HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Pénteki játékcsaj - valós alapokon

2010.05.07. 13:30 miguel_

A férfiak fantáziáját valamiért megmozgatják az olyan csajok, akik valami kifejezetten férfias dologban vesznek részt - és itt most gyorsan hagyjuk ki az első pár eszünkbe jutó dolgot, mint testépítés, súlyemelés, sör-virsli verseny, és a többi, egész addig, amíg a kémkedés szót fel nem dobja az agyunk. A játékvilágban persze az összes híresebb kémnő kapott már epizódszerepet, volt például Mata Hari kaland is, de most inkább egy olyan hősnőt veszünk elő, aki speciel nem csak digitálisan létezett, és első blikkre akár magyar is lehetne.

 

Violette Summer a Velvet Assassin nevű játék főhősnője volt, a játék története szerint az angol úri család sarjaként pont olyan tanulmányokat folytatott és olyan sportágakat űzött, amik alkalmassá teszik a német vonalak mögötti tevékenységre - persze pár lebombázott családtag adja meg a végső lökést a veszélyes kémnővé váláshoz. A játék vegyes érzelmeket váltott ki a szaksajtóból és a vásárlókból egyaránt, de a főszereplő dögössége elvitathatatlan tény. Ahogy már említettem, Violette Summer nem teljesen légből kapott szerep: a második világháborúban egy Violette Szabo nevű, kevésbé szerencsés nő tört némi borsot a németek orra alá - míg aztán a második küldetésén egy előre nem látott ellenőrzőponton lebukott. Szabo kisasszony harcolt, míg ki nem fogyott a Sten géppisztoly mellé javadalmazott lőszerből, a németek elfogták, vallatták kicsit, majd némi raboskodás, kényszermunka és éheztetés után kivégezték. Mielőtt sokakat megvezetne a posztomusz több érdemrendre és kitüntetésre is felterjesztett hölgy vezetékneve, elmondom, hogy nem volt se magyar, se származású, a háborúban elesett francia férje felmenői voltak magyarok.

  

 

11 komment · 1 trackback

Címkék: pénteki játékcsaj

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr671981342

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Interjú: Ken Lee 2010.05.07. 20:21:04

Íme egy fiatalember, aki őszinte, egyszerű, minden megjátszástól mentes gondolkodásával és hihetetlen nagy szakértelmével aratott osztatlan sikert a bloggolók között. Játékleírásai gémerek ezreinek segített, ráadásul letisztult fogalmazásával az egysze...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyfélszolgálatos 2010.05.07. 15:47:07

Nem volt valami jó gáme. Csak azért nyomtam végig, mert szerettem a lopakodós játékokat. De azért ebben még mindig a Thief az igazi mester.

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2010.05.07. 22:21:25

"tőzsgyökeres"??! :))) Az igen... :))

Különben király a cikk, meg a blog is... :)

órarugógerincű felpattanó 2010.05.08. 00:13:26

@ügyfélszolgálatos: Meg a Deus Ex. Azt is végig lehet lopakodni, ha olyanod van.

sniper 2010.05.08. 09:10:34

o'vasni sem art.

"Violette met Etienne Szabo, a French officer of Hungarian descent, at the Bastille Day parade in London in 1940."

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.05.08. 09:23:05

Anno egy órát, ha elszöszöltem vele, de nem jött be. Jó, hogy nem adtam rá ki pénzt...

ügyfélszolgálatos 2010.05.08. 09:39:52

@órarugógerincű felpattanó: Tudom, lenyomtam azt is. De hangulatra még mindig a Thief a legjobb. Pl. az új Splinter Cellben nincs olyan lehetőség, hogy nem ölöm meg az őröket. A Thiefben királyság volt, hogy legnehezebb fokozaton tilos volt megölni bárkit is, mert ugye a mestertolvaj nem hagy mészárszéket maga után.

Dukefazon 2010.05.08. 10:50:06

Az egyenruhás képen HOT!

anarch 2010.05.10. 13:14:39

@ügyfélszolgálatos: Ennek a durvább változata, hogy még csak "alert"-re sem mennek.

A Thiefekben egy pályát sokféleképpen végig lehet vinni, gyakorlatilag tied a teljes térkép, azt csinálsz amit akarsz :). A VA ezzel szemben egy teljesen lineáris, szakaszokra osztott valami, sajnos a játszhatóságot teljesen feláldozták.

ügyfélszolgálatos 2010.05.10. 15:38:14

@anarch: Ja pont ez volt a bajom vele azon kívül, hogy voltak kötelező lövőldözős részek. Ezek szerintem nagyon nem illettek bele. Arról már nem is beszélve, hogy milyen hangulatos világot teremtettek, saját mítosszal és vallással + steampunk tech.
süti beállítások módosítása