HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Házat vett a nagymama, játéktermet talált benne

2014.07.02. 16:45 Stöki

Reddites sztorikat nem kell mindig készpénznek venni, de ez olyan fura, hogy valószínűleg igaz (ráadásul képek is vannak hozzá). Főhőse egy nagymama, akinek valószínűleg nincsenek megélhetési gondjai, mert vett egy épületet Japánban, Chiba prefektúrában (igen, ez az a Chiba, aminek az a Chiba City a fővárosa, ahol az éppen tegnap megénekelt Neurománc sztorija indul). A hölgyet aztán meglepetés érte, amikor átnézte az ingatlant: az előző, azóta felszívódott tulajdonos ott hagyott két emeletre való játékgépet.

gepek.jpg

Legalábbis ezt állítja a nő unokájának barátja, aki egy fórumbejegyzésben írja le a sztorit, és vagy kétszáz képet is feltöltött a netre az automatákról. A srác szerint korábban az épületben egy játékterem működött, de a kilencvenes évek közepén bezárt, és az 55 gép azóta az épületben maradt, körülbelül a felük teljesen működőképes, csak kicsit porosak. Pár nyák, alkatrész és gyári leírás is került a fotókra, amiket itt lehet megtekinteni. A gépeken többek között van Tetris, háromféle Street Fighter, Donkey Kong- és Pac Man-klónok, Space Pilot, Pengo, Metal Slug X és Galaxian.

A talált cuccok nem érdeklik a nagyit, ezért megszabadul tőle, a gépek egy részét Amerikába szállítják, amire máris lehet jelentkezni előrendelőként. A fórumbejegyzés végén emberünk megjegyzi, hogy bár a játékterem a kilencvenes évek közepén zárt be, pár gép későbbi, de nem tudja, mi ennek az oka. „Én sem ismerem a teljes sztorit” – írja.

(via Gizmodo)

9 komment

Címkék: retro japán wtf

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr26468207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2014.07.02. 20:06:47

ügyes reklámfogás, semmi több.

zyrobs 2014.07.02. 21:28:07

És ott van köztük a Dyna-tól az El Dorado gyümölcskosár. Kiskoromban mennyit nyomtuk, stócba ki volt készitve a húszforintos. Azóta nem találom sehol, MAME-ben sincs benne.

Hol lehet előrendelni a kabineteket?

krcsirke 2014.07.02. 22:46:46

@zyrobs: 145$-tól láttam máshol, link itt:
www.8linesupply.com/p/used-el-dorado-dyna-board.html
De felveheted közvetlenül a gyártóval is a kapcsolatot, hátha ők tudnak neked segíteni: www.dynagame.co.jp/inquiries.html

Gondolom nem mondok újat, ha azt mondom ritkaság, emiatt sincs rom fájl. Az újabb El Doradosoknak van.

cenzuratroll bosszanto 2014.07.03. 09:01:35

Nagy az isten állatkertje, de nehéz elhinni, hogy valakinek a vásárlás után tűnik fel, hogy hoppá, itt porosodik 50 játékgép. Bejárás? Vagy arrafelé nyuggerek látatlanba vesznek házakat?
Kamu az egész.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2014.07.03. 09:02:43

hogy a tökömbe érheti meglepetésként a sok játékgép?
bakker mi alapján vásárolta az ingatlant? az oké hogy esetleg nem utazott el megnézni, de egyetlen belső fotót sem nézett meg előtte?

vagy ott a nyanyák úgy vesznek házat japánban, mint a magyar nyanyák bioedénykészletet, nanoporszívót?

halaloszto 2014.07.03. 11:32:32

@Hurrá Torpedó: attol hogy van unokaja meg nem biztos hogy nyugdijas enektanarno. siman lehet hogy pl ingatlanspekulans, akit az ingatlan mereten, elhelyezkedesen es aran kivul semmi nem erdekel. mert nemhogy nem akar benne lakni, be oda sem fog menni soha, egyszeruen el fogja adni.

Vajk

Serathis 2014.07.03. 17:22:15

Ha japánban vett ingatlant, akkor nem szűkölködik a nagyi.

huong 2014.07.04. 01:37:17

Nalunk is van par jatekgep, majd lefotozom oket. Kb 20 db. Pr szovegnek jo lesz. Egyebkent hallottunk mar pajtaban talalt autokrol is.
süti beállítások módosítása