HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Hétvégi játékcsaj: A Nevető Polip

2011.03.20. 13:51 Stöki

Igen, tudom, hogy hülyén hangzik, de a Laughing Octopus tényleg ezt jelenti. Aki játszott a Metal Gear sorozattal, az egyébként sem akad fenn a "jelző+állat" képlettel elnevezett karaktereken, a főhős is Solid Snake, ugye. A Nevető Polip Snake egyik ellenfele a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriotsban. A Beauty and the Beast (BatB) nevű egység egyik tagja, amiben négy játékcsaj is van, de a poliplány a kedvencünk közülük, mert totál őrült. Ráadásul Nevető Polip volt az első karakter az MGS sorozat angol verziójában, aki kimondta a "fuck" szót.

Persze a BatB mindegyik tagja kattant, háborúra edzett pszichiátriai betegek a sztori szerint. A poliplány például poszttraumás stressz zavarban szenved, amit még tinédzserként szedett össze. Egy kis skandináv faluban született és ott cseperedett fel, amikor egy gonosz szekta megtámadta a falut, és szinte mindenkit megölt. A lányt nem végezték ki, hanem arra kényszerítették, hogy ölje meg a családtagjait és a barátait, és közben még nevetnie is kellett. Ilyen múlttal bárki mentálisan instabil lenne, a BatB-ben viszont tárt karokkal várták a lányt a kiképzésen, és álcázásra-lopakodásra specializált szuperkatonát faragtak belőle, nem kis mértékben egy OctoCamo nevű kütyünek köszönhetően. Ezek után Liquid Ocelot (a Metal Gear állatkertjének újabb oszlopos tagja) meggyőzte a lányt, hogy ha megöli Snake-et, elmúlik a szenvedése.

A poliplány tehát a kígyósrác egyik ellenfele az MGS4-ben, az OctoCamo négy csápjával támadja Snake-et, akinek nincs sok választása ezek után: kinyírja a csajt. Az összecsapás átvezető videóit meg lehet csodálni fent, itt pedig még néhány, kattintásra megnövő kép a Nevető Polipról:

És még egy kepcsolódó játékcsaj: egy dél-afrikai modell, Lyndall Jarvis, aki a poliplány modellje volt a fejlesztés során. A videóban a forgatásról mesél.

     
     

 

16 komment

Címkék: mgs pénteki játékcsaj

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr472755675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enrico Palazzo 2011.03.20. 17:08:37

Nekem is ő a kedvencem a bandából, persze mindegyik zseniális.

Reterro 2011.03.20. 18:10:27

Nagyon ott van a csaj!

bullseye 2011.03.20. 18:34:26

na meg ugye visszaemlékezés az első MGS-re, hiszen abban voltak az eredeti állatok (pl. Decoy Octopus, akivel meg sem kellett verekedni, mert ugye a neve miatt...). A 4. rész nagy élménye, hogy szépen összecsomózza az eredeti szálakat a korábbi részekből. Ezért is érdemes legalább a filmeket végignézni belőlük. A 4 leányzó meg külön is elég húzós, főként SPOILER, mivel előbb le kell győzni őket, majd kivégezni a már fegyvertelen, de őrült csajokat. És aztán derül ki mindegyikről, mitől lett tömeggyilkos.

mrClint 2011.03.20. 20:40:16

@bullseye: Igazából nem kell kivégezni őket, mert ugye az MGS játékok nagy trükkje, hogy egyetlen kill nélkül is végigjátszhatók, ha az ember ügyesen használja az altató pisztolyt.

Egyébként tényleg nagyon jó, hogy összeköti a játékok átfogó sztoriját, mondjuk néhol érződött rajta, hogy Kojima nem akarta már annyira ezt a részt, néhol nagyon sietősen ellvarja egy hosszú monológgal a szálakat, vagy belemagyaráz, de azért még így is nagyon jó, és örök kedvenc az egész MGS.

bullseye 2011.03.20. 22:46:08

@mrClint: ugyanmár, ne legyünk álszentek, ennyi nyugtatószerbe úgyis belehalnak :) (na jó, a solar gun-ba nem biztos)

egyébként valaki tudja mit csinálnak, ha nem lövi le őket időben az ember?

Delebriel 2011.03.20. 22:53:33

Mit ne mondjak, jól választottak a fejlesztők. :)

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2011.03.20. 23:08:59

Én ebe nagyón bele borzongtam amikor testeltem a gemmát. Ijen szép hőlgyek és mégis milyen agya veteműltek... (De ne agódgyatok csak le altatósztam mind a 4-gyt a gyilkolázás nem a fő kenyerem!)

Az én kedvencem a Sikojtozó Sáska Nő volt aki a babáival óperált és azokat kelet ki pusztítani a siker útjához. Nagyon trűkös vólt!

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2011.03.21. 05:19:56

Az a baj, hogy én nem vagyok grafomán. Meg úgy általában nem vagyok szófosó, élőszóban se. Az is baj lenne, ha túlságosan az lennék, mert akkor meg a végeredményen látszana meg, vagy legalábbis kurva sokat kellene húzni belőle, és akkor meg attól kapnék idegbajt, érted, hogy akkor mi legyen az, amit kihúzok. De így meg kurva lassan haladok.

mrClint 2011.03.21. 08:34:24

@bullseye: Egyébként jogos, abban a tekintetben, hogy még ha altatót is használsz, ugyanazt a halál animációt fogja lejátszani az utána következő átvezetőben, legfeljebb a játék összesítéskor nem számolja kill-nek.

Ha nem lövöd le őket, többféle dolog történhet. Alapvetően csak sétálnak, aztán esetleg ha sokáig hagyod elkezdenek kocogni azt hiszem.

Ha előkapod a fényképezőt és rájuk tartod, akkor pózolni kezdenek, ha hagyod hogy odaérjenek, akkor rámásznak a Snake-re, és ölelgetik, amitől csökken az életereje.

Dowim 2011.03.21. 08:43:33

Videóban 3:25-nél mekkora "tevepatát" csináltak már neki :D

Vajon azt is az eredeti modellről mintázták? :D

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.03.21. 10:14:16

@Dowim: Ezt szakkifejezéssel fan service-nek vagy service cut-nak hínják. Elsődlegesen pasiknak készült japán cuccokban épp olyan kötelező elem, mint a boss fight.

De azért durva. Nem csak a "pata" maga, hanem ahogy az arcodba nyomják O_O

VaCaK_EFFeCT 2011.03.21. 18:27:08

@Ken_Lee: ezen a kommenten besírtam.

Civitas Fidelissima 2011.03.22. 18:40:25

Elsőre Beauty and the Breast olvastam :-)

algi 2011.03.24. 16:40:51

Szóval a megbízó faszi nanocuccokat ültetett Snake-be, hogy kémkedjen utána, vagy ahogy ő hívja, kliensinformáció-menedzsment céljánól. De megnyugtatja Snake-et, hogy minden információt bizalmasan kezel. Majd két mondattal később elmeséli Laughing Octopus gyermekkori traumáját, feltételezem egy pszichológiai aktából. Hát, mondhatom, marhára diszkréten kezeli a személyes jellegű infókat.
süti beállítások módosítása