HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Kiakadtak a szülők egy oktatójátéktól

2010.06.08. 09:56 Stöki

Oktatójátékok évtizedek óta léteznek, a komoly céllal készült játékok (serious gaming) közül valószínűleg ezek vannak a legtöbben. Viszont jó oktatójátékot nehéz készíteni, az önfeledt szórakozás és a tanulás nem könnyen összeegyeztethető fogalmak. A Tabula Digita cégnek viszont matekot tanító játékaival sikerült megragadnia a gyerekek figyelmét – egyes szülők szerint túlságosan is.

Történt, hogy az új-mexikói Albuquerque néhány iskolája a védelmi minisztérium támogatásával megvásárolta a Tabula Digita új játékát, a DimensionM-et. A játék ízig-vérig fps, amiben néha egyenleteket kell megoldani (és ha jól sejtem, a pontszámban is többet számít a matekozás, mint a másik lelövése). A fenti videón a DimensionM New York-i bajnoksága (mert ilyeneket is rendeznek a gyerekeknek) látható. Érdemes megnézni, bár jó kérdés, hogy a gyerekek a matek vagy az fps-elemek miatt sikítoznak ennyire.

Szóval, Albuquerque-ben néhány szülő ügy találta, túl sok akció van ezekben az oktatójátékokban. A helyi KOAT-TV-nek akadtak ki, és egyenesen azzal vádolták az iskolát, hogy az a játékkal elősegíti a videojáték-függőség kialakulását. Az egyik iskola illetékese viszont védelmébe vette a játékot mondván, ezek a 21. század oktatási segédeszközei, és semmi baj nincs azzal, hogy a gyerekek a játékban nemcsak a műveletvégzési sorrendet sajátíthatják el, hanem jetpacket is használhatnak.

A játékból itt látható egy demo, lehet vitatkozni azon, hogy mennyire hatékony így tanítani. Az biztos, hogy merész húzás volt a Tabula Digitatól a játék, illetve annak elődje, a Dimenxian. Ez utóbbinak egyébként a szlogenje sem túl szülőbarát: „Learn algebra or die trying”, azaz „Tanulj algebrát vagy halj meg, miközben megpróbálod”.

(via Kotaku)

48 komment

Címkék: botrány iskola komoly játékok mérges szülők

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr32065026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moli 2010.06.08. 10:17:47

"""vagy halj meg, miközben megpróbálod""" :D
oke, persze, nyilvan nehez, es talan a legbiztonsagosabb a szoszerinti, de akkor is, ez milyen mar? :)
hogy akkor szerintem mi? "vagy neked annyi", "kulonben sanyi"

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.06.08. 10:53:35

Az ötlet jó, de szerintem nem ennyire kirívóan kéne nyomni.
FPSelés közben megjelenő matekfeladványok? Nemááá.
Legyen valami Moon Lander-szerű gravitáció per tömeg per üzemanyag kiszámítós, vagy különböző bolygók köré pályáraállítást kiszámolni, aztán szépen leanimálni az eredményt, hídépítős-kiszámolós, vagy valami, aminek legalább minimális köze van a játékhoz.
Ez így rohadtul suta, üvölt róla, hogy a készítők nem akarnak ezzel oktatni, csak el akarják adni megvezethető iskolaigazgatóknak az eddig kutyának nem kellő, ócska FPS-üket.
Gyász.

Archenemy 2010.06.08. 10:53:59

@moli: neem, ez a helyes fordítás.

Valamint ajánlom még figyelmedbe "a sebesség iránti szükséglet" legutóbbi részét. Ez még talán "a kötelesség hívása" című játéknál is jobb.

doktor.dikhed 2010.06.08. 10:55:10

Szerintem, nem rossz. Pl egy iskolai versenyen cool lehetsz azzal, hogy gyorsan oldod meg az egyenleteket, és megnyered a játékot. Teljesen jó út, hogy megszerettessék a gyerekekkel matekot, ugyanis ebben a korban nem elég ha kedveled a számtant, az is kell hozzá, hogy a korodbeliek elismerjenek ezért, különben nem fogsz matekozni, csak szülői nyomásra.

dr. Aullah 2010.06.08. 11:09:53

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Egyetértek. Ezek csak azt látják, hogy quake szerű fps, néha felvillan egy könnyű feladat, közben a körülöttük lévő felnőttek bíztatják. Én ezt nem nevezném, bár kitudja náluk mi számít annak. El lehet vele szórakozni, de semmi komolyabb dolgot.

Mr Past · http://ahalakalatt.blog.hu 2010.06.08. 11:13:04

Omega őrület.
Vagy ez a szoftver, vagy valami hasonló nagy eséllyel átveheti a matiné szerepét, s meghódíthatja a világot.

FehérAnna 2010.06.08. 11:31:45

@Yck Solein: :D miről beszélsz?? :D
amúgy persze jobb lenne, ha közben fügvényeket kellene deriválni...ez lehetne a következő szint:)

Szélpörgő 2010.06.08. 11:36:23

@moli: Tanulj algebrát, ha bele döglesz is?

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.06.08. 11:39:03

@Archenemy: Én mostanában a Végső képzelet 13-mal játszottam, meg a Nehéz esővel.

Mr Past · http://ahalakalatt.blog.hu 2010.06.08. 11:42:57

@FehérAnna:

... látod miről beszélek, nem? A rengeteg kis hülyegyerek teljes eksztázisban van és örjöng. Mert ez nem pusztán egy játék, erre komplett show-t lehet építeni: Légy Te a legjobb és deriválj le mindenkit! -felkiáltással. Mert kit érdekel, ha valaki megnyer egy szimpla matekversenyt? Ám ez teljesen más, olyan körítésben adják elő, hogy ez egyfajta "sztársággal" jár, s napjainkban, amikor a szájbervilág egyre inkább beférkőzik a hétköznapokba, úgy az ilyen "győzelmeknek" is nagyobb lesz a súlya, mint az hogy ki, hogyan rúgja a bőrt.

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.08. 12:07:03

@Stöki:

Nyugtass meg, hogy Ken Lee doktor remek leírása szerint haladsz (különben is Végfantászia, Vékső Kébzelgés 13).

@Szélpörgő:

Az sem rossz, bár inkább "Ismerd Al Gebrát vagy próbáld dobókockával!" akar az lenni.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.08. 12:12:02

@Yck Solein: "napjainkban, amikor a szájbervilág egyre inkább beférkőzik a hétköznapokba, úgy az ilyen "győzelmeknek" is nagyobb lesz a súlya, mint az hogy ki, hogyan rúgja a bőrt."

És ez pontosan miért is probléma?

Acsabi44 2010.06.08. 12:14:52

@Stöki: Jól gondolom, hogy az nem Képzelet hanem Fantázia? vagy az neked ugyanaz?

Én a Csendes Domb kettőt tolom újra. (ennek még csak nem is vicces a fordítása.)

Mr Past · http://ahalakalatt.blog.hu 2010.06.08. 12:25:14

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

Mert hermetikusan elválaszt a "való élettől" és teljesen új társadalmi normákat szül. Ezek egyelőre beláthatatlan irányok. Másrészt: kérdés, hogy az adott felhasználó, mennyire azonosul a szájbervilágban felvett avatjárával, s nem biztos, hogy személyiségfejlődésére nézve ennek pozitív hozománya lesz.

progvog 2010.06.08. 12:26:35

@moli: én a 50 Cent analógián oda jutottam, h "Tanulj algebrát, vagy legalább dögölj bele a próbálkozásba!", ezzel a szülőknek is jobban el lehetne adni, elkötelezettséget verünk a gyerekbe, ilyesmik, de persze a verünknek olyan nemkonzervatív, mókás módján :D.

sugabubus 2010.06.08. 12:44:56

nem értem mi a tökömnek kellett ehhez megvenni a drága sokmillás szgépeket? sokkal olcsóbb lett volna pár airsoft pisztoly. ha matekórán te vagy az első megoldó lőhetsz egyet az osztályban. ha rossz a megoldás, téged lőnek seggbe

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.08. 12:47:10

@Yck Solein: És mondd, a "való életnek" miért kell tökéletesen-pontosan ugyanolyannak lennie, mint 1967-ben?

A nyugati rajzfilmek kapcsán ugyanezzel a személyiségfejlődéses blablával jöttek gyerekkoromban, hogyaszongya "a Disney-mesék horrorvilága (sic!) megöli a fantáziát és traumát okoz a gyerek lelkében". Mondd, ismersz valakit, aki ma be akarja tiltatni a Micimackót, a Kacsameséket és a Chip és Dale-t?

A világ halad, a világ fejlődik, és vele együtt a világ kerékkötői is egyre modernebbekké válnak. :)

Ha a gyerek tanul, az a baj. Ha nem tanul, az a baj.

Ment a rinyálás, hogy a gyerekek nem olvasnak, hogy funkcionális analfabéták. Aztán világsiker lett a Harry Potter, ami egy nemzedéket tanított meg a könyv szeretetére - mire elkezdtek pampogni, hogy romlik a gyerekek szeme, meg hogy a szülők aggódnak, mert a gyerek minden este és egész hétvégén a könyvet bújja, ki se jön a szobájából.

:OFF:

Személy szerint a Civilizáció 4 - A kardon túlt nyomom, egyszerűen megunhatatlan! Jó lenne végre kipróbálni a Radioaktív csapadék 3-mat is, de sajnos ahhoz kéne némi fejlesztés a vason. :(

Kraivan 2010.06.08. 13:09:19

Sztem hatalmas ötlet. És az elmúlt időben az efféle próbálkozások igencsak behaltak.
Ezt legalább szemmel láthatóan kedvelik is a gyerekek.
A rajongás meg miért baj? Az iskolai szocializáció erről szól. Szerencsére "defektes" voltam és leszartam h kinéztek az osztálytársaim mert jobban lekötött a biológia és a matekkönyv mint a 10 perces focizás. Cserébe otthon nem tanultam. :P Minek tanuljak otthon ha ott az iskola? :D

A könnyű választási lehetőségek meg a korukra (és nemzetiségükre *köh*) való tekintettel egyszerűek. Ha beválik, akkor jöhetnek a nehezebb feladatok. Mondjuk így lövöldözés közben "legyen ön is milliomos" 1/4 arány nem túl jó. 25% szerencse is lehet benne.

Ám fejlesztési módok:
Vagy lehet tankot vezetni ha megfejted az egyenletet. "Törd fel" a védőpajzsot h felvedd a rakétavetőt.

A szülők meg szülők. Semminek sem örülnek. Ha kokainozik a gyerek suliban az rossz, ha matekot tanul quake-klónozás közben az rossz. Ha nem sportol, az rossz, ha sportol akkor lesérülhet, az rossz...

Terjeden csak az addiktív tanulási módszer. Elvégre a tanár feladata nem az h átadja a tananyagot és szivasson, hanem h megkedveltesse veled a tanulást, és elérje h örömmel tanulj ne kínból.

sertésmájkrém 2010.06.08. 13:15:13

@Yck Solein: Ez egy baromság. :)

Magára ajátékra fel lehet, lásd korea és a starcraft, de ez a matekozás közben igen erőltetett.

Acsabi44 2010.06.08. 13:16:24

off

végső fantáziából nekem egyébként csak a két klasszikus, a hetes meg a nyolcas. Pedig a vas elbírná úgy 11 tájáig.

sertésmájkrém 2010.06.08. 13:16:34

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): szerintem a srác valemlyik 60 as évekbeli scifiben él és és nem köztünk.

sertésmájkrém 2010.06.08. 13:18:45

"A világ halad, a világ fejlődik, és vele együtt a világ kerékkötői is egyre modernebbekké válnak. :)"

Egyébként egyyszerűen kihalnak, ezért is jó hogy nincs örök élet, met a fejlődés legnagyobb gátja az előző generáció tud lenni (néhány kivételtől eltekintve).

Iridium 2010.06.08. 13:41:51

Én is Doktor Ottóval értek egyet. Az alapgondolat rendben van, azaz oktatás játék kereteken belül. De ez inkább egy olyan szedett-vedett gányolás.
Jobban tetszene, ha mondjuk a megöllek -> 2+6=? helyett egy kevésbé drasztikus átmenet lenne a játék és az oktatás között és folyamatosan kellene játszani ill. gondolkodni.
Persze ezt építő kritikának szánom, jó lenne több ilyet látni, de akkor már tartalmilag igényesebbet.

progvog 2010.06.08. 13:52:47

@Iridium: engem kiskoromban a manó matek cd-vel fárasztottak, abban volt olyan játékmód, hogy egy labirintusban kell menekülni a tűz elől, közben ugrálnak fel matematikai feladványok, és ha elrontod, vagy nem időben számolod ki, akkor a tűz közelebb jut hozzád, és asszem 5 után elér, game over
tehát ott inkább csak egy flash-animáció kísérte a matekozást, de az átmenetet én nem nagyon tudom elképzelni

BoneSayeR 2010.06.08. 13:56:05

@Archenemy: a fordítás helyes, leszámítva, hogy az agebra nálunk matematikát jelent.:)

Egyébként ez abból a szempontból jó,hogy játszhatok a suliban,de abból a szempontból, hogy egyetemre kéne menni...hát nem tudom mennyire hatékony a módszer. Leszámítva ha felvételin is quake-ezés közben kell kérdésekre válaszolni.:D

Dekatlon 2010.06.08. 14:03:44

A fanyalgóknak mondanám, hogy NEM opció eldönteni, hogy mit szeret egy gyerek.
A gyerek az fps-esket szereti. Pont.
Ha játszva akarsz tanítani, akkor vegyél egy játékot (amit szeret), és tegyél mellé tanulni valót. Erre ez szerintem egy jó megoldás.
Persze hogy jobban szeretnéd, ha focizás, vagy versolvasás vagy illedelmes házkörüli munka közben matekozna... csak hát az nem játék + tanulás lesz a számára.

Mr Past · http://ahalakalatt.blog.hu 2010.06.08. 14:05:49

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

Az idő múlása és a fejlődés közé közé kitett, amlyan automatikus egyenlőségjel igen veszélyes, ha már '67-tel jöttél elő. Részemről jobban szeretek némi szkepticizmussal hozzáállni dolgokhoz.

A Disney-s fejtegetésbe nem mennék bele túlzottan, mert az egy teljesen más sztori. Abban nincs interakció, csak befogadója vagy a történésnek.Arról nem is beszélve, hogy ott konkrét értékítélet van megfogalmazva. Javíts ki, ha tévednék, de én ilyet nem írtama téma kapcsán.

Harry Potter esetén is csak a végleteket hangsúlyoztad ki. Egyik sem egészséges, nyílván csak a köztes út.

A posztban szereplő jelenség kapcsán is ezt kellene megtalálni.

Ez az egész egy jól megszervezett marketingfogás, becsempészni egy sokadosztályú lövöldözős valamit, tanítócélzattal álcázva a gyermekek szociális szférájába, s intézmény szinten legitimálni azt.

BoneSayeR 2010.06.08. 14:06:51

@Dekatlon: erre annyit mondanék, hogy a szülő neveli a gyereket és nem a gyerek a szülőt.:)

Mr Past · http://ahalakalatt.blog.hu 2010.06.08. 14:08:14

@sertésmájkrém:

Túl sok indokod nem volt, hogy miért baromság:)
Bár mindent elhiszek.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.08. 14:26:55

@Yck Solein: "Arról nem is beszélve, hogy ott konkrét értékítélet van megfogalmazva. Javíts ki, ha tévednék, de én ilyet nem írtama téma kapcsán."

A konkrét értékítélet és a vérmentesség _ellenére_ horrorvilággá nyilvánították olyan bölcs és neves személyiségek, akik Hozzád hasonlóan a gyermekek lelkét és fejlődését védték a "jelenkor" "mételyétől".
Ha visszaolvasol: nem állítottam, hogy Tőled származik a Disney-mesék ítélete, miért is állítottam volna ilyen. :)

A világ fejlődik, az idő pedig múlik. E kettő, ha nem is ugyanaz a jelenség, mindenesetre szoros kapcsolatban állnak.

A gyerek érdeklődése mint olyan: Édesapám indiánregényeket adott a kezembe, mert neki meghatározó élményt jelentettek. Én untam őket. Engem a sci-fi könyvek, valamint a kozmológiai és a magfizikai témák, tudomány-népszerűsítő könyvek kötöttek le, de a gyerekem feltehetőleg unni fogja mindet, és egy harmadik dolog iránt lelkesedik majd (amilyen humorérzéke a sorsnak van, szerintem indiánregény-rajongó lesz :D).

Visszatérve a témához, igazad van: egyik véglet se jó. De az egyensúly visszaállításának egyetlen módja, ha egy időre (ez fontos: egy időre) a másik irányba fejtünk ki erőt. Egyelőre a srácok rühellik a sulit, unják a matekot és minden mást. Addig, amíg a lövöldözős matekverseny és a tomboló matek-szurkolók ennek az ideiglenes "átbillentésnek" az eszközei vagy velejárói, semmi gond. Ha pedig a következő évtized átlagos matekórája látható a fenti videón... nos, az mindenképp fura, de csípőből elítélni még azt sem tudom.

Fogd fel úgy, mint sporteseményt. Az élsportolók pedig nagyon sokszor hősként, példaképként állnak az ifja előtt. :DD

Limrasson 2010.06.08. 14:40:22

@sugabubus:
HAha, jó ötlet!

Egyébként ja, felveszek a nehézséget, akkor rögtön 3-as integrálok, differenciál egyenletek, meg a fene tudja mik ugranak elő rögtön. Apropó 23.-án matekszigó...lehet úgy kéne tanulni, hogy közben játszok valami finom FPS-el ...
Mindegy lényeg, hogy a kisgyerekeknek tetszik, bár az általános iskolai szinten a matek aztán olyan nehéz, hogy így kell megetetni a gyerekekkel...

Mr Past · http://ahalakalatt.blog.hu 2010.06.08. 14:55:29

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

Nem arról beszélek, hogy tőlem származik-e a Disney mesékről szóló megállapítás, hanem arról, hogy én nem nyílvánítottam ki, ilyen adekvát választ a jelenségre, mint azok anno. Egyébként Micimackótól agyfaszt kapok:)

Nyílvánvaló, hogy a progresszió az "mint olyan!":) fontos feltétele, hogy valamerre lendüljünk. Ebben az izében viszont nem feltétlenül ezt látom, hanem inkább azt, hogy valakinek mill-dodók villantak be a kicsi szemei előtt, s ekképp akarja "terjeszteni az igét". Az oktatásnak pedig egyáltalán nem tesz jót, ha azt valaki profitorientáltan közelíti meg, azt hiszem, ebben egyetérthetünk.

Ez mondjuk csak kitérő volt, szóval visszatérve: inkább hasonlít ez egy kvízműsorhoz, mint oktatáshoz. És ez a baj az információs társadalommal főleg, hogy csak felszínes, sebtiben megszerzett infókra alapoz, s nem a megszerzett tudásra. Utóbbihoz alázat kell, s tudomásul venni, hogy bizonyos dolgokat ígyis-úgyis csak seggelve és agyalva lehet megoldani.

sertésmájkrém 2010.06.08. 15:05:19

@BoneSayeR: jaj hát emnállapitották hogy ezt a generációt már NEM LEHET frontálisan tanitani, ezért találnak ki ennyi agyatlan faszságot.

Miközben azt kéne megtanulni,h ogy erőfeszités nélkül nicns eredmény, a hülyéket kiképezni jó ez is.

sertésmájkrém 2010.06.08. 15:09:38

@Dekatlon: a gyereknek érdeke tanulni, a szülőnek ezt fel kell fognia és rávennie. Persze hogy nem szereti, de később hálás lesz érte.

Több generációnak sikerült ez az 1900-as évektől a század 70-es éveiig. Meg is volt/van az eredménye. A mostani felhozatal tömegében siralmas.

Mr Past · http://ahalakalatt.blog.hu 2010.06.08. 15:19:32

@sertésmájkrém:

Erről beszélekén is. Ezen módszerrel csak droidokat lehet nevelni, csak erre a methódusra áll rá az agyuk, s ha netalán szembekerülnek majd egy valós problémával, tudja a fene, mondjuk olyannal, hogy van x nm falfelületem és mennyi diszpót vegyek hogy be tudjam húzni a teddyvel, akkor ott fog pislogni, mint karácsonyi ponty a teszkós szatyorban, hogy ilyen nem volt a kvízkérdésekben, miközben pirította az ellent...

Rövidtávú önáltatás ez, amikor a már említett szülők és pedagógusok sorra megbuknak, mert a kölöknek sehogy nem akaródzik okulnia, amivel egy pillanatra ledobhatják a vállukról a felelősséget.

Mondok egy példát: kisgyerekeknek csinálnak ilyen tündi-bündi kis "foglalkoztató füzeteket" oltári bárgyu figurákkal, és olyan debill tartalmakkal, hogy az nem igaz. De nem is ezzel van a gond. Inkább azzal, amelyre már láttam konkrét példát, hogy "anyuka",úgy gondolta, hogy egy ilyen hányadékkal kis időre parkolópályára állíthatja csemetéjét, miközben éppen falysúlyos teendői után járkál, mondjuk éppen vigyorog a barinőkkel valami pimp kis kávézóban, vagy a félvér eresbréjű szeretőjével maszatoltatja magát. Már pedig ezek sem működnek folyamatos visszacsatolás nélkül, hogy "igen, kicsim, ez így jó, az úgy nem jó", mert különben csak hamvába halt kísérletek maradnak belőlük.

Egy szó, mint száz, s mivel már igen unom magamat azzal, hogy itt pötyögök: ezekben csak az eszközt kell látni, s nem a megoldást. Igaz mindez a mára, s a holnapra nézve is.

moli 2010.06.08. 15:26:35

@Yck Solein: hat, erdekes, hogy az elmult 15 ev alatt se esett le, hogy a beseggeleses kornak vegleg vege. a tanulasnak mar eddig is fokent a tanulas megtanulasarol kellett volna szolnia.

sugabubus 2010.06.08. 15:26:45

@Dekatlon: haha. és ha mondjuk egy 10éves pöcs dugni szeret akkor talán szex közben kéne neki matekpéldát oldani, mer csak akkor állna fel a cerka? :) te se gondolod komolyan hogy a legjobb dolog egy fejlödö elmében összekapcsolni az ölést (tudom virtuális meg levezeti az agressziót meg minden) egy feladat megoldásával

tasha 2010.06.08. 16:18:08

aztakurva, eltevedtem

Mr Past · http://ahalakalatt.blog.hu 2010.06.08. 17:07:33

@moli:

A seggelés ez esetben nem egyenlő a magolással, hanem azzal, hogy leülsz, kikapcsolsz minden szirszart körülötted, s tudomásul veszed, hogy most az adott dologra koncentrálsz.

Toalettduck 2010.06.08. 17:08:44

Akkor itt nem az a camper aki nem bebunkerozza magát egy helyre és leszedi a többieket hanem aki elbújik, gyorsan megoldja az összes példát és akkor a fölény nem hozható be fragekkel vagy mi?

FehérAnna 2010.06.08. 18:21:44

@Yck Solein: mennyire azonosul az avatarjaval? amennyire a személyisége gyenge. fogadd el,ez van. a normális gyerekek nem azonosulnak vele,ez csak egy játék,mint az összes többi. majd megunja. aztán keres mást. amúgy talán az összes játékot be kellene tiltani?! hmm...az neked sem lenne jó,akkor mivel játszanál? öhm...

Dukefazon 2010.06.08. 19:05:39

"Homework just got harder" :) Nem rossz. Új játék kategória született: matekos-lövöldöződ

Dukefazon 2010.06.08. 19:09:26

Ohh, Mac-en tolják :) A verseny ösztönzi őket, hogy jobbak legyenek, több pontot szerezzenek, ahhoz több matekot kell megoldani. Ettől a jók nagyon jók lesznek, akik meg szarul játszanak, azok csak jobban megutálják az egészet. Nem értem, hogy miért kell ilyen faszom trükköket alkalmazni, hogy tanuljanak a gyerekek... Mi is tudtunk tanulni annó, apáink is tudtak tanulni FPS-matekos nélkül. Elbaszott egy világ ez...

Mr Past · http://ahalakalatt.blog.hu 2010.06.08. 22:13:11

@FehérAnna:

Volt még pár hozzászólásom, talán azokat is elolvashatnád, hogy árnyalódjon a kép.:)

algi 2010.06.09. 14:45:57

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Úgy érted, hogy játszanak Frontier: Elite II-vel robotpilóta nélkül? Imádtam fejben kiszámolni, hol kell elkezdeni fékezni, hogy ne kenődjek fel a bolygóra.

mpisti 2010.06.09. 15:14:01

Elég furcsa játék, a grafika nem nagy szám, de attól még nagyon csicsás (biztos a suligépekre szabták, gondolom a nyugaton sincs a suligépekben túl jó videókártya). Meg legalább valami köze lehetne a "játszva tanulás"-hoz, nem csak annyi, hogy "jajj ne, megint feladat, gyorsan legyünk túl rajta". Lehetne az, hogy tankokkal lövünk egymásra pár km távolról, és ki kell számítani a szöget+a lövedék sebességét, az időtől függ a pontod és ha rontottál, hát mellé lősz(bár ez már magas szintű matek). Vagy kicsit könnyebb: FPS játékban minél több feladatot oldasz meg, annál több lőszert kapsz, minél nehezebbet, annál jobb fegyverbe és természetesen nem áll meg a játék, számolj gyorsan mert lőnek rád :) Esetleg logikai fejtörőket lehetne beépíteni kaladjátékokba. De a legjobb: multiplayerezni a tanár ellen! :D
süti beállítások módosítása