA/PSN/Steam továbbra is a kísérletezőbb kedvű, kockáztatni merő projectek platformja lesz. Legalább ott lássunk valami eredetit a tizenhatodik CoD klón után.

wrhwk 2010.12.07. 17:55:28

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: A "gond" szvsz az, hogy köszönhetően ezeknek az "AAA-verő" címeknek pont a kísérletező kedvű, kis pénzből finanszírozott játékok szenvednek. Beléptek a nagy kiadók, THQ, EA már nagy erőkkel nyomja a letölthető címeket és ők nem, vagy csak ritkán fognak vad ötletekre pénzt kiadni (bár - látva pl a Double Fine utóbbi két játékát - a THQ pont rossz példa :)). Egyelőre ez nekünk nem fáj, mert igazából jó kis játékokat kapunk (bár már előre rettegek attól, hogy az Activision valamikor begodzilláskodik erre a piacra is), de azért látni kell, hogy ezek nem garázsprojectek. Idén olyanból volt egy, a Limbo. Az igazi garázs játékok pedig ugye az Indie Games szekcióba jönnek - vagy legalábbis jönnének, ha az MS nem szopatná őket ezerrel. (Bár minket ez nem igazán érint, hiszen a migrálás részeként megszűnik a hozzáférésünk ehhez a szekcióhoz...) Tessék megnézni a Winter Uprisingban lévő játékokat, minőségi kis project szinte mind.
www.youtube.com/watch?v=D0DnN6k_d90

(Ez persze semmit nem von le a Stacking érdemeiből, Schafer és az egész csapata zseniális, valószínűleg a játék is az lesz.)

Serathis 2010.12.07. 18:05:49

30-as évekbeli Amerika, vagy Oroszország? Nem mindegy :)

Serathis 2010.12.07. 18:07:54

Ez az egész megszállom őket kicsit olyan Alex Merceres. Kicsit. És nem megeszi őket, csak kvázi... megerőszakolja.

Dukefazon 2010.12.10. 21:49:20

Érdekes. Azt hittem, hogy fasság lesz, de jól van tálalva.
süti beállítások módosítása