HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Resident Evil 4, kiherélt edition

2010.01.18. 16:25 Grath

Bemutatjuk a Zeebo-t,a brazil konzolt. Mint korábban megírtuk, Brazíliában a kalózkodás hatalmas aránya miatt a konzolpiac olyan tíz éves késésben van (lehet, hogy az ok-okozati viszony fordított, de hírünk esetékben mindegy). Ezen próbál segíteni az echte brazil áru, a Zeebo, egy olyan konzol, ami nem rendelkezik semmiféle meghajtóval, a játékokat online lehet leszedni - méghozzá egy 3G-s hálózatról. A kütyü nem nagyon fogy, ezt jelzi, hogy a tavaly márciusi start óta az 500 realos árat 300-ra (ez cirka 31 ezer forint) metszették vissza. Eleinte nem teljesen értettük a dolgot, hisz még ez is töredéke a PS3 vagy az X360 feketepiacos árának - aztán megértettük, amikor felbukkant a Resident Evil 4 Zeebo-verziójából egy videó. Lássuk.
 



Kis kutatás után rájöttünk, hogy hová tűnt el a fantasztikus hangulat, a remek átvezető jelenetek és úgy egyáltalán: a feszültség. A grafikát most hagyjuk (bár azt, hogy a ganados miért kék, azt azért megkérdeznénk valakitől), nem vártunk csodát. A megoldás egyszerű: ez a mobiltelefonos verzió átirata. Innentől kezdve mindent értünk: a Zeebo hamarosan eltűnik a süllyesztőben...

És egy sokkal humorosabb vetülete mindennek: emlékeztek rá, hogy Shinji Mikami, a Resi-széria megalkotója annyira biztos volt a negyedik rész GameCube-exkluzivitásában, hogy egy interjúban harakirik ígért be arra az esetre, ha a játék más gépre is megjelenik? A Zeebo-verzió a hetedik platform, szóval szegény jószág ma már eléggé tele lehet sebhelyekkel...
 

8 komment

Címkék: brazília zeebo úristenhogynézki!

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr751681707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moli 2010.01.18. 16:42:30

szerencsetlen brazilok, talan naluk a legdragabb minden elektronikai cucc. boszen rendelnek is kulfoldrol.

lolperec 2010.01.18. 20:08:00

@moli: mit sajnálod őket, nemrég már náluk is lehet kapni PS2-t hivatalosan.. :D

kuki123 2010.01.18. 20:16:49

huh ez kb a régi 500-as cerkámon és tnt2-es gépemen is futna simán
tényleg 10 év

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.01.18. 20:42:03

Orult nagy szegenyseg, nem csodalom, hogy elsosorban nem jatekra akarjak kolteni a penzuket Braziliaban.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.01.18. 21:41:04

Régebben még nem jelentették be az öngyilkosságot, hanem megtették. Züllenek már a Japók is...

dávidf 2010.01.18. 22:06:55

Jó, mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy a brazil barátaim USA import ps3mon nyomják, import játékokkal, mivel kb harmadáron van ebayről, mint hogyha ott vennék meg! A szegénység miatt pedig még mindig pörög a Megadrive\SNES ( !!! ) is, és virágzik a másolt meg ilyen-olyan importált játékok piaca. Vicc...

Tyl3r 2010.01.20. 16:13:22

Annyit hozzatennek, hogy a Zeebo maga is kifutofelben levo mobiltelefon-alkatreszekbol van osszerakva - az EDGE Online-on volt egy remek feature cikk, ami korbejarta a temat -, ezert lehet, hogy konnyebb ra kapasbol atportolni a mobilos cuccokat. Hogy hamarosan eltunne a sullyesztoben, az meg azert ketseges, mert - ahogy davidf is irja - arrafele meg mindig nepszeru a MegaDrive is, a brazil kreativ retro-scene meg a vilagon az egyik legerosebb: peldaul sajat maguknak epitettek modemes Genesist, amivel betarcsazos interneten keresztul tudnak Mortal Kombatozni, es kulon forgalmazo van, aki ezeknek az ertekesitesevel foglalkozik.

SnakeHB 2010.02.05. 11:38:35

www.origo.hu/techbazis/hightech/20090324-zeebo-szegenyek-playstationje-beepitett-3gvel.html

Ez a cikk valójában szomorú, de néhány mondatán hangosan fel kellett kacagnom. Az egész Zeebo üzletpolitika eléggé elcseszett. Nem hinném, hogy egy gyereket nagyon vigasztalna, hogy mobiljátékokat nyomhat tévén, ha a helyi belvárosi konzolbolt képernyőin éppen a BioShock 2 fut, és arra csorgatta a nyálát.
Továbbá: Egy 30e Ft-os, túlméretezett Voodoo2/3G modem/1Gb-pendrive kombó pontosan melyik dimenzióban kelhet versenyre akár egy PS2-vel vagy GameCube-bal?! A mellékelt videó is mutatja a RE4 változatok minőségi külömbségeit.
FIFA09? Tekken 2? KETTŐ? Duke Nukem 3D? Quake?Bazzzz!
A felsorolt játékok kalózterjesztése jelent gondot? Mivan?! Ezeket már ingyen osztogatják szerte a világon.
Breaking News! Brasilian Zeebo '10 Q2 releases:
Virtua Fighter, Chrono Trigger, Mega Man, Dino Crisis. Jó játékok ezek, de már a letölt-emulál-játszik kategória.
A 100 dolláros PS2-t 80e Ft-ért, a 30 dolááros játékokat meg 20e-ért osztogatni egy szegény országban, na ez az igazán arcpirító. Ezt a fost meg 30e-ért nyomják... és még csodálkozik valaki, hogy elmaradott ország... pffft.
süti beállítások módosítása