HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Online játék készül a Bibliából

2010.08.28. 12:50 Stöki

Írtunk már egyszer arról, hogy keresztény MMORPG készül, most valami hasonló bukkant fel megint, csak ezt készítői böngészőben játszható játéknak szánják, és ahogy látom, nem szerepjáték, inkább egy Age of Empires stílusú stratégia.

A Bible Online-t a FiAA nevű német cég fejleszti és az Ószövetségre épül. A játékban Ábrahámot és leszármazottait kell irányítani, négyféle nyersanyagot gyűjteni, várost építeni, sereget gyártani, küldetést teljesíteni, lezúzni az ellent – a szokásos rts teendők. Korokat is lehet majd lépni és Ábrahámról Izsákra, majd Jákobra váltani, amíg el nem érkezik szorgos népünk az ígéret földjére.

A játékhoz keresnek bétatesztelőket, szóval aki szeretne már most parittyásokkal filiszteusokat irtani, hajrá. A többieknek szeptember közepéig várniuk kell a teljes verzióra. Nekem a screenshotok alapján úgy tűnik, hogy a játék inkább csak díszletként használja az Ótestamentumot – ami persze nem baj, mert ha belegondolunk, a vallásos körítés nélkül a Biblia egész jó kis sztori durva fantasy varázslatokkal (sóbálvánnyá változtatás, özönvíz, város felperzselése és hasonlók).

És ha már Biblia, álljon itt bónuszként egy kép:

A pólóra a következő van írva angolul: „For the weapons of our warfare are not carnal, but mighty through God to the pulling down of strong holds.” Ami Pál apostolnak a korinthusiakhoz írt második leveléből van, és a Károli Biblia szerint magyarul így hangzik: „Mert a mi vitézkedésünk fegyverei nem testiek, hanem erősek az Istennek, erősségek lerontására.” Vagyis hogy ne háborúzz, hanem imádkozz.

A vicc ugye az, hogy a 18 dollárért vesztegetett póló tervezője jó ötletnek látta összehozni az idézetet a Modern Warfare 2-vel, belekapaszkodott a „weapons” és a „warfare” szavakba, ráhúzta a játék tipóját, és még alábiggyesztette, hogy „called to duty”. Mit lehet erre mondani? Nagy az isten állatkertje.

(via Kotaku)

18 komment

Címkék: vallás mmo biblia atyaúristen

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr92254155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AlexWolf 2010.08.28. 12:57:22

Télleg, az ilyen játékokban miért nem lehet lelkészt játszani? Mesterlövész, support, medic az bezzeg van. Én pap akarok lenni a harcmezőn! Ezerrel adnám fel az utolsó kenetet az elesett katonáknak...oldaltól és vallástól függetlenül.

Lámadmirális 2010.08.28. 14:47:28

@AlexWolf: Mert a kereszténység kibukna mikor az ezredik csipástól kapod a fejest:P

JohnHenry 2010.08.28. 15:26:56

Ha nagy az isten álatkertje, akkor szvsz nagy az _Isten_ állatkertje. Címlapon vagy, úgyhogy számíthatsz még hasonló kommentekre :-)

Hagrid 2010.08.28. 16:05:30

Maradhat az "isten"-nek simán...

salla 2010.08.28. 16:12:26

Szerintem ez tulajdonnév, elvégre nem egy isten állatkertje nagy, hanem az Istené.

r737fa 2010.08.28. 17:08:38

Ez baromság. Ennek semmi köze az Age of Empires-hez. Csak egy újabb Travian-klón, amiből egy újabb német kft. (GmbH) akar profitálni.

Mielőtt cikket fordítasz, érdemes lenne az értékelt/bemutatott oldalt is néhány percben átnézned, és akkor nem írnál hülyeséget.

moli 2010.08.28. 17:38:50

@JohnHenry: @salla: @r737fa:
pfffffff :DDDDD

megint kint vagyunk a cimlapon.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.08.28. 21:58:53

@JohnHenry: Lehet, hogy számíthatok, de ez hülyeség. Simán lehet kicsivel. A "Bélám, isten veled" mondatban is kicsivel írod, mert nem a konkrét keresztény nagybetűs Istenre utalsz vele (aminek a nagybetűssége egyébként is elég nagy modorosság szvsz), hanem általában a felsőbb hatalmakra, amikre nincs befolyásod, gondviselésre, ilyesmire.

@r737fa: Kedves writeonly barátom, elárulok két titkot. 1. Ahonnan fordítottam, ott is Age of Empirest írnak, egy kattintással te is megnézhetted volna. 2. A Traviant nem ismerem, így engem a játék az AoE-re emlékeztetett. Ha téged más játékra emlékeztet, megírhatod persze, de normális hangnemben, különben a végén úgy jársz, mint az ember, aki kitette a farkát egy étteremben az asztalra, aztán csodálkozott, amikor rácsukták a gofrisütőt, és hódfarkú lett, mint a tetőcserép.

2010.08.29. 01:47:56

Stöki, ez az utolsó mondatod hatalmas :D

a játék egyébként valóban érdekesnek tűnik, habár én ateista vagyok, szóval... a téma nem fog meg

a pólót meg nem kommentálom (előbb említett vallási nézetem miatt), érdekes mik vannak...

r737fa 2010.08.29. 02:29:53

@Stöki: Megírom akkor a kedvedért olyan hangnemben és tartalommal, hogy számodra is világos legyen. A fenti képernyőképről ennyi erővel akár a Civilization sorozat is eszébe juthat az embernek. Egészen addig gondolhatja ezt, amíg rá nem jön, hogy ez csak egy kép, semmit nem lehet kijelölni, "mozgatni" benne, mert ez egy statikus állapotot tükröz. A játék - az Age of Empires-szel ellentétben - nem klasszikus rts, és offline egyáltalán nem játszható. Ez egy kizárólag böngészőben működő játék lesz, amiben a játék akkor is zajlani fog, ha éppen nem vagy online.

Kicsit érthetőbb megfogalmazásért idézek a travianos Wikipédia-bejegyzésből:

"Játékmenet

A Travian egy PHP-ben írt, böngésző alapú játék, amely internet-hozzáféréssel rendelkező számítógéppel játszható. A történések valós időben játszódnak.

A játékban való részvételhez nem szükséges fájlok letöltése, kiegészítők telepítése. Opcionálisan letölthető egy grafikai csomag, amivel tehermentesíthető a Travian szervere, és gyorsítható a játék betöltése a felhasználó gépén.

Az újonnan regisztrált játékos, miután aktiválta regisztrációját, egy kis faluval kezdi, és célja, hogy fejlődése során elérje saját birodalma és csodája felépítését."

Pont hogy megnéztem én is az eredeti cikket, és a többi képernyőképet, és azok alapján állítom teljes bizonyossággal, hogy a szóban forgó játék is egy kaptafára készül a Traviannal, ugyanarra a gazdasági modellre fog épülni az egész, ugyanazok lesznek a cég bevételi forrásai, egyedüli különbség a célközönség lesz, ill. a bibliai téma miatt kap nagyobb nyilvánosságot (akár a blogodon keresztül), pedig aki játszott már hasonlót, az tudja, hogy az ilyen játékok tartalma 90%-ban megegyezik, csak a külalak változik.

Hasonló magyar nyelven is elérhető játékok:

Travian,
Klánháború,
Ikariam,
The-West
stb.

Előző hsz.-em hangvétele szándékos volt, mert még a minimális fáradságot sem vetted, hogy utánajárj, miről is írsz egyáltalán. Ez egy blogbejegyzés, ami azért született, hogy ma is legyen valami, mindegy mi, csak lehessen vmiről írni, frissüljön a tartalom. Akkor ki is a writeonly?

moli 2010.08.29. 03:11:01

@Stöki: ha nem hiszel istenben, mindig kicsivel irod, pont.

@r737fa: te buta vagy. azt irta, hogy "aoe-STILUSU". nem pedig azt, hogy aoe-technikaval mukodo, vagy hogy "barmilyen koze van az aoe-hez".

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.08.29. 08:33:56

@r737fa: Na, ez már kicsit konstruktívabb volt. A szőrszál halott. Ismétlem: a szőrszál halott.

algi 2010.08.30. 02:07:26

@moli: Harry Potterben sem hiszek, mégis nagybetűvel írom. :)

moli 2010.08.30. 09:47:36

@algi: csakhogy harry potter elnevezesu targy/eloleny kategoria nem letezik, mig istenek vannak. sokan.

szpal 2010.08.30. 12:15:51

A bibliai szövegeket nem szokás lefordítani, ha már van hatféle fordítás, azokat használjuk.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.08.30. 12:24:20

@szpal: talán elkerülte a figyelmedet:

"és a Károli Biblia szerint magyarul"
süti beállítások módosítása