HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Mert nővel tényleg mindent el lehet adni

2010.05.24. 21:11 miguel_

Manapság azért márt tekinthetjük ennyira fejlettnek a reklámipart, hogy ha egy épp megjelenni kívánó termék nagy kampányát egy megrendelő a jónők-szex vonalon képzeli el, akkor nyugodtan kezdhetünk gyanakodni, hogy valami huncutság van a háttérben, és ez valójában nem is reklám, hanem terelés.

A másik lehetőség, hogy a reklámszakemberek tudják, hogy bár látszólag mindenki felháborodik vagy látványosan unott képet vág az újabb csöcs láttán, amit az arcába nyomnak, azért működik a dolog. Például itt ez a két francia klip, ami az Activision új autós mókáját, a Blurt reklámozza, és tessék, bejárta a világot (annak ellenére, hogy a szereplő lányoknak nyilván halvány dunsztjuk nincs arról, mire is jó egy kontroller). Bár nem beszélek franciául, sejtem, hogy a csajok olyasmiket mondanak, hogy "én vagyok a nitro, gyorsulj velem", meg hogy "én vagyok az akna, robbanj fel velem", ami nyilván a blődségnek egy jól megszokott szintje, de a világért sem fosztanánk meg senkit attól, hogy felháborodjon vagy unott képet vágjon. Meg különben is, mi köze a francia tyúkoknak az autókhoz, nem igaz?

 

 

 

26 komment

Címkék: marketing bulvár videó csajok activision blizzard

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr362028606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rootshaper 2010.05.24. 21:50:59

eloszor is, mar azt hittem hogy punkosd hetfon posztot sem kapunk, de szerencsere igen!

masodsorban pedig mint ahogy mar sokan masok iseszreveteleztek velem egyutt: az elkovetkezo hetek vagy akar honapok is a split/second vs. blur parharctol lesznek hangosak. velemenyem szerint tobb okbol is a splitsecond a nyero: eloszor is elobb jott ki, mar mindenki rajta gizdul aki csak akar; masodszor szerintem sokkal tobb ujdonsagot hoz mint a blur ( mind jatekmodok, mind jatekmechanika teren ) es harmadszor nem csocsokkel probalja eladni magat, hanem pusztan azzal ami. a popec verdakkal, a dobbenetes grafikaval es a hihetetlenul megvalositott robbanasokkal.

nalam mar ez a csajokkal elados trukk a nidforszpidekben is kicsit izzadtsagszagu volt, de mostmar vegkepp... a blurbol eddig felvillantott kusza, osszevissza, kopirozott, homalyos, sablonos es steril kep es videoanyagbol itelve a csajok tenyleg csak tereles miatt szerepelnek a reklamokban, hogy addig se arra gondoljunk, hogy ez a jatek bizony nagy bukas lesz. viszont tevedes ne essek, nem vagyom arra, hogy nagyot bukjon a jatek, inkabb arra, hogy probalja meg megutni a split second szintjet, ami baromira nehez lesz, es akkor ket fantasztikus jatekkal leszunk gazdagabbak fel ev alatt, ami azert eleg jo felhozatal azt nezve is, hogy mellette meg mik fognak kijonni mas stilusokbol.

hajra blur, de en nem sok jo remenyt fuzok hozzad.

miguel_ 2010.05.24. 21:53:49

@rootshaper: hátizé. A napokban elég sok időt töltöttem a Split/Second előtt, és bár igaz, amit mondtál, azért az a kép alakult ki bennem a véfére, hogy ha nem csak újítottak volna benne, de meghagynak pár régi elemet (nitro, kilökdösés, mondjuk), akkor lett volna igazán fasza.

miguel_ 2010.05.24. 21:54:35

*végére, természetesen... :)

Lámadmirális 2010.05.24. 21:55:07

És a legjobb műjátszás díjat, avagy az Arany Gép-nélküli kontrollert kapja... Ez a 2 francia lány! (Remélem lejön hogy a "legjobb" szarkasztikus volt)

Máskülönben nem mindenkinél működik a reklám, engem személy szerint irritál hogy ha ilyenekkel próbálnak eladni valamit. Najó, igazából picit bejövős, de nem ilyen formában....Ez a reklám olyan béna.

miguel_ 2010.05.24. 21:59:10

@Lámadmirális: igen, ahogy nyomkodják a kontrollert, az engem is taszít. Az odáig oké, hogy az Activision a csajos részt engedte, de hogy annyit nem tudnak, hogy minden valamirevaló játékos utálja, mikor valaki így imitálja a kontrolleres irányítást...

algi 2010.05.24. 22:37:17

Bár csak tudnám, melyik AVGN-ben volt, amikor arról dumál, hogy milyen, amikor a filmekben látszik, hogy csak kamuból nyomogatják a kontrollert!

moli 2010.05.24. 22:42:33

most lehet velem van a baj, de en nem latok itt csocsoket. ez nekem keves.
masreszt sose ertettem, miert baj, ha van csocs. jo az.

@algi: summer games.

Delebriel 2010.05.24. 22:44:39

@algi: Wintergames-es rész :D

Delebriel 2010.05.24. 22:48:16

@moli: Ja igaz, hülye vagyok.. Summer games :D

moli 2010.05.24. 22:53:19

@Delebriel: nem vagy, winter games (olympic games), mert korcsolyazni probalt benne. mondjuk egesz idiotan iranyitott, nem sok energiat fektetett a helyes modszer megtanulasaba.

Limrasson 2010.05.24. 22:56:09

Na igen, a kontroller mozgatása. Nem lehetetlen, hogy hirtelen nagyobb mozdulatokat tegyünk játék közben a kontrollerrel, de általánosságban igaz, hogy ilyenkor a játékos a képernyőre koncentrál, ami viszont statikus, és a testtartását a képernyőhöz igazítja, a kontrollert pedig a testtartásához, hogy minnél kényelmesebb legyen. PErsze az ideális testtartás az idővel változik, így a kontroller is mozog, de általában lassan és finoman, mivel a testtartásunk is így módosul -nem teszünk hirtelen mozdulatokat, mert a képernyőt figyeljük, ami úgy magasról szarik arra, hogy mi hogy izgünk mozgunk- a szemünknek pedig figyelnie kell és felfognia a képernyőt ezért nem célszerű ha a hirtelen mozdulatoktól elmosódi ka kép.
Legalábbis szerintem így van.
Márpedig ha ez igaz, akkor a reklámokban össze vissza izgő mozgó, ugráló játékosok, vagy nem figyelnek a játékra, azért mert
a-nem érdekli őket annyira ami történik
b-nagyon könnyű a játék
mind a és b esetből az következik, hogy épp unalmas résznél járnak ami reklámokban nem annyira menő gondolat. (és mindig izgalmas részeket mutatnak)
c-Éppen vége van a játéknak (egyik ellenfél kikapott vagy olyan csapást szenvedett el, amiből nem tud felkelni, azaz gg) de ezek jó része megegyezik
a d-nem játszanak verzióval.

Tehát arra jutottunk, hogy mivel nem reklámozzák a játékot úgy, hogy unalmas, ezért a reklámban szereplő ugráló játékosok jó valószinűséggel nem játszanak.

BoneSayeR 2010.05.24. 23:38:19

Nekem a Split/Second nem jött be, remélem a Blur majd jobban bejövős lesz.
A videóban a csajok, már amikor a szemükre tévedt a tekintetem, elképesztően látványosan olvassák azt a 2 sort amit kaptak szöveg gyanánt. höhö

algi 2010.05.25. 00:14:42

@moli:
@Delebriel:

Köszi, köszi, meg is van:

screwattack.com/videos/AVGN-Winter-Games

8:25-nél.

Akkor biztos a csajok is Winter Gamest játszottak. :)

miguel_ 2010.05.25. 00:34:40

@Limrasson: Eleve miért reklámoznak egy játékot azzal, ahogy valakik játszanak vele? Kivételes esetben, mint mondjuk a seggel irányítható Raving Rabbids oké, de a Blur tökéletesen hagyománykövető ilyen szempontból.

Serathis 2010.05.25. 00:45:09

Activision. Facepalm. Sírok.

Ezen meg röhögök. Funny because its true:
store.steampowered.com/news/?appids=440

2-3. bejegyzés.

rootshaper 2010.05.25. 11:37:40

jut eszembe: feltunt valakinek, mennyire profi hang motor duborog a splitsecond alatt? egyszeruen nekem annyi adrenalint general mikor a harmadik koron vagyok az elit race-ben, a zene mar sokkal intenzivebb mint az elso korben es raadasul a hangok is hozza vannak igazitva, olyan osszhatast kelt az egesz mint valami filmsorozat tenyleg. ez is nekem egy olyan dolog ami csomo jatekbol hianyzik. mindig ugyanazt a zenet halljuk bennuk ugyanugy, altalaban nem jon ki jol ritmusra csak az elejen elindul, a vegen meg megall... ez egy eleg jo tendencia szerintem, es attol tartok a blur ebben is kevesebb lesz.

amugy tenyleg, ez a kontroller rangatas imitacio a legszanalmasabb az egesz videoban. pont a gamereknek probaljak igy eladni a jatekot, mikor azok tudjak a legjobban, hogy ez nem igy mukodik? bar ha jobban belegondolunk: melyik gamer tolt naponta 1 oranal tobbet ugy a tv elott, hogy azon valamelyik kereskedelmi csatornat nezi? =)

idiotapocs 2010.05.25. 11:39:13

ami még lol, hogy egyik autó lökdösi a másikat, vágás, aztán a csaj is hozzáveri magát a másik csajhoz :D

rootshaper 2010.05.25. 12:24:31

@MrEd: sztem amugy a nitro hianya is a kihivast fokozza... en nem jatszottam mostanaban ilyen kihivast jelento jatekkal ( marmint en mindent elso helyre akarok teljesiteni, annak akinek eleg a 3. is annak lehet nem kihivas ) szoval szerintem javara irhato az, hogy mertek ujitani es eldobni regi konnyiteseket. a kilokdosessel viszont egyetertek, neha sikerul, de csak a kisebb autok ellen a terepjarokkal... :/

Savior 2010.05.25. 13:29:31

@idiotapocs: Szerintem az volt az egyetlen jó rész a reklámban :)

Laciii 2010.05.25. 15:16:53

Én ismerek olyat aki az UnrelTournamenttel mindig megpróbált elhajolni a rakéták meg a flak elől :) kicsit mozog alatta a szék is de még nem borult fel egyszer se, szeme persze végig a monitoron és az egeret se rángatta emiatt.
Amit a csajok művelnek az viszont tényleg túlzás, csak jelzem, hogy van aki valóságban is bemozdul.

terran 2010.05.25. 15:46:22

turbó csajt blokkolnám :D

fraki 2010.05.25. 16:09:46

A bemozgásokról: az bizony természetes reflex is tud lenni. Team Fortress 2 közben különösen ha sniper csatát vívok, gyakran megesik, hogy félrehajolok. Ott nagyon benne tud lenni az ember "a zónában".

rootshaper 2010.05.27. 08:30:06

ha valakit esetleg erdekel: ez az a jatek amit erdemes elotte kiprobalni, es megbizonyosodni rola h ez bizony kula, aztan jol nem megvenni. es mielott lehurrognanak azok akik eredetiben kepesek voltak penzt kiadni erte es multiban toljak: nem tudom elkepzelni, hogy annyival tobbet tud ez a kalap fos multiban nyujtani mint egyjatekos modban. a powerupok szarok, fantaziatlanok es kevesek, a kocsik csunyak, a texturak mosottak, a palyak elettelenek. mit akartak ezek ezzel a jatekkal? ha mondjuk 5 evvel ezelott jon ki azt mondom oke, eljatszogatok vele, de ez igy HALAL BENA :S

moli 2010.06.05. 20:35:07

kurvajo ez a split/second.

moli 2010.06.06. 22:39:19

jo a blur is, de epilepsziat kapok a powerupok villogasatol. meg 10 verseny utan unalmas, ugyanaz ujra-es-ujra. a split/secondben a palya alakitasa sokkal izgalmasabba es valtozatosabba teszi a jatekot, tegnap ejszaka alig birtam abbahagyni. meg a awardok/achievementek is erdekesebbek/jutalmazobbak.
süti beállítások módosítása