HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Pénteki játékcsaj - Bayonetta

2010.08.13. 10:21 miguel_

Kicsit gondolkoztam azon, vajon a szerdai retro után mekkora sikere lenne, ha mindenféle játékcsajok mutogatása helyett csak megkérdezném, hogy na jó, kinek mi hiányzik, a hónaljkutya vagy a matrózblúz, de az talán már nekünk is túl kommentvadász és bulváros volna, szóval jöjjön inkább Bayonetta.

Az azonos című játék főszereplőnőjéről egy fontos dolgot kell tudni: játék közben akár azt is elérhetjük, hogy egy (na jó, több) szál hajban álljon előttünk. A Devil May Cry sorozat atyja, Kamiya Hideki találta ki az összes végtagján fegyvert hordó boszorkány alakját, hogy aztán egy csak ritkán látható őrületben szabadítsa őt a világra. Bayonetta vad, veszélyes és persze a játékmániás férfiak ideálja (amennyiben alapul vesszük, hogy mindenki a nagy mellekért és a hullaszerű sminkért van oda). Szerény véleményem szerint a japán játékdizájner minden frusztrációját beleadta ebbe a nőbe, ami nem meglepő: éveken keresztül csak pozőr férfiakkal meg a világot újrafestő kutyákkal megtöltött programokat tervezni és rendezni azért egy idő után biztos elég unalmas ahhoz, hogy aztán egy reggel hősünk a fürdőszobai tükörbe nézve azt mondja: "soha többé férfi karakter".

 

 

Kicsit lejjebb nem csak a jól megszokott artworkök, target renderek, screenshotok, fan artok és cosplay girlök láthatók (igen, direkt nem használtam a magyar megfelelőket), hanem a Playboy akciója, amiben a leginkább bayonettás mellmodellt keresték, de az is kiderül, melyik híres amerikai politikusnőre hasonlít sokak szerint a Pénteki játékcsaj mai szereplője (nem, nem Hillary Clinton).

 

 

 

 

 

 

39 komment

Címkék: marketing playboy pénteki játékcsaj

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr232218550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moli 2010.08.13. 10:45:11

a kepek nem nagyok.

miguel_ 2010.08.13. 10:51:57

@moli: De azok: jobbklikk - kép megjelenítése. Majd mindjárt megcsinálom, hogy balklikkre is menjen. :)

miguel_ 2010.08.13. 10:57:04

@moli: Már nagyok. Jó szórakozást. :P

moli 2010.08.13. 10:58:19

@MrEd: jezus! csinald vissza!

miguel_ 2010.08.13. 11:00:59

@moli: És a videót, ahol azt mondják, hogy "I'm Bayonetta" még be sem illesztettem... :D

thinkEdem 2010.08.13. 11:05:21

Kipróbáltam xboxon a demot, és eléggé letörte a lelkesedésemet, hogy a csaj úgy mozog, mintha állandósult csípőficama lenne, amit rászorított kézzel próbál leplezni... sikertelenül. :S

rootshaper 2010.08.13. 11:12:42

@moli: egyetertek... ha a playboy ilyen csajokat vadasz ossze a Bayonetta cimre, akkor amcsiban valami nagyon nincs rendben :'(

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2010.08.13. 11:35:50

Nekem tetszcik ez a női személy.
Külőn jo pont bene hogy vólt merszük egy szeműveges fő nőt bele tenní eggy bunyós játékba mer igy az ilyen emberek is kapnak egy jó kis példa képet!

RolloJuve 2010.08.13. 11:55:19

Azért Palin dúúrva...

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.08.13. 13:51:52

Csak nekem tűnik úgy, hogy a pénteki játékcsaj rovat kezd fáradni?

Nem lehetne mondjuk emlékezetes állatokról írni?

(Disclaimer: jelen komment szerzője élesen elválasztja a számítógépes játékokban fellelhető asszonyi személyek használatát a való életben megtalálható női személyek felhasználásától, így kéretik a "csaj már nem is jó neked, animálpornóra rántassz rá otthon is?" típusú kommenteket mellőzni! :) )

moli 2010.08.13. 13:53:23

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: no vagy allat, nem mindegy, mindketto barom.

ügyfélszolgálatos 2010.08.13. 15:55:51

Ezek a japán játékok betegek.

rootshaper 2010.08.13. 16:28:24

@ügyfélszolgálatos: a japanok betegek, ugy amblokk... :/
elszigetelt kis komplexusos torpe nepseg XD

Szaros Képmutató 2010.08.13. 17:54:29

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: különösen az tetszik, ahogy megindokolod, hogy szerinted miért is kezd fáradni a pénteki játékcsaj rovat.

Jormund 2010.08.13. 18:24:11

A Bayonetta az a játék, amiért vennék konzolt. A Devil May Cry-ok örök kedvenceim lesznek amíg élek, és a videók alapján a Bayonetta nagyon közel áll hozzájuk.

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2010.08.13. 18:47:31

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:

Nekünk eszünkbe nem jutott volna ilyen ocsmánysággal vádolni felebarátainkat.
Igen elgondolkodtató, hogy neked viszont igen!

miguel_ 2010.08.13. 20:03:21

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Eddig is csajokról írtam, és mostanában is. Nem tudom, mi mást vársz egy rovattól, ami - talán túlságosan is árulkodó módon - a Pénteki játékcsaj nevet viseli.

Persze ha neked inkább az állatok, mint a nők, hát istenem, gusztus dolga.

Herrera kapitány 2010.08.13. 21:06:08

@Jormund: eléggé, de kicsit mintha le lenne butítva szerintem.

capo|sfu · http://www.sixfeetunder.hu 2010.08.13. 21:39:51

Ezek a cikkek valahogy jobban tetszenek. Konkrétan ez. Gracca. :D

Szálka 2010.08.13. 21:58:50

Ami nekem Bayonettát még bolonddá teszi, hogy angyalokat darál és Isten a főellenség. Ami elég bevállalós egy játékhoz. Imádom.

Dukefazon 2010.08.13. 23:55:38

Kevés a háttérsztori és a bio! De tetszik! Miez? Kell!

Kopi3.14 2010.08.14. 02:25:18

Ha már csajok, rajzoltak és softpornó: mi volt az a game, amelyikben piroskát tolta a farkas, hófehérkét a hét törpe gangbangelte, nekünk meg mindenkit jól meg kellett menteni? Valami rajzolt, izometrikus nézetes izé volt, a közép kilencvenes években, valamikor 95 magasságában.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.08.14. 09:14:01

@MrEd: Rajtad kívül mindenki megértette, hogy a kommentemben óhatatlanul jelentkező magas labdát miért nem elegáns lecsapni.

Túl azon, hogy érdemben nem tesz hozzá semmit a vitához, hangsúlyozottan nem elegáns, és arról is tanuskodik, hogy mennyire erősséged az értő olvasás egy olyan helyzetben, ahol az ellenvéleményt saját szellemi gyermeked elleni támadásnak értékeled.

A szerdai retró lényegében kimeríthetetlen, de a játékokban megjelenő női karakterek száma véges, ráadásul néhánytól eltekintve nem is "játéktörténeti jelentőségűek". Így pedig előbb-utóbb eljutunk (eljutsz) oda, hogy "Hát, a királylány a Super Marioból még nem volt, meg volt Sonja a Mortal Combatban, meg a Baldur's Gateben volt még egy druida csaj, meg a Left 4 Deadben is van az az idegesítő sírós lidérckislány...

Erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy a rovat kezd fáradni. Persze heteken-hónapokon át lehet még folytatni, mert női szereplőből egyre több van, viszont ezekkel a legritkább esetben próbálják az egyre népesebb női játékos-tábort megfogni. Ennek eredményeként a női karakterek túlnyomó többsége a szűzbajszú geekek nedves álmaiból lépnek elő, ami viszont a karakterek óhatatlan uniformizálódásához vezet. (Arról nem is beszélve, hogy ez meg visszahat a geekálmok uniformizálódására, ami viszont a női karakterek... stb, csináltam egy jó kis végtelen ciklust.)

Az iddqd ugyebár félkomoly játékblog, aminek a profiljából kicsit kilógónak érzem a minden pénteken megjelenő hosszú combú, dúskeblű, szűkruhás, nagymordályos csajokat, akik csak azon egyszerű oknál fogva vannak itt, mert péntek van és akkor tegyünk be egy játékcsajt. Amíg ezek a karakterek hozzátesznek valamit a műfajhoz, addig OK, de ennyi erővel egy filmes blog is csinálhatna "És most a csütörtök este letöltött pornófilmről lesz szó" rovatot.

Ha viszont ennek a képzeletbeli filmes blognak olyan állandó rovatai lennének, mint az "Emlékezetes nagy filmek", lennének rövidhírek a filmipar nagyjainak vicces dolgairól, rendszeresek lennének az említésre méltó indie kezdeményezések ismertetői stb, abból egy l'art pour l'art szoftpornó rovat erősen kilógna.

Ezért javasoltam az állati szereplőket, mert ott még lehet olyat meríteni, aminek van valamekkora műfaji jelentősége.

Na, ezeket viszont amúgy biztosan átgondoltad magad is, és csak azért intézted el az előző kommentemet annyival, amennyivel, mert ... mert ... mert...

Dae_dead 2010.08.14. 09:28:08

A Bayonetta minden idők legjobb hack'n slash játéka, aki komolyan játszott vele, az tudja. =o)

rbatty 2010.08.14. 09:59:56

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Ha megfigyeled, nem csak betesznek egy csajt, mert péntek van, hanem mindig van valamennyi plusz infó, cosplay, stb.

Nem mintha számítana...
A hercegnő a Márióból már volt, Sonya még nem, és ha lehet, a BG-ből inkább Imoen, mint Jaheira.

miguel_ 2010.08.15. 00:24:12

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Igazából már azelőtt átgondoltam az általad írtakat, mielőtt a rovatot elkezdtem volna (sőt, ha elolvasod az első ilyen bejegyzést, láthatod, hogy már akkor, az első bekezdésben elmondtam azt, amit te most leírtál).

A játékokban megjelenő nők combjának hosszúsága és további tulajdonságai teljesen függetlenek attól, hogy hozzátesznek-e valamit a műfajhoz (mondom ezt annak ellenére, hogy egy olyan jól sikerült, nemzetközi sikereket arató akciójáték, mint a Bayonetta főszereplője talán jogosan kapott helyet a híres játékcsajok között).

Ezen túlmenően továbbra is tartom, hogy bár vannak, akiket az állatok érdekelnek, azért az olvasók túlnyomó többsége inkább csajokat néz szívesen (bármennyire is digitális csajokról legyen szó), így talán érdemesebb Pénteki játékállat rovat helyett a Pénteki játékcsajt folytatni.

Szóval ja, átgondoltam.

Persze értem ám, hogy mit akarsz mondani, de hé, ez itt négy játékbuzi újságíró egyáltalán nem komoly blogja. Én szeretem a játékcsajos rovatot, azért indítottam, és ahogy látom, az olvasók is komálják. Majd ha Stöki, Hancu vagy Terra állatkodni akar, lesz játékállatokat feldolgozó rovat is, ami hozzátesz a kultúrához, nem elvesz belőle. Hétközben komolykodunk, pénteken meg jön minden héten a 2D-s csaj. :)

Magon_ 2010.08.15. 19:14:46

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: inkább csak arról van szó, hogy nem ismerted Bayonettát, nem? :D Nem nagyon ciki, mert hát azért nem tanítják még általánosban, igaz, általad említett pár asszonynépnél jobban ismert. Sokkal. :)

Dukefazon 2010.08.15. 21:49:03

Oké, ezt a játékot eladta nekem a csaj! Megvettem eBay-en, elég olcsón. Ami talán azt jelenti, hogy gagyi a játék, de a csaj tetszik, szal nem érdekel :) Tudtok még hasonló játékot? Kevés puncis játékom van PS3ra. :D

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.08.16. 08:31:08

@Magon_: Tudom-tudom, ízlésemért pofonok, de "az összes végtagján fegyvert hordozó boszorkány" kalandjait lehet akkor is kihagynám, ha az iskolában kötelező lenne. :)

De pl. Dukefazonnak bejött! Meg is tudta indokolni, miért.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2010.08.16. 12:08:17

Szerintem nincs baj ezzel a rovattal, súlya nincs, de poénnak jó (főleg ha hallottam már az illetőről, avagy ne adj' isten ismerem a játékot), ártani meg nem tud, úgyis van mellette napi poszt.

Vicces volt pl. látni, hogy Tyris Flare-nek mekkora rajongói bázis van, meg informatív volt a Seamus Aran cikk is.

Hogy kifullad-e, az a szerzőbrigádon múlik, szerintem még van puskapor a témában. Tifa pl. még nem volt :-), de az FF sorozat magában is bőven ad muníciót a rovatnak...

Dukefazon 2010.08.16. 17:40:23

Én szeretem ezt a topic-ot! Tényleg jók a háttérinfók, meg az érdekességek és nem kell tartani még egy darabig, hogy elfogynak a bigék. A szerkesztőken üzenem, hogy a régebbi bejegyzések kommentjeit is figyeljék, van sok ajánlás is. Ez nem egy olyan téma, ami nagyon tudna fejlődni valahova, de amit csinál, azt jól csinálja. MrED és kedves barátai, csak így tovább! És kérek még cicis-puncis PS játékokat!!!

Dukefazon 2010.08.16. 17:43:00

Én szeretem ezt a topic-ot! Tényleg jók a háttérinfók, meg az érdekességek és nem kell tartani még egy darabig, hogy elfogynak a bigék. (a szerkesztőken üzenem, hogy a régebbi bejegyzések kommentjeit is figyeljék, van sok ajánlás gamecsajokra) Ez nem egy olyan téma, ami nagyon tudna fejlődni bárhova, de amit csinál, azt jól csinálja. MrED és kedves barátai, csak így tovább! És kérek még cicis-puncis PS játékokat!!!

Dukefazon 2010.08.16. 21:58:00

nyee, hogy 500-as hiba után miért postolja mégis a hozzászólást, és miért ilyen soká...

moli 2010.08.16. 22:12:08

@Dukefazon: mert a post megerkezett, de a viszontvalasz hozzad nem, az lett 500-as. es azert ilyen soka, mert a komment csak bekerul az adatbazisba, ahonnan kesobb (triggerrel vagy crontabbal) gyartodik le es tarolodik el a fix html, amit nezel. de az index blogmotor egy kalap szar, programozokkal, vezetessel.

Dukefazon 2010.08.23. 21:58:59

Na, megjött a Bayonetta. Őrült, pörgős játék. Van benne egy fazon, ismerős volt a hangja, rákerestem IMdb-n a játékra és az első találat a Bayonettára Sarah Pelin volt :D "Hivatalos" nick neve a Bayonetta az IMdb szerint, elég kemény :)
süti beállítások módosítása