HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Gyengénlátó játékos perli a Sonyt

2009.11.08. 13:05 hancu

Vaknak lenni irtózatos szívás lehet, és a gyengénlátóknak is valószínűleg elég rossz, nem is tudjuk igazán átérezni a kaliforniai Alexander Stern lelkiállapotát, amikor úgy döntött, beperli a Sonyt, mert a kedvenc játékaival nem tud rendesen játszani látássérült mivolta miatt. Emberünk az Americans with Disabilities Act nevű törvényre hivatkozik, ami azt mondja ki, hogy testi fogyatékosság miatt nem szenvedhet hátrányt egy amerikai sem a többiekhez képest, meg nem lehet diszkriminálni őket, meg akadálymentesíteni kell, meg hasonlók.

Stern szerint a Sony azzal, hogy tucatnyi emailes panasz után sem volt hajlandó látássérülteket segítő opciókat tenni a játékaiba, megsértette ezt a törvényt. Hogy konkrétan melyik játékról van szó, arról nem szól a fáma, de végig MMORPG-ket emleget a kereslet, és a WoW-ot hozza fel ellenpéldának, ahol van lehetőség olyan külső addonokat futtatni, amik pl. nagyobbra veszik az ikonokat vagy a küldetések szövegeit, tehát tippre talán az EverQuest 2 lehet.

A sztori ott fordul egészen bizarrba, ahol Stern előadja, hogy a Sony ezzel őt pénztől fosztja meg, ugyanis ha nem tud rendesen játszani, nem tudja kihasználni azt a lehetőséget sem, amivel tök legálisan tudna ingame tárgyakat valós pénzért eladni (a Sony támogatja az ilyesfajta bizniszt, de persze minden tranzakcióból leveszi a maga kis sápját). Ezzel a vád szerint súlyosan diszkriminálja a cég a gyengénlátó játékosokat. Hogy mi a per tétje, vagyis mennyi pénzért cserébe hajlandó Stern szemet húnyni (bocs, ez most elég szar poén volt) efelett, nem tudni, ahogy a Sony sem reagált még hivatalosan.

(via Destructoid)

9 komment

Címkék: sony per mmo

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr791508911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taurusz 2009.11.08. 14:17:42

Hm... akkor kár hogy nem Amerikában élek. Most be tudnám perelni az összes fps gyártót, hogy ahogy öregszem, egyre romlanak az eredményeim, és emiatt nem tudok nyerni egyetlen bajnokságot sem. Ezért tegyenek bele egy modult, hogy a fiatalabbaknak lassabban reagáljon a játék. (Az megvan, mikor Al Bundy perelte be azt az ürgét, akit pofán vert, hogy megsérült a keze, és nem tud cipőt eladni? :) )
Na jó, nem teljes a párhuzam, de lehet, hogy megnyerném.

Limrasson 2009.11.08. 14:47:53

Ezeket az embereket nem igazán más emberek diszkriminálják, hanem az élet. PErelje be azt, aztán hátha nyer :)
PEresze tehetnének bele hasonló dolgokat, de istenem, aki nem lát jól, az nem lát jó, az szopás, de azért nem a másik felelős. Még talán oké is lenne a dolog, ha nem az lenne az egész mögött, hogy pénzt akar lehúzni a Sonytól.

Toalettduck 2009.11.09. 00:51:33

Amerika ismét bebizonyította zsenialitását és ésszerűségét...

human · http://yummie.hu 2009.11.09. 13:49:23

mert itthon nincsenek hülyék? Ja hogy ott a 300 millióból jobban lászik, mint itthon a 10-ből.

Toalettduck 2009.11.09. 15:21:19

@human_insect: igazság szerint én még nem hallotam ilyen kaliberű perről itthon, de ha van érdekel :D

human · http://yummie.hu 2009.11.09. 16:35:10

ezt mondom, ott 300 millióból van egy ilyen per, itt a 10 millióból még nincs, ettől még nem hülyébbek az amerikaiak átlagban.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.11.10. 12:14:29

honnan jön a huny-ba a hosszú ú???

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.11.12. 14:53:21

Szemét dolog sérült emberekkel viccelni, pláne gonoszkodni velük. Rossz karmát hoz, valamint a pokolban fogok elégni. Tudom.
Alexander Stern egy faszkalap.

Reactor 2013.02.03. 16:47:22

Ámeriká. A lehetőségek és az idióták földje...
süti beállítások módosítása