HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Lara Croft utca

2009.12.02. 16:56 hancu

Az angliai Derby városában online szavazást írtak ki két újonnan épült utca elnevezésére. Ez annyira nem új ötlet, emlékezhetünk még a Colbert-híd sztorijára, vagy az ISS új moduljának névadó szavazására.

A brit utcaszavazás szerencsére elkerülte az amerikai humorista és népes rajongótábora figyelmét, így a szavazatok 93 százalékát a Tomb Raider sorozat főhősnőjének, Lara Croftnak sikerült besöpörni. Ráadásul a városvezetés még csak le sem söpörheti az ötletet, ahogy Magyar Nemzeti Demokratikus Hídelnevezési Bizottság Szövetségi Központi Sóhivatalának Tanácsa tette anno, hiszen itt rendes indok van: Lara Derby városának szülötte (az első néhány TR játékot fejlesztő Core Design Derbyben dolgozott). Sőt, ahogy a Wikipedia listáját elnézem, messze a legismertebb innen származó híresség.

Mekkora királyság lehet már, amikor a buszon azt hallod, hogy „Lara Croft utca következik, az ajtók mellett kérem vigyázzanak”? Oké, ezt a metrón mondják, nem a buszon. Van Derbyben metró?

4 komment

Címkék: celeb angol lara croft

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr811569147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dávidf 2009.12.02. 19:03:58

Hmm... talán azért Nightingale meg Herbert Spencer kissé ismertebb nevek. Mindenesetre poén! Lara Croft utca ... vágod, amelyik a Max Payne térre vezet.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.12.03. 09:20:30

Polgári engedetlenségből az összes ismerősöm azóta is Chuck Norris-hídnak hívja a nemmondomki melyik hidat.

Kiroku 2009.12.03. 14:45:17

Hehe. A családban nálunk is mindenki Chuck Norris-hídnak hívja :D
Mázlisták ezek az angolok :) (mondjuk genetikában koppantak :D )

KenSentMe 2010.07.29. 13:02:19

"messze a legismertebb innen származó híresség"

Hát, azért az öreg Herbert Spencer is Derby szülötte.. nem azért mondom, nyilván sokkal többen játszanak, mint ahanyan olvasnak, de ehhez pl. elég a Martin Eden c. Jack London regényt elolvasni.. viszont annyi előnye van az öregnek, hogy ő mégiscsak élő emberként lett sikeres, nem mesehősként.
süti beállítások módosítása