HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Obama helyes táplálkozásra nevelő játékokat akar látni

2010.03.17. 13:16 hancu

A Game Developers Conference-en jelentette be a Fehér Ház Chief Technology Officere (ezt mindenféle hitech dolgokért felelős miniszter- elnöki tanácsadó, vagy államtitkárszerűségként fordíthatjuk a magyar rendszerre), Aneesh Chopra az Apps for Healthy Kids nevű programot, amivel az amerikai kormány az olyan játékok fejlesztését szeretné támogatni, amelyek a gyerkőcöket az egészséges táplálkozásra nevelik.

Március végéig lehet jelentkezni, a pályázatokat többek között Mark Pincus, a Zynga (a Farmville készítője) nagyfőnöke és Mike Gallagher, az Entertainment Software Association szövetség vezetője bírálja el. Maga Michelle Obama küldött üzenetet a játékfejlesztőknek, amiben arra hívja fel a figyelmet, hogy a játékok milyen erősen befolyásolják a kissrácok véleményét a világ dolgairól, és ezt igazán király dolog lenne ilyen nemes dologra fordítani.

Én már látom lelki szemeim előtt a Call of Duty Müzli Warfare-t és a World of AlacsonykoleszterinszintCraftot.

6 komment

Címkék: usa egészség kajapia

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr71846820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moli 2010.03.17. 13:24:33

fail. celravezetobb a reklamokat regulazni.

Fleaflu 2010.03.17. 13:49:34

A Pacmant kivéve még nem láttam káros táplálkozási tanácsokat adó játékot ^^

manwithbeard 2010.03.17. 15:03:59

@moli:
Nem feltétlenül fail, csak ésszel kell csinálni. Ha ezt helyezik a játék középpontjába, akkor minden gyerek körberöhögi, de ha nem ez a lényeg, de beleépítik a játékba, akkor lehet hatással (ahol a beleépítés alatt nem azt értem, hogy minden npc elmondja hogy fontos egészségesen táplálkozni).

moli 2010.03.17. 15:30:53

@Cathfaern: ja, csak azt ugy nem tudod megcsinalni. vagy ha sikerul is, az mar tul "tudat alatti" lesz, evtizedek kellenenek a hatas eleresehez.
viszont ket rajzfilm kozott megy a kindertojas, chocapic, milkyway es akkor meg a rengeteg muanyag szarrol nem is beszeltunk.
elkanyarodtunk, de ovodaban meg szorpot, teat isznak.

Fleaflu 2010.03.17. 15:57:55

Az is Pacman, csak több benne a dimenzió.
süti beállítások módosítása