HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Játékmúzeum, de igazán

2009.12.09. 12:53 miguel_

Különböző játékkiállításokról, videojátékokkal foglalkozó tárlatokról szóló hírből találni hazai és külföldi példát is, azonban az, amire az amerikai Smithsonian Intézet készül, az átlagos vállalkozásoknál egy fokkal komolyabbnak tűnik. A 2012-re ígért kiállítás lesz "az első, ami átfogó képet nyújt majd a videojátékról, mint művészeti ágról", és ebben nemcsak az ingame videók, a készítőkkel készített interjúk vagy a különböző platformok evolúcióját bemutató termek állnak majd rendelkezésre (a mostani tervek szerint az Atari VCS-től a Playstation 3-ig mindent megmutatnak, aminek csak köze volt valaha a színes képpontok mozgatásához, de a 2012-es dátum miatt még az sem lehetetlen, hogy a konzolok következő generációjának képviselői is bekerülhetnek a látnivalók közé), de a kiállított gépek közül jó néhányat kipróbálható, használható állapotban bocsátanak majd a látogatók rendelkezésére. Bár egy ilyen téma tökéletes alapanyag, nem lehetetlen, hogy a kiállítás szervezői kevésbé járatosak benne, mint a majdani látogatók, de a Smithsonian igyekszik elkerülni azt, hogy a 2012. márciusában tervezett megnyitón kárörvendő kockaseregek tegyenek megjegyzéseket a különböző installációk valódi jelentőségére: a hivatalos közleményben arra kérik a játékosokat, hogy a saját szakértelmükkel és gyűjteményükkel segítsék a The Art of Video Games elnevezésű kiállítás leendő sikerét.


 

2 komment

Címkék: usa múzeum smithsonian institute

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr591585678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SnakeHB 2009.12.09. 14:01:14

Na, ott mindenki vágni fogja, hogy mi is az IDDQD!
Szerintem James Rolfe-ot mindenképp be kéne venni a projektbe. Gyűjteménye és szaktudása is van. A stílusáról nem is beszélve. :DDD

VacakBlogHu 2011.05.09. 19:16:47

Hiányoznak a nagy kedvenceim :) ELITE, Sir Fred, Day of the Tentacle, Sam and Max... Persze jó részt stimmel a lista...
süti beállítások módosítása