HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Ki indítja el a következő konzolgenerációt?

2010.07.12. 09:50 Stöki

Az E3 környékén többen is megkérdezték tőlem, hogy mikor jönnek már a következő konzolgeneráció képviselői. A kérdés indokolt, elvégre az Xbox 360 2005 végén debütált, a PlayStation 3 és a Nintendo Wii pedig 2006 végén, vagyis majdnem öt, illetve négy éve. Ennyi idő után pedig már szoktak szivárogni hírek új konzolokról (sőt, négy év a Microsoftnak elég volt ahhoz, hogy a 2001-ben megjelent Xbox után kihozza az Xbox 360-at).

A Sony és a Microsoft megmondóemberei azonban nemrég lehűtötték a kedélyeket. Az E3 előtt Shane Kim, a Microsoft játékrészlegének alelnöke nyilatkozta, hogy a Kinect kitolja az Xbox 360 életciklusát: kerek tíz évvel számolnak, vagyis a cég szerint 2015-ig biztosan piacon lesz a konzol. Korábban hasonlót mondott a Sony is, vagyis ők is legalább tíz évet adnak a PS3-nak. Most pedig Josida Suhei, a Sony Computer Entertainment Worldwide Studios elnöke nyilatkozta azt, hogy ők aztán nem sietnek az új generációval, lépjen először a Microsoft meg a Nintendo – a Microsoft úgyis korábban jött ki az Xbox 360-nal, a Wii-re meg ráférne egy kis hd felbontás.

És könnyen lehet, hogy tényleg a Nintendótól jön majd egy Wii 2, legalábbis erről folyton fel-felbukkan egy-egy pletyka. Az biztos, hogy komoly hardvercserére egyelőre a Nintendónak volna oka, ha a látványt tekintjük – ugyanakkor az is igaz, hogy a Wii jelentős részben kazuárokból álló fogyasztótábora nem ad annyira a grafikára, mint az Xbox 360 és a PS3 körül gyülekező, hardcore gamerekben erős közösség. Viszont a Microsoft és a PS3 most a Kinecttel és a Move-val bőven behozza azt az előnyt, amit a Wii hadonászós kontrollere jelent, és nyilván a játékok egy része is a kazuárokat szólítja majd meg. Viszont a Nintendónál igen erős brandek vannak, az E3-on igen meggyőző játékfelhozatallal villantottak, és nem hiányzott az a hd felbontás. És még lehetne folytatni a viszonttal kezdődő mondatokat, de inkább jöjjenek a kommentek: szerintetek ki fog lépni először?

108 komment

Címkék: microsoft sony pletyka nintendo következő konzolgeneráció

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr232145864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dandartabornok 2010.07.12. 11:46:38

szerintem a nintendo egy újítást fog beletenni amire mi még csak nem is számítunk, pont mint a wii-nél volt

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.07.12. 11:56:32

@moli: Azért a hardvertől is nagyban függ, hiszen konkrétan kétszer kell kiszámolni mindent (na jó, nem egészen, de majdnem) ami kétszer akkora teljesítményű processzort igényel. PS3-nál még megoldható, (talán) de az XBOX és a Wii már nem tudna ebben versenyezni.

moli 2010.07.12. 12:03:03

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: a kovetkezo generaciorol beszeltel. a nintendonak mar van tapasztalata a ketszerszamoltatassal (3ds).

banyek 2010.07.12. 12:15:58

Én otthon XBOX-ozom, ráadásul crt tévén, de nem nagyon érzem, hogy változtatni kéne, a játékok így is untig elég szépek.

rootshaper 2010.07.12. 14:22:01

bocsi, nem olvastam el az elozo kommenteket, de szerintem nincs is rajtam kivul ilyen szinten konzolellenes ember... szoval nekem ebbol a vergodesbol csak annyi jon le, hogy "na jo, toljuk meg ki 10 (???) evvel a konzolunk eletciklusat, hagy hozzon meg egy kis penzt, aztan bezar a bazar"

gondoljatok csak bele, ha csak 2 evet varunk, mi lesz itt PC teren? fejlodik a technologia, a konzolok pedig szep lassan lemaradnak igy tole, es akkor most hol is vannak azok a szuperintelligens veszmadarak akik minden egyes evben arrol csiripelnek, hogy a PC-nek vege? szerintem itt a konzoloknak lesz lassan vege...

ez a konzolok hatalmas hibaja, hogy nem modosithato benne a hardver. az van, amit megvettel... es teljesen mindegy, hogy most 2 honapja vetted a dobozodat, vagy a kiadas napjan, ugyanaz a hardver. most kaptal hozza egy ilyen kazuarosito szarsagot, amivel el lehet hadonaszni par napig ( esetleg a verszomjasabbak 1-2 hetig is elbohockodhatnak vele ) de ez nem elorelepes, ezt mar a Wii is tudta, es tokeletesen elegendo volt, hogy az ovisok a bena grafikaju Wii-vel elokorkodhettek.

szerintem doglodik a konzolpiac, ebbol a cikkbol nekem csak ez jon le. eroltetetten probalnak valamit ujitani, de mar nincs egy deka otletuk sem. ne is legyen, eljen sokaig a PC!

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.07.12. 14:38:35

@rootshaper: "szerintem doglodik a konzolpiac"

Pedig épphogy a pc-s piac döglődik, legalábbis ha a hagyományos dobozos játékokat nézzük. Az NPD jelentése szerint 2009-ben Amerikában a konzolos játékok forgalma 9,9 milliárd dollár volt, a pc-seké pedig 0,54 milliárd (és a pc-s évek óta rohamosan csökken, 2008-ban 0,71 milliárd volt). Itthon elég nehezen szabadulunk a pc-s gyökerektől, de a világ már rég nem ott tart, ahol mi.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.07.12. 14:52:17

@Stöki: Húha, fedezékbe, ez nagyon fincsi trollfood volt, már gyűlnek rá a vadak. :)

saik 2010.07.12. 15:55:30

pff.. komolytalan elmeletek :)

Azert nem fejleszt senki uj konzolt, mert ertekesitesi idejukben(~2013 - 2018) nagy valoszinuseggel belefutnanak a gaming-on-demand paradigmavaltasba es az sudden-death lenne.

Akkor mar inkabb kivarnak es epitik a sajat online brandjuket. Annal is inkabb mert igazabol csak onnan tudnak majd penzt csinalni, az ilyen rendeszerekhez kapcsolodo "buta terminal" -oknal valoszinu elkerulhetettlen lesz a verseny(a tartalmat szolgaltatonak erdeke, hogy minel tobben csatlakozzanak - es igy marad majd meg a pc is mint "platform" :D).

Amelyik ezt jol kezeli(es valoszinusitem a brandek es az elosztas lesz a lenyeg - cloud/supercomputing -t ugyis masok fogjak csinalni) az lesz a nyero.

Komavary · http://orokorom.freeblog.hu 2010.07.12. 16:10:48

A Google. "Új konzolt akarsz? De hisz ott van a zsebedben!"

Amit a Nintendo megcsinált a maga kategóriájában (hajtani a biztos "második konzol" szerepre, és Wii szintű újítás), azt tudja megcsinálni a Google:
- össze-vissza szinkronizált eszközök
- utcára költöző konzol
- felbontás helyett a valóság bevonása.

Kavics 2010.07.12. 16:52:02

@Komavary: Vagy a farmvillet majd úgy kell nyomni, hogy minden nap munkába menet benyomom telefonon a vetés gombot és akkor GPS-szel beméri, hogy mekkora területet vetettem be, ezt a melóban a google mapsen nézhetem, hogyan nő rajta a búza, este amikor megyek haza akkor meg ugyanazon az úton visszahajtva learatom?

És akkor a farmville legnagyobb királyai a kukásautósok és a buszvezetők lesznek!

Komavary · http://orokorom.freeblog.hu 2010.07.12. 17:21:28

@Kavics:
Például :)

Vagy:
pk3.parallelkingdom.com/Default.aspx

Ahogy én látom, az NDS volt az első mindenkihez szóló kézikonzol. Látszott is a hatása az eladásokon.

A "mindenkihez szóló" programok (receptválasztók, fitnesstanácsadók, kisállat-tamagocsik, nyelvtanítók stb.) egy része már most átköltözött a telefonokra.

Hamarosan követik őket a játékok.

A Farmville jelenléte (hogy ott van -e főfunkcióként) érv lehet telefonvásárlásnál - vagyis érv lehet az androidos telefon mellet.

A google összetet adati pedig megkönnyíthetik a saját AR játékok fejlesztését.

Ügyesen megfejelve RW kedvezményekkel, QR kódokkal, nem csak az alkalmi játékosokat lehet megfogni vele.

Malachi 2010.07.12. 17:41:53

@agz: én éppen valami ilyesmire számítok, ezért szerintem itthon ki is hagyjuk a konzolt teljesen. nekem tizenpár éve jó a PC, most már jó is lesz, amíg el nem jön a cloud ideje.

rootshaper 2010.07.12. 18:39:34

@Stöki: a PC-s jatekok nagy resze nem egy arkategoriaban mozog, mint a konzolos. sot. vagy ez csak nalunk van igy? nem hinnem...
egyebkent meg akkor is eleg durva a kulonbseg... de kiaszart erdekel a fankzabalo dagadt amerikai nepseg? azoknak valo a konzol, hogy dagadhassanak a fotelban, es ne kelljen egy dekat se gondolkodni, csak azon, honnan lesz penzuk a kovetkezo adag KFC csirkeszarnyra. :/

K0vasz 2010.07.12. 21:21:52

@slaci89: a Wii-nél eleve szembetűnő, hogy nagyon nem igaz rá ez a "nem tudjuk kihasznlni a HW-jét" dolog. Az X360-ban is gyk. egy 5 éves PC lakozik (oké, kb egy akkori csúcskategóriás gép, de az a mai PC-s hardverekhez képest már elég gyenguska). A PS3-ba meg van kraft, de annak meg elég spéci a felépítése és kicsit más kategória. Szal bőven lenne hova HW-t fejleszteni, csak ugye minek - úgyis a játékok meg a kapcsolódó szolgáltatások hozzák a pénzt (live stb.), az ilyen eladások meg még nem nagyon kezdtek el csökkenni:)

Dukefazon 2010.07.12. 23:16:17

Kobzee barátom gyakran olvas a Wii kapcsán, tőle azt szűrtem le, hogy a Nintendó is nagyban tesz az egészre és nem nagyon akarnak villantani. Én játszom a 25 éves Castlevania-val is és a Final Fantasy XIII-al is, nem vagyok grafika-buzi, de lassan tényleg gyúrhatna a Wii-re kicsit a Nintendo. Persze ezek a megmondó emberek szeretnek titkolózni, szal könnyű szerrel hazudnak a képünkbe tegnap, holnap meg kijön minden...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.07.13. 09:07:09

@K0vasz: Sőt, ahogy elnézem, az MS igencsak ráfeküdt az AAA kategóriájú Live játékokra. A mostanában megjelenő Hydrophobia, DeathSpank, Lara Croft and the Guardian of Light, mind simán elmennének dobozos játéknak.

rept_ai 2010.07.13. 10:40:08

Na akkor egy kis tevhit-oszlatas:

"Az X360-ban is gyk. egy 5 éves PC lakozik (oké, kb egy akkori csúcskategóriás gép, de az a mai PC-s hardverekhez képest már elég gyenguska). A PS3-ba meg van kraft, de annak meg elég spéci a felépítése és kicsit más kategória. "

A hasonlosag egy pc es egy 360 kozott annyi, hogy szimmetrikus multicore rendszerek (minden core ugyanolyan). Ezzel ki is merult. A GPU egy teljesen "alien" dolog benne, ilyen pc-ben nem volt es nem is nagyon lesz, egesz mashogy kell hozza kozeliteni, mint egy pc-s (vagy ps3-as) gpu-hoz.

Parszor elhangzott a kommentek kozt, hogy a ps3ban meg mennyivel tobb tartalek van... nem akarok kiabranditani senkit, de ez - sajnos - eleg messze all a valosagtol. Ugyan az SPU-k papiron nagyon erosek, viszont teljesitmenyuk szep nagy reszet arra kell aldozni, hogy az elegge alulmeretezett GPU-t kisegitsek, igy elegge egalba kerul a ket gep. Mondjuk a PS3 legalabb csondben teszi ezt :))

A 3D temahoz: mivel gyakorlatilag minden 3dtv tamogatja a side-by-side atvitelt (a ket kep egy frame-be van suritve, egymas mellett/alatt), ezert barmilyen kulso forrasrol (ps3,x360,pc,mobiltelefon.. barmi) lehetseges 3d-t megjeleniteni, csak az egyik iranyu felbontas felezodik. A PS3 elonye itt ott van, hogy az uj firmware tamogatja a "hivatalos" 3d atvitelt, ahol ket teljes 720p(60fps) vagy 1080p(24fps) frame mehet at a hdmi kabelen, de hogy oszinte legyek, ez inkabb kenyelmi funkcio, mint valodi elony.

SnakeHB 2010.07.13. 11:28:53

A Sony nem fog fejleszteni, a kezdetektől a már emlegetett 10 éves életciklussal revolvereznek. A PS3 vasa pedig bírja is a kiképzést, valószínűleg a 3D sem okoz majd neki gondot, egyszóval "megelőzi a korát". Ez valószínűleg nem üres duma, a PS2 is a mai napig "él", és elég nagy difi van a kezdeti PS2 játékok és a mostaniak között.
A 'softnál más a helyzet, ott már lassan a HW határait feszegetik. Amíg a kezdetekkor szebbek voltak a játékok, mint PS3-on (lásd: a gamespot összehasonlításai), ez a trend megfordult, lassan belejönnek a fejlesztők a 'Station kiaknázásába.
Valóban a Nintendo szorul rá leginkább az újításra. Igaz, hogy bejött ez a "Wii a második, casual konzol" politika üzeltileg, de míg szerintem egy erősebb (értsd HD) gép akár lepipálhatta volna a nagyokat az (akkor még) forradalmi mozgásérzékelős-irányítással (milyen poén lett volna GTA-ban, vagy pl. Dead Space-ben hadonászni), addig mára megfordult a kocka, és a Move ill. a Kinect ezt az előnyt is elveszi Márióéktól, estlegesen a non-hardcore gamer-eket is elszipkázva.
Másfelől: szerintem hiába kerül valaki csak alkalmi játékos szintjén a konzolok világába, előbb-utóbb nagy részük egyre több időt kezd el vele tölteni.
A Wii-s tábor nagy része (casual-kén beskatulyázva) azért mégiscsak fanyalog, hogy a Nintendo húzócímei mennyiségben nem, minőségben pedig csak ritkán veszik fel a versenyt a konkurenciával, és sóvár pillantásokat vetnek a játékipar legfelkapottabb termékeire, amik az ő kis masinájukon soha nem teszik tiszteletüket, vagy csak erősen lebutított változatban, ami épp, hogy "szódával elmegy".

@rootshaper:
Igaz, hogy a PC fejleszthető, de az anyagi vonzatot is vedd figyelembe. Egy PC bármikori ára jóval az akkor kapható konzoloké felett van. Ha rendszeresen fejleszted, hogy az aktuális játékok minimum közepes grafikán szaggatásmentesen fussanak, akkor évente kifizeted még egy konzol árát. Pláne, hogy monitor is kell hozzá, míg a konzolnak a minden háztartásban megtalálható (amúgy nem csak erre a célra használt) TV a klasszikus megjelenítő eszköze. Igen, tudom, hogy manapság a monitor is lehet TV, a gépet is rá lehet kötni a TV-re, de azért én még nem találkoztam olyannal aki a PC-jét permanensen a TV mellé költöztette volna, és pl. azon netezne.
Az már más kérdés, hogy megéri -e neked ennyi pénzt rááldozni a PC-re, hogy HDnál nagyobb felbontással, jobb élsimítással, nagyobb látótávolsággal játssz.
Azt is figyelembe véve, hogy kevesebb program jön ki PC-re, mint konzolokra...

banyek 2010.07.13. 13:29:57

Csak ismételni tudom magam.
Közel húsz év PC játék után besokalltam, és vettem egy konzolt. Az vitt rá, hogy nem volt kedvem többet fejlesztgeti a gépemet csak azért, hogy játszhassak vele, azt a pénzt amit régebben HW-re költöttem, most inkább a játékokra költöm, és sokkal elégedettebb vagyok vele.
Bekapcsolom, működik, játszom, kikapcsolom.
Ha valamit frissíteni kell, szól, ráhagyom, tovább játszom.
Eleinte furcsa volt megszokni a billentyűzet-egér kombó helyett a kontrollert, de most már gyakorlatilag ugyanarra képes vagyok vele, sőt van amivel még kellemesebben tudok játszani.
A kép szép, a hangok jók, a fotel kényelmesebb mint a monitor előtt görnyedni.
Sokkal korábban váltanom kellett volna.
(A Flight Simulator hiányzik kicsit néha azért!)

lokkoLori 2010.07.13. 13:39:17

@rootshaper:
a PC mint játék platform nem haldoklik, hanem már meghalt !!! Sőt mondok jobbat, a ma ismert asztali PC-k nemsokára már csak munkaállomások lesz, nagy erőforrásigényű feladatokhoz.
A hétköznapi feladatokat átveszik, kisebb jobb mobilabb célszerűbb integrált hosszabb életciklusú eszközök, melyekre rengeteg hasznos jól optimalizált és többnyire nem túl drága alkalmazás lesz elérhető ... az nem az emberi butaság tünete, hogy nem akarunk egy PC alkatrészkuplerájban élni !!!

lokkoLori 2010.07.13. 13:44:32

@SnakeHB: nekem nem úgy tűnt, hogy a kazuároknak csorogna a nyála a Killzone vagy a Gears of War féle látványorgiákra ... sokkal inkább a poént keresik, a technikai részletekre többnyire szarnak

Bobby Newmark 2010.07.13. 14:59:19

Ezt a sok faszságot...

"Egy PC bármikori ára jóval az akkor kapható konzoloké felett van."

Nincs olyan, hogy "egy PC". "Egy PC"-t kukázhatsz INGYEN egy szeméttelepről, vagy elkölthetsz rá félmillió forintot.
Másrészt megvan a lehetőséged, hogy a játék minőségét a gépedhez igazítsd, NEM vagy rákényszerítve a hardver fejlesztésre.
Másrészt MINEK? A játékok minőségileg jelenleg a stagnáló konzolokat "követik", tehát 5 éve tökugyanazt a szintet hozzák, egész egyszerűen nincs szükség a hardver fejlesztésére.

"de azért én még nem találkoztam olyannal aki a PC-jét permanensen a TV mellé költöztette volna, és pl. azon netezne."

Nincs TV-m, és nem is lesz. Filmeket, meg időnként webes TV-t számítógépen nézek. Ja, igen, a számítógép a központi helyen van a nappaliban.
Bátyám is kifejezetten erre a célra rakott össze magának egy kis kompakt HP gépet. (Külön háztartás, külön lakás)

"Az már más kérdés, hogy megéri -e neked ennyi pénzt rááldozni a PC-re, hogy HDnál nagyobb felbontással, jobb élsimítással, nagyobb látótávolsággal játssz."

Vagy ezeken túlmenően: precíz fizikát, feltűnően okos AI-t, nagy látótávolságot és TÉNYLEG nagy bejárható területeket és sok emberes multiplayert. (Nem csak MMO, a 64-személyes "hagyományos" multi is ide számít)
Emellett nem, egyáltalán nem ezért éri meg. Hanem mert nem egy primitív célszerszám, hanem egy univerzális eszköz, amit alkotásra ugyanúgy fel lehet használni, mint haszontalan öncélú szórakozásra.

"azt a pénzt amit régebben HW-re költöttem, most inkább a játékokra költöm, és sokkal elégedettebb vagyok vele."

Aha, hát nekem 20 év alatt volt ÖT konfigom volt. Ez alatt PONTOSAN öt konzolgeneráció futott le.
Ha te folyamatosan hardverre költöttél PC-s időszakodban, akkor valamit orbitálisan elkúrtál.

"Bekapcsolom, működik, játszom, kikapcsolom. Ha valamit frissíteni kell, szól, ráhagyom, tovább játszom. "

Jéé, nekem a PC-m is tökéletesen ugyanígy működik... Naháááát!

"de most már gyakorlatilag ugyanarra képes vagyok vele,"

Ez hihető. Bár nem lehettél sokra képes egér+bill kombóval ezek szerint...

"A kép szép, a hangok jók, a fotel kényelmesebb mint a monitor előtt görnyedni."

Szokásos sztereotíp hülyeség. Mintha egy PC-re nem lehetne kontrollert dugni. Mintha egy monitor előtt csak görnyedni lehetne. Mintha fotelben nem lehetne görnyedni. Soroljam még?

"nagy erőforrásigényű feladatokhoz. "

A játékok pont ilyenek. Öngól.

"A hétköznapi feladatokat átveszik, kisebb jobb mobilabb célszerűbb integrált hosszabb életciklusú eszközök, melyekre rengeteg hasznos jól optimalizált és többnyire nem túl drága alkalmazás lesz elérhető ..."

Aha, hát az lesz tényleg a legfaszább. Ha majd MINDEN feladatra KÜLÖN céleszközt kell majd venni. Játékot csak hardverrel együtt, pl. Az ám a király!

Mondjátok a főnöknek ott a marketingrészlegen, hogy ki kéne már találni valami új bullshitet, mert ez már nagyon ciki!

moli 2010.07.13. 15:03:43

@Bobby Newmark: """Jéé, nekem a PC-m is tökéletesen ugyanígy működik... Naháááát!"""

lofaszt. hazugsag.

Bobby Newmark 2010.07.13. 15:23:19

@moli: Akkor az eredeti állítás is az.

Különbség az oprendszer telepítésében és konfigolásában van.

Játékokat konzolra IS kell telepíteni, peccselni is kell őket. Régen elmúlt már az az idő, amikor csak bedugta az ember a cartridge-et, és se telepítés, se töltési idő, csak játék, azonnal.

Az idő 99.9%-ában az én PCm így működik, bekapcsolom, játszom, netezek, filmet nézek, zenét hallgatok, vagy akár dolgozom, kikapcsolom.

Egyébként meg nagyon kis ár a telepítés-karbantartás ahhoz képest, hogy mennyivel több mindenre képes a gép. Kb évente egyszer kell oprendszert újratelepíteni, de van, hogy még sokkal ritkábban. És megvan egy óra alatt, mindennel együtt.

ÉS nem kell baszódni a végtelenül idegesítő fizikai adathordozókkal, én személy szerint attól mászok a falra. Az összes EREDETI játékhoz első dolgom a nocd crack, vagy mini-image. Szerencsére már a legtöbb mostani Steamről van, úgyhogy ez a gond többé-kevésbé meg is szűnt.

moli 2010.07.13. 15:27:48

@Bobby Newmark: en meg egyetlen jatekot se telepitettem a konzoljaimra.

Bobby Newmark 2010.07.13. 15:58:04

@moli: Mer' magától csinálja, és nem minden játék, nem minden konzol.

Egyébként mint említettem, ez a "nem kell (és nem is LEHET) telepíteni"-dolog egy nagyon durva HÁTRÁNYA a konzoloknak.

Bobby Newmark 2010.07.13. 16:10:16

@moli: Oké, akkor ez kinullázza a "nem kell kupacnyi különböző hardverrel baszódni" érvet.

Egyébként CSéztél te úgy 2000 magasságában?

Bobby Newmark 2010.07.13. 16:16:09

Egyébként én leszarom ám, hogy ki mivel és mire bassza el idejét és pénzét, csak ezeket az elbaszott hülyeségeket nem fogom szó nélkül hagyni...

Barnaby88 2010.07.13. 17:37:21

@Bobby Newmark: Pedig te vagy az aki elbaszott hülyeségeket írkál...
Mindenki tudja, hogy egy félmilliós pc erősebb mint bármelyik konzol, viszont onnantól kezdve, hogy csak szarul optimalizált, bugos, konzol portok jelennek meg rá, senkit sem érdekel...
A pc halott. Ennek legjobb példája, hogy minden idők legnagyobb példányszámban eladott játéka, a Modern Warfare 2 eladásaiból, mindössze 3 % volt a pc-s...
Ennyit erről.
Vegyél inkább egy konzolt és utána beszélj, de akkor már nem fogsz mert meglátod, a konzolok számtalan előnyét a pchez képest.
Természetesen a pc-nek is megvannak a maga előnyei, de ha játszani akarsz, azt 2010ben legjobban egy xboxon, vagy ps3mon tudsz!!!

Barnaby88 2010.07.13. 17:42:50

A témához pedig annyi fűznék hozzá, hogy a gyártók egyenlőre nem tervezik az új generációkat. Egyedül a Nintendonak lehetne rá oka, de amíg jól fogy a Wii nem fogják felesleges felszabdalni a saját piacukat. Amennyiben a Kinect és a Move nagy szeletet vesz el a Nintendo tortájából, esetleg kihoznak ők is egy Wii HD-t, de könnyen lehet, hogy megvárják a 3D valóban elterjed, és ha igen, csak akkor dobnak ki, egy alapból 3D kompatibilis konzolt.

ITT JÖN A LÉNYEG!!!

Ami pedig a Sonyt és a Microsoftot illeti, ők egyenlőre nem akarnak új generációt, hiszen az automatikusan azzal járna, hogy erősebb hardvert raknának bele, arra pedig szebb játékokat kellene írni. Ez viszont nem jó, hiszen megemelkedne a játékkészítés költsége, viszont a 60 dolláros és az eladott darabszám nem emelkedne, tehát kisebb lenne rajta a nyereség. Ameddig nem találnak a fejlesztők megoldást arra, hogy a fejlesztési költségeiket jelentősen lecsökkentsék, nem fogunk szebb és nagyobb játékokat kapni, mindamellett, szerintem a játékosok manapság is megnyalhatják mind a 10 ujjukat, hiszen bőséges a felhozatal jó játékokból...

banyek 2010.07.13. 20:20:33

@Bobby Newmark
Hát barátom neked meg mi a fene bajod van a világgal?
Konkrétan hülyeségeket beszélsz, csak tudnám miért. Egy konzolnak rengeteg hibáját fel lehet róni, de valahogy nem sikerült egy olyan helyen se ráfogj amiben igazad lenne.
Ha azt mondanád, hogy csak egy dologra alkalmas, (bár ez se igaz, én filmet is azon nézek) akkor még elgondolkodnék az igazadon,de így, hogy tévedsz, felesleges.
A konzol arra jó, hogy este munka után leüljek vele játszani, a PC meg arra, hogy minden másra használhassam.
Ennyi. Ha azt mondod, hogy egy PC-vel nem kell foglalkozni, hogy menjen, akkor vagy hazudsz, vagy tévedsz.
Ha öt konfigod volt az elmúlt húsz évben, akkor kérlek mesélj arról, hogy melyikben milyen hardver lakott? Mennyiért veszel gépet gyermekem? Mennyit költesz egy videokártyára, ami még két év múlva is megállja a helyét?
Nem lehettem képes bill+egér kombóval? Hát, mihez képest ugye. Lehet lenyomtál volna Quake3 Arena-ban, igaz, nem szerettem soha hálózatban játszani idegennel. LAN-on nem volt gond, de mondjuk egy UT-ben elég volt nekem a Godlike botokat gyilkolni, annál többre sosem vágytam.
Nem tudom, amúgy te mivel foglalkozol, én napi 8 órában számítógép előtt ülök.
Nem akarok a szabadidőben is mindig a gép előtt ülni, kényelmesebb a fotel vagy a kanapé.

Johnfive 2010.07.14. 09:55:48

"Mennyit költesz egy videokártyára, ami még két év múlva is megállja a helyét?"
Hihetetlen, hogy méegyesek minfiíg ezzel próbálnak érvelni:
Egy internetezésre alkalmas gépre (flash nem szagat) kb. 20e Ft-ot ráköltve még vga-ra olyan platformot kapsz amin gond nélkül elfutnak a mai stuffok + a konzol portok is.
Csak a textúrák részletesebbek, a HD az Full HD, a draw distance nagyobb, a colission-map-ek nincsenek lebutítva.
Sőt, amikor az X360 megjelent >=130eFt-ért, akkor 60-ért lehetett olyan vga-t venni, amin full-on ment a Crysis, és még ma is elvisz simán mindent, az említett +feature-ökkel.

Pont a konzolpiac dominanciája miatt nem stagnál a PC-s grafika fejlődése.

Bobby Newmark 2010.07.14. 12:48:27

@banyek: Az a bajom a világgal, hogy elárasztották a hozzád hasonló csőlátású fanboyok, és telefossák az étert a hülyeségeikkel.

"Egy konzolnak rengeteg hibáját fel lehet róni, de valahogy nem sikerült egy olyan helyen se ráfogj amiben igazad lenne."

Ez talán azért van, mert MEG SEM PRÓBÁLTAM lehúzni a konzolt, barátom. Én nem fikázni jöttem ide, mint a ti agyatlan zombihordátok, hanem kiigazítani azt a sok faszságot, amit összehordtatok.
Amit negatívumként említettem, az VÉLEMÉNY, hogy személy szerint NEKEM miért nem felel meg. Nem hibának tekintem, hanem szándékosan ilyenre tervezett dolognak, ami nekem szimplán így nem kell.

Ti itt megpróbáltatok tényként beállítani olyan dolgokat, amik objektíve nem tipikusak, vagy egyáltalán nem is léteznek, csak a kis elborult agyacskátokban. Az sem kicsit seggfej dolog, hogy te támadásnak veszed a konzol ellen azt, hogy én túlnyomórészt A PCKRŐL BESZÉLTEM, hogy mi nem igaz abból, amit magyaráztok. De sebaj, ezt betudom annak, hogy félig már felfalta az agyad a fanboy lét.

"Ha azt mondanád, hogy csak egy dologra alkalmas, akkor még elgondolkodnék az igazadon,de így, hogy tévedsz, felesleges. "

Ja, hát sokkal egyszerűbb lenne neked, hogy ha olyan dolgokkal jönnék, ami nem igaz, ugye? Azt csuklóból tudnád cáfolni, így meg csak vergődsz, mert nem tudsz mit mondani.
Hát igen... Csak tudnám, akkor minek erőlködsz, ha úgyis csak hülyét csinálni tudsz magadból ebben a helyzetben?
Most nézd meg, volt egyetlen cáfoló érved arra, amit mondtam? Kérdezgetsz, meg pattogsz, hogy nincs is igazam, de egyetlen mondatomat nem sikerült cáfolnod, vagy rámutatnod, hogy mi miért nem igaz.

"A konzol arra jó, hogy este munka után leüljek vele játszani,"

Erre a PC is jó. Pont ugyanannyira, mint a konzol. Hazamegyek, benyomom a gépet, felzúzok TSre, lövöldözök haverokkal, kikapcsolom. Így működik egy jól összerakott PC. Így is KELL működnie.

"a PC meg arra, hogy minden másra használhassam. "

Másra IS. Játékra IS tökéletesen alkalmas. Akárhogy is próbálod megerőszakolni a dolgot, ezt NEM TUDOD ELVENNI a PCtől. Viszont vicces látni, ahogy mégis próbálkozol.

"Ennyi. Ha azt mondod, hogy egy PC-vel nem kell foglalkozni, hogy menjen, akkor vagy hazudsz, vagy tévedsz. "

A PCvel az idő 99%-ában nem kell foglalkozni. Nem azt mondtam, hogy EGYÁLTALÁN nem kell. Másik fele, hogy ez a "baszkodás" az ára annak, hogy cserébe a végén olyan lesz a rendszer, amilyennek ÉN akarom, és azt fogok tudni csinálni a géppel (az idő fennmaradó további 99%-ában), amit szeretnék, legyen az zenehallgatás, filmnézés, játék, vagy épp munka vagy alkotó tevékenység.

"Ha öt konfigod volt az elmúlt húsz évben, akkor kérlek mesélj arról, hogy melyikben milyen hardver lakott? Mennyiért veszel gépet gyermekem?"

Kérlek, anyuci.
1994 386DX Trident 4Mb
1998 Celeron300@450 Riva128 128Mb
2001 Celeron566@850 Voodoo3.2000 256Mb (ez a gép egy áramkimaradás alkalmával meghalt)
2004 Barton2.5 GF3Ti200 512Mb(később 1G), majd miután egy szerencsétlen eset kapcsán elfüstölt a Ti200, Radeon9800XT került bele
2006 PentiumD2.6 Gef7500LE 2G
2008 Core2Duo3.0 2, majd 6G ram.

Igen, ez hat konfig, így jobban össszeszámolva. A 2006-ost el szoktam felejteni, mert azt ajándékba kaptam, mellette megmaradt a Barton2.5 konfig is, és ha rajtam múlt volna, akkor nem akkor és nem olyan gépet fejlesztek.
A másik, hogy a Cel566-os meg azért kellett, hogy ne az otthoni gépet vigyem a koleszba, azt a gépvásárlást is toltam volna még időben, ha van rá mód.

Átlag 100-120ezer forint megy bele egy gépbe.

"Mennyit költesz egy videokártyára, ami még két év múlva is megállja a helyét? "

30-at. Legalább egy éves videokártyát kell venni MINDIG. Általános ökölszabály, hogy zsírúj, tervezőasztalról még frissiben lekerült hardvert nem veszünk.

"Nem tudom, amúgy te mivel foglalkozol, én napi 8 órában számítógép előtt ülök."

Igen, én is. Ennek ellenére nem kényelmesebb a fotel a karfás, kerekes bőr forgószéknél. Ha ismerősök látogatnak meg, akkor is inkább a székemben maradok, átengedem a fotelokat a vendégeknek. (Nappali központi helyén a gép, ugye. Csak megfordulok a forgószékkel, és máris körbe van ülve a dohányzóasztal.)
Van egyébként (pluszban! a 2006-os ajándék géphez járt) rádiós egér, billentyűzet, és egy infrás távirányító, úgyhogy MEGTEHETNÉM, hogy a szoba másik feléből, fotelról irányítsam, de nem teszem, mert nem lesz attól nekem kényelmesebb.

LAN vs net... Nyilván azért nem szerettél idegennel játszani, mert a belterjes szinglepéteres/LANos skilljeid kevesek voltak egy neten edződött ellenféllel szemben. Én ezzel úgy szembesültem, hogy kikerültem a mi saját LANos társaságunkból netre, aztán egy év múlva elmentem LANozni velük...és szegények szánalmasan gyengének tűntek. Ez ilyen, egy hónap netes játék alatt több trükköt és technikát les el az ember, mint amit évek alatt termel ki magából egy teljes LANos belterjes társaság. Ez a "több szem többet lát" multipléjeres megfelelője.
Neked az volt erre a válaszod, hogy teljes visszavonulót fújtál.
Na, látod, ezek szerint tökéletesen bejött a megérzésem, hogy nem lehettél sokra képes bill+egérrel sem.
És azzal készségesen egyetértek, hogy viccesen alacsony szinten kontrollerrel is lehet FPS-ezni.

Na megint elkalandoztunk.
Én nem akarlak meggyőzni, hogy a PC jobb, meg hogy neked is PCt kéne venned. Ha neked megfelel a konzol, és boldog vagy vele, akkor örülök.
CSAK FELEJTSD MÁR EL ezeket az önigazoló rinyálós OSTOBASÁGOKAT, amikkel magadat győzködöd, hogy "jó ez, jóóó eeeez", mert idegesítő.
Lehet, hogy neked kényelmesebb a kanapé, DE a kanapéra és nappalira igazított szórakoztató elektronika NEM KONZOLOS KIVÁLTSÁG.
A KONTROLLER SEM AZ. Bár nekem személy szerint nincs kontrollerem, de van helyette egy Razer Nostromo N52te-m az egér mellé(keress rá, nézd meg, javaslom), meg egy joystick.
Az is faszság, hogy a PC-vel FOLYAMATOSAN faszkodni kéne. Egyszer évente egy win install, kéthavonta videokártya-driver frissítés, minden más automatikusan megcsinálja már magának. Nem a 6-8 évvel ezelőtti állapotokból kéne kiindulni, amikor fikázni akarsz, mert csak magadból csinálsz hülyét. Talán vess egy pillantást egy MAI, jól összerakott PCre...
Az is faszság, hogy FOLYAMATOSAN új hardvert kéne vásárolgatni. Elég akkor, amikor kijön az új konzolgeneráció, mert ugye a játékipar a konzolt követi. A mostani állást elnézve ez a 2008as gépem elég lesz 2015-ig. Hacsak nem akarok majd Crysis3-at 2048xlófaszban, 32x-es élsimítással játszani. (A konzol még akkor is 1080p-re lesz csak képes)

Egy kérdés: te miért akarsz meggyőzni arról, hogy nekem a PC nem kényelmes, és csak szopok vele? Miért gondolod úgy, hogy jobban tudod, hogy nekem mi a jó, mint én magam?

Na, rágódj rajta!

moli 2010.07.14. 12:58:54

@Bobby Newmark: raadasul ez csak 16 ev, nem 20. (jo fiatal vagy ;) )

Bobby Newmark 2010.07.14. 13:07:56

@Barnaby88: "viszont onnantól kezdve, hogy csak szarul optimalizált, bugos, konzol portok jelennek meg rá, senkit sem érdekel..."

Ez gyakorlatilag tökmindegy, mert már kb 2x erősebb egy mai új PC a konzoloknál, úgyhogy halál nyugodtan lehet egy port optimalizálatlan, mert még így is röhögve elfut. Ha meg mégsem, akkor legfeljebb lebutítom a grafikát KONZOLOS SZINTRE.

"A pc halott. Ennek legjobb példája, hogy minden idők legnagyobb példányszámban eladott játéka, a Modern Warfare 2 eladásaiból, mindössze 3 % volt a pc-s..."

Nem, ez csak arra példa, hogy PC-n egy MW2 kibaszottul nem nagy szám.
Eladási adatokat egyébként kend a hajadra. Ha én leszek az utolsó ember a világon, aki még nem látta/olvasta a Twilightot, vagy nem nézi a Barátok köztöt, én akkor sem fogok hozzá jó pofát vágni. Legyetek vele boldogok, élvezzétek, számomra ezek hulladékok, akármennyi embernek is tetszenek.

"Vegyél inkább egy konzolt"
Ki van zárva. Mérnök vagyok, kell az erős PC, és nincs az az isten, hogy két játékra alkalmas hardvert tartsak.

"Természetesen a pc-nek is megvannak a maga előnyei, de ha játszani akarsz, azt 2010ben legjobban egy xboxon, vagy ps3mon tudsz!!!"

Vagy PC-n. Még mindig az van, hogy ezt nem tudjátok elvenni a platformtól. Tökéletesen alkalmas rá, és van választék bőven. Innentől kezdve szánalmas a károgásotok.

Bobby Newmark 2010.07.14. 13:09:38

@moli: Előtte 1984-től C64 volt. Akkor három éves voltam, és alapvetően a tíz évvel idősebb bátyám kapta.

moli 2010.07.14. 13:12:43

@Bobby Newmark: attol meg, hogy mernok vagy, a vilag legjobb jatekainak erosen tulnyomo reszetol elesel konzol nelkul. a legendaktol.

en pl eladtam a javas (akkor meg nem volt android meg macphone) mobiltelefonom, vettem egy motorola f3-at (keress ra) es egy nintendo ds-t.

banyek 2010.07.14. 13:17:49

@Bobby Newmark

LOLLERCOPTER!!!

Fanboy lét, mi?
Igen, igazából életem legrosszabb döntése volt, hogy vettem egy konzolt játszani.
Igen, tök béna voltam mindig, és nem azért utáltam neten játszani mert baszomsokat kellett várni állandóan, illetve mert amikor még próbálkoztam vele, akkor a modemem miatt állandóan lagoltam.
Megnéztem a konfigjaid, és minden tiszta amúgy. Nekem 2001-ben telt először Pentiumra (166 Mhz!)
aztán jött 2003-ban az 566, 2005-ben a 2,5 és 2007-ban egy C2D@2.2
Inkább vettem egy fasza gépet, dolgozni (legyen kicsi, és csöndes!) és egy másikat játszani, aminek az élettartama alatt minden játék menni fog, és nem futok bele 14 frame/sec-be soha.
Biztos én vagyok a hülye, igazad van.
(Jelzem én elmondtam, mi a véleményem, miért nem jött be PC játék, és miért jobb *nekem* konzolozni, erre Te kezdted el osztani az észt.)

Na mindegy, hagyom inkább éhenhalni a trollt.

Bobby Newmark 2010.07.14. 13:30:11

@moli: Lulz. Hát akkor így jártam. :P Sajnálj egy kicsit, ha már én leszarom, hogy nincs PCre az Agyatlan Lineáris TPS Akciójáték 4, vagy a Kaptafa Japán RPG XXIV, vagy épp mert nincs műanyag gitárutánzatom.
Az, hogy ezek a legjobbak-e, az szubjektív.

Kézikonzol nem pálya, semmi igényem nincs a mobil játékra. Ha játszani akarok, akkor otthon maradok. Ha megyek valahová, akkor nem érdekel a játék.
Egyébként vettem egy java-s telefont, hogy az majd milyen jó lesz. Tettem rá ScummVM-et, meg egy rakat klasszikus pnc kalandot, pl Monkey Island, DoTT (fullCD-s, végig digi szöveges verzió!), Indy3, stb.
A kezdeti lelkesedést leszámítva nem használom. Van rajta 7G zene, azt hallgatom inkább, meg nézek kifelé az ablakon.
Nincs igényem kézikonzolra. Egy darabig én is azt hittem, hogy van, de rájöttem, hogy utazáshoz SZÁMOMRA a zene jobb.

Kérdem még egyszer, '99-2001 magasságában CSéztél? Ha igen, akkor szerintem ismerjük egymást abból az időszakból. Ismerős az a név, hogy count_zero?

moli 2010.07.14. 13:38:58

@Bobby Newmark: az a baj, hogy nem szubjektiv, metacritic pontszam.

nemreg probaltam ujrafelMELEGiteni a kapcsolatokat az index forum counterstrikebazz topikban, hat nem kibasztak?

Bobby Newmark 2010.07.14. 13:51:34

@banyek: "(Jelzem én elmondtam, mi a véleményem, miért nem jött be PC játék, és miért jobb *nekem* konzolozni, erre Te kezdted el osztani az észt.)"

Aha, csak megemlítem, hogy ketten neveztetek hazugnak, mert azt mertem mondani, hogy nekem sikerült egy kibaszott működőképes PC-t összeraknom. Mintha az egy egyetemes természeti törvény lenne, hogy működőképes PC márpedig nem létezik.

Hát kabbbe, már bocs.

banyek 2010.07.14. 14:00:50

@Bobby Newmark
nem neveztelek hazugnak.

A működőképes PC nem álom és nem lehetetlen.
VISZONT a mihezképest működő már egy másik tészta.
Elvileg sosem volt baja egyik gépemnek sem (az utolsó vírust amit kaptam még 286-oson sikerült összeszednem, úgy hívták, hogy stoned)
Az évente egyszer kell újratelepíteni már évente egyel pont több, mint amit egy játékgéppel el akarok tölteni.
Különben sarkítok, meg tényleg nincs igazam, de a konzolra azért tértem át, mert elhagytam a windows világot, játszani meg szerettem volna így is.

Bobby Newmark 2010.07.14. 15:48:55

@banyek: "Ha azt mondod, hogy egy PC-vel nem kell foglalkozni, hogy menjen, akkor vagy hazudsz, vagy tévedsz. "

Valóban, szigorúan véve. Ez egy feltételes mondat, és én nem azt mondtam. Ennek ellenére nem hiszem, hogy ezt szó nélkül be kellett volna nyelnem, ráadásul pont az a jellegű csúsztatás, ami miatt egyáltalán hozzászóltam a témához.

"Elvileg sosem volt baja egyik gépemnek sem"

Hát éppen erről beszélek, hogy minden, amit mondtok, az vagy teljes egészében téves, vagy létező dolog, de bolhából elefánt transzmutáció tipikus esete, a PC messze nem alkalmatlan a játékra, annyira meg főleg nem, amennyit hisztiztek rajta.

"Az évente egyszer kell újratelepíteni már évente egyel pont több, mint amit egy játékgéppel el akarok tölteni. "

Ezt így ebben a formában látod már el tudom fogadni.
Azt, hogy "a PCvel folyamatosan baszkodni kell" az viszont egész egyszerűen nem igaz.

"Különben sarkítok, meg tényleg nincs igazam,"

Na, hát erről van szó, köszönöm, hogy elismerted. Én meg csak annyit szeretnék, hogy NE TEDD, leginkább a saját érdekedben, kisebb részt meg azért, mert idegesít, és be fogok szólni.

Nem hinném, hogy a kényszeres önigazolásodat (ti. azt, hogy meg KELL magyaráznod MAGADNAK, hogy miért is olyan kurvajó ez a konzol) nagy nyilvánosság előtt kéne megoldanod. Egy szóval nem szóltam volna hozzád, ha nem sarkítod halálba a témát, meg nem beszélsz hülyeségeket.

moli 2010.07.14. 15:57:55

@Bobby Newmark: pedig sarkitas/eltulzas nelkul csak unalmas szurke/gyava vartyogas a beszelgetes, nincs hatasa/eredmenye, igy ertelmetlen.

banyek 2010.07.14. 15:58:55

a "ön vagy hazudik, vagy téved" egy klasszikus logikai feladvány megoldása.
Gondoltam ismertebb szófordulatként, de ezek szerint nem az.

Barnaby88 2010.07.14. 16:08:27

@Johnfive: Nem érted a lényeget!!
Mindenkinek egyszerűbb ha konzolra fejlesztenek.
Egyrészt mivel fix a hardver, jobban kiaknázhatják annak a képességeit, ezért nem lesznek optimalizációs problémák.
PC-s játékoknál mindig fennáll a kérdés, hogy csúcsgrafikát akarnak e csinálni, ami csak keveseknél fog jól futni, vagy gagyibbat, akkor pedig a csúcsgéppel rendelkezők lesznek csalódottak.

Plusz emberek kellenek ahhoz, hogy a rengeteg alaplap/processzor/vga kombináción viszonylag jól elfusson a játék, konzoloknál ilyenre nincs szükség!!!

Mindenkinek egyszerűbb, a fejlesztőnek is, a játékosnak is ha konzolon játszunk!!!

Bobby Newmark 2010.07.14. 16:21:34

@banyek: Szerintem ez nem egy logikai feladvány megoldása, mert ugye a két dolog ugyanazt jelenti, és az egy logikai feladványnál úgy néz ki, hogy "ez az állítás hamis".

Ez egy szófordulat a "hazudsz, te geci" tompítására, megengedi megengedi, hogy a valótlanságot nem szándékosan állítja az illető, hanem információhiány okán. Hamis udvariaskodás ez csak, képmutatás.

Bobby Newmark 2010.07.14. 16:22:08

@Bobby Newmark: Ha tévedek, akkor kérem szépen azt a klasszikus logikai feladványt!

banyek 2010.07.14. 16:29:28

@Bobby Newmark:

Raymond E. Sullivan "Mi a címe ennek a könyvnek?" könyvében ez van tökéletes megoldásként említva a "Mi történik ha egy feltartóztathatatlan ágyugolyó egy kidönthetetlen oszlopnak ütközik?" kérdésre.

Bobby Newmark 2010.07.14. 16:45:49

@Barnaby88: "Plusz emberek kellenek ahhoz, hogy a rengeteg alaplap/processzor/vga kombináción viszonylag jól elfusson a játék, konzoloknál ilyenre nincs szükség!!!"

Ez a legnagyobb kedvencem mind közül, a legszélesebb körben elterjedt OSTOBASÁG.

DirectX 7 óta kb... Az egész DirectX-nek az a lényege, hogy egységes fejlesztői környezetet biztosítson a fejlesztőknek, hogy NE kelljen a különböző hardverekre külön kódot írni, hanem egységes utasításkészlettel lehessen kezelni a különböző hardvereket, és a többit, a hardver közvetlen kezelését a DirectX végezze a drivereken keresztül.

Wiki:
hu.wikipedia.org/wiki/DirectX
"A programozó szemponjából a DX jelentősen megkönnyíti a munkát, hiszen nem csak hogy nem kell egy-egy programnál az alapoktól indulnia, hanem !!!lehetőséget biztosít arra is, hogy hardverfüggetlen programot írjon.!!!"

Tehát ez úgy, ahogy van faszság. Kb 10 éve, de lehet, hogy több. A VESA videodriver DOS alá is ezt a célt szolgálta anno.

Mondjak jobbat? A "különböző hardverekre fejlesztés" az ma azt jelenti, hogy PC(DirectX)-X360-PS3-ra kell külön fejleszteni.

Mindezt azért, mert a Mikrofost és a Sony(ő esetükben érthetőbb) részt akart a hardverpiacból is.

Aztán amikor kritika nélkül benyaljátok a marketingbullshitet, akkor ne nézzünk titeket hülyének? Ez olyan, mintha azért vennétek a mosóport, mert az intelligens, faszomba már!

Bobby Newmark 2010.07.14. 16:51:16

@banyek: Jaj, ne csináld már, az nem megoldás, hanem pontosan annak a kihangsúlyozása, hogy a FELADAT hibás!

És bizony a "vagy téved" az csak udvariassági kitétel. Az illető egy angol úriember, ugyebár...

Megvan a könyv egyébként.

lokkoLori 2010.07.14. 19:10:12

@Bobby Newmark: szerintem állj ki az emberek elé, és mond el nekik, hogy ti mind hülyék vagytok, mert a PC valójában egy pofonegyszerű hardware, ha nem így látjátok az csak azért van mert ti egytől egyig mind infó analfabéta hülyék vagytok ...

én most ünnepélyesen, informatikuskén, külön megköszönöm neked a minden átlagosan hülye emberi tömegek lenézését: Köszönöm !!!

banyek 2010.07.14. 21:54:59

@Bobby Newmark
Jól látod, ezt írtam: "Ha azt mondod, hogy egy PC-vel nem kell foglalkozni, hogy menjen, akkor vagy hazudsz, vagy tévedsz. "
Arra akartam ezzel utalni, hogy nincs olyan, hogy sosem kell foglalkozni a géppel. Következésképp a feladat hibás (azaz paradoxon egész pontosan.)

Bobby Newmark 2010.07.15. 00:01:38

@lokkoLori: Szerintem ezt teszem itt most épp.

Bobby Newmark 2010.07.15. 00:05:09

@banyek: De, és éppen ez a lényeg, hogy vannak meglehetősen hosszú időszakok, akár évek, hogy NEM kell foglalkozni a géppel. Működik. Flottul. Új játéknál beteszed a lemezt, install, next next next next finish, kint van az ikon, duplaklikk. Csík végigmegy, míg automatice letölti a frissítést, next next next finish. Ikon duplaklikk. Megy, játszok, multiplayer, neten.
Egy éven keresztül. Tucatnyi játékkal, zsinórban.

moli 2010.07.15. 10:20:33

@Bobby Newmark: az a baj, hogy o azt irta, hogy "viszonylag jol elfusson a jatek", nem pedig azt, hogy egyartalan elinduljon a jatek.

lokkoLori 2010.07.15. 11:00:07

@Bobby Newmark: és nem érzed, hogy ez így ultragáz?
hogy te hugyozol széllel szemben?

a PC mint játékplatform üzletileg meghalt, ez objektív tény, nem kell megértened miért történt így, de el kell fogadnod

segítség a megértéshez:
a mai játékos penetráció nagy átlagának a PC bonyolult, nagy, hangos, kényelmetlen, megbízhatatlan, és érzésre nagyon drága ... ez az érzés nem azért van mert az emberek átlagosan hülyébbek lettek a technikához, hanem mert sokkal több játékos van ma, mint 15 évvel ezelőtt volt. Az új játékokosok első sorban nem mérnökök, nem informatikusok (mint annó egy átlag gamer volt) ... az ő igényeik kiszolgálását célozzák meg a konzolok ...
míg a PC-s hardware és szoftware kultúra erre képtelen, mivel PC-nek nagyon mély professzionális gyökerei vannak, amiből nem is tud kivetkőzni.
Csak a laptop részlegben látok komoly előrelépést a tömegek felé, de ezekre nem sokan tekintenek játékplatformként ...

algi 2010.07.15. 11:13:30

@lokkoLori: Végre valaki leírta! Én egy átlag user vagyok, aki a munkájához kénytelen PC-t használni, meg igyekszik egy honlapot fenntartani. Hányszor, de hányszor éreztem úgy könyékig a gép házában vagy amikor már rég elfeledett jelentésű, obskurus kódsorokat copy-paste-eltem, hogy működjön valami, hogy "Ehhez nekem miért kell értenem?!"

moli 2010.07.15. 11:28:43

@lokkoLori: minel tobbmindenhez ert egy gep, annal lehetetlenebb letesztelni, hogy minden kombinacio mukodik-e. a problema raadasul legalabb negyzetes. nekem ezert lett elegem a mobiltelefonokbol, pedig az meg nem is volt "okostelefon". celhardver 'oszt kesz.

Bobby Newmark 2010.07.15. 12:44:23

@lokkoLori: Nem, ellenben az ilyen mondatok ultragázosak:
"a PC mint játékplatform üzletileg meghalt, ez objektív tény, nem kell megértened miért történt így, de el kell fogadnod"

Ha ilyen kurvára okos vagy, akkor ezt gyorsan mondd meg EA, Ubisoft, Valve, vagy bármelyik másik kiadónak, mert ők úgy tűnik teljesen hülyék, hogy évekre előre bejelentettek játékokat PC-re...

Most komolyan, mi vesz téged rá arra, hogy meg akard nekem magyarázni, hogy én képtelen vagyok PC-n játszani, és hogy nincsenek is PCre játékok, meg hogy még ha lennének is akkor sem indulnának el a kupac szart hardveren, mikor ez nyilvánvalóan nem így van?

Értem én, hogy kisebbrendűségi komplexusod van, de még én érezzem emiatt szarul magam? ÉN vagyok az ultragáz, mikor te beszélsz itt nyilvánvaló ostobaságokat, csak hogy kompenzáld a kis frusztrált lelked? Szállj már magadba, ember!

Attól egyébként jobb lesz neked, hogy hülyeségeket beszélsz egy olyan dologról, amit nem ismersz és nem is értesz? Mert szerintem meg ez az, ami ultragáz, barátom.

Bobby Newmark 2010.07.15. 12:50:38

@algi: Kell? Akarsz. Vagy nem használsz számítógépet. Tudod, 30 évvel ezelőttig is jól megvolt az emberiség, van az a két hasznos találmány, a papír, meg a ceruza...

Esetleg megfizetsz egy embert, aki majd nyúlkál neked könyékig a számítógépben, meg tudja azokat az obskurus kódokat, amiket te már rég elfelejtettél.
Nem kötelező érteni hozzá. Én meg speciel nem tudok gázkazánt telepíteni, ha esetleg akarnék, akkor megbíznék vele valakit, hogy csinálja meg nekem. Ez ilyen.

Esetleg ha ez a munkád része, akkor külön gratulálok, hogy olyan munkát vállaltál, amihez nem értesz!

BoneSayeR 2010.07.15. 13:24:57

@Bobby Newmark: (Légy szíves ne személyeskedj, ha igazad van akkor elegendőek az érvek is.)

Bobby Newmark 2010.07.15. 13:34:30

@BoneSayeR: Azt a jelek szerint nem értik.

Komavary · http://orokorom.freeblog.hu 2010.07.15. 13:47:54

@Bobby Newmark: vagy vesz egy konzolt, és nem kell törődnie fura kódokkal, hűdehozzáértő szakemberekkel, csak játszik, amikor akar.

A jelek szerint ez az, amit te nem akarsz megérteni.

Jó, tudjuk, értesz hozzá, de nem lehet minden számítógép mellé egy Bobby Newmarkot állítani.

Bobby Newmark 2010.07.15. 14:00:26

@Komavary: Te sem érted, mi?

Felőlem aztán azon játszik, amin akar, vagy nem játszik, leszarom.

De aztán ne jöjjön már ide osztani az észt, hogy:
1. PC-re nem létezik játék
2. PC-t csak monitoron és görnyedve és mindenképp kényelmetlenül lehet használni kizárólag
3. A PC-ket képtelenség napi szinten úgy használni, hogy ne kelljen valamit baszakodni az oprendszerrel vagy a hardverrel vagy maával a játékkal
4. Havonta százezreket kell kötelezően költeni a hardverre
5. És még ÉN vagyok a hülye, mert én tudok össze tudok rakni, és kényelmesen és gond nélkül használni tudok egy PC-t, játékra is.

Leszarom, hogy ilyeneket kell elképzelnetek magatoknak az önigazoláshoz, de tartsátok magatokban!

Vagy, ellenkező esetben készüljetek fel arra, hogy hülyének lesztek nézve. Ez a minimum akkor, amikor hülyeségeket beszéltek, ráadásul ekkora beleéléssel.

moli 2010.07.15. 14:07:47

@Bobby Newmark: az altalanositas nagyon jo dolog, rengeteg felesleges energiapazarlastol ment meg, nemhiaba alakult ki. az mar csak bonusz, hogy raadasul gyakorlatilag mindig igaz is. de a lenyeg nem ez, hanem a sporolas, ne kelljen mindig ujra es ujra eselyt adni valaminek, hiszen varhatoan ugyis koveti a mintat.

Komavary · http://orokorom.freeblog.hu 2010.07.15. 14:08:57

"5. És még ÉN vagyok a hülye, mert én tudok össze tudok rakni, és kényelmesen és gond nélkül használni tudok egy PC-t, játékra is."

Nem, azért vagy hülye, mert nem tudod felfogni, hogy egy átlagfelhasználó, aki csak játszani akar, nem fog éveket beleölni abba, hogy kitanulja a PC csínját-bínját, csak azért, hogy a végén ugyanoda jusson el, ahova az első konzol bekapcsolása utáni ötödik percben elérkezik.

lokkoLori 2010.07.15. 14:39:29

@Bobby Newmark:
ELTE-n szereztem diplomát informatikából ... azóta, 3 éve programfejlesztőként alkalmaznak.
kisebbségi komplexus?

Bobby Newmark 2010.07.15. 14:44:06

@Komavary: Nem, te nem vagy képes felfogni, hogy NEM ERRŐL BESZÉLEK. Sebaj, nem kell mindenkinek tudni olvasni.

Faszom, ennyi idiótával élni egy országban...

Bobby Newmark 2010.07.15. 14:44:46

@lokkoLori: Akkor miért beszélsz hülyeséget? Amivel te is tökéletesen tisztában vagy, hogy hülyeség?

lokkoLori 2010.07.15. 14:59:28

@Bobby Newmark:
hogy a PC üzleti értelemben jelentéktelen játékplatformmá vált ?
ez nem hülyeség hanem tény ...

csak az nem veszi észre aki nagyon nagyon súlyos PC fanboyságban szenved, és fogalma sincs mi zajlik a konzolok körül, tehát nincs SEMMI összehasonlítási alapja.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.07.15. 15:04:38

"Faszom, ennyi idiótával élni egy országban..."

@Bobby Newmark: Kicsit higgadj le, pls. Ne viseljen ennyire meg, hogy másnak nem az a véleménye, mint a tiéd.

algi 2010.07.15. 15:10:07

@Bobby Newmark: Sőt, szekéren és lovon is lehet közlekedni, sőt a KRESZ is megengedi, semmi akadályza, hogy szekéren szállítsa ki neked a fickó, aki beszereli a kazánodat.

Szeretném, ha mondanál egy olyan munkát, amihez nem kell számítógépismeret. Anyámtól egy "számítógépismeretet nem igénylő" munkához azt kérték, hogy e-mailben küldje el a CV-jét.

Vagy azt gondolod, hogy a mai, modern világhoz tartozó ismeretek azok opcionálisak? Pl. hogy médiaismeret nélkül el lehet igazodni a világban? Persze, aki nem hülye, az nem hiszi el, ami a reklámban elhangzik, de a kisgyerekek még hülyék, ők elhiszik, hogy minden játék tök kaffa. De ha körülnézel mondjuk a Comment:comon, rögtön kiderül, hogy egy-egy sorozatot egyes kommentelők (horribile dictu szakblogolók) zseniálisnak titulálnak csak azért, mert egy primitív trükköt beszoptak.

Ezek az ismeretek ma elengedhetetlenek. De gondolom te felbérelsz egy filmkritikust filmnézés után, hogy elmondja, mi a véleményed.

Amúgy nem tűnt fel, hogy mindenki szembemegy a sztrádán és csak te mész jó irányba?

Bobby Newmark 2010.07.15. 15:11:50

@lokkoLori: Mondom, magyarázd a kiadóknak, mert ők szemmel láthatólag látnak még a PC-ben mint játékplatformban annyit, hogy MÉGIS ADJANAK KI JÁTÉKOT RÁ, AAA címeket. Exkluzív címeket. Tömegével.

Ha majd ezen a paradoxonon túl teszed magad, akkor szólj!

Leszarom, hogy mekkora a konzolpiac, a PC-s játékpiac LÉTEZIK, ha azt állítod, hogy nem, akkor hazudsz. Ennyi. Tökmindegy, milyen arányú, tökmindegy, hogy szerinted jelentéktelen-e vagy nem, létezik. A PC működik játékplatformként, és akár tetszik neked, akár nem, a kiadók látnak benne üzletet.

Csak egy elbaszott ostoba konzol fanboy érzi szükségét, hogy letagadja, meg hogy ezt folyton hangoztassa is. Mi PC-s játékosok, köszönjük szépen, megfelelően el vagyunk látva, játékok százával évente.

Akkor is ha ez neked fáj.

Miért érzed szent küldetésednek, hogy megmagyarázd nekem, hogy nem is létezik az, amit én nap mint nap teszek? Hogy a faszomba gondolod ezt?
Mi az isten picsáját lesz neked attól jobb, hogy ha elhiteted magaddal, hogy nem, a PCs játékipar nem létezik?

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.07.15. 15:15:24

"Hogy a faszomba gondolod ezt?
Mi az isten picsáját lesz neked attól jobb..."

@Bobby Newmark: Utolsó figyelmeztetés az ideiglenes bannolás előtt: normálisan kommunikálj a többiekkel.

moli 2010.07.15. 15:19:12

@Bobby Newmark: most errol TUDOM, HOGY MARHASAGot irok, de: nekem mar regota az az erzesem, hogy pc-re csak azert adjak ki a jatekokat, mert ugyis pc-n irjak meg a segedeszkozoket, allitjak ossze a jatekot, az asset-ekhez alig kell valamit hozzarakni.

Bobby Newmark 2010.07.15. 15:19:31

@Stöki: Ezek csak szavak, mint a többi. Kicsit túl nagy jelentőséget tulajdonítasz nekik.

Bobby Newmark 2010.07.15. 15:24:57

@moli: Lám-lám. Ez pontosan azt jelenti, hogy PC-re MINDIG lesz játék. Akármennyire "halott" is.

Innentől kezdve mit erőltetik a fanboyok az ellenkezőjét?

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.07.15. 15:30:43

@Bobby Newmark: Lehet ez a véleményed, de attól még itt a játékszabályok közé tartozik, hogy normálisan szóljon mindenki a többiekhez. Egy-két bazmeg kicsúszhat, de te kezded kimeríteni a keretet.

lokkoLori 2010.07.15. 15:40:02

@Bobby Newmark: nem azt mondom hogy megszűnt, hanem azt hogy jelentéktelenné vált ... és egyre inkább jelentéktelenebb lesz bárhogy is lázadsz ez ellen.

lokkoLori 2010.07.15. 15:49:42

@Bobby Newmark:
"MÉGIS ADJANAK KI JÁTÉKOT RÁ, AAA címeket. Exkluzív címeket. Tömegével."

tömegével???
hmmm 1999 - 2004 - 2010 ...

1999-ben még én is használtam volna a tömegével szót

2004-ban még komolyan vették a PC-t, de addigra a PS2 lett a legsikeresebb platform

2010-ben a PC-t már csak konzolok mostohatestvéreként kezelik a kiadók ... kicsi stúdiók még fejlesztenek rá (mivel PC-re bárki fejleszthet, de konzolos fejlesztéshez kell reputáció és zsozsót felmutatni a konzolgyártónak) de komoly eladásokban senki nem reménykedhet ...

a PC tartja még magát az MMO és a RTS-ek világában

ki kell kukkantani néha a PC oduból.

moli 2010.07.15. 15:56:43

@lokkoLori: raadasul amiota van xbla, psn, wiiware mar a kicsik is kezdenek atszivarogni

Bobby Newmark 2010.07.15. 16:17:20

@lokkoLori: Ha neked a HETI nyolc-tíz játék CSAK STEAMEN nem tömegével, akkor mi?

De egyébként ez neked miért központi kérdés? Én aztán baromira nem irigylem tőletek a játékokat.

Ezzel szemben ti valami elcseszett oknál fogva irigylitek tőlem azt, hogy én jól és kényelmesen eljátszogatok PC-n.

Őszintén, miért fáj ez nektek? Miért akartok vért vizelve meggyőzni arról, hogy én nem érezhetem magam jól a választott platformommal? Hogy ez lehetetlen, ilyen nincsen?
Két napja? 10. oldalon keresztül?

Komolyan, miért?

És miért én vagyok azért a hülye, mert olyan platformot választok, ami NEKTEK magas, és
SZERINTETEK kevés rá a játék?

Úgy egyébként, ki a halált érdekel a játékipar? Hogy jön ez ide? Kicsit nézd már meg a beszélgetés elejét, hogy ÉN miért jöttem ide: oszlatni a sok elbaszott tévhitet, amit mint valami mantrát mondogattok itt egymásnak. Mert engem kissé irritál, hogy ha hülyék vesznek körül, meg hülyeségeket beszélnek olyan dolgokról, amihez nem értenek.
Én csak annyit szeretnék, hogy ne beszéljetek már baromságokat. Egyáltalán ezért jártatom itt a számat.

Ti miért akartok meggyőzni valami olyan dologról, ami engem gyakorlatilag nem is érdekel, és amúgy is 100% tisztában vagyok vele? Igen, a konzolos játékok piaca nagyobb, mint a PC-é. ÉS? KIT ÉRDEKEL?

banyek 2010.07.15. 16:28:58

@Bobby Newmark

pl. engem, akinek így pl. tudok játszani Fable II-t, vagy Brütal Legendet, ill. a GTA4-t időben meg tudtam volna venni, ha lett volna már akkor konzolom.

lokkoLori 2010.07.15. 16:29:02

@Bobby Newmark:
nekem van PC-m is konzolom is, steam-et figyelem naponta, néha veszek is rajta játékot, 3-4 éveseket occsón ... amiket konzolon annó kihagytam.

amúgy meg irigykedik rád a fene ...

a mantra amit a konzolosok tolnak a PC ellen egyáltalán nem alaptalan, csak te nem ismered az ellentábor viszonyítási alapját ... míg a PC-t mindenki ismeri mivel manapság sajnos kikerülhetetlen eszköz (és a többség jogosan gyűlöli) ...
te vagy abszolút sötétben, és mégis te akarsz oktatni, ezért ugranak itt rád

Bobby Newmark 2010.07.15. 16:49:57

@lokkoLori: "te vagy abszolút sötétben, és mégis te akarsz oktatni, ezért ugranak itt rád"

Kérlek, idézz tőlem, amikor a konzolosokat a konzolról oktattam ki!

Ha nem tűnt volna fel, amióta itt vagyok, arról pofázok, hogy ti konzolosok ne akarjátok már olyan kurvára megszakérteni a PC-t, mert HÜLYESÉGEKET BESZÉLTEK.

Most már mutass kérlek egy idézetet tőlem, ahol én titeket nem a PCről, hanem a konzolról oktattalak ki, mert lassan elkönyvellek egy utolsó gerinctelen hazug suttyónak...

Bobby Newmark 2010.07.15. 16:55:00

@banyek: És ez visz rá arra is, hogy hülyeségeket beszélj a PCkről, mint pl az első hozzászólásodban, amire reagáltam?

banyek 2010.07.15. 17:02:01

@Bobby Newmark

Nem, nem ez visz rá.
Az visz rá, hogy nagyjából '86 óta van valamilyen számítógép a közelemben, nagyjából '92 óta PC, és informatikusként napi 10-13 óra gép előtt töltött idővel a hátam mögött láttam már cifra dolgokat, pedig nem okoz problémát (hidd el) egy saját gépet jól bekonfigurálni.
Ennek fényében tudom, hogy a konzol összességében jobb élményt nyújt játékgépként mint a PC nekem, és még nagyon sok embernek.

Bobby Newmark 2010.07.15. 17:07:59

@banyek: És ez mondat veled olyan dolgokat, hogy én tévedek vagy hazudok, ha azt mondom, hogy nekem a számítógépemmel a napi használat során sem hardvert veszegetnem nem kell, sem windowst/videokártyát/akármit installálgatnom?

Vagy olyanokat, hogy én vagyok a hülye, mert azt merem állítani, hogy egy PC-re is lehet kontrollert meg 45 colos tévét kötni, és faszt lóbálva kanapéról játszani, az nem a konzolok kiváltsága?

BoneSayeR 2010.07.15. 19:06:59

Szerintem a Nintendo fog valamit újítani a közeljövőben konzolok terén, ha valami igazán faszát adnak ki akkor az lehet, hogy az M$-s és a Sony-t is arra sarkalja, hogy idő előtt elkezdjenek valami újon dolgozni.

banyek 2010.07.15. 20:42:06

@Bobby Newmark
Igen, ez mondat, bár lehet tényleg sarkítva fogalmaztam.
A saját tapasztalatom az, hogy ha 30-40 ezer forintért vettem videokártyát, az kábé egy évig ment nagyon faszán, egy év után meg szépen sorban jöttek azok a játékok, amik szaggatak.
Ez mondat velem olyat is, hogy egy windows ahhoz, hogy probléma nélkül működjön évente egy újratelepítést megérdemel, persze, ha felraksz rá öt programot, és semmi mást nem használsz rajta akkor felesleges (de akkor minek van PC-d, ugye ) bár az is igaz, hogy egyre több olyan szolgáltatás érhető el online, amihez nem kell programot telepíts (pl. bármilyen office helyett google docs, gmail stb.)
Ez mondat velem olyan, hogy bizony, sokszor adnak ki rossz drivert a videokártyákhoz, és néha egy új driver felrakása észrevehető javulást hoz, néha meg megborít mindent, mert éppen valaki elbaszott valamit.
Nem mondom, hogy hülye vagy, tényleg lehet kontrollert dugni a gépre, bár amikor nekem volt, akkor egy darab FIFA ill. Duke Nukemen kívül nem ment vele semmi (mert ha egy FPS bill+egérre van összerakva, akkor az nem lesz jó egy joystickként üzemelő kontrollerrel). Mondjuk lehet, hogy tévedek, és csak az én hardverem volt buta.
Amúgy meg persze, rakhatsz tévét a gépre, meg akkor rögtön tehetsz vele szembe egy asztalt meg egy széket, ha bill+egér kombóval akarsz játszani. (Na persze ha a szipi-szupi kontrollereddel tudsz mondjuk Crysiselni, akkor tévedtem.)

Johnfive 2010.07.15. 21:02:17

@Barnaby88: Uhm, nem.
Az összes konzolos dev.env./SDK PC-n fut. Ott kb. egy pipa x86/x360/ps3 buildet gyártani. És a fejlesztés/tesztelés gyorsítása miatt gyakorlatilag muszály a motornak az ide-ből futtathatónak lennie PC-n. Nem kell embedded SDK-val/jtag kábelekkel/embededd debug-gal szívni. Pont, hogy a PC-n a legegyszerűbb a fejlesztés, mivel általános célú a hardware-e. Nem kell SPU-kkal faszkodni, stb... Megvannak az általános APIk multi-processingre, 3D-re, fizikára, scriptingre, stb. és ezek bizony cross platform(x86/x360/ps3) képesek. A skálázhatóság meg szintén alap feature az összes engine-ben egyrészt, mert nem kódoláskor dől el, hogy mennyi lesz a max. poly-count az adot pályán, és pl. ps3-nál kicsit lejjeb kell venni a csúszkát a textúra-generálásnál, vagy a LOD-nál.
Én egyetértek azzal, hogy a PC-s játékpiac halódik (főleg a warez miatt+ az agresszív konzol reklám kampány is eltereli a pc-től a manipulálhatóbb konzum-idiótákat.)
De pont azért él még és élni fog ilyen viszonyok között is mert arra bizony egyszerrűbb fejleszteni/kiadni.)

lokkoLori 2010.07.16. 00:22:55

@Bobby Newmark: nem tűnik fel hogy én nem vagyok konzolos?

rept_ai 2010.07.19. 19:49:12

@Johnfive:

"Az összes konzolos dev.env./SDK PC-n fut. Ott kb. egy pipa x86/x360/ps3 buildet gyártani."

Hu, de jo is lenne :DDDD Vannak ilyen full engine-ek, de azert hogy az osszes konzolos devenv.... el vagy tajolva :)

Ironfist 2012.01.26. 11:42:20

@lokkoLori:
"a PC mint játékplatform üzletileg meghalt, ez objektív tény"

Szerinted. És innentől kezdve már nem objektív, és ha már nem objektív, már nem is tény.

Ironfist 2012.01.26. 11:59:44

"a konzol összességében jobb élményt nyújt játékgépként mint a PC nekem,"

Na igen, végre valaki kimondta a lényeget. "NEKEM" Szubjektív. Ha valaki konzolon akar játszani, hát játsszon, de itt Bobby Newmarknak van igaza, tényleg a konzolpártiak kezdték el magyarázni, hogy mert a PC mennyivel szarabb, és különben is halott, és amúgy is jobb a konzol. Engedtessék már meg nekem PC-n játszani, ha én PC-n akarok, jó? Ha valaki konzollal akar, hát lelke rajta, tegye, engem tényleg nem érdekel - továbbra sem értem ugyan, miért lenne kényelmesebb egy célszerszám, mint egy univerzális eszköz, és azt sem, miért jobb kontrollerrel célozni, mint egérrel, de hát istenem, ez van. Az meg, hogy mároedig konzolra gyártanak több játékot, az valahogy nem érdekel. Gyártsanak! És? Az a fajta játék, hogy TPS nézetből látom, ahogy megyek előre egy folyosón, és látványos mozdulatokkal hentelem le az ellenségeket, 20 percenként megszakítva egy-egy nagyobb bossal... hát ez engem marhára hidegen hagy. Verekedős játékok szintén. Ezeket leszámítva mi marad konzolra? FPS-ek, nem? Amit szerintem meg továbbra is jobb PC-n játszani, egérrel célozni, esetleg modokat használni hozzá, ha valahol elakadok, akkor neten leírást keresni róla, satöbbi.
Elmondom, mostanában mikkel játszom: EVE online, Team Fortress 2, Minecraft, League of Legends. Ezek közül melyik jelent meg konzolra? Pedig egyik sem egy olyan játék, hogy na akkor valami kis töltelék a hülye PC-seknek, de amúgy halott a PC-s játékipar... De ha már EVE online: Konzolra mikor csinálnak MMO játékot?
süti beállítások módosítása