HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Az év koncertje, ha gamer vagy

2010.06.21. 06:56 Stöki

Az E3 után, csütörtök este megnéztem a Video Games Live koncertet Los Angeles belvárosában, a Lakers-stadion mellett levő Nokia Theaterben. Majdnem kihagytam, mert a jegy nem volt olcsó (60 dollár), de országos cimboráim, Grath és Sasa hatására végül rábeszéltem magam. És milyen jól tettem: kurva nagy koncert volt, minden centet megért.

A Video Games Live-ot két veterán játékzeneszerző, Tommy Tallarico és Jack Wall találták ki, és 2005-ben tartották az első koncertet Los Angelesben. A VGL koncerteken szimfonikus zenekar és kórus adják elő ismert játékok zenéit – ehhez néha alig kell változtatni az eredetin (hiszen az új játékok zenéi sokszor eleve nagyzenekari művek), a régebbi játékoknál viszont az ismert dallamokat teljesen újraértelmezi, hogy a pc-speaker helyett vonósok és fúvósok szólaltatják meg. A show része több meghívott vendég, általában zeneszerzők, akik saját szerzeményeiket vezénylik le a zenekarnak. A lenti galériában pár kép a csütörtöki koncertről, kattintásra megnőnek (sajnos a fényképezőgépem és fotós antitalentumom kombója csak ennyire képes egy sötét koncertteremben).

A koncerten az egyik alapító, Tallarico volt a konferanszié, ő szólítgatta be egymás után a vendégeket. Például Gerard Marinót, akinek a God of War zenéjét köszönhetjük. Vagy Greg Edmondsont, az Uncharted 2 zeneszerzőjét (aki mellesleg a Firefly című sorozat komponistája egyben). De a színpadon volt Jamaoka Akira is, ő gitározott a Silent Hill általa írt zenéje alatt, a Metal Gear Solid zeneszerzője, Hibino Norihiko pedig szaxofonon segített a zenekarnak. A Halo gitárszólóját Tallarico adta elő, a Mario és a Zelda komponistája, Kondo Kodzsi felvételről jelentkezett be videón. A koncerten fellépett Martin Leung YouTube-sztár is – Leung ezzel a videóval lett ismert, amin bekötött szemmel játssza zongorán a Mario főcímzenéjét. A koncerten a Warcraft II (igen, kettő) zenéjét is lenyomta zongorán, félelmetes volt, amit művelt.

Szóval nagyon nagy élmény volt a Video Games Live, szinte tökéletes koncert, ha gamer vagy (egyedül egy Guitar Herós idétlenkedés nem kellett volna bele, nagyon kilógott belőle). A teljes lejátszott számlista itt megtekinthető, a lenti videón pedig a Halo zenéje (de mondanom sem kell, hogy egy mobillal a sokadik sorból felvett videó messze nem adja vissza az élményt). Ha a VGL honlapjának hinni lehet, valamikor év végén terveznek európai turnét.

10 komment

Címkék: zene koncert állatság video games live

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr212097132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nál 2010.06.21. 09:13:31

Nagyon komolynak tűnik! :)

A képek pedig jók lettek, egyáltalán nem tűnsz antitalentumnak.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.06.21. 09:24:37

A sok konzolcím miatt a fele biztos nem esne le, de azért bírom az efféle próbálkozásokat

Savior 2010.06.21. 09:27:15

Hát, nem hiszem, hogy sok zenét felismernék ebből, viszont dícséretes a koncertező kedvük :)

Inkább PLAY! (www.youtube.com/watch?v=NITRZK8z0ek , honlap: www.play-symphony.com/) párti volnék, de nekik idén lesz 1 db koncertjük, az se Európában :(

manwithbeard 2010.06.21. 09:29:00

Azért az, hogy ezt ők találták fel, erős túlzás. Mármint konkrétan a VGL-t igen, de szimfonikus zenekarra átültetett játékzene-koncert sokkal régebb óta létezik. Gyors google-zással kijött, hogy első Final Fantasy koncert 1989-ben volt, FF1 és 2 zenéiből adtak elő (en.wikipedia.org/wiki/Final_Fantasy_concerts).

Savior 2010.06.21. 09:45:04

@Cathfaern: én nem gondoltam, hogy a játékzene-koncertre, mint műfajra írja, de tény, hogy az "alapította" szó helyesebb és egyértelműbb lenne.

theveryguest 2010.06.21. 10:08:36

Akkor már inkább a C64 orchestra, vagy a "PRESS PLAY ON TAPE".

mpisti 2010.06.21. 17:41:18

Még ugyan jó lett a mobilos videó, milyen mobilt használsz, hogy HD felbontású?

Frau Wunderschön 2010.06.24. 00:56:48

Nem vagyok nagy gamer de nem ez a jack wall csinálta a mass effect zenéjét? mert azt nagyon bírom:)(mondjuk a másodiké már nem anyira jó de azért üt az is) Nagyon bírom azt a muzsikát, azt a mindig visszatérő dallamot az első részből főleg, epic:)

Frau Wunderschön 2010.06.28. 02:48:23

THX imádtam kivéve a pasi szinkronhangot
süti beállítások módosítása