HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Starcraft-gyorstalpaló videókban

2010.07.26. 09:40 Stöki

Holnaptól lehet kapni a Starcraft II-t, ami azt jelenti, hogy már ma éjféltől árulják az ország több pontján, a fővárosban két helyen is lesz „midnight madness” (az Allee-ban és a budai Saturnban). Tizenkét éve vártunk erre, hiszen az első Starcraft 1998-ban jelent meg – könnyen lehet, hogy néhány olvasónk akkor még nem játszott játékokkal. Az ő kedvükért jöjjön egy nagyon-nagyon zanzásított szöveges gyorstalpaló, illetve három videó, amiket részletekben a Starcraft küldetései között lehetett megnézni. Tizenkét éves videók, szóval tessék elnézni nekik, hogy nem úgy csillognak, mint mondjuk az Assassin’s Creed II intrója.

A Starcraftben három faj van: terran (ők az emberek), zerg és protoss. A terranok utálják a zergeket, a protossok lenézik a terranokat, a zergek meg irtanak mindenkit, ezért terran és protoss néha összefog ellenük (bár a terranok olykor saját céljaikra is felhasználják a zergeket). A Starcraft sztorija a terranokkal kezdődik, tíz küldetésben mesél el egy polgárháborút, aminek a végén a győztes fél, Arcturus Mengsk katonai diktatúrát alapít. Az egész szarkavarásban két katona, Jim Raynor és Sarah Kerrigan a szimpatikus figurák (utóbbi már volt pénteki játékcsaj is nálunk), de mindketten megszívják: Raynor bujdokolni kényszerül, miután többször átverik, Kerrigant pedig Mengsk beáldozza a zergeknek.

A zerg hadjáratban a fősodor arról szól, hogy miként költözik a zergek kollektív tudata, az Overmind a protossok szülőbolygójára. Persze itt is vannak intrikák és kisebb mellékszálak, kiemelendő Kerrigan felbukkanása – immár a zergek oldalán. Ezek a hüllőszerű alienek ugyanis képesek megfertőzni embereket, Kerrigannak is ezt teszik, plusz még elő is léptetik: megkapja a Pengék Királynője címet.

A protossok dolga ezek után természetesen az, hogy kisöpörjék a zergeket a portájukról. Az ügyért legtöbbet a Tassadar nevű protoss tesz, pedig pár küldetésig árulóként kezelik a fajtársai. De az utolsó küldetésben a terranokkal összefogva olyan önfeláldozó tettet hajt végre, ami a legemlékezetesebb befejezések egyikévé teszi a Starcraft végét.

Volt még a Starcraft után egy kiegészítő, a Brood War, de annak a sztorija nem nagyon hatott ki a második rész felütésére. A Starcraft II első harmada (mert ezúttal minden fajhoz külön érkezik egy-egy önálló játék), a Wings of Liberty alcímű a terranokkal foglalkozik. A főszerepben Jim Raynor, aki törvényenkívüli zsoldosként szinte bármilyen melót elvállal, és aki tizenkét év alatt sem bocsátotta meg magának, hogy otthagyta Kerrigant a zergek harmincadjára (lásd a legutóbbi trailert itt).

[Update: Közkívánatra a Brood War videóit is berakom:]

149 komment

Címkék: videó starcraft activision blizzard

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr382176568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vilendor 2010.07.26. 12:09:00

@AutosVilli:

Nagyon nem vagy tisztában a Blizzardal és minőséggel amit produkál. Konkrétan nem volt még játékok ami megbukott volna, sőt nem volt játékuk ami ne lett volna világsiker.

A pénzre mennek? Persze... hisz ebből élnek... persze tudjuk, hogy te ingyen dolgoznál a közért és nem szeretnél gazdag lenni.

Idő szépítette játékélmény? Körülbelül évente kedvet kapok újra végig játszani ezt a 12 éves játékot. Utoljára kb 4 hónapja játszottam végig. És nagyon nem vagyok egyedül. Ha egy 12 éves játék képes a 12 éve a top100 eladott játék között lenni, az jelent valamit, nem?

Inkább játszd végig a Diablo/Warcraft/Starcraft sorozatokat, vagy egyáltalán legyél tisztában vele mik is azok, aztán próbálj meg okosnak lenni, mert ez így most nagyon nem jött össze.

Fleurs Du Mal 2010.07.26. 12:10:11

@Dagosta: Na igen, de ezt már kis túlzással egy Brood War is tudta (új egységek+új tulajdonságok a régieknek). Ez azért nem az a hatalmas megújulás amit egy *ennyire* beharangozott és ennyi ideig fejlesztett játéktól várna az ember. Szó se róla, egy igazán becsületes iparosmunka a Blizztől, de annál nem is érzem többnek.

Hadd fejtsem ki mi a bajom. A legnagyobb baj az SC2-vel hogy közben a konkurencia mivel rukkolt elő. Mármint, hasonlíts össze egy csatát Company of Heroesban meg Starcraft 2-ben. A CoH már-már majdnem realisztikus. Nem a grafikát értem; magát a játékmenetet. CoH-ban a falakba hatalmas lyukakat robbantanak a robbanószerek, a házak összeomlanak a találatoktól, a járművek lerobbannak a sérülésektől, a tüzérség szó szerint szaggatja a földet, a gyalogosok rohannak fedezékbe amint forró a talaj... Váltás SC2-re. Az SC1-et követve gyakorlatilag lecövekelnek egymással szemben a felek és sorozzák egymást amíg valaki össze nem esik.

Azért van bőven kontraszt. Az a baj hogy itt akkora lemaradás van a játékmenetben amit új egységek (nekem) már nem ellensúlyoznak. Persze, az új egységeket időbe kerül kiismerni. De ettől még marad az az érzés, hogy én ezt a játékmenetet már ismerem - jóval korábbról.

AutosVilli 2010.07.26. 12:17:22

@Vilendor: Te még mindig nem érted!!! "SZERINTEM" a starcraft egy szar játék!!!
"SZERINTEM" "SZERINTEM" "SZERINTEM" "SZERINTEM" "SZERINTEM" "SZERINTEM" "SZERINTEM" "SZERINTEM"

végig játszottam az általad emlitett játékokat, és a hármas felsorolásodból a Diablo fogott meg egyedül.
Miért kell hogy nekem tetszen az SC?? nem tetszik,a második rész, pénzlehúzos folytatás lessz!!! "SZERINTEM" "SZERINTEM" "SZERINTEM".

pakesz (törölt) 2010.07.26. 12:19:21

@Dagosta: nezd csak azert meg a release date -eket, hogy szepen be van az am osztva!!!
most meg megy a WOW tehat nem tesznek sajat maguk ala, de amint az elkezd fuldokolni(nincsen az olyan messze!!!) akkor magikusan rogotn elo fog kerulni a masik GBP jatekuk a Diablo III

ugye a GBP az megy? hogy a WOW az miert "gear based play"? es hogy mi is az uzenete, meg az uzletmenet mogotte?

Ex0dus 2010.07.26. 12:30:11

@pakesz: ouououo, haldoklik a wow. Ezt már kb 3 éve hallgatom. Helyi okos gyerekek mindent megmagyaráznak. Ideje lenne felnőni és megérteni, hogy mi az a kapitalizmus. Igen a gonosz undoritó kapitalisták kihasználnak minket mint egy darab rongyot és mi élvezzük. Pfij, micsoda világban élünk.
@AutosVilli: Tök jó, hogy te már előre tudsz mindent, majd esetleg a lottószámokat is elküldhetnéd.
Ne próbáljatok meg túl okosak lenni, mert csak kiröhögnek titeket, egyébként megérdemelten.

AutosVilli 2010.07.26. 12:33:36

@Ex0dus: Enegem nem zavar ,ha kiröhögnek,de a béta alapján egy fos a számomra.

Dagosta 2010.07.26. 12:38:06

@AutosVilli: Csak nem kifenekeltek a csúnya rossz bácsik? :)

Alikam 2010.07.26. 12:42:08

@Ex0dus: "kapitalisták kihasználnak minket mint egy darab rongyot és mi élvezzük"

Ne beszélj többes számban legyél kedves. legalábbis ne ilyen általánosan.

Már számtalanszor elhangzott tény, hogy a Blizzard nagyon jól ért a fizetett fanokhoz, azok beszervezéséhez.

Lásd Korea, azt hiszed, a játék nagyszerüsége miatt futott be? Ugyan, csak egyszerüen beleölt "pár millió" dollártr a marketingbe és itt az eredmény.

A WoW-al könnyebb dolga volt, mert a Warcraft cim már megvolt, és eléggé bejáratták. Aztán oda is pár milka marketingre és meg van az hatalmas WoW is.

A Blizzard nem is inkább a játékokhoz ért, hanem a marketinghez. Azt tényleg jól csinálja, hozzátéve, van miből.

Dagosta 2010.07.26. 12:43:53

@pakesz: Persze, hogy be van osztva, miért ne lenne? Folyamatos megélhetést kell biztosítania a kiadónak, naná, hogy beosztják. A Diablo 3 szerintem 2012-ben fog megjelenni, addig pedig még bejelentenek még egy WoW kiegészítőt, plusz valami titkos projectet, plusz kijön a második vagy harmadik SC2 rész. Ez így megy mindenhol, nincs ezen mit csodálkozni. De azon a faszságon kicsit fennakad a szemem, hogy direkt nem adják ki, pedig már rég kész van... :)

ügyfélszolgálatos 2010.07.26. 12:52:53

@Fleurs Du Mal: Á jó az, igaz szemétparaszt módon nehéz, de pont ez a lényeg... :D
Én ezt a kettőt évenként előveszem...

@AutosVilli: Obvious idiot is obvious?

Aradebil 2010.07.26. 12:55:11

@Alikam: huh télleg most világosodtam,h mekkora szarokkal játszottam eddig,fel sem tűnt h csak az eszeveszett blizz marketing gépezet tehet az egészről!...

pakesz (törölt) 2010.07.26. 12:56:25

@Alikam: ezt en mint RENDES WARCRAFT rajongo kikerem magamnak ezt a sejtetest!!!
a WOW az a Diablo 2 folytatasa, marmint az alapgondolatot folytatva, hogy nekiallnak farmolni meg rédelni, csak azert hogy elobb-utobb meglegyen az ueber-hiper-szuper pajzs

@Ex0dus: az hogy WOW haldoklik az igaz meg csak sejtetes, de az uzleti modellt mar a D&D megfurta, kerdes mennyi ideig tudjak a "megint jott egy sotet ero nyomjuk megint le" sztorit folytatni, mert lenyegi valtozas nem volt benne eddig, kerdes mikor unnak ra, meg ki lesz az aki egy igazi forradalmi jatekot behoz, mert nem a Blizzard fogja behozni az tutti...

Ex0dus 2010.07.26. 13:12:36

@Alikam: Bödületesen nagy hülyeségeket írsz. Igen a marketing esszenciális része egy játék eladásának és népszerűsítésének, de önmagában a marketing semmit nem ad el hosszútávon (legalábbis a játékpiacon). Szerinted azért játszanak még mindig több mint 10 millióan a wowwal mert jó a marketingje? Ahhoz, hogy legyen mit marketingezni, először le kell tenni valamit az asztalra.
Koreával kapcsolatban pedig: Ha tényleg csak a marketingen múlott, akkor a világ más részein miért nem lett nemzeti sport? Ha ilyen jók, akkor miért nem tudták legalább egyzser megismételni ezt a bravúrt?

@pakesz: 2 hét alatt levágja az ember, hogy miről szól a wow. Ahogy eljutsz az első farmraidre rájössz, még ha gyengébb is vagy. Mégis képes odaszegezni milliónyi embert, és ugyan pl. nekem nagyon nem tetszik az írány, amit az újabb és újabb patchekkel vesznek, a game még mindig megy és a felhasználóbázis stabilan növekszik.

Orltran 2010.07.26. 13:14:12

@ZsiNor: Ezt tudod, vagy csak gondolod, hogy lesz sc2-re dota? Csak mert ott a HoN és a LoL, szal vannak új Dota-k, jobbak is, mint az eredeti.

Fleurs Du Mal: Az SCII nehezen lesz egyszerű, szvsz ugyanazt a kompetitív játékstílust fogják nyomatni, ami miatt az SCI-et még ma is sokan játszák, az pedig nem annyira minimum IQ-val rendelkező emberkéknek lett kitalálva. (Persze attól függ, a rangsornak van alja is, ott is jól lehet szórakozni.)

Dagosta 2010.07.26. 13:14:40

@pakesz: "az hogy WOW haldoklik az igaz meg csak sejtetes, de az uzleti modellt mar a D&D megfurta" - mivan? :D Mármint a Dungeons & Dragons, ami a '80-as években élte aranykorát, mostanra pedig már végleg leáldozott neki?

Nem volt benne lényegi változás? Ööö, mármint nem az űrben kellett játszani Zergek ellen a Taurenekkel? Mert a WoW-nál egy patchben van annyi változás, mint sok fizetős DLC és kiegészítő esetében, a változások felsorolása nem férne el 10MB-os text fájlban. A többi atomhülyeségre inkább nem reagálok...

Attila1234 2010.07.26. 13:18:15

@Dagosta: Pakesz valószínűleg a D&D online-ra gondolt, és nem a P&P verzióra. :) Egyébként hülyeség volt, amit mondott, de ezt hozzá kellett tennem a tisztánlátás kedvéért.

Orltran 2010.07.26. 13:18:15

@Fleurs Du Mal: És miért kellene az SCII-nek olyan irányba mozdulnia, mint a COH-nak? Nekem jobban bejön az SC, mint a CoH a mai napig. Sőt, jobban bejön a Dawn of War I, mint a II. A II-vel elszórakoztam egy darabig, de ha kis warhammer 40k rts-re lenne igényem, akkor inkább az első részt veszem elő. És a beta alapján én is azt gondolom, hogy nem ugyanaz az SCII, mint az első rész, de tény és való, hogy épít rá, hálistennek, az lenne a baj, ha nem tenné.

Fleurs Du Mal 2010.07.26. 13:20:42

@ügyfélszolgálatos: Próbáltad már a Jagged Alliance 2-t? Merem állítani hogy a taktikai kommandós játékok királya...

@Orltran: A legnagyobb bajom az SC2-vel pont az hogy kb. ugyanaz mint az SC1, az eltérő egységeken kívül. Attól még sztem tény, hogy egyszerűbb mint mondjuk a COH. Ettől persze még nem azt mondom hogy a legaljának való játék (sőt, szerintem sehol sem mondtam ilyesmit). Csak egyszerűen más (kevesebb) dologra kell figyelni.

Attila1234 2010.07.26. 13:22:09

@Alikam: Ezt a retorikát valamelyik Apple fikázó fórumról csented? :D Valóban erős a marketing, bár ezen meglepődni egy ilyen méretű cég esetén meglehetősen furcsa. Viszont ha a játék nem lenne kiváló (max. neked nem tetszik), akkor már rég behalt volna. Ott van például az Age of Conan meg a Warhammer. Mind a kettőt marhára tolták, aztán mi lett belőlük?

Dagosta 2010.07.26. 13:22:52

@Orltran: Hihetetlen jó a CoH is, tényleg, de szerintem sem kéne összehasonlítani a kettőt. Még a nyersanyag gyűjtést is teljesen máshogy oldja meg, s ha jól meggondolom, az ott látott ötletek se voltak túl egyediek (mármint a területfoglalás, zónákért birtoklásáért járó pont). Ha jól emlékszem, még a Zed című játékban is ez volt. De attól még le a kalappal előtte, viszont multiban, kiegyensúlyozottságban messze veri az SC2 a CoH-t.

Laciii 2010.07.26. 13:29:10

@Fleurs Du Mal:
Akkor nem neked készült a SC2, de ez miért lenne hiba?

Ha mészárolós kedvem van a Fallout3-mal lemészárolok egyedül 80 ghoult, ha realisztikus kell akkor ott van pl. az Rainbow 6 ahol ha megpróbálok simán besétálni egy ajtót máris lelőttek. Autózni is van szimulátor meg NFS ...

Nehogy már a játékot hibáztassuk azért, mert valakinek más az ízlése.

Alikam 2010.07.26. 13:29:12

@Ex0dus: pont ezzel az érvelés bizonyitottad be, hogy mesterséges marketing része a siker, mert éppen, hogy csak Koreában ennyire népszerü.

Ennek oka pedig egyszerű. Ott volt megfelelő táptalaj.

Ha egy igazán jó játék lett volna, akkor számos más országban is ekkora sikere lett volna, de nem igy történt.

Valóban, a marketing része a játéknak, csak a Blizzard ultrahype-ol. Nézd meg a Starcraft II-öt. Fél évvel a megjelenés előtt már osztogatták a béta key-eket. Két hónappal ezelőtt már több béta key volt, mint amennyit felhasználtak, pedig az elején még milyen nagy kiváltság volt.

De mint irtam, jól csinálják. A Blizzard még a szart is meg tudná úgy veled etetni, hogy az finom legyen.

Fleurs Du Mal 2010.07.26. 13:29:48

@Orltran: A CoH csak összehasonlítás kedvéért volt. Mondhattam volna akár a Supreme Commandert is. A lényeg annak az illusztrációja volt hogy mennyire is elhaladt az idő az SC által képviselt játékmenet felett. Persze ez szubjektív érzés.

Amúgy pedig, épít rá...? Azon kívül hogy az egységeket cserélik/újítják, azért nem sok minden változott (kvázi semmi) az SC1-hez képest, nemde? Nincsen morál, nincsen csapat AI, nincs irány-függő sebzés, nincsen semmilyen szintű fizikai modellezés ami beleszólna a játékmenetbe, nincsen módosítható táj (a szétlőhető köveken kívül)... Persze értem én hogy ez a hardcore dél koreai bázis megtartása miatt van akik a legkisebb változást is habzó szájjal tépik a fórumon, de attól még szeretnem nem kell hogy minden marad a régi.

Amúgy ami DoW szériát érintően... na az valami érdekes katyvasz. :) Ez első egy nagyszerű stratégia, és nem rosszabb a második rész sem - csak az már nem RTS hanem valami furcsa kalandjáték. Ez az ami szerintem sokaknak nem tetszik. Nekem sem, de hát ez is szubjektív.

Fleurs Du Mal 2010.07.26. 13:31:57

@Laciii: Ezzel a gondolatmenettel azért egyetlen játékot sem lehet kritizálni. Vagy imádsz egy játékot, vagy nem neked készült. Elnézést hogy esetleg eltérő véleményem van.

És igen, az SC2 tényleg úgy néz ki hogy nem lesz rajta a megvett játékaim listáján.

Fleurs Du Mal 2010.07.26. 13:38:41

@Dagosta: Hát, nem tudom hogy a Zed-re hajaz-e; a terület foglaláson kívül semmi azonos nincs (a Zben pl semmilyen nyersanyag sincs). Szerintem inkább a Total Annihilation-t kopintották, ott már elég sok azonos vonás van.

A CoH-ban a nagyon hihető élményt adó harci rendszer tetszett nagyon, és ez a gyűjtögetős résztől teljesen független.

A kiegyensúlyozásról meg annyit hogy tisztességes egyensúlyozó patchet még nem tudott csinálni a relic. Ha valami gond van egyből 90%-al csökkentenek meg növelnek dolgokat. A Dawn of Warban is csak annyit tettek a patchek hogy változtatták hogy ki volt éppen az imba. :D

ZsiNor · http://ursius.hu 2010.07.26. 13:39:09

@Orltran: Sem a League Of Legends (LoL), sem a Heroes of Newearth (HoN) nem DotA. Mindkettőben változtattak ezt-azt. HP, tágyak, skillek, stb stb... Ez egy külön téma, ne menjünk bele.
,,Tudtommal" lesz DotA az eredeti fejlesztőgárdától SC2 alá. Ne kérdezd, hol olvastam, valahol mélyen elvakolva az egyik szerkesztőtöl, ha minden igaz... Nade majd lesz, ha lesz, nem, ha nem. :P

Blizzard anno felvette az ID Software gondolkodásmódját... "Kiadjuk, HA kész lesz"

Laciii 2010.07.26. 13:39:14

@Alikam:
"hogy csak Koreában ennyire népszerü."
Sorold szépen a többi játékot ami annyi országban és annyiszor volt a top10-ben, mint a SC, kíváncsian várom milyen "hosszú" lesz a lista.

A többi országban tényleg kevésbé népszerű Koreához képest, de csak Koreához és nem a többi játékhoz képest.

Ex0dus 2010.07.26. 13:44:10

@Alikam: Kicsit azért olvass már utána, hogy miről beszélsz, hogy miért is lett az Sc ilyen népszerű arrafelé, mielőtt hülyeségeket beszélsz. Másrészt a legnagyobb marketingjük az maga a minőség, az hogy tizenvalahány év alatt egyszer nem adtak ki olyan játékot, amely nem lett volna szórakoztató. Bárki bármit mondhat róluk, de a "when it's done" filozófiánál jobb reklámra nincs szükség.

Laciii 2010.07.26. 13:44:26

@Fleurs Du Mal:
Dehogynem lehet kritizálni, ha valamit rosszul csinálnak meg egy játékban azt lehet kritizálni.

Ha egy autószimulátorban a vizes aszfalt ugyanúgy tapad, mint a száraz akkor lehet kritizálni, mert abba a környezetbe nem illik bele, de az NFS-t ugyanezért kritizálni már nevetséges lenne.

pakesz (törölt) 2010.07.26. 13:48:59

@Dagosta: @Attila1234: probaltam megkeresni de nem alaltam a cikket :)
amugy ti biztosan jobban tudjatok, nem mondom, en is SZERINTEM tudok csak nyilatkozni :)))

az sg.hu -n volt fent egy cikk a D&D online -rol, hogy eltoroltek a havidijat de a plusz kiegeszitokert kernek penzt es csodak csodaja ez a lepes pozitiv egyenleget hozott!!!
es ott nyilatkozott a blizzardos urge hogy ha majd jol megszorongatjak akkor fogjak csak ezt a lepest megtenni ok is, tudomasom szerint kis hazankban elegge friss ez, tehat 2 hete lehet jaccani meg csak vele, de majd kiderul!!!

az a masik meg a GBP sajna bizony - bizony abban igazam van, volt egy cikk (azt sem talalom :) ), na mindegy, a lenyege hogyha 2 ember ugyanolyan kepessegekkel nekiall WOWozni, akkor aki nem 4 orat hanem napi 5 orat tud raaldozni az uberelni fogja a masikat...

ezert kertem en ki hogy a warcraft -hoz hasonlitsak :)))

Laciii 2010.07.26. 13:51:33

@Fleurs Du Mal:
"Nincsen morál"
A zergeknél ugye erről feleslegesen beszélnénk, a protossok nem kevésbe fanatikusok Zealot-ot ugye nem kell lefordítanom :) a marinokba meg nyomnak egy kis drogot azt legfeljebb bekattannak, de futás nem lesz.

különvélemény 2010.07.26. 13:58:52

A magyar átlagterran képviseletében szólok hozzátok:

Akkor írj, ha van már crack. :DDD

Tényleg, mostantól hogy lesz Koreában?
Lesznek SC1 és SC2 tévécsatik külön, vagy aljas módon összemossák?

butcher__ 2010.07.26. 14:09:05

@AutosVilli: Hülyegyere felment bnet-re azt szétkapták mint csiga a füvet azt most ide jön hisztizni :))))

bullseye 2010.07.26. 14:14:25

az a szép ebben a vitában (amikor egyáltalán a valósághoz legalább közel jár), hogy jó eséllyel az összes itt megszólaló antiSC2 szónoknak együtt nincs annyi ismerete és tapasztalata az SC2-ről mint Dagostának.

Nem csoda, hogy érvek helyett inkább a már 3 hónapja is lerágott nyafikat hallhatjuk remixben

kukatr 2010.07.26. 14:21:37

@Fleurs Du Mal: lehet, hogy nem kaszált sokat a Generals, de piszkosul jó játék lett, az biztos. főleg a kiegészítővel. az más kérdés, hogy a C&C-hez nem sok köze van.

zeneigéniusz 2010.07.26. 14:22:07

@különvélemény: meglátjuk, mert elvben az SC2-t nem lehet egyelőre lan-ban tolni, tehát még kell hozzá csinálni vmi hekket is, hogy közvetíthető legyen - és ne a repeket adják le.

Orltran 2010.07.26. 14:22:21

@Fleurs Du Mal: Én pont arra próbáltam utalni, hogy szerintem nem elhaladt felette az idő, hanem az SC egy másfajta RTS, mint a CoH, nem elmaradottabb, hanem más. Nem kell minden játékba rombolható világ meg fizika. A CoH egyszerűen egy másik filozófiát képvisel. Én azt mondom, ami müxik, azt nem kell megjavítani.

rootshaper 2010.07.26. 14:22:39

ezer koszonet erte, hogy kitorolted a kommentemet ( meg egy masik kommentet is, aminek hasonloan negativ volt a temaja )
ezennel megkapod te is a "nem viselem el a negativ velemenyt" matricat. ami nem ad tul sok buszkesegre okot.

@butcher__:
a szarkraft zsenik mindig ezzel jonnek, hogy biztos azert tartja az illeto a feltve szeretett jatekukat fosnak, mert par verpistike elverte. nem, ez rohadtul nem igy mukodik. engem Bad Company 2-ben meg most is ( ugy, hogy mar lassan 4 honapja nyomom ) neha ugy elvernek mint a budos szart, es MEGIS van valami, ami visszavonz jatszani, es fejlodni. ez igy mukodik. a kihivas miatt nem hisztizni szoktak az emberek, hanem probaljak azt megoldani. aki itt sir az miatt, hogy a szarkraft 2 szar lesz, az azert teszi, mert igy erzi, nem pedig azert mert par 12eves szemuveges csicska elpicsazta.

hátsó szándék 2010.07.26. 14:22:43

Furcsának tartom, hogy még nem merült fel a filmkészítés ötlete, a Starcraftból ütős filmet lehetne csinálni, mondjuk így:

Raynor: Bruce Willis
Kerrigan: Uma Thurman
Mengsk: John Malkovich

vagy nem?

A szerelő 2010.07.26. 14:23:51

az SC1 nekem még mindíg tetszik. meg is fogom venni megint, de már csak egyszer, mert az előző kettő (hogy itthon tudjunk ketten játszani!) elveszett a költözésnél. de az SC2-vel várok, először kipróbálom, aztán meglátjuk, mert az eddigiektől nem vagyok nagyon feldobva. a hívők ömlengését természetesen figyelmen kívül hagyom :) nekem a warcraft3 se jött be (míg a warcraft2-vel a mai napig játszok. nincs valakinek új pályák hozzá?), elég gagyira sikeredett.
ja, és a 3-szori eladás nálam a vastagbőr kategória!

különvélemény 2010.07.26. 14:31:12

@zeneigéniusz:
Nem vagyok egy nagy warez pártoló, aki hálóban tolná, nem az otthon édes magányában kipróbálná, az szánja rá a zsét (meg persze mindenki, aki megteheti).
Elég régóta tudni, mikor jelenik meg, annyi idő alatt össze lehetett rá gyűjteni a lét.
Én megveszem, ha jobb lesz, mint az 1, azt nem vettem meg. De támogattam a céget 3x diablóval (kieg), 1x warcrafttal, Xx WoWwal.

AutosVilli 2010.07.26. 14:35:01

@butcher__: Muhahahaha. jó beszólás.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.07.26. 14:35:58

@rootshaper: simán elviselem, ha nem trollul van megfogalmazva - nem a tartalommal volt baj, hanem a stílussal

bullseye 2010.07.26. 14:38:23

@rootshaper:
na majd ha az SC2 vel is négy hónapja játszol, akkor legyen ennyire keményvonalas a véleményed...

már ha nem kapsz örök bannt a magasröptüen tréfás szójátékodért.

A nép fia 2010.07.26. 14:41:00

Én sem szeretem a StarCraftot, kb. 20 percig kötött le, a második részére ennyit sem szánok, sőt, semennyit. Egyszerűen nem érdekel, lehet a világ legjobb játéka milliók szerint. Szerintem nem az, nyilván más a véleményem.

A WarCraftot viszont szerettem, a 2. része a kedvenc stratégiai játékom, és már 15 éves!!! A Diablo 1-et ki nem állhattam, viszont a Diablo 2-t ha 10x nem játszottam végig, akkor 1x sem...

Ízlések és pofonok. Én inkább a Diablo 3-ra gyűjtök.

Ja, és a World of WarCraft-nál sz*rabb játékot még az életben nem játszottam, holott a WarCraftot szeretem.

AutosVilli 2010.07.26. 14:44:57

@A nép fia: Probáld ki a Star Wars Galxie-t, szerintem ennél sokrétübb MMO játék nem nagyon van.

Fleurs Du Mal 2010.07.26. 14:46:05

@kukatr: Generals... nekem valamennyire tetszett (bár az egyensúly nevetséges volt), bár alapvetően felejthetőnek találtam. Kellett volna még annak a játéknak vagy fél év fejlesztés/polír; meg ha nem rugaszkodnak annyira el a C&C világtól, elég sikeres lehetett volna. Kár érte.

@Orltran: Kinek a pap, kinek a papné! :)

bullseye 2010.07.26. 14:52:15

@AutosVilli: off ha lenne preCU szerver iagazat adnék, de CU/NGE elWOWosította csúnyán az erdetileg zseniális játékot

ngeri 2010.07.26. 14:55:51

@Lefetyke: Erre gondoltál? www.youtube.com/watch?v=yjZGt0h9Mvw
Ezt is be lehetne rakni, sztem a legjobb video az összes közül :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.07.26. 15:05:41

köszönöm a brood waros vidiket:)

Dagosta 2010.07.26. 15:06:44

@AutosVilli: Az elején jó volt, aztán megjött a WoW, két perc alatt kihaltak a szerverek (bezárták a felét kapásból), utána pedig a fejlesztők úgy döntöttek, hogy szétlopják a WoW-ot, hátha népszerűbb lesz. Hát nem lett az...

AutosVilli 2010.07.26. 15:07:24

@bullseye: Erről kár vitázni,mert az már NINCS. Ettől függetlenül,a MOST játszható SWG és WoW össze se hasonlitható.

Dagosta 2010.07.26. 15:09:57

@AutosVilli: Az biztos. 100,000 előfizető vs. 10,000,000 :))

saik 2010.07.26. 15:11:06

Egy kicsit azért igaza van szerintem AutosVilli -nek.

A játékmenet tényleg a 12 évvel ezelötti, holott már számtalan helyen lehetne "innoválni" (főleg a termelés automatizálásánál, csomó szirszarért még mindig kattintani kell), ami a mezei játékosnak jóval nagyobb játékélményt adna, és profiknál is lejjebb venné ezt a marha nagy multitasking -ot.

Mivel a starcraft fogalom, esport etc.. ezeket nem érte meg bevállalni(majd egy névtelen új játék), hanem csak kiszolgálni a legyen szebb igényt.

A starcraft pedig anno döngött az újjításoktól(@pakesz - a wc3 fajai pedig nem annyira gyökeresen különbözőek mint sc) most ilyen nem lesz, ezért szerintem kár.

Egyébként volt egy tök jó cikk(sajna nem találtam meg), hogy a micro az nem elég "interaktív"(sc -ben a legtöbb spell -re volt válasz, ellenfélként valamit lehetett csinálni, itt meg a legtöbb végleges - pl a protoss force field), ez pl. egy elég nagy eltolás.

kukatr 2010.07.26. 15:15:32

@Fleurs Du Mal: multiplayert játszottál vele? szerintem eléggé ki volt egyensúlyozva, mindegyik félnek voltak erősségei és gyengéi, és mindent ki lehetett védeni. egyedül a hármas szintű ambush a demolition GLA-nál volt túl erős, de ez még nem jelentette az automatikus győzelmet. annak meg kifejezett örültem, hogy elrugaszkodtak a C&C világtól, elég sok bőrt lehúztak már róla.

ügyfélszolgálatos 2010.07.26. 15:31:22

@Fleurs Du Mal: Hogyne! Meg is van a gépen, kb fél éve nyomtam le... Csak a köcsög bogarak a bányában...

AutosVilli 2010.07.26. 15:33:56

@Dagosta: Mivel egy technikai világ, áll szemben egy fantasyval,részemről összehasonlithatatlan. Akit a robotok,meg ürhajók,különféle földi járgányok, és mindenféle lézer,és proton,stb stb fegyverek érdekelnek, az ezt játsza, ettöl függetlenül a Beast Mester-i expertise kielégiti az állatok iránt vonzódók igényeit is.Lehet házad,be is rendezheted,bányászhatsz űrben,földön, vasat,rezet,gázt.Megvannak az Instance-k is.Lehetsz Szabó,páncél készitő,fegyvermester,mérnök,hajóács.házkészitő.Lehetsz Táncos nyomhadod buffal a playereket, lehetsz Lázadó,vagy Birodalmi,végig járhatod a ranglétrákat. Vadászhatsz játékosokra(Bounty Hunter),lehetsz Szabadúszó csempész,aki illegális dolgokkal üzletel.Vagy egyszerüen csak adsz-veszel csencselsz mindenféle dologgal.Mindenféle ürhajóid lehetnek, be is rendezheted őket. És amig megszerzed az általad favorizált szakmában elérhető cuccokból a legjobb dollgokat,nem kevés játékkal teli idő eltelik.
Nekem a WoW nem jött be,se grafikailag,se játék élményileg annyira,Mint az SWG.

Fleurs Du Mal 2010.07.26. 15:38:30

@kukatr: Csak LANban multiztam vele, olyan LAN party játékterem helyen (ezt aztán jól megaszondtam :) ). Azért rendesen volt olyan érzésem hogy akadtak gondok.

A kínai nukleáris út pl. gyakorlatilag játszhatatlan volt, akármidet lőtték ki egyből két tucat gombafelhő volt mindenhol - persze, nem volt muszáj kifejleszteni mindenhez az atomot, de akkor meg pont ez egyik fő erősséget bukja az ember. Cserébe a kínai gyalogos irány leírtott MINDENT a tüzérségen kívül.
Az amcsi aurora bombázókkal pedig simán ki lehetett nullázni bármilyen védelmet a GLA-n kívül, és a másik semmit sem tehetett ellene azon kívül hogy megpróbált 1. előtted lebombázni téged 2. azelőtt kiütni a játékból hogy oda eljutottál volna... A GLA egyik legszemetebb húzását már te is mondtad.

Az volt az érzésem hogy a játékban az egyensúly azon alapult hogy mindenkinek volt egy kalap taktikája amit nem igazán lehetett hogy kivédeni, és mindenkinek piszokul sietni kellett nehogy a másik hamarabb tudja bevetni mint ő a sajátját. :) De mint mondtam, ez LANos tapasztalatokon alapszik, lehet hogy a neten sokkal ügyesebb mindenki mint amilyenek mi voltunk.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2010.07.26. 15:56:09

Helló. Nem értem azokat, akik egy cikk témája okán úgy érzik, hogy szükséges megoszani a világga, hogy ők mennyire utálják azt az adott dolgot (játék, film, zene...stb).
Ha nem tetszik, húzz el olyan helyre, amit kedvelsz. Én sem megyek főzőblogra, és fikázom le a babgulyás receptjét, mert én épp' nem szeretem a babot. Ehhh...
Amúgy minden rajongónak ajánlom a köv. szavak Youtube-ozását: "wcg starcraft" Innen sok-sok csodát lehet találni!
(Kedvencem: Jaedong vs. Flash Elképesztően nyomják...)

moli 2010.07.26. 15:57:43

@Sz.Lacc: csakhogy itt arrol van szo, hogy a fozodelutanon targyaljak a tobbiek mar regota a babgulyast.

W.O.T.A.N. 2010.07.26. 16:09:30

Remélem lesz olyan jó, mint az első rész.

Kíváncsi vagyok, ezúttal mennyit nyúlnak a Warhammer 40k univerzumból?

Logan Grimnar 2010.07.26. 16:12:23

Megyek éjféli nyitásra megvenni a SCII-t. AZ a játék úgy ahogy van tökéletes. A Blizzard játékaiban egyszer sem csalódtam ( Diablo, SC, WC, WoW ). Vannak olyan emberek, akiknek nem tetszenek, mert jobban szeretik a szimulátorokat vagy az FPS-eket -> ezzel nincs is semmi gond, mindaddig, amíg kultúráltan adnak hangot véleményüknek. ( még akkor is, ha tárgyi tévedéseik is vannak pl. a WoW csak a marketing miatt lett mindenidők legnépeszerűbb MMORPG-je: muhahaha). Aki azonban bunkón fikázza ezeket a játékokat, csak magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.

ügyfélszolgálatos 2010.07.26. 16:19:37

@W.O.T.A.N.: Well én úgy fogalmaznék, hogy a két univerzum szeret egymástól kölcsönözni. :P Az tény, hogy a marine-ok gyanúsak egy kicsit...

ügyfélszolgálatos 2010.07.26. 16:21:28

@Logan Grimnar: Én sem értem, hogy ha valaki valamit nem kedvel akkor miért is kommentel egy olyan bejegyzéshez (a trollkodáson kívül). Én is járhatnék Alkonyat oldalakra fikázni...

algi 2010.07.26. 16:22:22

@W.O.T.A.N.: Gondolom, ugyanannyit, mint az Aliensből vagy az összes többi sci-fi világból. Egyébként a Dune 2-ből emlékszik valaki a Devastatorra? Na, az aztán WH40K volt.

W.O.T.A.N. 2010.07.26. 16:24:33

@ügyfélszolgálatos:

És a zerg? Egy az egyben a tyranidákat nyúlták le. :D
Hosszú oldalakon lehetne még sorolni. Milyen jó lett volna, ha a SC WH40k játékként jelenik meg anno és kiegészítőként kihozzák szép sorban a többi sereget is (ork, káosz, marine rendházak...)

kukatr 2010.07.26. 16:25:23

@Fleurs Du Mal: én is csak lanoztam.:)

a nukleáris kínás problémát nem egészen értem, a toxikus/radioaktív felhőhöz hozzá kell szokni. gyalogost nem kell nagyon velük használni, a tankokat meg propaganda toweres overlordokkal gyógyíthatod.
a gyalogos kína ellen légierőt nem érdemes vinni, (GLA-nak ez mindegy:D) hatásos ellene a mesterlövész, a felderítő robot géppuskával, quad cannon, gatling tank/tower, a tüzérség mint mondtad, a toxin GLA teljes egészében:D.
az aurora bombázót támadását nem lehet kivédeni (támadás után könnyen lelőhető), a repteret érdemes támadni. ez pedig folyamatos támadást jelent. meg természetesen terjeszkedni kell, egy nagy bázisban nem tesz sok kárt pár bombázó, a statikus védelem önmagában halálra van ítélve. (ami nem baj szerintem)

én pont azt szerettem benne, hogy voltak olyan bevethető fegyverek, amiket direktbe nem lehetett kivédeni, így rákényszerült a játékos az alkalmazkodásra. (megelőző támadás, átgondolt bázisépítés, ilyenek)

szerintem a kiegyensúlyozottság az az, hogy ugyanolyan eséllyel lehet nyerni bármely féllel, és nincs legyőzhetetlen taktika. a Generalsra ez igaz.

persze ez még nem jelenti, hogy mindenkinek bejön, csak szerettem volna megvédeni az egyik kedvencemet.:)

bocs a hosszú offért.

hogy ontopik is legyek:

a Starcraft (és C&C sorozat, főleg a RA2) régen nagyon tetszett, sokat játszottam vele. csak miután megjelent a warcraft 3, a generals, a CoH (a DoW-ot később ismertem meg), rá kellett jönnöm, hogy ez azért volt, mert az akkori konkurenciánál jobbak voltak. a kőkemény taktikai része sose tetszett az SC-nek, az a pro-knak való.:))

moli 2010.07.26. 16:27:54

@ügyfélszolgálatos: MERT IDE MINDEN NAP JARUNK, NEM CSAK ALKONYATOT FIKAZNI!

ügyfélszolgálatos 2010.07.26. 16:38:26

@moli: Hö? Beragadt a capslock öcsi?

ügyfélszolgálatos 2010.07.26. 16:39:52

@W.O.T.A.N.: Yepp... a Tyranidák meg gyanúsan alienesek... :D Mondjuk én nem szoktam ilyenért flame war-t kezdeni. Egyformán szeretem mindhárom dolgot. Na jó a 40k-t egy kicsit jobban de az csak az IG miatt van... :P

W.O.T.A.N. 2010.07.26. 16:47:45

@ügyfélszolgálatos:

Én sem akarok falme wart kezdeni. Mindkettőt nagyon szeretem, a 40k-val sok éven át játszottam (Eldákat és Dark Angeleket gyűjtöttem), a SC-ról meg egy ideig le sem lehetett robbantani. Kb az volt az utolsó játék, amivel rendszeresen játszottam. Igazából azt sajnálom, hogy a Games Workshop és a Blizzard nem tudott együttműködni a fejlesztésben.

Egy kis olvasmány (angolul) a témában:
www.gamespot.com/users/subyman/show_blog_entry.php?topic_id=m-100-25848490

ügyfélszolgálatos 2010.07.26. 16:53:06

@W.O.T.A.N.: Az a baj, hogy a GW szeretet szorosan rákattani a dolgokra.. gondolom ez nem tetszett a Blizzardnak. (még nem olvastam a linked).

Én most IG-t gyűjtök, mert eléggé tankmániás vagyok... :P De tervbe van véve egy Blood Raven sereg is.

W.O.T.A.N. 2010.07.26. 17:06:28

@ügyfélszolgálatos:
A haverom is Imperial Guardot gyűjtött. Az amerikai M113-as pszh makettjéből megcsináltuk a létező összes Rhino változatot. Valamelyik I. világháborús tankból meg Land Radiert műtöttünk. '96 körül 3-4000 Ft még elég sok volt egy GW járműért :D

Na nem offolok, mert a végén újra elkezdek 40k-val játszani... :)

rootshaper 2010.07.26. 17:12:17

@ügyfélszolgálatos:
ez ugyanolyan baromsag, amit csinalsz, mint szerinted az, ha valaki egy szamara nem kedves temahoz kommental! felmerul a kerdes, hogy mennyivel jobb az, ha csak ennyit kozolsz a joneppel, hogy ne jojjon ide kommentalni, ha nem kedveli a temat - aminek SEMMI koze a temahoz - mint az, mikor en mondjuk leirom a negativ velemenyemet - aminek viszont VAN koze a temahoz.

azt kell, hogy mondjam, itt NEKED van szaj jartatasi maniad, csak az a problema, hogy semmi mondanivaloja nincs, csak szereted nyomkodni a bilentyuzetet.

gothmog 2010.07.26. 18:08:08

A cikkhez: "A terranok utálják a zergeket, a protossok lenézik a terranokat, a zergek meg irtanak mindenkit"

Ez így elég zanza, kihagytad a Xel-Naga-t, pedig fontos részei a történetnek, mivelhogy ők teremtették mindkét fajt, a zerget ás a protosst is, ill. előbb a protosst akikben csalódnak, úgyhogy létrehozzák a mindenféle feltételhez alkalmazkodni képes, szuperintelligens zerget, amelyiknek első dolga volt a teremtői ellen fordulni. (ezen a ponton a xel-naga vagy elmenekül, vagy kipusztul) Ezalatt terranok (az emberiség) sima evolúció útján fejlődnek csillagközi civilizációvá, épp akkor, amikor a protoss és a zerg élettér összeér. Ebből adódik hogy az emberiség két tűz közé, a szopóágra kerül. És itt kapcsolódunk a történetbe.
Kerrigannél fontos megjegyezni, hogy ghostként pszi képességei voltak, a zerg pedig nem csak megfertőzi, hanem asszimilálja (több küldetésen keresztül cipelni és őrizni kell az inkubátorát, mire az átalakulás befejeződik). És amikor a pengék királynője világra jön, Raynor még mindig azt hiszi hogy megmentheti a nőt (nem lát a hormonoktól), úgyhogy szépen bele is sétál a Kerrigan által felállított csapdákba.

@W.O.T.A.N.: Szerintem meg inkább a Vorlonok (mint energiaalapú hájtek) és az Árnyak(mint önfejlesztő biotech) a Babylon5 sorozatból. :P Aki nem hiszi, írja a gugliba: babylon 5 shadows ill. vorlon, aztán képkereső.

ügyfélszolgálatos 2010.07.26. 18:20:31

@rootshaper: Ha tudnál olvasni én csak azt jegyeztem meg, hogy nem értem ezeket az embereket. De ugye az nem megy ezek szerint és egyből jön a személyeskedés. Ráadásul ezt úgy hogy a fene se szólt hozzád. Lécci pihenjél egy kicsit nyomikám.
@W.O.T.A.N.: Ja én is konvertálgatok, bár nekem az IG tank modellek bejönnek és szeretm őket összerakni. Egyébként gyere vissza játszani! :P

Limrasson 2010.07.26. 19:17:39

@AutosVilli:
CSak az volt a baj, hogy az eredeti kommentedben amit már töröltek (a reakciókkal együtt), kijelentetted, hogy az egész játék egy nagy bukás lesz. Ez nem teljesen egyéni meglátás, mert attól nem bukik meg még semmi.

AutosVilli 2010.07.26. 20:17:03

@Limrasson: Te, én még úgylátom,hogy az összes kommentem itt van,a reakciókkal együtt.Ajánlom olvass vissza és föleg azt a hsz-t nézd meg ,olvasd el,amiben sokszor van leirva hogy "SZERINTEM".Én egy szóval nem mondtam hogy megbukik a játék,csak azt mondtam,hogy csalódás lessz sokaknak.

Limrasson 2010.07.26. 23:04:03

@AutosVilli:
Kerestem, de nem találtam...mindegy, nem lényeges, egyrészt oké, hogy más a véleményed, másrészt akkor is trollra sikerült a dolog.
Én mindenesetre várom a játékot.

Jah igen, valami olyasmit vettem ki, hogy az a gondotok, hogy "Ez ugyan az mint az eredeti", vagyishogy a mechanizmusok nem sokat változtak.
Igazság szerint ebbe nvan valami, DE sok minden változott, és van amit jobb nem változtatni, mert akkor nem SC lenne. Lásd CnC4.

Hát van akinek nem tetszik, bumm neki.

Hispan07 2010.07.27. 09:17:30

@AutosVilli: SZERINTEM csalódás lesz édesanyádnak is, amikor kiderül, hogy a fia egy kis rosszindulatú, csorba népművészeti agyagedény. aztán lehet, hogy tévedek.

Dudi 2010.07.27. 09:23:00

Nem csak az említett helyeken volt mindnight madness, hanem az Astoria és a Kálvin között is. Én ott vettem meg a CE-t :)

Grath 2010.07.27. 13:51:49

@AutosVilli: Azzal, hogy egy direkt provokáló tulok baromság - vagy akár bármi más - elé odaírod, hogy "szerintem", még nem jelenti azt, hogy nem tűnsz egy arrogáns marhának.

hahali 2010.07.27. 16:46:09

Furcsa, hogy ízléseken, hogy össze tudnak vitatkozni egyesek...

Én például örülök, hogy végre megjelent SC2, csak azt nem tudom, hogy fogok feltört verziót szerezni, mert online kell regisztrálni :)

Az SC-ben az a jó, hogy egy egész világot és szövevényes sztorit kerítettek hozzá. A játék élmény nagyon jó szerintem, én kb. 1 éve játszottam utoljára SC-vel, de lehet, hogy neki állok újra végig játszani.

moli 2010.07.27. 16:50:02

@hahali: igazad van, vesszunk ossze tenyeken: szerintem a pi nem is annyi!

Gyűjtőjegyes 2010.07.28. 11:52:35

@hahali:
Már megvannak a törések is, igaz, nem tökéletesek még (pl a save-t csak körülményes visszatölteni és nincs semmiféle multi, csak kampány és szinglipléjer:P), de nekem ez is elég...:) Multiban amúgyis egy béna vagyok:)

Limrasson 2010.07.28. 13:42:55

@moli: Mér, a PI az mennyi? :D

AutosVilli 2010.07.28. 14:14:13

@Hispan07: Az anyák elfogultak gyermekeikkel szemben.
@Terra: Szerintem egy bornyúúú vagy!!!(hogy parasztosan fejezzem ki magam.)

moli 2010.07.28. 14:23:36

@Limrasson: nalatod, tudtam, hogy ez jo tema lesz. most azt akarod, hogy irjam le?

ügyfélszolgálatos 2010.07.28. 17:34:13

@Hispan07: Á nem lesz csalódás az anyukájának, mert már szerintem régen tudja...

a budai paraszt 2010.08.04. 02:29:43

a blizz srácoknak 3d egész estés filmeket kéne készíteniük. abból is simán megélnének :)

AutosVilli 2010.08.05. 15:35:06

Holvannak a nagy hűűűű de über fasza király játék ez a SC-II. hszek?

AutosVilli 2010.08.05. 15:49:41

@Stöki: Miért ne? Kiváncsi vagyok hogy megérte e az árát (a nem fanokak). Muhahaha

AutosVilli 2010.08.05. 15:52:02

@Stöki: Amúgy meg aki hisz ezeknek a (lefizetett) hirportáloknak az megérdemli.

ügyfélszolgálatos 2010.08.05. 15:52:26

@Stöki: Á hagyd Stöki. Vilire igaz az a mondás, hogy "a nyilvánvaló hülye, nyilvánvaló" ...

Egyébként nekem bejött a játék, de az látszik, hogy a koncepció nem változott. Hiányoltam például a berendelhető tüzérségi tüzet és légicsapást amit máshol már láthattunk... De a hangulat az zsírkirály.

AutosVilli 2010.08.05. 15:58:58

@ügyfélszolgálatos: A másik posztnál,még azt mondtad idézlek "Na lenyomtam a kampányt. Nem vagyok elájulva tőle."

ügyfélszolgálatos 2010.08.05. 17:28:21

@AutosVilli: A kampánytól nem is, de a játék hangulata és a karakterek nagyon is jók. Igaz én úgy írok róla, hogy legalább lenyomtam, nem látatlanban, mint te...

AutosVilli 2010.08.05. 19:59:24

@ügyfélszolgálatos: Ha még játszól vele egy hétig napi 8-10 órát, akkor már játszottál vele annyit kb amennyit én!
süti beállítások módosítása