HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

A drogos Alice visszatér, de majd csak később

2009.11.05. 15:54 hancu

Pár napja durrant bele az internet közepébe az American McGee's Alice 2 teasere, amitől mindenki borzasztóan belelkesedett, mert nagyon jól hozta azt a pszichedelikus-szürreális hangulatot, amivel anno az első rész hírhedtté vált. Hát, kár volt annyira örülni, a játék névadója és kitalálója, McGee a blogján hűtötte le a kedélyeket: a rövidke mozi ugyan neki is nagyon tetszik, de nincs sok köze hozzá a fejlesztőcsapatnak, egy rajongójuk kalapálta össze (mondjuk ennek tudatában még nagyobb királyság az az egy perc). A játék készül, csak még nincs olyan állapotban, hogy előzetes mozikat adjanak ki róla. Azért nézzük meg azt a fanmade teasert, na:

 

American egyébként hatalmas arc, az egyetlen ember a világon, aki képes tökéletesen átérezni a magyarok világfájdalmát a Hungary-hungry szójátékon, ugyanis pár éve Kínába költözött, először Hongkongba, aztán most Sanghajban él, és minden egyes bemutatkozásakor ("Hi, I'm American") el kell viselnie a rendkívül tréfás "Hi, I'm Chinese, hahahahaha" választ. Egyszer beszélgettem vele, és megkérdeztem, miért lett American a neve, amire csak annyit mondott, "Hát, anyám akkoriban a hippi korszakát élte, és elég durván beszívott a keresztelő előtt".

Egyébként elképesztő sztorijai vannak, elmesélem hogy lett játékfejlesztő: 16 éves korában az anyja kitalálta hogy leszbikus lesz, és lelépett a család összes pénzével és cuccával, hogy az akkori pasiját nővé operáltassák, aztán boldogan éljenek, míg meg nem halnak. American ott maradt egy szál C64-gyel az üres lakásban, otthagyta a sulit, és egy autószerelő műhelyben kezdett el dolgozni. Hogy, hogy nem, ez pont az az autószerelő műhely volt, ahová John Carmack hordta a Ferrariját szervizelni, aki összehaverkodott Americannel (még szép, egyedül vele volt közös témája a szakik között), és látta hogy elég szarul érzi magát a műhelyben, ezért elvitte telefonos ügyfélszolgálatosnak az id Software-hez. Aztán a többi, ahogy mondani szokták, már történelem.

És a végére azért még ideteszek egy hivatalos artworköt az Alice 2-ből, hogy lássuk, lesz annyira beteges, mint a videó sejteni engedte:

11 komment

Címkék: trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr571502462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miguel_ 2009.11.05. 17:20:24

Igen, az ilyen kommenteket egyértelműen nem láttuk előre, mikor kitaláltuk a blog nevét... :)

shaft 2009.11.05. 17:47:52

betterthanwalking
nuttertools

adamm123 2009.11.05. 17:51:15

@shaft: pot of gold
pot of gold
pot of gold
hurry
shally
corvin of amber
there can be only one

(remélem nem hibáztam, rég volt már)

Cirmi&Malac · http://cirmiesmalac.blog.hu/ 2009.11.05. 18:35:08

Pont tegnap találtam rá a romero.ro -oldalra, van ott egy videó amin Romero bemutatja az épp készülő doomot :)
Ez az alice meg egy iszonyatjó nagyonelmebeteg dolog volt :D

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.11.12. 15:21:01

Alice nagyol klafa volt. (igen, ilyen öreg vagyok, mint a klafa. Meg a baró. )
süti beállítások módosítása